Medicana bolnica i druge privatne ustanove

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Dobr0

#1 Medicana bolnica i druge privatne ustanove

Post by Dobr0 »

Ima li neko da je koristio usluge ove bolnice? Član moje porodice treba da ide na operaciju kod njih, sve ne zakazano termini, ali konkretni detalji ne. Rekli su da će nazvati da pojasne preoperativnu pripremu i detalje. Međutim niko ne zove. Četri dana pokusava dobiti informacije ali ne može da stupi u kontakt ni s kim, niti da dobije neke informacije.
Haris.ba

#2 Re: Medicana bolnica i druge privatne ustanove

Post by Haris.ba »

Dobr0 wrote: 12/03/2026 18:47 Ima li neko da je koristio usluge ove bolnice? Član moje porodice treba da ide na operaciju kod njih, sve ne zakazano termini, ali konkretni detalji ne. Rekli su da će nazvati da pojasne preoperativnu pripremu i detalje. Međutim niko ne zove. Četri dana pokusava dobiti informacije ali ne može da stupi u kontakt ni s kim, niti da dobije neke informacije.
Koristio sam usluge, ne operativne, vec dijagnostike.

Ne vjerujem da ne mozes stupiti u kontakt. Postoji kontakt broj a veb stranici, i onda te usmjere gdje treba.
Tako da mi je to sve tvoje cudno.
muha_sa

#3 Re: Medicana bolnica i druge privatne ustanove

Post by muha_sa »

Dobr0 wrote: 12/03/2026 18:47 Ima li neko da je koristio usluge ove bolnice? Član moje porodice treba da ide na operaciju kod njih, sve ne zakazano termini, ali konkretni detalji ne. Rekli su da će nazvati da pojasne preoperativnu pripremu i detalje. Međutim niko ne zove. Četri dana pokusava dobiti informacije ali ne može da stupi u kontakt ni s kim, niti da dobije neke informacije.
Moj jaran išAo na pretrage--rekli mu kad i u koliko sati da dodje. Tacno u minut kako je dogovoreno bio na pretragama.
Sacekajte--ako su rekli nazvat nazvat ce---ako ste nestrpljivi ništa telefon vec drtito njima na vrata.
akcija007

#4 Re: Medicana bolnica i druge privatne ustanove

Post by akcija007 »

Ja sam cuo da te dvije privatne bolnice nikakve spektakularne operativne zahvate ne rade u odnosu na drzvane bolnice . Ono sta bi mene najvise interesovalo jeste sta u slucaju komplikacije u toku operacije sto se treba dodatno platiti od ugovorene cijene !?
bumerangss

#5 Re: Medicana bolnica i druge privatne ustanove

Post by bumerangss »

akcija007 wrote: 13/03/2026 20:02 Ja sam cuo da te dvije privatne bolnice nikakve spektakularne operativne zahvate ne rade u odnosu na drzvane bolnice . Ono sta bi mene najvise interesovalo jeste sta u slucaju komplikacije u toku operacije sto se treba dodatno platiti od ugovorene cijene !?
Cim se sta zakomplikuje odmah te prebace u kcus :mrgreen: tako da bezveze ne bacajte pare i idite u državne ustanove sto sto moze
Haris.ba

#6 Re: Medicana bolnica i druge privatne ustanove

Post by Haris.ba »

bumerangss wrote: 14/03/2026 22:31 Cim se sta zakomplikuje odmah te prebace u kcus tako da bezveze ne bacajte pare i idite u državne ustanove sto sto moze
Jest. Ali, dok dodjes do kcus...

Ove privatne bolnice u sustini su usteda vremena. Placas da odmah zavrsis. Poslali me urologu, cekaj 6 mjeseci. Neka hvala. Zavrsio sve sutradan privatno.

