Vjerovatno si u pravu, ali eto, ja nešto kontam, doći će valjda i taj dan da ih pobijedimo u nekom sportu koji nije sjedeća odbojka
Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Didier
-
kakavdanakneiskustvu
-
giovanni008
#31503 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ne mogu sad nikako nac, ali negdje procitah kod nekog nba x bloggera brzi info kao navodno Barcelona je bila stupila u kontakt sa Nurkicem.
Nemam blage veze jel ovo rekla kazala ili zaista ima nesto oko ovoga, ali mozda neko ima bolji info u vezi ovoga od mene?
Recimo da je istina i Nurk predje na ljeto u Barsu, tada bi imali Jusufa dostupnog za tekme reprezentacije.
Nemam blage veze jel ovo rekla kazala ili zaista ima nesto oko ovoga, ali mozda neko ima bolji info u vezi ovoga od mene?
Recimo da je istina i Nurk predje na ljeto u Barsu, tada bi imali Jusufa dostupnog za tekme reprezentacije.
- canvra888
#31504 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Čovjek završio sezonu sa bolikm prosjecima nego što su mu prosjeci karijere. Očekujem dosta zainteresovsnih za njega na barem veteranskom minimumu, a ja mislim da će dogurati i do MLE-a.
Mislim da su šanse za Evropu skoro ravne nuli, a i nek su.
Mislim da su šanse za Evropu skoro ravne nuli, a i nek su.
-
Dugarry
-
giovanni008
#31506 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Hajmo Kosarkaski Savez, 12 marta vam u Sarajvo dolazi Trent Forrest sa Baskoniom na noge Dubaiu, pa imate jedinstvenu sansu da stupite direktno u kontakt sa covjekom, ne bi li ga privolili da igra za bh repku:
https://www.euroleaguebasketball.net/en ... st/013367/
-
neno#4
#31507 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ma druže, igrači koji trenutno igraju Euroligu samo i isključivo žele novac da igraju za određenu reprezentaciju. Poljska je masno platila Loyda npr. O Makdeoncima kada su imali Bo McCalebba i ne treba pričati. Moraš mu dati ozbiljnu lovu da igra za tebe. Jedino ako si tipa Španije kada je Lorenzo igrao za njih ili Rusije kada je Holden bio kod njih, praktično legenda moskovskog CSKA. Dobri Amerikanci ne igraju besplatno, nego za lovu.giovanni008 wrote: ↑08/03/2026 16:27 Hajmo Kosarkaski Savez, 12 marta vam u Sarajvo dolazi Trent Forrest sa Baskoniom na noge Dubaiu, pa imate jedinstvenu sansu da stupite direktno u kontakt sa covjekom, ne bi li ga privolili da igra za bh repku:
-
giovanni008
#31508 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ok, o kolikim ciframa pricamo?
neno#4 wrote: ↑08/03/2026 17:25Ma druže, igrači koji trenutno igraju Euroligu samo i isključivo žele novac da igraju za određenu reprezentaciju. Poljska je masno platila Loyda npr. O Makdeoncima kada su imali Bo McCalebba i ne treba pričati. Moraš mu dati ozbiljnu lovu da igra za tebe. Jedino ako si tipa Španije kada je Lorenzo igrao za njih ili Rusije kada je Holden bio kod njih, praktično legenda moskovskog CSKA. Dobri Amerikanci ne igraju besplatno, nego za lovu.giovanni008 wrote: ↑08/03/2026 16:27 Hajmo Kosarkaski Savez, 12 marta vam u Sarajvo dolazi Trent Forrest sa Baskoniom na noge Dubaiu, pa imate jedinstvenu sansu da stupite direktno u kontakt sa covjekom, ne bi li ga privolili da igra za bh repku:
- canvra888
#31509 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
https://www.klix.ba/sport/kosarka/dejan ... /260309104
"Ja sam sa savezom imao odličnu komunikaciju do momenta kada se generalni sekretar KS BiH Dževad Alihodžić poslije našeg razgovora obratio medijima i prozvao nas bez ikakvog razloga. Mi smo imali džentlmenski dogovor i ja sam mu detaljno objasnio zašto nismo pustili Kamenjaša da igra za reprezentaciju i on mi je rekao da će to prenijeti medijima. On to nije rekao kako je bilo, već je rekao totalno drugu stvar. Ispalo je da je KS BiH u lošim odnosima s Dubaijem, a realnost je da smo mi klub broj 1 u koji se naš savez može pouzdati jer mi osim ovih u seniorskom pogonu imamo još četiri mlada igrača koji mogu postati reprezentativci.
