IRAN

sumirprimus

#63676 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

swanfilter wrote: 18/03/2026 12:26
sumirprimus wrote: 18/03/2026 12:21
dr_Evil wrote: 18/03/2026 12:19

heh zamalo pa blizu, nema frke druze Hrvat iz Svedske.

Nego kako ti kao pripadnik naroda koji je dao najvece zrtve tokom bitke na Sutjesci komentarises ovo sta rekose da se Sutjeska nije desila? :D
Sto je najgore, vama je tesko pojmiti da ne mora covjek biti hrvat iz svedske da bi drukcije mislio o pitanjima politike, geopolitike, vjere i idoelogije.
Ja sam ipak vise za europski nacin zivota. U svakom smislu. I tu razumijem srbe I Hrvate sto imaju otklon od ove drzave iskreno.
Znaci, razumijes zasto zasto je doslo do Genocida i UZP?
Evo ga, dobro je reko djeca gaze :-)
Ne poturaj mi slova u tekst. Sto imaju, dakle u danasnji vakst nakon 30 I kusur godina rata kojeg se ti vjerovatno I ne sjecas. Sta hoces od mene? Rat, agresija, genocid? Da bili su, idemo dalje, necemo sad jos 50 godina plakat nad svojom sudbinom
Zivot ide dalje, kao I saveznistva kao I interesi, oni koji nisu u stanju da prepoznaju trenutak u prilsgode se zavrse u istoriji kao Armenija na nk, ili tamilski tigrovi, ili palestinci. Mozete plakati nad njohovm sudbinom. Ja i? Zivot ide dalje.
Tako I iranci. Misliki su da ce prolaziti prica ko I zadnjih 40 godina. Poslije sulejmanija.bilo je jasno da je Iran tigar od papira. Pa onda hanija, pa konzulat u damasku. Pa nasrala, pa sinwar i sad doso vrag po svoje do kraja. Ko sad se sjecam.onih crvenih ili crnih zastava osvete nakon sulejmanija.
-Chesterfield-

#63677 Re: IRAN

Post by -Chesterfield- »

Čitalac wrote: 18/03/2026 12:04 Kina za mir, podrška Emiratima...
China will continue to push for ceasefire in Middle East, says FM
China ⁠will ⁠continue mediating to push for a ceasefire and ⁠an end to fighting in ⁠the Middle East, Foreign Minister Wang Yi has said.
In remarks during a meeting in Beijing with the UAE ⁠presidential special envoy to China, ⁠Yi said the war should never have ‌happened and has no reason to continue, according to a Foreign Ministry statement.
He also voiced support for the UAE ‌in safeguarding its sovereignty and security.
To im je saveznik. Taman kada su počeli sklapati sporazume i savezništva, problemi na Bliskom istoku. :D
.Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) su zaista počeli prodavati energente Kini u juanima, a taj proces se intenzivirao u posljednje tri godine (2023–2026). Iako se dolar i dalje koristi za većinu trgovine, UAE su napravili nekoliko istorijskih koraka koji su direktno narušili monopol petrodolara.
​Evo tačnih podataka i hronologije:
​1. Kada je sve počelo?
​Mart 2023. godine: Ovo je bio ključni trenutak. Kineska kompanija CNOOC i francuski TotalEnergies su preko šangajske berze (SHPGX) završili prvu ikad kupovinu tečnog prirodnog gasa (LNG) iz UAE koja je plaćena isključivo u kineskim juanima. Radilo se o oko 65.000 tona gasa.
​Oktobar 2023. godine: Kina je objavila prvu veliku kupovinu sirove nafte (oko milion barela) od zemalja Zaljeva (uključujući indirektno i UAE kroz saradnju unutar GCC-a) koristeći digitalni juan.
​2. Kako to funkcioniše u 2026?
​Danas, u martu 2026., sistem je postao mnogo formalniji:
​mBridge Projekat: Centralne banke UAE i Kine su (zajedno sa Tajlandom i Hong Kongom) razvile platformu mBridge. Ona omogućava da se nafta i gas plaćaju direktno u lokalnim valutama (dirham za juan), potpuno zaobilazeći američki bankarski sistem i SWIFT.
​Valutni Swap: UAE i Kina su obnovili ugovore o razmjeni valuta vrijedne milijarde dolara, što omogućava njihovim kompanijama da imaju dovoljno juana/dirhama za direktnu trgovinu bez potrebe da prvo kupuju dolar.
​Zašto je ovo važno?
​UAE su decenijama bili jedan od najčvršćih saveznika SAD-a i njihova valuta (dirham) je i dalje fiksno vezana za dolar. Međutim, njihova odluka da prihvate juan za naftu šalje jasnu poruku:
​Diverzifikacija: Ne žele zavisiti samo od jedne sile (SAD).
​Kina kao kupac: Kina je najveći uvoznik nafte na svijetu, i UAE ne žele rizikovati da izgube to tržište ako Kina počne insistirati na svojoj valuti.
​Sigurnost od sankcija: Gledajući šta se desilo Rusiji, UAE žele imati spreman paralelni sistem u slučaju da ikada dođu u politički sukob sa Washingtonom.
​Reakcija Amerike
​Kao što smo ranije pričali, Amerika na ovo ne gleda blagonaklono. Iako još uvijek nema direktnih vojnih prijetnji prema UAE (kao što je bilo s Libijom), diplomatski pritisak je ogroman. Trumpova administracija u 2026. koristi sve poluge – od prodaje oružja (aviona F-35) do sigurnosnih garancija – kako bi ubijedila Emirate da ograniče količinu nafte koju prodaju za juane.
JovicSA

