IRAN

mist

#62526 Re: IRAN

Post by mist »

Scena naginjanja šolje (oko 0:48 - 0:51):

Netanyahu podiže šolju, koja je napunjena do vrha, i naginje je da bi pio.

U stvarnom svijetu, čim se šolja toliko nagne, kafa bi se obavezno prelila preko ivice.

U videu se to NE dešava. Kafa se uopće ne prosipa. Njena površina ostaje savršeno ravna i prati nagib šolje, kao da je želatinasta ili da je riječ o statičnoj slici, a ne o tečnosti koju pokreće gravitacija.

Zaključak: Fizika tečnosti je potpuno pogrešno prikazana. Ovo je klasična greška AI generacije.

Scena "pijenja" i nivo kafe (oko 0:52 - 0:55):

Nakon što je prineo šolju ustima i napravio pokret gutljaja, on je spušta.

Nivo kafe u šolji je IDENTIČAN kao prije "pijenja". Šolja je i dalje puna do vrha.

Čak i da je popio samo mali gutljaj, nivo tečnosti mora vizuelno opasti.

Zaključak: Nema promjene nivoa tečnosti. To je fizički nemoguće i snažno ukazuje da je video sintetizovan.

Pogledajte i podrhtavanje (oko 0:57 - kraj):

Kada na samom kraju drži šolju, primijetite da sama kafa u šolji uopće ne podrhtava, iako se njegova ruka lagano pomjera. Djeluje kao kruti, naslikani predmet.

📌 Konačan zaključak
Na osnovu ove analize, posebno fokusirane na detalje sa kafom, mogu sa velikom sigurnošću tvrditi da je video AI-generiran (deepfake).

Iako je lice i pokreti usana djelovali uvjerljivo, AI modeli još uvijek ne razumiju osnovna fizička svojstva svijeta – poput ponašanja tečnosti pod utjecajem gravitacije. Vi ste svojim oštrim okom uhvatili upravo ono gdje tehnologija pada.

Analiza deepseek :oops:,valjda ubodu jednom :D
Ludzak

#62527 Re: IRAN

Post by Ludzak »

Pa to bi i malo inteligentnije dijete primjetilo da je AI. Pa pogledajte samo lik, vidi se iz aviona da je izvještačen i naknadno dodat.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#62528 Re: IRAN

Post by Chmoljo »

swanfilter wrote: 15/03/2026 19:00
Sefket007 wrote: 15/03/2026 16:44
QSuzi wrote: 15/03/2026 15:55 Da više ne pitate

Ja ne mislim da je poginuo ali i ovo mi izgleda bas AI... Nekako mi je cudno kao da je ubacen...
Ovo je toliko plastik-fantastik i bez AI odrađeno.

Pijuckanje kafe kao znak opustenog i samouvjerenog zbog javnosti u studiju postavljenom samo za ovu priliku.

Sta fali ovom pokusaju? Ispijanje kafe na ulici među svojim narodom ...
Meni je cudno da otpija kafu a u solji poslije toga kafe isto onoliko ko i prije ispijanja.

Edit: vidim da je gore jos neko primjetio...
QSuzi

#62529 Re: IRAN

Post by QSuzi »

muha_sa wrote: 15/03/2026 19:34
QSuzi wrote: 15/03/2026 19:32
šta mi upadaš u postove Idi slušaj kebu
:kiss:
volem i ja tebe uz Luisa
samo tebe :D
Kiki_Musampa

#62530 Re: IRAN

Post by Kiki_Musampa »

mist wrote: 15/03/2026 19:53 Scena naginjanja šolje (oko 0:48 - 0:51):

Netanyahu podiže šolju, koja je napunjena do vrha, i naginje je da bi pio.

U stvarnom svijetu, čim se šolja toliko nagne, kafa bi se obavezno prelila preko ivice.

U videu se to NE dešava. Kafa se uopće ne prosipa. Njena površina ostaje savršeno ravna i prati nagib šolje, kao da je želatinasta ili da je riječ o statičnoj slici, a ne o tečnosti koju pokreće gravitacija.

Zaključak: Fizika tečnosti je potpuno pogrešno prikazana. Ovo je klasična greška AI generacije.

Scena "pijenja" i nivo kafe (oko 0:52 - 0:55):

Nakon što je prineo šolju ustima i napravio pokret gutljaja, on je spušta.

