Filmsko-serijska svaštara

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
dale cooper

#1226 Re: Filmsko-serijska svaštara

Post by dale cooper »

Kyle je uvijek sjajan. Hvala za ovo medo. :thumbup:
medvjed23

#1227 Re: Filmsko-serijska svaštara

Post by medvjed23 »

I postavio sam jer sam pretpostavljo da bi tebi moglo biti zanimljivo. Ja nisam gledo seriju :mrgreen:

Nema na čemu :)
Digla_da_kreci

#1228 Re: Filmsko-serijska svaštara

Post by Digla_da_kreci »

Evo i Twin Falls sto se prikazuje u seriji kako mi rekose. Koliko je ovdje lijepo ostala sam bez daha.
Jedno od ljepsih planinarenja na koje sam isla. :-D
Image

Ima i neki put za sumu gdje se ide za Twin Peaks gdje se valjda snimala serija sta li, ali nisam tu seriju nikad gledala i podaleko je pa mi se nije ni islo.
Spoiler
Show
Image
kakavdanakneiskustvu

#1229 Re: Filmsko-serijska svaštara

Post by kakavdanakneiskustvu »

serija se snimala negd oko Sijetla koliko ja zam
Digla_da_kreci

#1230 Re: Filmsko-serijska svaštara

Post by Digla_da_kreci »

Da, ovo i jeste iz Seattle. Isla sam da vidim vodopade kad sam bila tamo. :-D
dale cooper

#1231 Re: Filmsko-serijska svaštara

Post by dale cooper »

Digla_da_kreci wrote: 11/03/2026 18:19 Evo i Twin Falls sto se prikazuje u seriji kako mi rekose. Koliko je ovdje lijepo ostala sam bez daha.
Jedno od ljepsih planinarenja na koje sam isla. :-D
Image

Ima i neki put za sumu gdje se ide za Twin Peaks gdje se valjda snimala serija sta li, ali nisam tu seriju nikad gledala i podaleko je pa mi se nije ni islo.
Spoiler
Show
Image
Aaaaaaa Snoqualmie Falls! :srce: :srce: :srce: Joj što ti zavidim i što sam ljubomoran. :D :oops: Jesi li bila u Twede's Cafe ili u seriji poznat
kao Double R Diner? Na šolju prokleto dobre kafe i komadić pite od višanja? :D Mislim da je taj diner nekih 15-tak minuta vožnje od vodopada.

Uglavnom svaka čast. :thumbup:
Digla_da_kreci

#1232 Re: Filmsko-serijska svaštara

Post by Digla_da_kreci »

Ajjj nisam znala, pa sto mi nisi rekaooo 😭 :D

Evo gledam slike na netu, bas je kul taj cafe i skroz je blizu, sad mi je tacno krivo. Stavit cu na listu za drugi put ako kad opet budem isla.

Trebas bogami i ti jednom posjetiti, ono je za tebe stvoreno. :-D
dale cooper

#1233 Re: Filmsko-serijska svaštara

Post by dale cooper »

Digla_da_kreci wrote: 12/03/2026 03:56 Ajjj nisam znala, pa sto mi nisi rekaooo 😭 :D

Evo gledam slike na netu, bas je kul taj cafe i skroz je blizu, sad mi je tacno krivo. Stavit cu na listu za drugi put ako kad opet budem isla.

Trebas bogami i ti jednom posjetiti, ono je za tebe stvoreno. :-D
Da, volio bih obići sve ove lokacije iz serije. :thumbup: Možda jednog dana. :)
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1235 Re: Filmsko-serijska svaštara

Post by _BataZiv_0809 »

Je li stvarno los Sinners

OBAA je meni apsurdan film npr
Nikad ga vise necu gledati
mayab

#1236 Re: Filmsko-serijska svaštara

Post by mayab »

Ne znam šta nije dobro u Obaa , meni je sasvim OK , Leo odličan , a eto Šon dobi oskara,
Sinners sam "skinuo" čeka da se pogleda , nego jel ko gledao "Bugoniju" , valja li to šta?
dječak sa šibicama

#1237 Re: Filmsko-serijska svaštara

Post by dječak sa šibicama »

Sinners je doslovno afroamericka verzija od Sumraka do zore, ni blizu tako dobra.

Imam dojam da je najveci hajp dobio zbog "miksa crnacke kulture" kroz one bluz pjesme u kafani. Da ne pisem dalje.
tap3ah75

#1238 Re: Filmsko-serijska svaštara

Post by tap3ah75 »

Sinners ima odličan početak i super su dočarali to podneblje i atmosferu. Bila mi je baš dobra ona scena kad se mladi crnja uhvatio gitare u štali - i to je to.
Ali usrali su ga do daske u drugoj polovici. Koliko je Tarantinov film dobra zeza u drugom dijelu ovo je toliko ozbiljno loše

Bugoniju sam gledao neki dan - dobar je film, zanimljiv ali apsolutno predvidljiv - barem meni.
dječak sa šibicama

#1239 Re: Filmsko-serijska svaštara

Post by dječak sa šibicama »

Problem Sinnersa je sto je From dusk klasicno djelo Tarantina, samo on moze snimiti takav film, a ovo ispada tjah kopija.
Film nije los, fotografija mi se svidja ali sve u svemu daleko je to od nekakvog Oskara. Iako, kvalitet filma je u zadnjih 10 godina tako los generalno, da moze svako dobiti tog sad vec smijesnog kipica. Smijesnog jer su ga dobili i kunto i panto.
Digla_da_kreci

#1240 Re: Filmsko-serijska svaštara

Post by Digla_da_kreci »

Politicka korektnost zadovoljena.
Tito_i_Partija

#1241 Re: Filmsko-serijska svaštara

Post by Tito_i_Partija »

_BataZiv_0809 wrote: 16/03/2026 08:14

Sinners meni lično nije loš film, ima naravno sličnosti sa From Dusk Till Dawn, al' ima i svojih dobrih ideja i bio mi je zabavan.