#63678 Re: IRAN

Post by JovicSA »

konektovan wrote: 18/03/2026 11:14
DebelinJoe wrote: 18/03/2026 07:54
pa to je to....dok obicni cobani i dalje navijaju za trumpa i rat, nema se tu sta vise pricati..
Masa je ovakvih, čitam i po HR portalima masa je razočaranih koji ukazuju na zamku u koju su upali. Mali dio onih koji se furaju na white power i ta nazi pedofilska sranja i dalje podržava Trumpa i tu Epstein elitu.
JovicSA

#63679 Re: IRAN

Post by JovicSA »

sumirprimus wrote: 18/03/2026 12:32

Sto je najgore, vama je tesko pojmiti da ne mora covjek biti hrvat iz svedske da bi drukcije mislio o pitanjima politike, geopolitike, vjere i idoelogije.
Ja sam ipak vise za europski nacin zivota. U svakom smislu. I tu razumijem srbe I Hrvate sto imaju otklon od ove drzave iskreno.
Ne poturaj mi slova u tekst. Sto imaju, dakle u danasnji vakst nakon 30 I kusur godina rata kojeg se ti vjerovatno I ne sjecas. Sta hoces od mene? Rat, agresija, genocid? Da bili su, idemo dalje, necemo sad jos 50 godina plakat nad svojom sudbinom
Zivot ide dalje, kao I saveznistva kao I interesi, oni koji nisu u stanju da prepoznaju trenutak u prilsgode se zavrse u istoriji kao Armenija na nk, ili tamilski tigrovi, ili palestinci. Mozete plakati nad njohovm sudbinom. Ja i? Zivot ide dalje.
Tako I iranci. Misliki su da ce prolaziti prica ko I zadnjih 40 godina. Poslije sulejmanija.bilo je jasno da je Iran tigar od papira. Pa onda hanija, pa konzulat u damasku. Pa nasrala, pa sinwar i sad doso vrag po svoje do kraja. Ko sad se sjecam.onih crvenih ili crnih zastava osvete nakon sulejmanija.
Ali plakanje i priča o genocidu nad Jevrejima i 6 miliona pobijenih uvijek prolazi i tu nikada nije kasno da se ponovi i plače. jadikuje i kuka. :mrgreen: Nećemo tako Damire, nećemo...
Last edited by JovicSA on 18/03/2026 12:34, edited 1 time in total.
GungodessMissFortune

#63680 Re: IRAN

Post by GungodessMissFortune »

Image
sumirprimus

#63681 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

JovicSA wrote: 18/03/2026 12:29 [

Pa Damire dragi, ne u šumu, tamo ima medo. :D Šta je to evropski način života? Je li to tradicija dva svjetska rata i dva presuđena gencida? Ili je to život od 1945. do 2014. godine kada se sve polako krenulo rušiti...možda i malo ranije.
Iskreno, stvarno vjeruješ da sam Damir? :lol:
Procitajte na temu iranskih milicija sto je pisala Elizabet Tsurkov, izraelka, ali je kao borac za Mir, palestinske prava i slicno. Provela je 2 godine u zatvorenistvu proirqnskih irackih milicija. Kako ih opisuje. Ovako slicno, ubjedjenja vjerovanja ko I nas drug jovicsa
alijagoro

#63682 Re: IRAN

Post by alijagoro »

Pa ove arapske drzave,doslovno baze drugih drzava :-)
Static-X

#63683 Re: IRAN

Post by Static-X »

Tananarive wrote: 18/03/2026 11:38
Static-X wrote: 18/03/2026 11:21
Dead Man Walking wrote: 18/03/2026 03:51

Gdje si bio u ratu? I 64ka kad zvekne blizu nije svejedno.