Nivo kafe u šolji je IDENTIČAN kao prije "pijenja". Šolja je i dalje puna do vrha.

Čak i da je popio samo mali gutljaj, nivo tečnosti mora vizuelno opasti.

Zaključak: Nema promjene nivoa tečnosti. To je fizički nemoguće i snažno ukazuje da je video sintetizovan.

Pogledajte i podrhtavanje (oko 0:57 - kraj):

Kada na samom kraju drži šolju, primijetite da sama kafa u šolji uopće ne podrhtava, iako se njegova ruka lagano pomjera. Djeluje kao kruti, naslikani predmet.

📌 Konačan zaključak
Na osnovu ove analize, posebno fokusirane na detalje sa kafom, mogu sa velikom sigurnošću tvrditi da je video AI-generiran (deepfake).

Iako je lice i pokreti usana djelovali uvjerljivo, AI modeli još uvijek ne razumiju osnovna fizička svojstva svijeta – poput ponašanja tečnosti pod utjecajem gravitacije. Vi ste svojim oštrim okom uhvatili upravo ono gdje tehnologija pada.

Analiza deepseek :oops:,valjda ubodu jednom :D
Vec sam rekaoruka kojom drzi casu od 35 sekunde,Spok...prsti mijenjaju debljinu
Tananarive

#62531 Re: IRAN

Post by Tananarive »

Dangubic wrote: 15/03/2026 18:39
Tananarive wrote: 15/03/2026 17:52
Dangubic wrote: 15/03/2026 09:51

Jao te fine mule covjek bi ih mogao na ranu staviti :mrgreen: Kauboji prije 200 godina su ti mule danas.Prije 20 godina mule na ulici objese covjeka na kran na prolaznom mjestu da ga svi vide ,vjerujem da ni danas nije nista bolje.

https://www.amnesty.org/en/wp-content/u ... NGLISH.pdf
mossadovce i treba javno na javnim mjestima
Mosadovci rade za svoj cilj i koriste glupost drugih a gulpi na Bliskom istoku ima za izvoza, upravo sad namjerno bombarduju dzamije,bolnice,skole itd da izazovu bijes da nema dogovora i da rat potraje sto duze ,narandjasti narcis koji misli da je najpetniji je upao u klopku, Izrael hoce da rat potraje i provocirace dok ne uspije tj da Iran vrate 100 godina nazad a Trump zeli brzu pobjedu da ga svi hvale kako je sposoban,vjerovatno je i skontao da je brzopleto krenuo za Izraelom ali sad nema povratka.
da jadničci rade svoj posao kao i ss trupe u konc logorima
QSuzi

#62532 Re: IRAN

Post by QSuzi »

Njanjavi wrote: 15/03/2026 19:42 I sta, jos ne vjerujete da je rikavela satanyahu?
Ja ti vjerujem, sigurno imaš brdo dokaza
daj nam da gledamo
SmokingMan

#62533 Re: IRAN

Post by SmokingMan »

Niko se nije pitao da li Izralelci namjeno prave AI snimke sa živom osobom, svakako je ovo prešlo u konflikt psihološke prirode. Svijet se mijenja ispred naših očiju time i način ratovanja.
splinter

#62534 Re: IRAN

Post by splinter »

Chmoljo wrote: 15/03/2026 19:55

Ja ne mislim da je poginuo ali i ovo mi izgleda bas AI... Nekako mi je cudno kao da je ubacen...

Pijuckanje kafe kao znak opustenog i samouvjerenog zbog javnosti u studiju postavljenom samo za ovu priliku.

Meni je cudno da otpija kafu a u solji poslije toga kafe isto onoliko ko i prije ispijanja.

Image

Ovaj položaj kamere ne može imati ovaj kadar. No fucking way (gornja desna slika u tvitu).
SaPnA

#62535 Re: IRAN

Post by SaPnA »

Ziv je

ZoomZoomKiwi

#62536 Re: IRAN

Post by ZoomZoomKiwi »

splinter wrote: 15/03/2026 20:01

Image

Ovaj položaj kamere ne može imati ovaj kadar. No fucking way (gornja desna slika u tvitu).

Kad pogledaš cijelu fotografiju onda može itekako. Širokougaona leća bez problema to napravi. Ugao je taman.

