IRAN

DaysleepeR

#63826 Re: IRAN

Post by DaysleepeR »

vernes81 wrote: 18/03/2026 15:00
DaysleepeR wrote: 18/03/2026 14:52
Dozer wrote: 18/03/2026 14:48
:lol:
Haj'te. Ja odoh u izbjeglistvo. Italija i Spanija mi izgledaju taman.
I ja bih, ali po čistom zakonu vjerovatnoće, ne možemo svi pobjeći, neko će zaglaviti ovdje opet... :D

Ja sam srčani bolesnik, nesposoban za vojsku, iako sam je služio i znam i pucati i sve ostalo što vojnik treba da zna...
Ne mozes služiti vojsku ako si proglasen kao nesposoban
Ne možeš biti proglašen nesposobnim ako si bio sposoban u vrijeme kad si imao godina za služenje vojske.
Znaš Vernese, srce je organ koji obolijeva vremenom. I nekad se desi da si zdrav, pa se onda razboliš.
Kao kad si ti zdrav, pa onda te uhvati gripa. Samo ova gripa kad uhvati, više nikad ne budeš onaj stari.
Bosanski_kralj

#63827 Re: IRAN

Post by Bosanski_kralj »

Trump kreće all in.

Nisam za paniku, al bgm bi trebalo otići u neku finu kupovinu
dr_Evil

#63828 Re: IRAN

Post by dr_Evil »

DaysleepeR wrote: 18/03/2026 15:04

I ja bih, ali po čistom zakonu vjerovatnoće, ne možemo svi pobjeći, neko će zaglaviti ovdje opet... :D

Ja sam srčani bolesnik, nesposoban za vojsku, iako sam je služio i znam i pucati i sve ostalo što vojnik treba da zna...
Ne možeš biti proglašen nesposobnim ako si bio sposoban u vrijeme kad si imao godina za služenje vojske.
Znaš Vernese, srce je organ koji obolijeva vremenom. I nekad se desi da si zdrav, pa se onda razboliš.
Kao kad si ti zdrav, pa onda te uhvati gripa. Samo ova gripa kad uhvati, više nikad ne budeš onaj stari.
Druze daysleeper, sve dok se dize dobro je shuti, ne puca :D
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#63829 Re: IRAN

Post by arman1 »

Fanzi wrote: 18/03/2026 14:57
Prpa.ba wrote: 18/03/2026 14:55
Fanzi wrote: 18/03/2026 14:42 Nije pitanje ako, nego kad se desi udar na Tursku, šta će biti s Bošnjacima?
Američkog interesa za nas odavno nema...
Halucinacije koje su se prodale mladjim narastajima dolaze na naplatu. Ljudi ovdje vjeruju da nas je americki rezim branio devedesetih, a turska slala oruzje i bila presudna za odbranu. :lol:
Ne, prijatelju. Iran i Pakistan su slali oružje, Turska je slala novac, a Amerika davala konkretnu pomoć dok je Evropa uglavnom šutila.
Otpadaju jedna po jedna zemlja iz tog perioda s podrškom...
Iran i Pakistan slali oružje i instruktore. Arapske zemlje slale teoriste koji bi "kao da nas brane". Turska slala pare svojim igračima. Usa nas zajebala, malo je reći. Obustavili nam svaku pomoć ili je ograničili. Na kraju zacementirali "zamrznuti konflikt". Israel, francuska, britanija, poljska, mađarska i rumunija pomagale susjedima protiv nas.
Čitalac

#63830 Re: IRAN

Post by Čitalac »

Burna noć u Iranu, veliki broj uhapšenih širom zemlje.
Iranian authorities have announced hundreds more arrests across the country, as well as operations to counter what they describe as “traitors” aligned with the interests of the United States and Israel.
The Ministry of Intelligence said in a statement that 111 “pro-monarchy cells” in 26 of Iran’s 31 provinces were stopped overnight into Wednesday from launching acts opposing the country’s theocratic establishment that toppled a US-backed monarchy in a 1979 Islamic revolution.
The ministry claimed that a number of weapons were also discovered from arrested individuals, and renewed its call on the public to report any suspicious activity.
As Iran imposes a total internet shutdown on more than 92 million people for a third week, the ministry said 21 people were arrested specifically for sending videos to “terrorist” media outlets outside the country. It said two shipments containing 350 Starlink satellite internet terminals were confiscated while being smuggled into Iran.
The state-run Fars news agency said some of the dozens arrested in the city of Karaj near Tehran had “burned images of and insulted the martyred supreme leader”, Ayatollah Ali Khamenei, who was killed at the start of the war on February 28.
zigzag

#63831 Re: IRAN

Post by zigzag »

Bosanski_kralj wrote: 18/03/2026 15:05 Trump kreće all in.