“da ti roknu samo dvije, sve bi ti se samo kazalo”
U srebrenici, granatirali nas redovno dok nije un stigo. Dvije granate pogodile zgradu sa strane koja nije imala prozore, i nista samo fasadu razjebale.

Te minimalne stete su nista osim ako ne pogodi u neki cilj direknto ali sumljam da je moguce jer nisu toliko precizni.
Kad vidim ovo sumLJam, hoće nešto da mi bude, na temu, samo kad rokne u blizini je dosta, traume ostaju, dosta neka su svaki dan u podrumima, da ni u wc ne može normalno otići.
Pa ti ako stvari gledas na taj nacin onda ne samo da iran pobjedjuje nego je i hamas pobijedio jer su i oni svojim prackama nesto dobacivali i tako strasili israelce. Necemo racunati to sto su ovi sravnili gazu do temelja i ubili heljade stanovnistva.

Da im je malo naprodno to jeste, ali za svaki napad dobijes na vrijeme objavu da odes u podrum, par minuta sacekas i nazad kao da se nista i nije desilo. Nije to toliko strasno. Dok kad pogledas durgu stranu, nemaju ljudi pojma kad ce ih nesto strefiti. E to je vec trauma.
skupljac_zeljeza

#63684 Re: IRAN

Post by skupljac_zeljeza »

Jedna dobra stvar koja se desila u Trumpovom mandatu da je razgolitio stvarnu sliku Evrope razapete između ultradesnih, nacionalista, liberala, socijalista, zelenih.... Evrope nespossobne još da riješi rat na svom tlu nego svi ponaosob bave sopstvenim problemima osim onih koji kažu daj da pomognemu Ukarajinu da nam Rus ne uđe u Njemačku i Poljsku. A Trump ih gleda i ucjenjuje, a oni sada ne znaju dal' protiv njega ili uz njega jer opet uz njega nije normalno. Protivi se Evropskoj konvenciji. Totalni zbunjinitis i onda me neko ovdje savjetuje kako trebam biti više Evropljanin.

Image
JovicSA

#63685 Re: IRAN

Post by JovicSA »

sumirprimus wrote: 18/03/2026 12:35
JovicSA wrote: 18/03/2026 12:29 [

Pa Damire dragi, ne u šumu, tamo ima medo. :D Šta je to evropski način života? Je li to tradicija dva svjetska rata i dva presuđena gencida? Ili je to život od 1945. do 2014. godine kada se sve polako krenulo rušiti...možda i malo ranije.
Iskreno, stvarno vjeruješ da sam Damir? :lol:
Procitajte na temu iranskih milicija sto je pisala Elizabet Tsurkov, izraelka, ali je kao borac za Mir, palestinske prava i slicno. Provela je 2 godine u zatvorenistvu proirqnskih irackih milicija. Kako ih opisuje. Ovako slicno, ubjedjenja vjerovanja ko I nas drug jovicsa
Dobro Damire, ja te zovem iz milja Damir. :-) Kakve veze ima to što pišeš? Pisali su ljudi i druge knjige o tome šta su sve porživjeli na Guantanamo Bay bez prava na advokata i bez bilo kakvih optužbi. Pa onda US zatvori u Iraku, CIA tajni zatvori, pa zatvori cionističkog režima gdje zatovre djecu od 13-15 godina jer su eto bacila kamen na tenk. Mislim jasno je da je režim u Iranu surov ali logika bi bila da se ovi "protivnici" tog režima na drugoj strani drže nekim demokratksih principa? :mrgreen:
sumirprimus

