Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
243
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 555

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#52701 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Tito_i_Partija wrote: 17/03/2026 14:21
Chmoljo wrote: 17/03/2026 09:26 ja sam na zadnjoj misiji wotr. allahu hajd što me act 4 umorio, ali što me Treasure Islands umorio malo je reć... ogadiše mi igru, jedva čekam da je završim :roll:
:lol:

Joj da ćeš ranije okusit' onog rahatluka kad završiš igru. Mislim da nećeš igrat' nijedan RPG najmanje godinu dana. :D
minimalno :lol:
Tito_i_Partija

#52704 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

_Astra_

#52705 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by _Astra_ »

Ima li zainteresovanih kupaca za konf:
Gigabyte Z890 wi fi 7
Core 7 Ultra
32gb (2x16) corsair vengeance 6400 cl36
CM 240 AIO rgb
Kingston m2 500gb
Cm 850w gold
Asus a31plus rgb
SmokingMan

#52707 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SmokingMan »

Žiža ova matična
Chmoljo

#52709 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

ferratilis wrote: 17/03/2026 09:36
Chmoljo wrote: 17/03/2026 09:26 ja sam na zadnjoj misiji wotr. allahu hajd što me act 4 umorio, ali što me Treasure Islands umorio malo je reć... ogadiše mi igru, jedva čekam da je završim :roll:

i stvarno, ali stvarno owlcat mrzi svoje igrače. pa bolan gdje ćeš uraditi ono sa
Spoiler
Show
midnight boltom i kristalima
:-?

pukom slučajnošću sam naletio na tu povezanost i onda se pitam što sam ko hrčak u RPGima. ZBOG OVIH STVARI!!!
U jednom od ranijih dijaloga sa slugom Areelu se spominje da mogu ubiti demona, ali razumijem da vecina igraca zaboravi na njih jer ima previse loota. Ali ne brini, to ti je samo bitno za secret ending. Ako mislis da je komplikovano, nije ni blizu stvari koje trebaju za secret ending u Kingmakeru :D
završio. nisam ubo secret ending jer sam morao negdje na razdjeljak počešljati kompanjona, a ja mu napravio strehu na glavi i eto, owlcat me kaznio :lol:

bukvalno sam samo završio, žrtvovo se i pročitao šta je bilo i tjt. antiklimaktičan kraj jedne dobre igre realno. ne mogu vjerovati koliko me napatila.
Tito_i_Partija

#52710 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

E jbg ako je antiklimaktičan kraj posle tolikog peglanja i muke. :sad:
ferratilis

#52711 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Antiklimaktican je samo ako ti je mrsko citat upute kako i sta da uradis, prilicno je jasno, ali je to Chmoljo smandrljao. :D

Ne znam zasto se uopce fokusira na secret ending, nije toliko ni bitan u poredjenju sa mythic paths, npr. angel path ima odlican zavrsetak gdje lijepo isamaras demone. Nisam igrao kao Aeon, ali dosta ljudi hvali kako se prica zavrsi. Pored njih, ima jos osam nacina da se zavrsi, pa tek onda se treba ganjat secret ending.

Wrath ima daleko bolji finalni dio od Kingmakera, gdje cupas kosu u HatEoT.
Chmoljo

#52712 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

ma ono, na kraju sam samožrtvovao, znao sam da to nije to, nije mi se dalo koknuti deskarija opet. imao sam sve preduslove, i sad opet mogu odigrati, ali eto, meni je epilog bio antiklimaktičan :D

đe dernek? đe suze radosnice, đe cuganje sa kompanjonima, đe djeca sa demonicom? :D

niđe.

u tom smislu mi je kingmaker bolji bio. :D a moguće je i da su me prosto smorile prvo abyss, odnosno alushinfjkldnhlčnra i onda treasure island, pa sam samo htio završiti.

ali hajde i to je riješeno. Areelu mi je na kraju ispao nekao flat lik. njeno pojavljivanje u početku je bilo interesantno, ali na kraju mi je bilo, meh. Nocticula je puno interesantnija. a moram priznati i da su uspjeli napraviti kul lika od jedne lezbejke. mislim na Irabeth.

moram reći i da su većina kompanjona super napisani likovi, Lann, Woljiff, Daeran, Regill, Ember, Nenio... Sosiel mi je jedino naporan i bljutav bio.

njihove konverzacije kada kampiraju su mi odlične i sadržajne i nisam ih propuštao. meni su davale dušu tim likovima nekad i više nego njihovi pojedinačni kvestovi.