A čim kreće i šta mu je to?
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#63832 Re: IRAN

Post by arman1 »

Bosanski_kralj wrote: 18/03/2026 15:05 Trump kreće all in.

Taman za Bajram.
peca777

#63833 Re: IRAN

Post by peca777 »

skupljac_zeljeza wrote: 18/03/2026 12:02
peca777 wrote: 18/03/2026 10:54 Kako u glavi mozete koncipirati to, uh nek su ih roknuli, ja miline? Sta ste vi?
Ti si izgleda mlad pa nisi išao u kino da gledaš Sutjesku ili Neretvu pa kada Ljubiša Samardžić i Boris Dvornik se dohvate 'šaraca' pa opletu po Nijemcima, Talijanima, ustašama, četnicima....pa cijelo kino aplaudira što "rokaju" po okupatorima i domaćim izdajnicima. Valjda nam ostalo od tada da se agresor tako doživljava.
Ne pricam u prostoru nase teritorije, pricam o bilo kojoj zemlji izvan Bosne i Hercegovine. Ja to ne mogu shvatiti, radovanje kada se neko roka, jos i prizivanje.
peca777

#63834 Re: IRAN

Post by peca777 »

dr_Evil wrote: 18/03/2026 15:02 Poravnali bi oni qrko i da ima cime. Hajde da podsjetim samo koliko je aviona pokusalo da uleti i obori Igman i svi su neslavno zavrsili, Srbija nema nikakve rakete koje bi obile pero Igmanu, a pogotovo nema ni haviona ni raketa za jedan duzi rat.
Kako nema?

Evo recimo zadnje aktuelno CM400, sta je to?
dječak sa šibicama

#63835 Re: IRAN

Post by dječak sa šibicama »

peca777 wrote: 18/03/2026 15:13
dr_Evil wrote: 18/03/2026 15:02 Poravnali bi oni qrko i da ima cime. Hajde da podsjetim samo koliko je aviona pokusalo da uleti i obori Igman i svi su neslavno zavrsili, Srbija nema nikakve rakete koje bi obile pero Igmanu, a pogotovo nema ni haviona ni raketa za jedan duzi rat.
Kako nema?

Evo recimo zadnje aktuelno CM400, sta je to?
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je prošlog tjedna, nekoliko dana nakon što su u medijima osvanule fotografije srbijanskog MiG-a 29SM s kineskom raketom, da će ti projektili biti službeno predstavljeni 'oko Vidovdana', srpskog blagdana i važnog povijesnog datuma koji pada 28. lipnja.

Nitko u Europi nema takve projektile
Nakon premijere nove rakete u naoružanju Srbije premijer Andrej Plenković najavio je da će o tome obavijestiti glavnog tajnika NATO-a Marka Ruttea jer nitko u Europi nema takve projektile. Vučić je pak uzvratio da će osobno obavijestiti Ruttea o nabavci, dodajući da se Srbija naoružava jer se 'priprema za napad Hrvatske, Albanije i Kosova, koji su u međuvremenu formirali savez o vojno-tehničkoj suradnji'.

Pored toga, Vučić je istaknuo da Srbija ima značajan broj kineskih raketa te da će ih još nabaviti.

Kineska obitelj projektila CM-400 predstavlja suvremenu generaciju nadzvučnih raketa razvijenih za zračne napade na ciljeve na kopnu i moru. Riječ je o sustavu koji je razvila kineska državna kompanija China Aerospace Science and Industry Corporation (CASIC) s ciljem stvaranja relativno jeftinog, ali visokoučinkovitog oružja za precizne udare velikog dometa.

