IRAN

sumirprimus

#63226 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

sime_cipol wrote: 17/03/2026 11:37 Realno, ovaj Damir je pismen. Sumir kad krene hiperventilirati (jos ako je pod gasom) ne moze ubosti pravopis taman da mu zivot ovisi o tome. Jos kad navali sa 3-4 posta zaredom, nema tu tacke, zareza, novog reda, nicega... :D
Gledaj brata visočaka konformiste fola na foe ali ne moze odolit da ne procita :lol:
Mada ti je hrabra izjava da je Damir pismen, kao za razliku od mene :)
moRe mi se, točka, zarez, novi red, nista... :kiss:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#63227 Re: IRAN

Post by Chmoljo »

sumirprimus wrote: 17/03/2026 11:39 Po običaju, ja izradikalizirao a gledaj riejcnika prema meni lično ali i citqvaom jednom narodu i nekaznjeno :lol:
Bitno je meni vaspostavit dijagnozu i terapiju, a samo sam korektno primjetio licemjernost u evilovim izjavama gdje se sam izjasnjqva kao drug i komunista, a podrzva najdesnije i najradikalnije stavove islamista na forumu.
Doduse koliko prica o Famoznoj soi, mozda ga je upravo soa.vremenom nahajcala na taj stav ko ce znat.
Griješiš, nema divljenja mosadovim ciljevima. Pogledaj pod prvi dio.
ma ja. nisi ti. izazvali te ljudi. sve ono loše što ti uradiš, u stvari drugi su krivi. ti samo djeluješ reaktivno.

kako simptomatično.
alijagoro

#63228 Re: IRAN

Post by alijagoro »

swanfilter wrote: 17/03/2026 11:40 Nego, sta nakon sto poravnaju Iran do temelja i ubiju sve do zadnjeg iz vlasti, a ista se ne urusi?

Jer za osovinu zla samo pad zakletog neprijatelja znaci pobjedu.
Mogu ih ravnati ko i ostale u komsiluku godinama,dok im ne dosadi
Bernardinac

#63229 Re: IRAN

Post by Bernardinac »

bosanski__ wrote: 17/03/2026 10:27 Evropska Unija ove godine stavila iransku vojsku kao terorističku organizaciju zbog gušenja onih protesta u Iranu.

Kad je isto bilo u Ukrajini na Majdanu, to su još poticali.
Pa poticali su oba protesta. Majdan je uspio i kao rezultat toga bivši predsjednik Ukrajine je pobjegao u Rusiju. Da Majdan nije uspio i da je pobuna ugušena u krvi (kao što je u početku i bilo) taj režim bi bio proglašen terorističkim.
Januković je naravno ruski igrač. Njegova odluka da krajem 2013. odbije potpisivanje sporazuma o pridruživanju s Europskom unijom u korist jačih veza s Rusijom je dovela do protesta. Da u Ukrajini nije bilo dovoljno proZapadnih ukrajinaca rusi bi danas zatukli svaki ukrajinski identitet. Ono što Putin nije uspio sa Janukovićem, sada već petu godinu pokušava ratom.
Better Man

#63230 Re: IRAN

Post by Better Man »

sumirprimus wrote: 17/03/2026 11:39 Po običaju, ja izradikalizirao a gledaj riejcnika prema meni lično ali i citqvaom jednom narodu i nekaznjeno :lol:
Bitno je meni vaspostavit dijagnozu i terapiju, a samo sam korektno primjetio licemjernost u evilovim izjavama gdje se sam izjasnjqva kao drug i komunista, a podrzva najdesnije i najradikalnije stavove islamista na forumu.
Doduse koliko prica o Famoznoj soi, mozda ga je upravo soa.vremenom nahajcala na taj stav ko ce znat.
Ovdje je sve jasno i to crno na bijelo. Izrael i USA su izvršile teroristički napad na suverenu i nezavsnu državu Iran i svako normalan sa minimum razuma će biti na strani Irana i Iranskog naroda ne znam o kakvim radikalnim islamistima govoriš. Trenutna vlast u Izraelu je najgore zlo koje postoji na svijetu svi se trebaju ujediniti protiv tog zla, a onu Narančastu budalu građani Amerike trebaju što prije da opozovu i skinu sa vlasti.
dr_Evil

#63231 Re: IRAN

Post by dr_Evil »

Kao sto rekoh, ja sam drug komunjara starog kova. Ono sto se desilo je da desnica usred svoje nemoci da odgovori na elementarne ljudske vrijednosti koje je ljevica uspjesno godinama promovisala odlucila se na vucicevu metodu. Naime usred nemoci da se bori sa opozicijom Vucic je sebi stvorio opoziciju koju on zeli, ili jednostavno proziva nasumicna imena politicara za koje zna da nemaju kapacitet.