Odes kod privatnika na operaciju i brze dodjes pod noz nego u drzavnoj bolnici. A, ako se sta zakomplicira onda ides hitno u kcus i kod doktora si svakako.
Altsa

#7 Re: Medicana bolnica i druge privatne ustanove

Post by Altsa »

bumerangss wrote: 14/03/2026 22:31
akcija007 wrote: 13/03/2026 20:02 Ja sam cuo da te dvije privatne bolnice nikakve spektakularne operativne zahvate ne rade u odnosu na drzvane bolnice . Ono sta bi mene najvise interesovalo jeste sta u slucaju komplikacije u toku operacije sto se treba dodatno platiti od ugovorene cijene !?
Cim se sta zakomplikuje odmah te prebace u kcus :mrgreen: tako da bezveze ne bacajte pare i idite u državne ustanove sto sto moze
U pravu si. Treba ici tamo gdje cete naruciti na pregled za mjesec ili sest mjseci, a ne ici tamo gdje cete primiti odmah ili za par dana. O tretmanu u tim bolnicama naspram drzavne ne treba ni govoriti. Normalno ovo vazi samo za one koji imaju finansijska sredstva. Oni koji nemaju ne preostaje im nista drugo nego na KCUS i da cekaju.
bumerangss

#8 Re: Medicana bolnica i druge privatne ustanove

Post by bumerangss »

Altsa wrote: 14/03/2026 22:43
U pravu si. Treba ici tamo gdje cete naruciti na pregled za mjesec ili sest mjseci, a ne ici tamo gdje cete primiti odmah ili za par dana. O tretmanu u tim bolnicama naspram drzavne ne treba ni govoriti. Normalno ovo vazi samo za one koji imaju finansijska sredstva. Oni koji nemaju ne preostaje im nista drugo nego na KCUS i da cekaju.
Ja uradio CT na kcus i baš fino očitan do u sitne detalje
Uradio MRI u ASA bolnici očitanje katastrofa!!!
U opisu ima 6 upitnika ?????? :lol: sve otvorene etiologije, mogucnost ovo mogucnost ono.... dalji tretman neurohiruga neurologa i fizijatra !!!
Kome god sam odnio taj nalaz MRI svi doktori se ibretili kako je radiolog "stricno" ocitao nalaz
Ponovo se narucio na kcus. Cekam i docekat cu aBd
Altsa

#9 Re: Medicana bolnica i druge privatne ustanove

Post by Altsa »

bumerangss wrote: 14/03/2026 22:59
Altsa wrote: 14/03/2026 22:43

Ja uradio CT na kcus i baš fino očitan do u sitne detalje
Uradio MRI u ASA bolnici očitanje katastrofa!!!
U opisu ima 6 upitnika ?????? :lol: sve otvorene etiologije, mogucnost ovo mogucnost ono.... dalji tretman neurohiruga neurologa i fizijatra !!!
Kome god sam odnio taj nalaz MRI svi doktori se ibretili kako je radiolog "stricno" ocitao nalaz
Ponovo se narucio na kcus. Cekam i docekat cu aBd
Stari mi isao na punkciju na KCUS. Napravili je iz drugog puta jer su pogrijesili i lose napravili. Potom u ASI uradili iz prvog puta bez greske. Znaci primjera ima raznih. Dobrih i losih na svim stranama. I ja prioritet dajem drzavnim bolnicama ali na zalost kad je bitna brzina uradenog pregleda i nalaza onda se bira ono sto ide brze, a realno kod privatnih ide to znatno brze.
akcija007

#10 Re: Medicana bolnica i druge privatne ustanove

Post by akcija007 »

Dijagnostika Ok privatno ali operativni zahvat ne bi radio privatno zbog potencijalne komplikacije za koju niko ne zna hoce li se desiti a sve se placa .
radiologija na Kosevu je najbolja sto se tice ocitanja nalaza . privatno bi rekao da im radi umjetna inteligencija ocitanja nalaza
Sociolog

#11 Re: Medicana bolnica i druge privatne ustanove

Post by Sociolog »

Radio neku biopsiju u ASA bolnici, rekli biti ce nalazi gotovi u roku 7 dana..

Evo prosla 23 dana, niti me ko zove, niti javlja, moracu sutra direktno otici :( :roll: :-)

Koji amateri...sta reci
Haris.ba

#12 Re: Medicana bolnica i druge privatne ustanove

Post by Haris.ba »

Sociolog wrote: 15/03/2026 09:34 Radio neku biopsiju u ASA bolnici, rekli biti ce nalazi gotovi u roku 7 dana..

Evo prosla 23 dana, niti me ko zove, niti javlja, moracu sutra direktno otici :( :roll: :-)

Koji amateri...sta reci
Ma u Asi zna biti raspad. Ne znam im onu organizaciju ko im je osmislio.
Sociolog

#13 Re: Medicana bolnica i druge privatne ustanove

Post by Sociolog »

Haris.ba wrote: 15/03/2026 09:38
Sociolog wrote: 15/03/2026 09:34 Radio neku biopsiju u ASA bolnici, rekli biti ce nalazi gotovi u roku 7 dana..

