Evo ga, dobro je reko djeca gazeswanfilter wrote: ↑18/03/2026 12:26Znaci, razumijes zasto zasto je doslo do Genocida i UZP?sumirprimus wrote: ↑18/03/2026 12:21Sto je najgore, vama je tesko pojmiti da ne mora covjek biti hrvat iz svedske da bi drukcije mislio o pitanjima politike, geopolitike, vjere i idoelogije.
Ja sam ipak vise za europski nacin zivota. U svakom smislu. I tu razumijem srbe I Hrvate sto imaju otklon od ove drzave iskreno.
Ne poturaj mi slova u tekst. Sto imaju, dakle u danasnji vakst nakon 30 I kusur godina rata kojeg se ti vjerovatno I ne sjecas. Sta hoces od mene? Rat, agresija, genocid? Da bili su, idemo dalje, necemo sad jos 50 godina plakat nad svojom sudbinom
Zivot ide dalje, kao I saveznistva kao I interesi, oni koji nisu u stanju da prepoznaju trenutak u prilsgode se zavrse u istoriji kao Armenija na nk, ili tamilski tigrovi, ili palestinci. Mozete plakati nad njohovm sudbinom. Ja i? Zivot ide dalje.
Tako I iranci. Misliki su da ce prolaziti prica ko I zadnjih 40 godina. Poslije sulejmanija.bilo je jasno da je Iran tigar od papira. Pa onda hanija, pa konzulat u damasku. Pa nasrala, pa sinwar i sad doso vrag po svoje do kraja. Ko sad se sjecam.onih crvenih ili crnih zastava osvete nakon sulejmanija.