Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

tokio25

#53651 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tokio25 »

peca777 wrote: 16/03/2026 10:37 Molim te da mi objasnis zasto je bitno gdje se nalazi i koji su uslovi? Da li to zakon gleda lokaciju, broj prolazaka, sirinu ceste da bi odgovorio na pitanje"

1. ko, kada i po kojim uslovima moze staviti barijeru ispred garaze
2. ko, kada i po kojim uslovima se moze zakonski parkirati ispred garaze

Zasto ti trebaju druge informacije da na ovo odgovoris? Je li uvijek moramo raspravljati oko obicnih stvari?
tokio25 wrote: 16/03/2026 10:09 ako je razlog ovaj koji ja pominjem onda zakonski ima pravo staviti jer ostali mu ometaju prilaz garazi i vjerovatno krse zakon nepropisnim parkiranjem preko puta
Niko ne parkira ispred, niko ne uzrupira, niko ne ometa prilaz. Sta sada?
nisu to obicne stvari
upravo to je nas problem gledamo samo povrseno
a onda kad se vidi citava situacija onda se ispostavi da neko s pravom to nesto radi
znaci nagadjam tebi smeta njegova rampa a ne smeta ti sto neko na ulici ispred garaze parkira nepropisno i jebe sve pa i tog u garazi

kako onda smeta mimoilazenju ako niko ne ometa ne uzurpira itd?

ps. ako je jedna traa onda je jednosmjerna i onda neko protuzakonski ulazi u tu ulicu

kako god okrenes ima nesto u prici sto ne pominjes sto ga na neki nacin sigurno opravdava zasto je stavio rampu a tebi i ostalima smeta

ovo mi lici na onu nek me krade al neka je "moj"
peca777

#53652 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by peca777 »

Hajde respo mani me se tvojih zakljucaka, molim te. Trazis najmanju sitnicu samo da bi u virtualnom svijetu tvoj zakljucak doveo do ispravnosti. Meni to nije cilj, niti da hranim tvoju raspravu.

Ne postoji krsenje zakona koje se moze opravdati drugim krsenjem zakona, no to ti tesko mozes shvatiti. 

Da neko onemogucava, ili otezava pristup garazi, to bih jasno naveo, no kada od 10 garaza ima 2 debila koji postave blokade, jer su tek kupili garaze i hoce da obiljeze svoj tor, postavim pitanje o zakonitosti i to je jedino sto me zanima.

Da svi postujemo zakon, a ne raspravljamo treba li ili ne, mozda bi bilo bolje vecini. Ovako je bolje onome ko je bahatij.
tokio25 wrote: 16/03/2026 10:42 kako god okrenes ima nesto u prici sto ne pominjes sto ga na neki nacin sigurno opravdava zasto je stavio rampu a tebi i ostalima smeta
:-) :-) :-) Nas mentalitet. Postoji nesto sto ce mene opravdati. Brao.
tokio25

#53653 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tokio25 »

otkud onda ometanje mimoilazenju?
mozes ti pisati sta hoces i kako hoces al ako je sve regularno onda ne smeta bilo sta da ostavis tu pa i auto ako hoce ispred svoje garaze
ajmo uzeti primjer da ispred garaze ostavlja svoje auto umjesto u garazu znaci bez ikakve rampe
da li bi to problem bio?
peca777

#53654 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by peca777 »

tokio25 wrote: 16/03/2026 10:52 ajmo uzeti primjer da ispred garaze ostavlja svoje auto umjesto u garazu znaci bez ikakve rampe
da li bi to problem bio?
Naravno, jer je zakonom zabranjeno pakriranje ispred garaze, odnosno prostor ispred garaze nije vlasnistvo garaze, koliko ja znam. Ako nije tako, ispravi me.

PS: nemoj da nagadjas. Ja nikada ne bih opravdao krsenje zakona na bilo koji nacin.
tokio25

#53655 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tokio25 »

peca777 wrote: 16/03/2026 11:04
tokio25 wrote: 16/03/2026 10:52 ajmo uzeti primjer da ispred garaze ostavlja svoje auto umjesto u garazu znaci bez ikakve rampe
da li bi to problem bio?
Naravno, jer je zakonom zabranjeno pakriranje ispred garaze, odnosno prostor ispred garaze nije vlasnistvo garaze, koliko ja znam. Ako nije tako, ispravi me.