Projektili iz ove obitelji, osobito varijanta CM-400AKG, namijenjeni su za tzv. stand-off napade, odnosno udare na ciljeve s velike udaljenosti, izvan dosega većine protuzračnih sustava protivnika. Koncept stand off napada postao je ključan u modernom zračnom ratovanju jer omogućuje udare bez ulaženja u neprijateljski zračni prostor, čime se smanjuje mogućnost gubitka zrakoplova
peca777

#63836 Re: IRAN

Post by peca777 »

To sto si mi citirao ja sve znam, samo prenapuhana izjava "nema niko" se odnosio na to da niko drugi nije kupiio osim crbije i paksitana.
dale cooper

#63837 Re: IRAN

Post by dale cooper »

Sjajno. Pored psihoze globalnog i nuklearnog rata samo nam još treba dodata psihoza mogućih ovdašnjih sukoba. :roll:
Dozer

#63838 Re: IRAN

Post by Dozer »

Sega... Naravno da Srbija ima sasvim dovoljno svega da poravna bosnjakistan iz daljine.
S druge strane ..pa, moze se protestovati.

Nije to nikakva psihoza, nego realno stanje.
ElRe

#63839 Re: IRAN

Post by ElRe »

dječak sa šibicama

#63840 Re: IRAN

Psihoza je 30 godina, ovdje je vec par puta "pocinjao rat".

Nego samo analiziramo cinjenice. A nece oni napasti, Vucic nema kapacitete niti vidim razlog da nekoga napada. Zasto bi to radio, oni spremaju Expo a nece ga ni odrzati ako bude rat. Da ne spominjem druge elemente, haos u Srbiji i duboku podjelu unutar Srbije i tako dalje.

Ali da sad mogu izdaleka lansirati rakete, mogu. Domet ovih kineskih ide i do 400 kilometara, ne znam jesu li kupili tu varijantu.
kinvart

#63841 Re: IRAN

Post by kinvart »

Iran rafal prijetnji... Vidjet ćemo šta će noć donijeti, ali nije dobro nikako.
Tananarive

#63842 Re: IRAN

Post by Tananarive »

dr_Evil wrote: 18/03/2026 15:03
Tananarive wrote: 18/03/2026 14:56
dr_Evil wrote: 18/03/2026 13:28

Upitno je da li je kredit holokausta ikad postojao, realno oni su bili jezicak pobjede u dva svjeCka rata. Financijski, medijski i naucno. Tesko da bi im iko na osnovu zrtve dao drzavu, a kamoli ginuo za njih. Za drzavu se moras izboriti, a saveznike imas dok si i ti njima potreban.

Druga stvar, ne svidja mi se kvalifikacija genocidna stoka koju si napisao, ko tacno?! Da li smo sad izjednacili citav jedan narod, i/ili religijsku grupu sa cionistima? Svakako da je Izrael pocinio genocid - ali postoje ljudi i/ili pokreti koji su odgovorni. Mozda nisi ni mislio na jedan narod, ali eto, moje da upozorim na nacin pisanja/izrazavanja.
Preporucujem pogledati onaj video od prije nekoliko stranica gdje Levy objasnjava nacin razmisljanja svih u genocidnij tvorevini, onih nekoliko koji misle drugacije su na nivou statisticke greske. Levy fino rece velika vecina a mozda i svi u Izraelu smatraju da su nadljudi i da imaju pravo raditi zvjerstva koja rade desetljecima. Genocidna stoka.
OK... imas pravo na misljenje, ali zbog takvih razmisljanja su takodjer i sa nama punili grobnice, i neke osvete dahijama.
A ko kod Bosanaca nakon genocida nad nama danas misli i zeli da pocnii genocid nad njima. Niko. Jednostavno nismo takvi kao cio genocidasi i ostali genocidasi.
Dozer

#63843 Re: IRAN

Post by Dozer »

dječak sa šibicama wrote: 18/03/2026 15:28 Psihoza je 30 godina, ovdje je vec par puta "pocinjao rat".

Nego samo analiziramo cinjenice. A nece oni napasti, Vucic nema kapacitete niti vidim razlog da nekoga napada. Zasto bi to radio, oni spremaju Expo a nece ga ni odrzati ako bude rat. Da ne spominjem druge elemente, haos u Srbiji i duboku podjelu unutar Srbije i tako dalje.