nije bačeno vrijeme, bože sačuvaj, igra ima odličnih momenata, i generalno je dobra igra, nema priče da je loša ili da ne valja.
Tito_i_Partija

#52714 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Mislim da sam u Kingmakeru tek sa trećim karakterom počeo da ganjam tajni kraj. Jer kad sam prvi put pročit'o šta moraš uradit' za to, t.j. da te igra tjera na neke bezveze stvari bez pardona, nije mi se nimalo dalo da na to gubim vrijeme. A pogotovo što mi je Nyrissa cijelo vrijeme išla na živce, pa sam jedva ček'o da je konačno pošaljem u 3pm. Eh, tek poslije mi je došlo ono "haj eto da vidim i taj tajni kraj", međutim s tim karakterom sam stao negdje pred House at the End of Time i nije mi se dalo više igrat', tako da taj tajni kraj nisam ustvari nikad ni vidio.

Ima riječ za Čmolju na engleskom jeziku: "Overachiever." Nije ono ni naučilo da igra, a hoće da iz jednog maha ispuca sve živo što igra nudi. :lol: :razz:
geralt

#52715 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by geralt »

ferratilis wrote: 16/03/2026 22:53 Opet igram Cyberpunk, jer na OLEDu izgleda fenomenalno.

Odgledao sam i Edgerunners, odlicna adaptacija, David mi je cak i drazi lik nego V. Plus, odlicna muzika.
Image
SMG + Sandevistan + Kerenzikov + Defenzikov = odilcan gameplay na najvecoj tezini.

Mislio sam igrati kao netrunner, sa monowire, ali nemoguce je odgledati Edgerunners i ne igrati sa sandevistanom :D
Ja trenutno igram, fenomenalan je. Postavio je neke nove standarde za koje nisam siguran ni da ce GTA V moci da ih isprati.

Dobar je sandevistan, jos mi je lik idealan za taj build (Nomad sa 20 Body i 20 Reflexes), ali ne mogu da se odreknem quickhacksa, nezamislivo mi je igrati bez njih. Imam u planu jos jednom preci kao Corpo orjentisan potpuno na stealth i quickhacks, te Street Kid sa melee/sandevistan buildom, znaci igracu ga otprilike do 2030.
Chmoljo

#52716 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Tito_i_Partija wrote: 18/03/2026 15:00 Mislim da sam u Kingmakeru tek sa trećim karakterom počeo da ganjam tajni kraj. Jer kad sam prvi put pročit'o šta moraš uradit' za to, t.j. da te igra tjera na neke bezveze stvari bez pardona, nije mi se nimalo dalo da na to gubim vrijeme. A pogotovo što mi je Nyrissa cijelo vrijeme išla na živce, pa sam jedva ček'o da je konačno pošaljem u 3pm. Eh, tek poslije mi je došlo ono "haj eto da vidim i taj tajni kraj", međutim s tim karakterom sam stao negdje pred House at the End of Time i nije mi se dalo više igrat', tako da taj tajni kraj nisam ustvari nikad ni vidio.

Ima riječ za Čmolju na engleskom jeziku: "Overachiever." Nije ono ni naučilo da igra, a hoće da iz jednog maha ispuca sve živo što igra nudi. :lol: :razz:
štae, napokon sam u jednom rpgu počeo pratiti bacanje kocke :lol:
Tito_i_Partija

#52717 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Chmoljo wrote: 18/03/2026 15:14
Tito_i_Partija wrote: 18/03/2026 15:00 Mislim da sam u Kingmakeru tek sa trećim karakterom počeo da ganjam tajni kraj. Jer kad sam prvi put pročit'o šta moraš uradit' za to, t.j. da te igra tjera na neke bezveze stvari bez pardona, nije mi se nimalo dalo da na to gubim vrijeme. A pogotovo što mi je Nyrissa cijelo vrijeme išla na živce, pa sam jedva ček'o da je konačno pošaljem u 3pm. Eh, tek poslije mi je došlo ono "haj eto da vidim i taj tajni kraj", međutim s tim karakterom sam stao negdje pred House at the End of Time i nije mi se dalo više igrat', tako da taj tajni kraj nisam ustvari nikad ni vidio.

štae, napokon sam u jednom rpgu počeo pratiti bacanje kocke :lol:
Joj evo baš sad nađoh na Redditu nešto za tebe. :D

Image
Chmoljo

#52718 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Odlicno :thumbup:
Tito_i_Partija

#52719 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

A ova sledeća je jako relevantna za mene, jer mi početak svake nove igre izuzetno teško pada. I kako starim sve je gore.