PS: nemoj da nagadjas. Ja nikada ne bih opravdao krsenje zakona na bilo koji nacin.
ne govorimo sada o zakonu nego da li bi smetao automobil normalnom protoku saobracaja?
uzmimo da svaki dan placa kaznu da bude sve cisto
kakaljin

#53656 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

peca777 wrote: 16/03/2026 11:04
da li bi to problem bio?

Je

Jeste zabranjeno ali ispred svoje garaze mozes parkirati ako ne smetas ostalim ucesnicima u saobracaju.
ZoomZoomKiwi

#53657 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by ZoomZoomKiwi »

Joj vi očekujete od ovakvih ovaca da znaju voziti.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/neodgov ... ce=related

https://www.klix.ba/vijesti/bih/most-ar ... /260316188

Jebo majku pa ovca ne bi prelazila kad bi vidjela ogradu i znakove.

Po ko zna koji put se pokazuje totalno odsustvo instinkta za samoočuvanje/preživljavanje.

Neće bošnjo okolo pa makar poginuo eto.
Laplace

#53658 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

ZoomZoomKiwi wrote: 16/03/2026 21:22 Joj vi očekujete od ovakvih ovaca da znaju voziti.

Po ko zna koji put se pokazuje totalno odsustvo instinkta za samoočuvanje/preživljavanje.

Narod za posmatranje i proučavanje. Radije će poginuti nego ići okoli. Briga o bezbjednosti, mjere zaštite i preventiva su mu nešto potpuno nebitno. Pravo je čudo kako ovaj narod nije sam sebe istrijebio čistom glupošću.

Ulica se prelazi bez gledanja lijevo i desno, prelaze cestu iako vide da se vozilo približava bez usporavanja i da je velika vjerovatnoća da će ga udariti, ide se u smrt da se ne bi sačekalo dvije sekunde i šta sve već ne.
zdruzdjo

#53659 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Laplace wrote: 17/03/2026 07:11

Narod za posmatranje i proučavanje. Radije će poginuti nego ići okoli. Briga o bezbjednosti, mjere zaštite i preventiva su mu nešto potpuno nebitno. Pravo je čudo kako ovaj narod nije sam sebe istrijebio čistom glupošću.

Ulica se prelazi bez gledanja lijevo i desno, prelaze cestu iako vide da se vozilo približava bez usporavanja i da je velika vjerovatnoća da će ga udariti, ide se u smrt da se ne bi sačekalo dvije sekunde i šta sve već ne.
Juce oko 2-ice stojim na semaforu na otoci iz pravca bazena. Hocu da skenem prema cengic vili. guzva je za skretanje uzas.
Zena, cca nekih 55-60 godina, iz pravca setalista pored miljacke prije pjesackog prelaza i semafora, samo ukosi i pljus preko ceste prelazi pored auta u koloni koja idu i prolazi ukoso. I ide, i ide, i auta koce, sviraju, ona odmahuje rukom i nesto trtosi....predje sve trake kroz semafor i nastavlja kroz sredinu raskrsnice preko tramvajskih sina. Auta izmedju nje bukvalno prolaze. nije neka brzina jer je kolona, ali se ide. i ukoso prelazi preko druge raskrsnice. i skroooooz predje preko ceste iz suprotnog pravca i udje u onu apoteku pored dm-a.
Znaci ona je samo zacrtala sebi ravnu liniju gdje treba. niti jednom nije ni zastala da pogleda hoce li je ko pokupiti, niti se nesto zbunila ili prepala. jos kad ko sjedne na sirenu, nesto zamlatara rukama trtosi. Nije mi djelovala kao nekakva luika. totalno odsustvo zrna zdravog rasudjivanja. Potez ravan setanju kroz minsko polje.
Laplace