E tako je desnica, mossad, ili ko god, i njezini sponzori odlucila sebi napraviti woke ljevicu, to jest onu koja nema veze sa ljudskim pravima, klasnom borbom, ravnopravnosti.

Ako mi neko potura da nisam previse woke, i da zbog tog sto ne volim USAID pare nisam ljevicar neka bude, evo ja cu sebe onda proglasiti marksistom- neka ljevicar bude izraz za ove Vuciceve opozicionare.

Dakle, ljudska prava, medjunarodni poredak, ravnopravnost, postena raspodjela sredstava, zabrana ekspolatacije nerazvijenih...

prikaz Franklina Roosevelta kao crnca i gay-a - nije ljevica.
zigson

#63232 Re: IRAN

Post by zigson »

Chmoljo wrote: 17/03/2026 11:46
ma ja. nisi ti. izazvali te ljudi. sve ono loše što ti uradiš, u stvari drugi su krivi. ti samo djeluješ reaktivno.

kako simptomatično.
Ma ono njegovo :lol:
sumirprimus

#63233 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

Chmoljo wrote: 17/03/2026 11:46

kako simptomatično.
Pa da opravdanje za sve uvrede nema govora. U pravu si, o tome vam i i govorim, ljudi si toliko izdoktrinirani. Da I kad izneses drukcije misljenje vriejdjas, za sukob na drugom kontinentu, a sto?zato se radi o vjeri, i ničem drugom, zato ih i branite i ti i evil jer ste isto identificirate, Dakle :)
sumirprimus

#63234 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

dr_Evil wrote: 17/03/2026 11:50
Kao sto rekoh, ja sam drug komunjara starog kova. Ono sto se desilo je da desnica usred svoje nemoci da odgovori na elementarne ljudske vrijednosti koje je ljevica uspjesno godinama promovisala odlucila se na vucicevu metodu. Naime usred nemoci da se bori sa opozicijom Vucic je sebi stvorio opoziciju koju on zeli, ili jednostavno proziva nasumicna imena politicara za koje zna da nemaju kapacitet.

E tako je desnica, mossad, ili ko god, i njezini sponzori odlucila sebi napraviti woke ljevicu, to jest onu koja nema veze sa ljudskim pravima, klasnom borbom, ravnopravnosti.

Ako mi neko potura da nisam previse woke, i da zbog tog sto ne volim USAID pare nisam ljevicar neka bude, evo ja cu sebe onda proglasiti marksistom- neka ljevicar bude izraz za ove Vuciceve opozicionare.

Dakle, ljudska prava, medjunarodni poredak, ravnopravnost, postena raspodjela sredstava, zabrana ekspolatacije nerazvijenih...

prikaz Franklina Roosevelta kao crnca i gay-a - nije ljevica.
Druze ti si vjerovatno bivša komunjara, a možda ni to jer nemaš godina dovoljno :) Dakle, ne poistovjećujese ti dzaba sa rejhanom :)
Quaresma

#63235 Re: IRAN

Post by Quaresma »

Svaka ti cast sumire kako ih navlacis.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#63236 Re: IRAN

Post by sime_cipol »

Image

:D
Zlocin&Kazna

#63237 Re: IRAN

Post by Zlocin&Kazna »

Kad čovjek vodi računa o vlastitioj higijeni :thumbup:
Chmoljo

#63238 Re: IRAN

Post by Chmoljo »

sumirprimus wrote: 17/03/2026 11:52Pa da opravdanje za sve uvrede nema govora. U pravu si, o tome vam i i govorim, ljudi si toliko izdoktrinirani. Da I kad izneses drukcije misljenje vriejdjas, za sukob na drugom kontinentu, a sto?zato se radi o vjeri, i ničem drugom, zato ih i branite i ti i evil jer ste isto identificirate, Dakle :)
znaš kako sumire, legendo. da nisi nečovjek kakav jesi, sjetio bi se ukrajinske djece za kojom sam također žalio i plakao. srećom, njih nije bilo toliko pa nisam bio u prilici da o tome često pišem. ali ono, sjetio bi se. jer ja se sjećam onog dječaka u čarapicama, već mrtvog, što ga majka unosi u bolnicu. njenog očaja, izbezumljenog pogleda njenog momka koji je došao sa njom. dječak uzrasta mog djeteta tada.

ili pozorišta u marupolju sa natpisom "djeca" i bačene bombe na njega.

a ja, koliko me ovo malo znanja služi, mislim da ta ukrajinska djeca nemaju ništa sa mojom religijom. i treba zaista biti nečovjek pa zaboraviti te stvari, i uzeti sebi za pravo tako docirati ljudima.

jer očigledno treba biti musliman da bi pljuvao po cinizmu kada se kaže: najmoralnija vojska na svijetu. onaj ko nije musliman, samo će ovo preskočiti. po tvojoj logici.
This is a photo of Mustafa Ali Bani Odeh, an 8 year old Palestinian child, after he witnessed Israeli soldiers kill his mother, his father, and two of his brothers, aged 7 and 5.