#63686 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

Pa slicne su deluzije kako ih drukcije nazvati.
Jednostavno vasa uvjerenja su cvrsta iako su pogresna, a vrijeme i info sa terena govore tome u prilog. Uzmimo kolegu recimo huseina kapetana pa taj ima i 15 godina tekso I nerazumljivo pise I sve je pogresno dosad prorekao :lol:
Ili uvjerenje ovde kako zapad ili Izraelci ne razumiju Iran.i kulturu tog podneblja, jok eto vi je razumiejte :lol:
Deluzija ili?
SaraFina

#63687 Re: IRAN

Post by SaraFina »

Cuj ti molim te price „Zivot ide dalje“ a ustvari je to ono „ko nas bre zavadi“. Koje licemjerje. Koje dno.
Ko tebi bolan daje pravo da ti necije zrtve unizavas i oprastas cetaljima i agresorima u ime zrtava i njihovih porodica? A istovremeno zidovake zrtve iz drugog svjetskog rata velicas i navijas otvoreno za izrael? Znaci zrtve bosnjackog naroda ne vrijede od devedesetih, ali ZATO zrtve Zidova iz cetrdesetih proslog stoljeca i dalje su aktualne za kukumavkanje i opravdanje njihovog genocida u Gazi i svih pizdarija koje su zapoceli? Pa makar to bilo i virtualno sto radis. Opet je dno. Ko si ti i ko te opunomocio da nekome halalis u ime Bosnjaka genocid, etnicka ciscenja, masovne grobnice, silovanja i sve ono sto se desavalo devedesetih. Takvi kao ti koji su za smrdiju i cetnike zna se sta su i ko su. I nemoj ovdje svoje umobolne mozdane akrobacije da plasiras u neki „celofan i pro europska shvatanja“. Cetalji nikad nece biti europejvi. Cetalji i njihova zlodjela i umobolna shvatanja devedesetih su pretece ISIL-a. Isila u EU.
SaraFina

#63688 Re: IRAN

Post by SaraFina »

sumirprimus wrote: 18/03/2026 12:47 Pa slicne su deluzije kako ih drukcije nazvati.
Jednostavno vasa uvjerenja su cvrsta iako su pogresna, a vrijeme i info sa terena govore tome u prilog. Uzmimo kolegu recimo huseina kapetana pa taj ima i 15 godina tekso I nerazumljivo pise I sve je pogresno dosad prorekao :lol:
Ili uvjerenje ovde kako zapad ili Izraelci ne razumiju Iran.i kulturu tog podneblja, jok eto vi je razumiejte :lol:
Deluzija ili?
Tvoja uvjerenja su umobolna. Umobolna. To sto bi ti svoju procetaljsku politiku maskirao u nesto europejsko a raju na forumu, nazivao blaskoistocnjacima je osobno tvoj problem. Isto vrijedi i za Zidove. I ovo sto rade. Diljem svijeta. Sto su u Gazi uradili i sto sada rade u Iranu. To je civilizacijako dno. I to je Isil radio. Znaci izjednaci ih sa Isilom. I svoja shvatanja.
sumirprimus

#63689 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

SaraFina wrote: 18/03/2026 12:48

Cuj ti molim te price „Zivot ide dalje“ a ustvari je to ono „ko nas bre zavadi“. Koje licemjerje. Koje dno.
Ko tebi bolan daje pravo da ti necije zrtve unizavas i oprastas cetaljima i agresorima u ime zrtava i njihovih porodica? A istovremeno zidovake zrtve iz drugog svjetskog rata velicas i navijas otvoreno za izrael? Znaci zrtve bosnjackog naroda ne vrijede od devedesetih, ali ZATO zrtve Zidova iz cetrdesetih proslog stoljeca i dalje su aktualne za kukumavkanje i opravdanje njihovog genocida u Gazi i svih pizdarija koje su zapoceli? Pa makar to bilo i virtualno sto radis. Opet je dno. Ko si ti i ko te opunomocio da nekome halalis u ime Bosnjaka genocid, etnicka ciscenja, masovne grobnice, silovanja i sve ono sto se desavalo devedesetih. Takvi kao ti koji su za smrdiju i cetnike zna se sta su i ko su. I nemoj ovdje svoje umobolne mozdane akrobacije da plasiras u neki „celofan i pro europska shvatanja“. Cetalji nikad nece biti europejvi. Cetalji i njihova zlodjela i umobolna shvatanja devedesetih su pretece ISIL-a. Isila u EU.
Ko oprasta? O cemu ti za boga miilog i zbog cega se ti upali ko kutnjak moliću lijepo? Da zivot ide dalje, zamisli.
Jao evo patetike i nabrajanje i ovako 40 goidna :-)
Da sve je to bilo, imaju I presude i zivot opet ide dalje. Ne zaboraviš ali ides dalje. Ko recimo ti, Gdje si ti otišla dalje u austriju jel? Pa moliću lijepo sto ne zivis u rs.u patriotkinjo saro nego Meni držiš predavanja. Mrznja izjeda i uništava.
Da pro EU prica i shvatanja, pami u vezi irana i rata, da i nama u bosni bude ko i vama u Evropi i na zapadu sta je tu lose? Ovde bi mali Iran a vi svoje goozice izvukli na mrski zapad. Sačuvaj me boze naslonih kvazipatruiota koji Taj patrieotizam nikad ne potkrijepe vlastitim primjerom
dječak sa šibicama