Image

Znam da i @Averus od ovog pati, jelde? :-D
Maharadza

#52720 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Maharadza »

Tito_i_Partija wrote: 18/03/2026 20:24 A ova sledeća je jako relevantna za mene, jer mi početak svake nove igre izuzetno teško pada. I kako starim sve je gore.

Image

Heh, vi barem pokrenete koliko sam skontao, meni se ne da ni otvoriti a imam ih u backlog-u Mašala....
Averus

#52721 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Tito_i_Partija wrote: 18/03/2026 20:24 A ova sledeća je jako relevantna za mene, jer mi početak svake nove igre izuzetno teško pada. I kako starim sve je gore.

Ma ne patim inače, nego u poslj vrijeme nešto mi svaka "onako"...
Završio ovaj re-release Final Fantasy 7 i odmah loadao save iz prve trećine igre i ponovo uzeo igrati :lol:
Usput igram Uncharted. Super igra, a ja se tjeram da je igram. Čisto nekako mi se ne da, nemam volje.
Da je barem ljepše vrijeme, tješio bih se da mi je bolje izaći šetati ili nešto. Ovako sjednem, igram max. pola sata i onda uzmem gledati serije, igrati Rocket League isl. da mi prođe vrijeme. Valjda se zasitio, šta ja znam...

Primjetio sam i da počesto igre ne igram da se zabavim, nego više kao nekakvu obavezu. Moram tu naviku nekako sebi izbiti, nije to pametno :D
Tito_i_Partija

#52723 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Averus wrote: 18/03/2026 22:04

Završio ovaj re-release Final Fantasy 7 i odmah loadao save iz prve trećine igre i ponovo uzeo igrati :lol:
Usput igram Uncharted. Super igra, a ja se tjeram da je igram. Čisto nekako mi se ne da, nemam volje.
Da je barem ljepše vrijeme, tješio bih se da mi je bolje izaći šetati ili nešto. Ovako sjednem, igram max. pola sata i onda uzmem gledati serije, igrati Rocket League isl. da mi prođe vrijeme. Valjda se zasitio, šta ja znam...

Primjetio sam i da počesto igre ne igram da se zabavim, nego više kao nekakvu obavezu. Moram tu naviku nekako sebi izbiti, nije to pametno :D
Znam dobro o čemu pričaš, proš'o sam isti taj period. To ti je il' umor, il' je depresija, il' oboje. Pobrini se malo o svom mentalnom zdravlju, što dalje od interneta, vijesti i doomscrollinga, nek ti šetnja u prirodi postane navika, malo po mogućnosti i tjelesne vježbe, i obavezno idi na vakat na spavanje. I nemoj se nipošto tjerat' da nešto igraš ako ne ide, pa čak ni "samo da ti prođe vrijeme". Želja i uživanje u igrama će doć' samo od sebe organski kad ti bude bolje.

Vidi, neko ko je gejmer cijeli život ne postaje preko noći takav da mu je igranje obaveza umjesto zabava. To je problem samo u glavi care moj, i za to se moraš pobrinut'. :)
nepass1

#52724 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by nepass1 »

Tito_i_Partija wrote: 19/03/2026 14:11
Averus wrote: 18/03/2026 22:04

Znam dobro o čemu pričaš, proš'o sam isti taj period. To ti je il' umor, il' je depresija, il' oboje. Pobrini se malo o svom mentalnom zdravlju, što dalje od interneta, vijesti i doomscrollinga, nek ti šetnja u prirodi postane navika, malo po mogućnosti i tjelesne vježbe, i obavezno idi na vakat na spavanje. I nemoj se nipošto tjerat' da nešto igraš ako ne ide, pa čak ni "samo da ti prođe vrijeme". Želja i uživanje u igrama će doć' samo od sebe organski kad ti bude bolje.

Vidi, neko ko je gejmer cijeli život ne postaje preko noći takav da mu je igranje obaveza umjesto zabava. To je problem samo u glavi care moj, i za to se moraš pobrinut'. :)
Promjeniti zanr?
Ja sam isti bio, toliko igara navukao ali sta god krenem ne moze. Pa se vracao starim igrama koje sam davno presao, pa kupi nove. Ne moze, jednostavno mi mrsko
Kupih hadesa i evo dva mjeseca samo ide rouglike. Sad legnem spavati smisljam kako bolje odraditi run u dead cells :D
Elubrylla

#52725 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Elubrylla »

Steam spring sale danas
Post Reply