Smanjite malo zavjere.
QSuzi

#62537 Re: IRAN

Post by QSuzi »

Možda je pjena
nije baš popio kafu u srku
poslije pogledaj bolje, nema toliko pjene

Nije da baš želim da je živ
Da Haag vrijedi za sve, prva bi bila da ih se hapsi
ovako sam za likvidaciju

Ali ovaj lik se čini živ
ili kao što reče Muha, svejedno
neće ga naslijediti bolji
AliceInChains

#62538 Re: IRAN

Post by AliceInChains »

Dangubic wrote: 15/03/2026 19:28
AliceInChains wrote: 15/03/2026 19:18
Dangubic wrote: 15/03/2026 19:01

To ti se cijelo vrijeme desava,pogledaj analiticare svi ti to govore,cilj Izraela je vracanje Irana 100 godina nazad ,nikakav dogovor i za to im su potrebne SAD tj sto duze da rat traje.Cilj Izraela je unistenje Irana ne interesuje ih ko ce doci na vlast dok SAD zeli promjenu vlasti.
A zamisli rat potraje pa se Ameri umore od Irana i Izraela? :mrgreen:

Sklope dogovor sa Iranom. A Iran sa komsijama….nije ni čudo sto se uk…iše objaviti smrt BN-a :lol:

Pustimo se nebuloza, ozbiljno mislim da se Iranci najmanje boje produžetka.
Irancima je za pobjedu jedina sansa dug rat ,skup rat za SAD i pritisak na Trumpa izvana i iznutra ali i Izrael zeli isto da ih SAD izbombarduju da ne ostane kamen na kamenu,potrazicu neki izvor
Pobjede li Iranci, Ameri gube na uticaju i primatu u regionu, a s tim Izraelci patronat i odriješene ruke u kantanju istog regiona. Spinuj dalje i doći ćeš do zaključka ili da su Mosadovci teške budale ili da je cijela priča za kantu.
DaysleepeR

#62539 Re: IRAN

Post by DaysleepeR »

Nije AI, nije mrtav, ali nije u dobrom stanju.

Sama cinjenica da su napravili video gdje pokazuje koliko prstiju ima je poraz sam za sebe i pokazuje da nemaju trunke samopouzdanja. N on na videu ne izgleda kao jak i stabilan lider, izgleda staro, jadno i uplaseno. Nimalo samopouzdanja, vec nekakav naivni dementno osmijeh.
free_too

#62540 Re: IRAN

Post by free_too »

DaysleepeR wrote: 15/03/2026 20:07 Nije AI, nije mrtav, ali nije u dobrom stanju.

Sama cinjenica da su napravili video gdje pokazuje koliko prstiju ima je poraz sam za sebe i pokazuje da nemaju trunke samopouzdanja. N on na videu ne izgleda kao jak i stabilan lider, izgleda staro, jadno i uplaseno. Nimalo samopouzdanja, vec nekakav naivni dementno osmijeh.
Kad onako skontas, poklapa se da lik je bio izgleda predsmrt od raka i imao zadnju zelju da napadne Iran... da to jos dozivi
musani

#62541 Re: IRAN

Post by musani »

Zadnja dva dan su Iranci gadjali stanove bitnih ljudi, odgovornih za zločine. Zato nije bilo velikih eksplozija ali vjerovatno jeste bilo puno zrtava i likvidacija. Znaju adrese skoro svih pilota, politicara ili oficira. Navodno danas se vraćaju na takticke udare. Danas iznad Isfahana probijen zvucni zid vise puta. Kasnije potvrđeno da je to bio iranski F14 sto znaci da jos uvijek nema ni blizu letova iznad Irana. To znaci da se i dalje trose skupe Tomahavk rakete kojih nema mnogo i skupi avionski projektili koji moraju imati domet od stotina kilometara.
Dangubic

#62542 Re: IRAN

Post by Dangubic »

AliceInChains wrote: 15/03/2026 20:06
Dangubic wrote: 15/03/2026 19:28
AliceInChains wrote: 15/03/2026 19:18

A zamisli rat potraje pa se Ameri umore od Irana i Izraela? :mrgreen:

Sklope dogovor sa Iranom. A Iran sa komsijama….nije ni čudo sto se uk…iše objaviti smrt BN-a :lol:

Pustimo se nebuloza, ozbiljno mislim da se Iranci najmanje boje produžetka.
Irancima je za pobjedu jedina sansa dug rat ,skup rat za SAD i pritisak na Trumpa izvana i iznutra ali i Izrael zeli isto da ih SAD izbombarduju da ne ostane kamen na kamenu,potrazicu neki izvor
Pobjede li Iranci, Ameri gube na uticaju i primatu u regionu, a s tim Izraelci patronat i odriješene ruke u kantanju istog regiona. Spinuj dalje i doći ćeš do zaključka ili da su Mosadovci teške budale ili da je cijela priča za kantu.
Kolike su budale da im cijeli arapski svjet nista ne moze i dobro su ih naprasili u proslosti.Iran uz veliku zrtvu moze natjerati SAD da se povuku zbog pritiska naTrumpa ako se to moze nazvati pobjeda, u svakom slucaju nemaju izbora.
QSuzi

#62543 Re: IRAN

Post by QSuzi »

Image

lik koji je ljude tjerao da se cijepe i bio u kultu one magy67 kakogodjojnikbio
sada zna sve o kutovima kamere
QSuzi

#62544 Re: IRAN

Post by QSuzi »

SmokingMan wrote: 15/03/2026 19:59 Niko se nije pitao da li Izralelci namjeno prave AI snimke sa živom osobom, svakako je ovo prešlo u konflikt psihološke prirode. Svijet se mijenja ispred naših očiju time i način ratovanja.
Da li su u fazi da su im AI toliko realni da ih je nemoguće prepoznati?
To bi bilo pitanje
jazzer

#62545 Re: IRAN

Post by jazzer »

Na stranu da li je video AI ili nije ali zar bi ovaj zločinac snimao video samo da bi osporio komentare sa društvenih mreža koje kažu da je mrtav, da njegovi prikazuju snimke na kojima se vidi 6 prstiju i sl.

On je zločinac, ubica, nosi hiljade mrtve djece na duši ali ne mislim da bi cirkuzao sa ovakvim snimcima samo da bi dokazao da je živ dok mu je zemlja u veoma zajebanom ratu. Jer ovaj snimak nije namjenjen izraelskoj javnosti.

Čak ni Iranci ne tvrde da je.mrtav a to bi im bila itekako velika vijest.

Ja sam nadam da je živ ali da trenutno umire u najgorim mogućim mukama. I da će taj takav proces umiranja trajati bar dvije godine.
Quaresma

#62546 Re: IRAN

Post by Quaresma »

Jesam li ja jedini koji je ocekivao da ce proliti kafu i da je neuobicajeno napunjena do vrha? :D
QSuzi

#62547 Re: IRAN

Post by QSuzi »

Nisi
ima ih masa koji vide a nečiju
slušajuanevide
čuju a ne čuju vide a ne slušaju čuju a ne vide a slušaju
splinter

#62548 Re: IRAN

Post by splinter »

QSuzi wrote: 15/03/2026 20:12

Image

Prvo nije magy 67 nego Mogy 87 ili tako nesto, a za tvoj info ja se uopće nisam ni cijepio a isto sam indirektno savjetovao i svima ostalima ili bar neka sačekaju i ne žure s tim . Ima dosta svjedoka ovdje pa nek posvjedoče.

Zanimljiv ovaj samozatvarajući džep :lol:
Tananarive

#62549 Re: IRAN

Post by Tananarive »

DaysleepeR wrote: 15/03/2026 20:07 Nije AI, nije mrtav, ali nije u dobrom stanju.

akoboda jede ga račak, crkavao dabogda polagano u velikim bolovima
QSuzi

#62550 Re: IRAN

Post by QSuzi »

splinter wrote: 15/03/2026 20:21
QSuzi wrote: 15/03/2026 20:12

Image

Prvo nije magy 67 nego Mogy 87 ili tako nesto, a za tvoj info ja se uopće nisam ni cijepio a isto sam indirektno savjetovao i svima ostalima ili bar neka sačekaju i ne žure s tim . Ima dosta svjedoka ovdje pa nek posvjedoče.

Zanimljiv ovaj samozatvarajući džep :lol:
Toj mogy si držao ljestve mjesecima i postavljao one njene slike intonacije

sad si stručnjak za kutove kamere

syebat ljude u tijeku corone
da bi sad podržavao režim je van pameti
Post Reply