S naše strane, mi sa savezom, kao i sa selektorom Dariom Gjergjom, trenutno imamo izvanredne odnose nakon sastanka u Banjoj Luci gdje smo Upravnom odboru pojasnili sve šta se desilo u tom prvom FIBA prozoru, a evo o čemu se radilo: Kamenjaš je u tom periodu igrao mnogo utakmica, imali smo težak period i pustili smo samo dva igrača koja nisu imala minutažu kod nas, a igrom slučaja ta dva igrača su igrala u grupi s BiH."
Ali pazi, navodno klub broj 1 u koji se naš savez može pouzdati, a nisu nam htjeli pustiti jednog igrača koji je ukupno odigrao 22 i po minute u dvije utakmice prije reprezentativnog okupljanja, na barem JEDNU utakmicu u prozoru. Čisto konteksta radi, Real pušta svoje GLAVNE igrače NAKON EUROLIGAŠKIH utakmica, kao što smo vidjeli i sa Hezonjom i sa Musom pretprošle godine.
"Ja sam sa savezom imao odličnu komunikaciju do momenta kada se generalni sekretar KS BiH Dževad Alihodžić poslije našeg razgovora obratio medijima i prozvao nas bez ikakvog razloga. Mi smo imali džentlmenski dogovor i ja sam mu detaljno objasnio zašto nismo pustili Kamenjaša da igra za reprezentaciju i on mi je rekao da će to prenijeti medijima. On to nije rekao kako je bilo, već je rekao totalno drugu stvar. Ispalo je da je KS BiH u lošim odnosima s Dubaijem, a realnost je da smo mi klub broj 1 u koji se naš savez može pouzdati jer mi osim ovih u seniorskom pogonu imamo još četiri mlada igrača koji mogu postati reprezentativci.
S naše strane, mi sa savezom, kao i sa selektorom Dariom Gjergjom, trenutno imamo izvanredne odnose nakon sastanka u Banjoj Luci gdje smo Upravnom odboru pojasnili sve šta se desilo u tom prvom FIBA prozoru, a evo o čemu se radilo: Kamenjaš je u tom periodu igrao mnogo utakmica, imali smo težak period i pustili smo samo dva igrača koja nisu imala minutažu kod nas, a igrom slučaja ta dva igrača su igrala u grupi s BiH."
Ali pazi, navodno klub broj 1 u koji se naš savez može pouzdati, a nisu nam htjeli pustiti jednog igrača koji je ukupno odigrao 22 i po minute u dvije utakmice prije reprezentativnog okupljanja, na barem JEDNU utakmicu u prozoru. Čisto konteksta radi, Real pušta svoje GLAVNE igrače NAKON EUROLIGAŠKIH utakmica, kao što smo vidjeli i sa Hezonjom i sa Musom pretprošle godine.