#53660 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

zdruzdjo wrote: 17/03/2026 08:17

Juce oko 2-ice stojim na semaforu na otoci iz pravca bazena. Hocu da skenem prema cengic vili. guzva je za skretanje uzas.
Zena, cca nekih 55-60 godina, iz pravca setalista pored miljacke prije pjesackog prelaza i semafora, samo ukosi i pljus preko ceste prelazi pored auta u koloni koja idu i prolazi ukoso. I ide, i ide, i auta koce, sviraju, ona odmahuje rukom i nesto trtosi....predje sve trake kroz semafor i nastavlja kroz sredinu raskrsnice preko tramvajskih sina. Auta izmedju nje bukvalno prolaze. nije neka brzina jer je kolona, ali se ide. i ukoso prelazi preko druge raskrsnice. i skroooooz predje preko ceste iz suprotnog pravca i udje u onu apoteku pored dm-a.
Znaci ona je samo zacrtala sebi ravnu liniju gdje treba. niti jednom nije ni zastala da pogleda hoce li je ko pokupiti, niti se nesto zbunila ili prepala. jos kad ko sjedne na sirenu, nesto zamlatara rukama trtosi. Nije mi djelovala kao nekakva luika. totalno odsustvo zrna zdravog rasudjivanja. Potez ravan setanju kroz minsko polje.
I kada nastrada od nje se pravi žrtva. Tako sam mogao nastradati ko zna koliko puta, pa i na pješačkom. Pustim budalu i pređem tri sekunde kasnije.
JOINT_1921
Vozim: odlično

#53661 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by JOINT_1921 »

Juce na semaforu pored mene zena, dijete od nekih 6,7 godina sjedi naprijed nevezano, skace po sjedistu, dize se na koljena, okrece se nazad. Dignem pojas i pokazem joj sugestivno, kao ona gleda cudi se, reko mislim da bi trebali vezati djevojcicu, kaze mislim da trebate gledati svoja posla, reko pravo ste odgovorna majka. Naravno nije dijete zavezala...
nepass1

#53662 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

zdruzdjo wrote: 17/03/2026 08:17

U nedelju baba kod pekare as po sred kruznog, ide ne jebe zivu silu, koce auta, sviraju. Ona pogled pravo i korak po korak.
Kad trola stane na zadnju stanicu na dobrinji, ko da si zivotinje iz kaveza pustio. Ima ispod ima iznad zebra semafor ali kakav, 50m hodati nema sanse. Jos se bune kad nece auto da stane
Naslovnica

#53663 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

Image
Image
Sarajevo, 17.03.2026.
Naslovnica

#53664 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

JOINT_1921 wrote: 17/03/2026 08:42 Juce na semaforu pored mene zena, dijete od nekih 6,7 godina sjedi naprijed nevezano, skace po sjedistu, dize se na koljena, okrece se nazad. Dignem pojas i pokazem joj sugestivno, kao ona gleda cudi se, reko mislim da bi trebali vezati djevojcicu, kaze mislim da trebate gledati svoja posla, reko pravo ste odgovorna majka. Naravno nije dijete zavezala...
Dobro ti je rekla.
Ti još uvijek nisu naučio da taj polusvijet BQ za zakon, kulturu, pravila.
Mraka primitivna razmilila se i zahvatila sve što može, otpor je uzaludan.
JOINT_1921
Vozim: odlično

#53665 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by JOINT_1921 »

Žao mi je samo sto se direktno djevojcici nisam obratio da ne buda glupa kao majka i veže se radi svoje sigurnosti da ne sjebe zube, nos, vilicu...
tokio25

#53666 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tokio25 »

Naslovnica wrote: 17/03/2026 12:10
Sarajevo, 17.03.2026.
i kad te ovaj udari mozes se zaliti vodovodu za odstetu
tokio25

#53667 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tokio25 »

JOINT_1921 wrote: 17/03/2026 12:15 Žao mi je samo sto se direktno djevojcici nisam obratio da ne buda glupa kao majka i veže se radi svoje sigurnosti da ne sjebe zube, nos, vilicu...
mislis da bi ona to shvatila?
Naslovnica

#53668 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

Svakodnevno gledam kako drže predškolsku djecu za ruku i prelaze na crveno, baci dijete kesicu čipsa serbez, ni da se počeše.
Primitivan narod i društvo, nema nam pomoći.
Naslovnica