Koji amateri...sta reci
Ma u Asi zna biti raspad. Ne znam im onu organizaciju ko im je osmislio.
Dobro jutro @Haris.ba

Mislio sam da je ono malo ozbiljnije, one klinke(imaju ispod 25 god ), na recepciji poprlicno traljavo rade, niti kazu kad ti je kontrola, ili te prozovu nakon 30 minuta.

Uz duzno postovanje, mislio sam da su malo profesionalni po tom pitanju
Haris.ba

#14 Re: Medicana bolnica i druge privatne ustanove

Post by Haris.ba »

Sociolog wrote: 15/03/2026 09:48 Dobro jutro @Haris.ba

Mislio sam da je ono malo ozbiljnije, one klinke(imaju ispod 25 god ), na recepciji poprlicno traljavo rade, niti kazu kad ti je kontrola, ili te prozovu nakon 30 minuta.

Uz duzno postovanje, mislio sam da su malo profesionalni po tom pitanju
Jutro.

Ma na to sam i mislio.
Peacean

#15 Re: Medicana bolnica i druge privatne ustanove

Post by Peacean »

Čudi me da su tako zeznuli kada već imaju pod svojim krovom manje poliklinike koje rade bez ikakvih problema i kašnjenja.
akcija007

#16 Re: Medicana bolnica i druge privatne ustanove

Post by akcija007 »

Meni je cudno da je Asa bolnica zadrzala Eurofarm kao posebno pravno lice i rade identicnu dijagnostiku kao i bolnica.
Ne vjerujem privatnim bolnicama za potencijalne zahvate (hiruske, kakve god) u lokalnoj/totalnoj anesteziji .
Asa ima Ugovor s Federalnim Zavodom za izvodjenje usluge Koronografije na uputnicu bez placanja pacijenta. Ja iz Sarajeva nisam ni od koga cuo ko je imao infarkt da ga je Hitna odvezla u Asu na taj zahvat vec iskljicivo na Kosevo i u Kardio Centar u sklopu Opce .
Altsa

#17 Re: Medicana bolnica i druge privatne ustanove

Post by Altsa »

akcija007 wrote: 16/03/2026 01:45 Meni je cudno da je Asa bolnica zadrzala Eurofarm kao posebno pravno lice i rade identicnu dijagnostiku kao i bolnica.
Ne vjerujem privatnim bolnicama za potencijalne zahvate (hiruske, kakve god) u lokalnoj/totalnoj anesteziji .
Asa ima Ugovor s Federalnim Zavodom za izvodjenje usluge Koronografije na uputnicu bez placanja pacijenta. Ja iz Sarajeva nisam ni od koga cuo ko je imao infarkt da ga je Hitna odvezla u Asu na taj zahvat vec iskljicivo na Kosevo i u Kardio Centar u sklopu Opce .
Poznajem par ljudi koji su imali operativne zahvate u ASA bolnici (nisu jednostavni) i sve moguce pohvale sam dobio od njih. E sad vjerojatno da ima i nezadovoljnih.
Peacean

#18 Re: Medicana bolnica i druge privatne ustanove

Post by Peacean »

Mislim da većina hirurga i specijalista radi u tim privatnim bolnicama honorarno dok im je glavni posao u KCUS-u.
Altsa

#19 Re: Medicana bolnica i druge privatne ustanove

Post by Altsa »

Peacean wrote: 16/03/2026 09:18 Mislim da većina hirurga i specijalista radi u tim privatnim bolnicama honorarno dok im je glavni posao u KCUS-u.
Mislim da vecina radi za stalno npr. u ASA bolnici.
mayab

#20 Re: Medicana bolnica i druge privatne ustanove

Post by mayab »

Ja bih samo da iskoristim priliku da jebem sve po spisku ,
i tim privatnim bolnicama ,
i državi ,
i svim političarima odreda , od 1995 do dana današnjeg
koji su sve ovo upropastili, glede zdravstva .
Skinuću kapu tek u onom momentu kad sve te privatne uđu u isti sistem ,
da budu normalno dostupne i za nas "fukare" koji godinama regularno izdvajamo iz primanja za OBAVEZNO zdravstveno osiguranje .