-
neno#4
#31510 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Velikim. Nedokučivim za Savez BiH u ovom trenutku. McCalebb je za one dvije sjajne godine za Makedoniju uzeo cca 1 milion KM, oko 500K eura.giovanni008 wrote: ↑09/03/2026 12:40 Ok, o kolikim ciframa pricamo?
neno#4 wrote: ↑08/03/2026 17:25Ma druže, igrači koji trenutno igraju Euroligu samo i isključivo žele novac da igraju za određenu reprezentaciju. Poljska je masno platila Loyda npr. O Makdeoncima kada su imali Bo McCalebba i ne treba pričati. Moraš mu dati ozbiljnu lovu da igra za tebe. Jedino ako si tipa Španije kada je Lorenzo igrao za njih ili Rusije kada je Holden bio kod njih, praktično legenda moskovskog CSKA. Dobri Amerikanci ne igraju besplatno, nego za lovu.giovanni008 wrote: ↑08/03/2026 16:27 Hajmo Kosarkaski Savez, 12 marta vam u Sarajvo dolazi Trent Forrest sa Baskoniom na noge Dubaiu, pa imate jedinstvenu sansu da stupite direktno u kontakt sa covjekom, ne bi li ga privolili da igra za bh repku:
-
giovanni008
#31511 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Evo Kondica u Sarajevu, tu ce biti duze vrijeme sa Dubaijem.
Treba iskoristiti sansu i ovi iz saveza da popricaju sa njim u vezi igranja u julu za repku, da se to vise rascisti!
Treba iskoristiti sansu i ovi iz saveza da popricaju sa njim u vezi igranja u julu za repku, da se to vise rascisti!
- canvra888
#31512 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Rekao je Dario da mu je u julu posljednja šansa da se odluči, nema se tu više posebno šta pričati s njim. Ili hoće ili neće.
-
kakavdanakneiskustvu
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#31514 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ja mislim da ce Kondic igrati i da cemo jednim udarcem rjesiti dva slucaja beka i Garzu
-
izbjeglica_iz_besmisla
#31515 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ma ja sam bas skeptican za njega.
U prilog nam ide sto sad ne razvaljuje u Dubaiu pa nece biti interesantan komsijama. Mozda tu shvati da smo mu bolja opcija. Al on se ocito jos nada za svoje "prirodne" da ce zaigrati.
Al da bi nam to valjalo, vala bi. Bas i zbog Garze.
U prilog nam ide sto sad ne razvaljuje u Dubaiu pa nece biti interesantan komsijama. Mozda tu shvati da smo mu bolja opcija. Al on se ocito jos nada za svoje "prirodne" da ce zaigrati.
-
neno#4
#31516 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa on je imao želju da nastupa za Srbiju, ali FIBA to nije dozvolila.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑16/03/2026 17:02 Ma ja sam bas skeptican za njega.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#31517 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Aha, ima i pravnih prepreka? Nesto tipa garze ili kovacevica u fudbalu vjerovatno, oko drzavljanstava.
Onda je budala sto nece, ako nista iz vlastite koristi jer su evropska prvenstva odlican izlog. Pogotovo jer nema ama bas nikakvu konkurenciju na pleju.
Onda je budala sto nece, ako nista iz vlastite koristi jer su evropska prvenstva odlican izlog. Pogotovo jer nema ama bas nikakvu konkurenciju na pleju.
-
neno#4
#31518 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ma njemu realno ne treba taj support. Miško je u super odnosima sa vlasnikom Dubaija, Abdulom, tako da će ostati gore sigurno još ako kluba bude. Ako ne bude uvijek ga može u neki dobar Eurocup tim za 200/250K eura ubaciti. On je nama više potreban nego mi njemu. A realno u Srbiji nema mjesta među 12 najboljih, druga je stvar što bi on sad pristao biti u 12 za Kvalifkacije u Srbiji radije nego među 12 za nas na Eurobasketu.
-
Boxii44
#31519 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ne gotivim ga svakako zbog ovog odugovlacenja i ako bude igro, al da bi nam samo tako sjeo realno bi, jer automatski mozemo na Garzu racunat a na ljeto bi nam on sad zlata vrijedan bio, jer Nurkic mislim da nece barem u julu igratneno#4 wrote: ↑16/03/2026 18:38 Ma njemu realno ne treba taj support. Miško je u super odnosima sa vlasnikom Dubaija, Abdulom, tako da će ostati gore sigurno još ako kluba bude. Ako ne bude uvijek ga može u neki dobar Eurocup tim za 200/250K eura ubaciti. On je nama više potreban nego mi njemu. A realno u Srbiji nema mjesta među 12 najboljih, druga je stvar što bi on sad pristao biti u 12 za Kvalifkacije u Srbiji radije nego među 12 za nas na Eurobasketu.