#53669 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

tokio25 wrote: 17/03/2026 12:17
Sarajevo, 17.03.2026.
Fakat mi nije jasno kako ovo prolazi.
Vjerojatno kao i uklonjene ili maskirane tablice na motorima, vožnja automobilima bez prednje tablice koja je namjerno uklonjena itd.
A sparte, kojekakve kamere, radari, qrci-palci na svakih 100m.
Baš tragikomedija
nepass1

#53670 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

Ja se sedam godina borim sa djetetom oko sjedenja naprijed. Nikad nisam 100m vozio da mi djete naprijed sjedi. Uvjek sjedalica, cak i puncu kupio sjedalicu kad ostane kod njih. Jucer pred skolu ona sa drugaricom ide, drugaricu ceka stari i hop na prednje sjediste. Odmah kako ona smije ja ne smijem nikad :D
Sreca pjeske bio inace bi tokom voznje slusao kako drugi naprijed a ona nazad :D
hopi

#53671 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hopi »

Naslovnica wrote: 17/03/2026 12:18 Svakodnevno gledam kako drže predškolsku djecu za ruku i prelaze na crveno, baci dijete kesicu čipsa serbez, ni da se počeše.
Primitivan narod i društvo, nema nam pomoći.
Točno.
Primitivan smo, društveno neodgovoran i prilično prljav narod. Ako to kažeš naglas gotov si.
tokio25

#53672 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tokio25 »

Naslovnica wrote: 17/03/2026 12:22
tokio25 wrote: 17/03/2026 12:17
Sarajevo, 17.03.2026.
Fakat mi nije jasno kako ovo prolazi.
Vjerojatno kao i uklonjene ili maskirane tablice na motorima, vožnja automobilima bez prednje tablice koja je namjerno uklonjena itd.
A sparte, kojekakve kamere, radari, qrci-palci na svakih 100m.
Baš tragikomedija
ma vide strane tablice i ne zaustavljaju jer i ako napisu kaznu nista ne znaci a niko nece da gleda ove oznake maj 22 i sl
a vrlo lako se to moze rijesiti
cim nemas oznaku maksimalno godinu staru ili kako vec to kod njih ide neregistrovan si i iskljucuju te iz saobracaja dok ne dokazes suprotno ako mozes dokazati
onda neku zestoku kaznu 400 maraka i dobivas auto nazad i tako ukrug oa ako mu se isplati
hopi

#53673 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hopi »

ZoomZoomKiwi wrote: 16/03/2026 21:22 Joj vi očekujete od ovakvih ovaca da znaju voziti.

Da kod padne dok prelazi, odmah bi svi bili krivi, vlast, izvođač radova, precednik, samo ne on.
I svi bi se čudili a kako se moglo desiti.
tokio25

#53674 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tokio25 »

hopi wrote: 17/03/2026 12:31

Da kod padne dok prelazi, odmah bi svi bili krivi, vlast, izvođač radova, precednik, samo ne on.
I svi bi se čudili a kako se moglo desiti.
steta ostavka :D
zdruzdjo

#53675 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

JOINT_1921 wrote: 17/03/2026 12:15 Žao mi je samo sto se direktno djevojcici nisam obratio da ne buda glupa kao majka i veže se radi svoje sigurnosti da ne sjebe zube, nos, vilicu...
Ja sam imao slican problem sa svojim sinom kad je bio manji. Kad mu kazem, onda sjedne mirno sveze se i super. Cim smo izasli iz auta i za 5 minuta se vratimo opet isto. Resetovan. Kao.da nikad nije receno. Neko skakanje po sjedistu itd.
E meni jednom naravno pukne film jer sam u danu mozda ponovio 4-5 puta. Sagnem se, povucem svoje sjediste skroz nazad da ne bi pao iza mog sjedista i opletem po kocinici. Znaci malo je reci da se sav "ubio" kad je pukao tjelom o moje sjediste i skotrljao se iza suvozackog sjedista. Naravno, plac, suze, jooooj....
Naucena lekcija za zivota. Nikada vise.
Kad sam dobio kcerku, on je bio taj glas razuma koji ju je naucio da sjedi uredno zavezana.
Post Reply