Truba wrote: ↑16/03/2026 09:54
ja sam uvjeren da je iranski narod toliko siromasan da jedva naprave kuću ili kupe stan
a pare za sklonista nemaju...niti država ima neke kako se to kaze standarde da uz zgradu ide duboko u zemlju i skloniste
s druge strane u izraelu je sigurnost na prvom mjestu a i imaju love koju dobijaju od svojih sponzora
pa se mogu zajebavati kad sirene krenu
naravno sklonista su samo za zidove
a ostali mogu cekat ispred i molit se da ne zaginu
sve u duhu aparthejda i ublehe da su izabrani
izabrani moj srednji prst
Pogresno si uvjeren, vjeruj mi.
Mentalitet i ekonomska moc ne moraju biti u nekoj direktnoj vezi.
Iran ima vise hiljada godina tradicije i civilizacije, i razvoja u skladu s tim. Primat im nikad nije bio da zive pod zemljom.
S druge strane su Jevreji, koji su hiljade godina protjerivani, a danas je vise nego jasno zasto je to tako - jer su uvijek htjeli da oni budu dominantni, i zato su ih uvijek drugi tjerali.
Zato su od '48 krenuli malo drugacijim putem, tj. s ukopavanjem, jer su, u skladu sa svojim primarnim ekspanzionisticko-dominantnim mentalnim sklopom ocekivali da budu opet protjerani kad pocnu s tim nebulozama.
A to su mogli tako jer su nakon WW2 uspjeli iza ledja postaviti USA i Europu.
Sve do sad, jer je sad svima jasno da je stvarni remetilacki faktor tog regiona prvenstveno Izrael, tj. Jevreji i njihova ekspanzionisticka politika, dok su USA, pod cionistickom palicom, postale primarni globalni remetilacki faktor.