Isto se tiče stomatoloških usluga , privatne stomatološke ordinaciju niču kao trava u proljeće,
a preko osiguranja te jedino "mesar" može zub izvaditi , za sve ostalo jebi se sam kod privatnika za keš...

mayab

#21 Re: Medicana bolnica i druge privatne ustanove

Post by mayab »

pridružujem se čestitkama !

Samo daj bože zdravlja , da umrem "snogu" , kad za to dođe vrijeme , ali još ne :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#22 Re: Medicana bolnica i druge privatne ustanove

Post by _BataZiv_0809 »

Isao sam u Asu zbog ljekara specijaliste kod kojeg sam ranije isao u Eurofarm.
Probijanje zakazanog termina od sat vremena je sasvim bio uobicajen.
Ostalo ok.
Naslovnica

#23 Re: Medicana bolnica i druge privatne ustanove

Post by Naslovnica »

Završio u ASA hitnoj jer sam imao napad (za koji nisam znao šta je), rekao taksiju da me vozi tu jer je najbliže.
Haman nigdje nikoga.
Pristup veoma slab, dežurni doktor totalno neuvjerljiv, kao da sam došao sa temperaturom od 37.5 i bolom u grlu a ne pod napadom nečega za šta će se ispostaviti da je vjerovatno napad anksioznosti. Medicinski tehničar OK.
Čekao na krevetu sat vremena nalaze troponina i ddimera, da se isključi hercika i moždani.
Pišu na otpusnom nešto što uopšte nije tačno. Isto kao da imaju urnek pa samo promijene ime i podatke.
Kakve ba "abdomen palpatorno ili već kako bolno neosjetljiv". Niko me pipnuo nije osim onog tehničara koji me je bocao iglama.
Dalo mi dva puta po pola tablete ispod jezika, i to se naplaćuje kao posebna stavka tipa "mećanje tablete pod jezik".
Na otpustu, kada sam dobio račun, opet dobio napad.
:lol:
KUM je top, ali je gore tolika navala i gužva, nervoza, hoće pacijenti da se biju međusobno i zajedno da biju osoblje, non-stop dolaze životno ugroženi (razumljivo), reanimacije, haos. Onda ode jedna smjena dođe druga, ja ovima iz prve sve ispričao, otišao na RTG, pa opet ovima iz druge sve iz početka. Haotično je poprilično ali spašavaju živote.
akcija007

#24 Re: Medicana bolnica i druge privatne ustanove

Post by akcija007 »

I koliko si platio u Asi ?
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#25 Re: Medicana bolnica i druge privatne ustanove

Post by izvrsni direktor »

Naslovnica wrote: 11/05/2026 13:05 Završio u ASA hitnoj jer sam imao napad (za koji nisam znao šta je), rekao taksiju da me vozi tu jer je najbliže.
Haman nigdje nikoga.
Pristup veoma slab, dežurni doktor totalno neuvjerljiv, kao da sam došao sa temperaturom od 37.5 i bolom u grlu a ne pod napadom nečega za šta će se ispostaviti da je vjerovatno napad anksioznosti. Medicinski tehničar OK.
Čekao na krevetu sat vremena nalaze troponina i ddimera, da se isključi hercika i moždani.
Pišu na otpusnom nešto što uopšte nije tačno. Isto kao da imaju urnek pa samo promijene ime i podatke.
Kakve ba "abdomen palpatorno ili već kako bolno neosjetljiv". Niko me pipnuo nije osim onog tehničara koji me je bocao iglama.
Dalo mi dva puta po pola tablete ispod jezika, i to se naplaćuje kao posebna stavka tipa "mećanje tablete pod jezik".
Na otpustu, kada sam dobio račun, opet dobio napad.
:lol:
KUM je top, ali je gore tolika navala i gužva, nervoza, hoće pacijenti da se biju međusobno i zajedno da biju osoblje, non-stop dolaze životno ugroženi (razumljivo), reanimacije, haos. Onda ode jedna smjena dođe druga, ja ovima iz prve sve ispričao, otišao na RTG, pa opet ovima iz druge sve iz početka. Haotično je poprilično ali spašavaju živote.
Ko te sikira bolan
Post Reply