#63690 Re: IRAN

Post by dječak sa šibicama »

Image

naletih na redditu na spisak, ovo je brutalno, sve ce ih pobiti
swanfilter

#63691 Re: IRAN

Post by swanfilter »

Nista ne poturam, nego je u vezi narativa kojeg ti propagiras kada je Izrael u pitanju. A to je, da je sve pocelo zbog 7.10.

Kao sto je zavladao narativ kada je BiH u pitanju, da je do otklona od strane Srba i Hrvata doslo zbog Harisovog odbijanja Aprilskog paketa.

U jednom i drugom slucaju odbijanje realnosti je posljedica desavanja decenijama prije odgovarajuceg narativa koji se potura.
sumirprimus

#63692 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

SaraFina wrote: 18/03/2026 12:53
sumirprimus wrote: 18/03/2026 12:47 Pa slicne su deluzije kako ih drukcije nazvati.
Deluzija ili?
Tvoja uvjerenja su umobolna. Umobolna. To sto bi ti svoju procetaljsku politiku maskirao u nesto europejsko a raju na forumu, nazivao blaskoistocnjacima je osobno tvoj problem. Isto vrijedi i za Zidove. I ovo sto rade. Diljem svijeta. Sto su u Gazi uradili i sto sada rade u Iranu. To je civilizacijako dno. I to je Isil radio. Znaci izjednaci ih sa Isilom. I svoja shvatanja.
Opa evo uvreda na licnom nivou :)
Ovo je takodje prvi znak teske frustracije i deluzije.
Velis moju procetaljsku politiku? I ovi vas hajcaju na Iran eeee muko moja predji na drugoga :lol: :-)
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#63693 Re: IRAN

Post by arman1 »

Image
swanfilter

#63694 Re: IRAN

Post by swanfilter »

dječak sa šibicama wrote: 18/03/2026 12:55 Image

naletih na redditu na spisak, ovo je brutalno, sve ce ih pobiti
Nek si se ti nama javio. Nego, koga se to napaceni Iranci i dalje boje, da konacno sami ne svrgnu mrski, ali sada obezglavljeni rezim?
SaraFina

#63695 Re: IRAN

Post by SaraFina »

sumirprimus wrote: 18/03/2026 12:54
SaraFina wrote: 18/03/2026 12:48

Ko oprasta? O cemu ti za boga miilog i zbog cega se ti upali ko kutnjak moliću lijepo? Da zivot ide dalje, zamisli.
Jao evo patetike i nabrajanje i ovako 40 goidna :-)
Da sve je to bilo, imaju I presude i zivot opet ide dalje. Ne zaboraviš ali ides dalje. Ko recimo ti, Gdje si ti otišla dalje u austriju jel? Pa moliću lijepo sto ne zivis u rs.u patriotkinjo saro nego Meni držiš predavanja. Mrznja izjeda i uništava.
Da pro EU prica i shvatanja, pami u vezi irana i rata, da i nama u bosni bude ko i vama u Evropi i na zapadu sta je tu lose? Ovde bi mali Iran a vi svoje goozice izvukli na mrski zapad. Sačuvaj me boze naslonih kvazipatruiota koji Taj patrieotizam nikad ne potkrijepe vlastitim primjerom
Ne rise. Nego sta radis? Razvodnjavas pricu o dogadjanjima devedesetih s glupostima „Zivot ide dalje i okrenimo se buducnosti“ idi u smrdiju pa Vucicu i ekipa to reci. Da dodju i traze oprost za ono sto se dogadjalo. I sto su pocinile cetnicke paravojne formacije i tkz JNA U Bosni i Hercegovini. A ne da non stop negiraju i umnjuju ono za sto su krivi. I za sto postoje presude i robija za vojni i politicki vrh smrdije.