This took place in the occupied West Bank, land Israel has no right to patrol.

The NYT account of the shooting is worth sharing:

"Ali Bani Odeh’s wife and four young boys hadn’t seen him in a month and a half when he came home to Tammun, in the West Bank, from his construction job in Israel late on Friday to spend the last few days of Ramadan with his family.

On Saturday night, the boys persuaded him to take them out for a drive. Eid al-Fitr, the end of Ramadan, was coming, so there were new clothes to buy. The day’s fast had been broken, so there were sweets to be had, too.

They picked up fried doughnut holes in Tubas, saving them for later, but the clothing shop they went to in Nablus was closed. It was already past midnight, so they headed back to Tammun: Khaled, 11, the oldest, in the back with Mustafa, 8, and Muhammad, 5. Othman, 6, blind and incapable of walking or feeding himself, was in his mother’s lap in front.

As they rounded a corner slowly, a few minutes from home, young Khaled and Mustafa recounted on Sunday, their mother, Waad, 35, asked her husband to pull over and take Othman from her so she could get something from her bag on the floor. Suddenly, the boys said, they saw laser pointers shining on their family from every direction, heard their mother scream, heard their father say “God is great” — and then heard a deafening fusillade of gunfire."

Why did the soldiers kill this family? They say they "sensed danger".

Imagine the strength it will take for Mustafa to resist turning to violence against the country that killed his parents and his brothers. By killing so many innocent men, women, and children, Israel is ensuring the cycle of violence continues and making everyone, everywhere less safe.

The grief of Mustafa is unimaginable. But his story is not unique. Tends of thousands of children killed. Many more have had their parents, brothers, sisters, family, friends killed by Israeli snipers or Israeli bombs.

We cannot let this continue.

Image
nadam se iskreno, iz dubine duše, da nemaš potomstvo, jer ih nemaš čemu naučiti.
dr_Evil

#63239 Re: IRAN

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 17/03/2026 11:54
Druze ti si vjerovatno bivša komunjara, a možda ni to jer nemaš godina dovoljno :) Dakle, ne poistovjećujese ti dzaba sa rejhanom :)
Sto bi rekao jednom rahmetli Z.Grebo kad ga je voditeljica pitala da li ste poslije svega sta se desilo i dalje komunist. Kaze njoj Grebo(vidi se da je bio velezovac), naravno, vise nego ikad, ko normalan nije za pravdu i ravnopravnost.

Nego, mene vise zabrinjava da si nam se ti u pocetku predstavljao kao komunist, glasac SDP-a, i sve to iz crvene Tuzle, pa onda presao da podrzavas imperijalisticke rezime, neravnopravnost, supermaciju jedne rase, prikaz jednih kao nize rase... i tako.

A drugarica Rejhana je cudo, jos kad posalje crnog druga iz Srbije kako ponizi imperijalistcke wanna be intelektualce, popravi mi dan.
Toffee karamela

#63240 Re: IRAN

Post by Toffee karamela »

sime_cipol wrote: 17/03/2026 12:02 Image

većini ljudi je na foe listi a administrator teme ga proziva i doziva i ćaska s njim

eto pronašli ga uživo ko da su Osamu bin Ladena pronašli, još od g.... prave zvijezdu!

valjda vlasnici sajta naruče malo cimanja i reality vajba, zato ga i drže ovdje, njega i još par cio apologeta
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#63241 Re: IRAN

Post by arman1 »

Da li je ratni zločin napasti centralni Tel Aviv?
Primjenimo izraelsku sopstvenu logiku:
Nije ratni zločin ako je vojnik u kući. A pošto su svi odrasli u Izraelu, osim nekih procenata, oni koji negiraju oružje, obavili sigurnosnu dužnost, znači da su sve kuće sa odraslima u njima legitimne mete Sasvim je u redu bombardovati školu punu djece, ako imate razloga vjerovati da je odrasla osoba koja je vojnik unutar škole.
Ratni je zločin bombardirati kuće u kojima su samo maloljetnici.
Tako.
Po knjizi [Izraelskoj]
dr_Evil

#63242 Re: IRAN

Post by dr_Evil »

arman1 wrote: 17/03/2026 12:12 Da li je ratni zločin napasti centralni Tel Aviv?
Nije ratni zločin ako je vojnik u kući. A pošto su svi odrasli u Izraelu, osim nekih procenata, oni koji negiraju oružje, obavili sigurnosnu dužnost, znači da su sve kuće sa odraslima u njima legitimne mete Sasvim je u redu bombardovati školu punu djece, ako imate razloga vjerovati da je odrasla osoba koja je vojnik unutar škole.
Tako.
Po knjizi [Izraelskoj]
Nemojte ljudi... istu logiku su koristili cetnici u Srebrenici.

