Vecina ljudi se prodaje za pare.Thorgerson wrote: ↑17/03/2026 13:14 I sta je ovo sve donijelo Iranu? Ti ljudi zive u bijedi 50 godina. Cemu i zasto? Svi pricaju koliko milijardi je amerika potrosila. Jebote, njima je 10 milijardi kao nama 10 miliona. Koliko je Iran potrosio?
Nekada treba prihvatiti da nisi jaci, da nisi glavni, da ne mozes biti toliko bas neovisan.
Mislim onako govorim. Za obicni narod. Ovo nema smisla. Svaka ta raketa u iranu je uzeta od ljudi. Isto vazi naravno i za ameriku.
Ja ne znam, nisam bio u iranu. Ali po snimcima i po statistici, nije da je bajan zivot dole. Sad cete reci, ali imaju sve, sta im treba. Ok. Zasto onda niko ne ide u Iran da ima sve to? Nego letite za zapad. Nemojmo biti licemjerni. Evo i mi u bosni imamo sve. Pa je opet malo. Al lako je tudjim mlatit. Komentari tipa zene su im slobodne, ovako, onako. To sve sami hvalospjevi.Pa kad je tako lijepo dole i krasno, sto to niko ne ide dole? Nego obrnuto.
Ne opravdavam ovo sto im se radi, normalno. Nego samo kazem da je narod licemjeran i da gleda na Iran kao neku vau zemlju, ali se drzi zapada kao materine sise.
Iran nam jeste pomogao, ali nam je pomogla i amerika. Ko to ne vidi, onda nije bio u ratu ovdje.
Jer, ja koliko se sjecam mi smo skakali i slavili gledajuci nato napade na rs. Na srbiju i sl. Ne sjecam se bas nekog slavlja oko pomoci od irana, niti slavlja zbog dolaska mudzahedina itd.
Zato ce sve otici u helac.
Kad se bude pisala historija za nekih 100 godina bice jasno, da su svi nastradali.
Samo je zapad zivio nekih 70 godina u miru i nekih 50 godina u nekom blagostanju u odnosu na druge.
Nista vise.