Isto vazi u sadasnjosti za Zidove. U Gazi se dogodilo genocid nad palestinskim narodom. A Iran je napadnut od strane Zidova i USA. To su tacke formulacije ovih dogadjanja. To sto bi ti guslao nesto suprotno da umanjis zlodjela, sgresiju i genocid osobno je tvoj problem. I to guslaj sam sebi ispod tuša. Ili u drustvu slicnim sebi.
sumirprimus

#63696 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

Prilikom procjene utjecaja #izraelskih napada u kojima je ubijen #iranski ministar obavještajnih službi, važno je sagledati širu sliku. Da li je Esmail Khatib zamjenjiv? Da. Ali i Ministarstvo obavještajnih službi, na nivou zamjenika, bilo je meta napada. To kratkoročno remeti birokratiju i lišava ministarstvo onih s dugim institucionalnim pamćenjem i vezama. Naravno, još uvijek ima ljudi koji će popuniti te redove. Procjene prije otprilike deset godina sugerirale su da je ministarstvo imalo špijunske snage od oko 30.000 ljudi. Ali one se smanjuju.
Elem, ne idu samo glave sistema, nego i ljudi ispod njih.

Od 28. februara, osim Esmaila Khatiba, među onima koje je Izrael eliminirao:

Esmail Khataib, ministar obavještajnih službi

Yahya Hamid, zamjenik ministra obavještajnih službi za izraelske poslove

Akbar Ghaffari, još jedan zamjenik ministra obavještajnih službi Irana

Jalal Pour Hossein, šef odjela za špijunažu

Mohammad Baseri, još jedan obavještajni oficir

Link
dječak sa šibicama

#63697 Re: IRAN

Post by dječak sa šibicama »

I ovaj je novi na spisku, po svemu sudeci

kako ih nadju, izgleda je vrh Irana pun spijuna Izraela
SaraFina

#63698 Re: IRAN

Post by SaraFina »

sumirprimus wrote: 18/03/2026 12:56
SaraFina wrote: 18/03/2026 12:53
Deluzija ili?
Opa evo uvreda na licnom nivou :)
Ovo je takodje prvi znak teske frustracije i deluzije.
Velis moju procetaljsku politiku? I ovi vas hajcaju na Iran eeee muko moja predji na drugoga :lol: :-)
Cuj frustracije? I uvreda na licnom nivou? Bolan ne bio nazvati tvoj stav umobolnim je tacna definicija. To sto bi ti nesto umobolno maskirao u pro europsko i civilizirano je jedino tvoj problem. Meni je umobolno navijati licemjerno za Zidove i amnestirati cetaljske zlocine.
DaysleepeR

#63699 Re: IRAN

Post by DaysleepeR »

Demonstracija kako radi Palantir.
Pa nije ni čudo što ih skidaju.

sumirprimus

#63700 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

SaraFina wrote: 18/03/2026 13:02

Ne rise. Nego sta radis? Razvodnjavas pricu o dogadjanjima devedesetih s glupostima „Zivot ide dalje i okrenimo se buducnosti“ idi u smrdiju pa Vucicu i ekipa to reci. Da dodju i traze oprost za ono sto se dogadjalo. I sto su pocinile cetnicke paravojne formacije i tkz JNA U Bosni i Hercegovini. A ne da non stop negiraju i umnjuju ono za sto su krivi. I za sto postoje presude i robija za vojni i politicki vrh smrdije.

Isto vazi u sadasnjosti za Zidove. U Gazi se dogodilo genocid nad palestinskim narodom. A Iran je napadnut od strane Zidova i USA. To su tacke formulacije ovih dogadjanja. To sto bi ti guslao nesto suprotno da umanjis zlodjela, sgresiju i genocid osobno je tvoj problem. I to guslaj sam sebi ispod tuša. Ili u drustvu slicnim sebi.
Eee zensko a koristis tako ruzan rijecnik. Zbilja strašno :lol:
Moze li nesto na temu iran i trenutnog rata da nije povijest, ili neka antisemtiska spika? Unaprijed zahvalan.
Post Reply