-
Rogie
#31520 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Bojim se da Musa u ovom Dubaiju nema nista vecu ulogu niti kredibilitet kod saigraca u odnosu na Real, a nacelno je trebao biti vodja (sto je i sam najavljivao) i imati valjda najvece ovlasti u ekipi. Nemali je broj onih kojima i eventualni ukor trenera i njegov autoritet upitno koliko znace.
Odgledao sam haman pa 90+% njegovih utakmica – i dalje nisam nacisto da li je njegova uzasna odbrana rezultat bezvoljnosti, sporih nogu i visine kod cuvanja nizih igraca i nejakog tijela pri cuvanju visih/jacih protivnika (ili sve to pomalo), ali je nevjerovatno kako je i dan-danas u odbrani malo vise od nepomicnog cunja kojeg svi zaobilaze. Nekad imam osjecaj da mu je fazon 'de zacas odigrajte napad (kako god zavrsio) da mi sad idemo na kos'...
Kondic ima opasan sut, borben je igrac i ima dobru energiju, loptu moze prenijeti bez problema (sto je nama u konacnici i najvaznije), tako da bi on vrlo lahko mogao biti to rjesenje da se i Garza ugura u ekipu. Medjutim, nisam bas optimista da ce ikad zaigrati. Ako ga Musa i Kameni (uz Dejana, eventualno) ne mogu 'nagovoriti' da (za)igraju zajedno, i ako njemu samom to ne bi bio neki izazov u karijeri, onda bolje neka...
Odgledao sam haman pa 90+% njegovih utakmica – i dalje nisam nacisto da li je njegova uzasna odbrana rezultat bezvoljnosti, sporih nogu i visine kod cuvanja nizih igraca i nejakog tijela pri cuvanju visih/jacih protivnika (ili sve to pomalo), ali je nevjerovatno kako je i dan-danas u odbrani malo vise od nepomicnog cunja kojeg svi zaobilaze. Nekad imam osjecaj da mu je fazon 'de zacas odigrajte napad (kako god zavrsio) da mi sad idemo na kos'...
Kondic ima opasan sut, borben je igrac i ima dobru energiju, loptu moze prenijeti bez problema (sto je nama u konacnici i najvaznije), tako da bi on vrlo lahko mogao biti to rjesenje da se i Garza ugura u ekipu. Medjutim, nisam bas optimista da ce ikad zaigrati. Ako ga Musa i Kameni (uz Dejana, eventualno) ne mogu 'nagovoriti' da (za)igraju zajedno, i ako njemu samom to ne bi bio neki izazov u karijeri, onda bolje neka...
- hrasno38
#31521 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Vrlo tesko je igrati uz igrace kao sto su Bacon i Wright. To su igraci koji igraju minimalno timsku kosarku tj. Wright i igra ali sa kim on hoce. Veceras je recimo Musa nekoliko puta bio sam ko duh i Wright fa preskace. Bacon je opet klasicna NBA prica uzmi loptu i igraj sam. Musa nije nikada bio odbrambeni igrac kao sto npr. nije ni Drazen Petrovic ali Musa u napadu igra kolektivnu kosarku i uvijek gleda da nekome asistira, da odigra sa centrima. Ni u jednom timu na svijetu ne igraju svi igraci dobru odbranu. Da odlicno si primjetio da Musa nije u ekipi ono sto je trebao da bude a tu ga je strasno poremetila povreda. I on sam nije jos uvijek onaj stari Musa na sutu i vrlo je recimo nepouzdan na trojci. Mnogi ne primjecuju ali Musa skoro svaku utakmici skupi solidan broj skokova a veceras je bio prvi skakac Dubaia. Takodje u 99% slucajeva ulaskom Muse stabilizuje se igra Dubaia i krenu dizati razliku.Rogie wrote: ↑19/03/2026 22:10 Bojim se da Musa u ovom Dubaiju nema nista vecu ulogu niti kredibilitet kod saigraca u odnosu na Real, a nacelno je trebao biti vodja (sto je i sam najavljivao) i imati valjda najvece ovlasti u ekipi. Nemali je broj onih kojima i eventualni ukor trenera i njegov autoritet upitno koliko znace.