Polahko, ispecite pa recite.
arman1

#63243 Re: IRAN

Post by arman1 »

Image
Billy The Pljuc

#63244 Re: IRAN

Post by Billy The Pljuc »

Čuj, @Chmoljo nemreš na foe, pa jel' to druže stari u dure, jesi li ti u peMziji ili nisi?

Lijepo vas forumaši zamole da ga ne kvotate i vi opet, ne znam šta je razlog i šta vas motiviše, mogu samo da nagađam. Evo npr. forumaš u čijim upisima uglavnom uživam, dr_Evil, ode k'o flak na foe danas, red bi bio da se i ti pridružiš al' si zaštićen k'o mrki međed. Mislim ako baš umirete od želje za dopisivanjem sa istim imaju opcije kao pp ili bez kvotanja, jal' ga imenovali jal' ne, on svakako zna da se njemu obraćate. Poenta je da mi ostali ne želimo da vidimo "(bez)umne bravure" istog.

Nije vam to u redu, tjerate ovako većinu forumaša sa foruma ili u najboljem slučaju sa pojedinih tema.
arman1

#63245 Re: IRAN

Post by arman1 »

dr_Evil wrote: 17/03/2026 12:15
arman1 wrote: 17/03/2026 12:12 Da li je ratni zločin napasti centralni Tel Aviv?
Tako.
Po knjizi [Izraelskoj]

Nakon ovog rata, ako opet krenu na nas nema nevinih. Oko za oko.
SmokingMan

#63246 Re: IRAN

Post by SmokingMan »

dr_Evil

#63247 Re: IRAN

Post by dr_Evil »

arman1 wrote: 17/03/2026 12:16
dr_Evil wrote: 17/03/2026 12:15
Tako.
Po knjizi [Izraelskoj]

Nakon ovog rata, ako opet krenu na nas nema nevinih. Oko za oko.
Prije bih na sebe okrenuo, makar sad s ovim stanjem svijesti.
Ironmen

#63248 Re: IRAN

Post by Ironmen »

Promjenite naziv teme iz Iran u Sumirovi memoari Omerbegovace jer ovo je vec necitljivo, dajte ljudi vise molim vas.
Chmoljo

#63249 Re: IRAN

Post by Chmoljo »

Billy The Pljuc wrote: 17/03/2026 12:16 Čuj, @Chmoljo nemreš na foe, pa jel' to druže stari u dure, jesi li ti u peMziji ili nisi?

Lijepo vas forumaši zamole da ga ne kvotate i vi opet, ne znam šta je razlog i šta vas motiviše, mogu samo da nagađam. Evo npr. forumaš u čijim upisima uglavnom uživam, dr_Evil, ode k'o flak na foe danas, red bi bio da se i ti pridružiš al' si zaštićen k'o mrki međed. Mislim ako baš umirete od želje za dopisivanjem sa istim imaju opcije kao pp ili bez kvotanja, jal' ga imenovali jal' ne, on svakako zna da se njemu obraćate. Poenta je da mi ostali ne želimo da vidimo "(bez)umne bravure" istog.

Nije vam to u redu, tjerate ovako većinu forumaša sa foruma ili u najboljem slučaju sa pojedinih tema.
pa čemu forum drugo služi? :D

a to što ne mogu na foe, reci bobiju. drži me na ugovoru o djelu, ako se delić povampiri, još ću i bez penzije i bez zdravstvenog ostati.
skupljac_zeljeza

#63250 Re: IRAN

Post by skupljac_zeljeza »

Rejhana wrote: 17/03/2026 11:06

Ima ova jedna ljevičarska stranica koju sam pratila i uglavnom je kritikovala pojavu i jačanje ustaštva u Hrvatskoj, da bi sa početkom pedofilsko-cionistilčke agresije na Iran svrstala na stranu Epsteinovaca i od tada je udaru komentara.
Višegrad24 je poljski medijski projekt koji je nastao 2020. u Varšavi, ali je danas globalno prisutan. Najjači su u zemljama srednje i istočne Evrope Poljska, Češka, Slovačka, Mađarska... U svojim tekstovima često povezuju muslimanske migrante s kriminalom ili terorizmom, ističu razlike između „kršćanske Evrope“ i „islamskog svijeta“, što se uklapa u širi narativ kulturnog sukoba, naglašavaju sukobe u kojima su muslimanske zemlje ili grupe uključene, uz retoriku koja sugerira prijetnju Evropi.

Pa kaže da je skitao 3 godine vani, ali i u Pragu, a po lajkačima njegovih tekstova nije nemoguće da radi i za SOA. Od Kolinde oni traže svoje galijaševiće u Bosni.

Image

Image
Post Reply