Ali da sad mogu izdaleka lansirati rakete, mogu. Domet ovih kineskih ide i do 400 kilometara, ne znam jesu li kupili tu varijantu.
Na sceni je, pored osnove u petrodolaru, i rat protiv islama. To je valjda sasvim jasno. A dio BiH predstavlja islam, i to skoro pa usred krscanske Europe. Jbg...2+2...
skupljac_zeljeza

#63844 Re: IRAN

Post by skupljac_zeljeza »

dječak sa šibicama wrote: 18/03/2026 14:40 Sta vrijedi i 10 tvornica metaka, kad ih Vucic moze raketama poravnati. Kad nemas zastite, one su sitting duck.
Nije jednostavno pokoriti jednu zemlju čak i uz 5. kolonu. Što reče Ljubomir Bandović "Tamo gde su Srbi navodno činili genocid, Srba više nema / Rubikon podkast 144" Vučić je sa bratijom držao Sarajevo u okruženju 4 godine i nije Sarajevo pokorio, a nema kakvo oružje nije koristio. Francusku je Hitler pokorio, ali nije i pokrete otpora.
SaraFina

#63845 Re: IRAN

Post by SaraFina »

dječak sa šibicama wrote: 18/03/2026 15:28 Psihoza je 30 godina, ovdje je vec par puta "pocinjao rat".

A sto si ti uvjeren da je Vucko za BiH kupio te raketice? Ja recimo mislim da je za Zegej to namijenjeno. Prici o raketama predhodila je prica, da su se Hrvati i Albanci „udruzili“ protiv Srbeka. Stoga, nama u BiH je najbolje da ne talasamo dok se budu HR i Srbija kefale. Ako zbilja dodje do tog sukoba. Nismo budale kao devedesetih „praviti kredite“ pa da ih „Hr naplacuje.“
Mi u BiH smo Oluju legalizirali i Hrvati su trbuh onaj meki bez posljedica ocistili od Srba. Pobunjenih doduse, ali ipak. Zato sam ja ovog puta za kokice i da gledamo i navijamo. 😇
skupljac_zeljeza

#63846 Re: IRAN

Post by skupljac_zeljeza »

Fanzi wrote: 18/03/2026 15:31 Iran rafal prijetnji... Vidjet ćemo šta će noć donijeti, ali nije dobro nikako.
Iran je vrlo kreativan u ovom ratu i sada se neki analitičari plaše šta ako udari na podmorske kablove preko kojih ide više informacija nego preko satelita i stane bankarski sistem u širokom krugu. Kažu da bi u tom slučaju Hormuški bio daleko manja šteta.

Image
Rejhana

#63847 Re: IRAN

Post by Rejhana »

Iran, Teheran, hiljade ljudi prisustvuje sahrani iranskog šefa bezbjednosti Ali Larijanija, njegovog sina i drugih stradalih u izraelskom terorističkom napadu.
Strah ne stanuje tamo.
Samo bol i prkos.

SaraFina

#63848 Re: IRAN

Post by SaraFina »

skupljac_zeljeza wrote: 18/03/2026 15:35
dječak sa šibicama wrote: 18/03/2026 14:40 Sta vrijedi i 10 tvornica metaka, kad ih Vucic moze raketama poravnati. Kad nemas zastite, one su sitting duck.
Nije jednostavno pokoriti jednu zemlju čak i uz 5. kolonu. Što reče Ljubomir Bandović "Tamo gde su Srbi navodno činili genocid, Srba više nema / Rubikon podkast 144" Vučić je sa bratijom držao Sarajevo u okruženju 4 godine i nije Sarajevo pokorio, a nema kakvo oružje nije koristio. Francusku je Hitler pokorio, ali nije i pokrete otpora.
Ako ima stvarno rakete dometa 400 km, to Vucic govori Hr. I prijeti. Prvo je pricao da su se Hrvati i Albanci vojno udruzili i da se naoruzavaju. Pa onda ovo. To sto neki prizeljkuju da se na BiH slome kola, njihov je problem.
vernes81

#63849 Re: IRAN

Post by vernes81 »

DaysleepeR wrote: 18/03/2026 15:04

Pa onda napises post sa pravilnim vremenskim ( da si nakon vojske srcano obolio) kontekstom, a ne ovako vazis meni o radu srca reko bi coek da si kardiolog.
dječak sa šibicama

#63850 Re: IRAN

Rejhana wrote: 18/03/2026 15:39 Iran, Teheran, hiljade ljudi prisustvuje sahrani iranskog šefa bezbjednosti Ali Larijanija, njegovog sina i drugih stradalih u izraelskom terorističkom napadu.
Strah ne stanuje tamo.
Samo bol i prkos.

Stari snimci, ovo je sahrana Kasima Soleimanija.
Post Reply