Kondic je odlican igrac i ako odluci da igra mi cemo imati nikada jacu reprezentaciju jer ce moci da uskoci Garza. Strasno bi recimo bilo ako bi uspjeli da dobijemo Tursku kuci.
- hrasno38
#31522 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Das mu 18 minuta i on ti to vise nego posteno vrati.....

-
kakavdanakneiskustvu
#31523 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
dadnes mu 16 minuta prosjecno u sezoni i garza vrati sa sedam i po poena poena prosjecno
-
izbjeglica_iz_besmisla
#31524 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
kakavdanakneiskustvu wrote: ↑20/03/2026 09:34 dadnes mu 16 minuta prosjecno u sezoni i garza vrati sa sedam i po poena poena prosjecno
-
giovanni008
#31525 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Slazem se da Musa igra uzasnu odbranu u Dubaiu. Imam osjecaj da se uopste ne trudi u odbrani, ne bi li imao vise energije za napad.
I da takodje je dojam da se zasad nije nametnuo kao lider u ekipi. Mozda mu boravak u Sarajevu pomogne kao odskocna daska da se preobrazi u lidera kako je i bilo zamisljeno u pocetku sezone.
Srecom u reprezentaciji on nije takav, zna da tu mora dati 120 % inace bi dobio zestoke kritike bh javnosti (na koje se itekako osvrce).
I da takodje je dojam da se zasad nije nametnuo kao lider u ekipi. Mozda mu boravak u Sarajevu pomogne kao odskocna daska da se preobrazi u lidera kako je i bilo zamisljeno u pocetku sezone.
Srecom u reprezentaciji on nije takav, zna da tu mora dati 120 % inace bi dobio zestoke kritike bh javnosti (na koje se itekako osvrce).
hrasno38 wrote: ↑19/03/2026 22:26Vrlo tesko je igrati uz igrace kao sto su Bacon i Wright. To su igraci koji igraju minimalno timsku kosarku tj. Wright i igra ali sa kim on hoce. Veceras je recimo Musa nekoliko puta bio sam ko duh i Wright fa preskace. Bacon je opet klasicna NBA prica uzmi loptu i igraj sam. Musa nije nikada bio odbrambeni igrac kao sto npr. nije ni Drazen Petrovic ali Musa u napadu igra kolektivnu kosarku i uvijek gleda da nekome asistira, da odigra sa centrima. Ni u jednom timu na svijetu ne igraju svi igraci dobru odbranu. Da odlicno si primjetio da Musa nije u ekipi ono sto je trebao da bude a tu ga je strasno poremetila povreda. I on sam nije jos uvijek onaj stari Musa na sutu i vrlo je recimo nepouzdan na trojci. Mnogi ne primjecuju ali Musa skoro svaku utakmici skupi solidan broj skokova a veceras je bio prvi skakac Dubaia. Takodje u 99% slucajeva ulaskom Muse stabilizuje se igra Dubaia i krenu dizati razliku.Rogie wrote: ↑19/03/2026 22:10 Bojim se da Musa u ovom Dubaiju nema nista vecu ulogu niti kredibilitet kod saigraca u odnosu na Real, a nacelno je trebao biti vodja (sto je i sam najavljivao) i imati valjda najvece ovlasti u ekipi. Nemali je broj onih kojima i eventualni ukor trenera i njegov autoritet upitno koliko znace.
Kondic je odlican igrac i ako odluci da igra mi cemo imati nikada jacu reprezentaciju jer ce moci da uskoci Garza. Strasno bi recimo bilo ako bi uspjeli da dobijemo Tursku kuci.