Mislim da je dobar "popcorn movie" al' nije toliko dubok i samim tim nije za neke veće nagrade, mada nije bila ni Anora, niti The Shape of Water, i još masa drugih filmova. Mada, idiotskim tviterašima (poput ovog što si postavio) to prije nije smetalo sve dok nisu crnci počeli dobijat' nagrade, eh sad su odjednom "prosječni" filmovi u nagradama problem. Ma hajte molim vas. :roll:

Ja lično bi puno prije opet sjeo da gledam Sinners nego Anoru, Shape of Water, Green Book, pa i Openhajmera.

Jedva čekam taj dan kad konačno shvatiš da su Oskari jedno veliko govno u nadžidžanom paketu. :-D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1242 Re: Filmsko-serijska svaštara

Post by _BataZiv_0809 »

Tito_i_Partija wrote: 16/03/2026 15:47

Sinners meni lično nije loš film, ima naravno sličnosti sa From Dusk Till Dawn, al' ima i svojih dobrih ideja i bio mi je zabavan.

Mislim da je dobar "popcorn movie" al' nije toliko dubok i samim tim nije za neke veće nagrade, mada nije bila ni Anora, niti The Shape of Water, i još masa drugih filmova. Mada, idiotskim tviterašima (poput ovog što si postavio) to prije nije smetalo sve dok nisu crnci počeli dobijat' nagrade, eh sad su odjednom "prosječni" filmovi u nagradama problem. Ma hajte molim vas. :roll:

Ja lično bi puno prije opet sjeo da gledam Sinners nego Anoru, Shape of Water, Green Book, pa i Openhajmera.

Jedva čekam taj dan kad konačno shvatiš da su Oskari jedno veliko govno u nadžidžanom paketu. :-D
Meni su nabrojani filmovi dobri, a Oscar mi je dobra referenca kao i Cannes, Goya, SFF, Toronto itd...
Rothmans

#1243 Re: Filmsko-serijska svaštara

Post by Rothmans »

Image

Mozes ga komotno bacit u korpu zajedno sa tom tacnom. Nit si ga zasluzio, nit vise ista vrijedi...
yoda82

#1244 Re: Filmsko-serijska svaštara

Post by yoda82 »

Anoru nisam gledao, ali ova tri filma su puno bolja od Sinnersa. Što se tiče kipića za najbolju mušku ulogu, Di Caprio (kojeg ne gotivim) ga je puno više zaslužio nego Jordan. Ostale filmove nisam pogledao.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1245 Re: Filmsko-serijska svaštara

Post by _BataZiv_0809 »

Imo sam brigu da ova dalabu ne dobije kipic

Cak sam i mislio da je ona po naslovu na Klixu

dale cooper

#1246 Re: Filmsko-serijska svaštara

Post by dale cooper »

Nisam gledao Sinners, ali od ovih likova što su dobili kipiće za Sean Penna mogu reći da ga je dobio 100% zasluženo. One Battle After Another mi
je dobar film, ali mi nije ni među pet najboljih PTA filmova.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1247 Re: Filmsko-serijska svaštara

Post by _BataZiv_0809 »

dale cooper wrote: 17/03/2026 13:28 Nisam gledao Sinners, ali od ovih likova što su dobili kipiće za Sean Penna mogu reći da ga je dobio 100% zasluženo. One Battle After Another mi
je dobar film, ali mi nije ni među pet najboljih PTA filmova.
Tacno tako.
P.S. sad sam vidio neki isjecak iz Sinnersa, ono je level Bolivuda.
mayab

#1248 Re: Filmsko-serijska svaštara

Post by mayab »

yoda82 wrote: 17/03/2026 07:51

Anoru nisam gledao, ali ova tri filma su puno bolja od Sinnersa. Što se tiče kipića za najbolju mušku ulogu, Di Caprio (kojeg ne gotivim) ga je puno više zaslužio nego Jordan. Ostale filmove nisam pogledao.
ANORU moraš pogledati, iz raznoraznih razloga :mrgreen: , film je dobar , sa neobičnim zapletom, a još neobičnijim krajem...eto , toliko
darius_maximus

#1249 Re: Filmsko-serijska svaštara

Post by darius_maximus »

Danas je Oscar manje-više nebitan.
Ako imaš dobru mašineriju i marketing, osvojit ćeš.

Ubio ga je Weinstein kada je izgurao da Shakespeare in Love osvoji i od 2000-ih to nije više to (ako je ikada i bilo pretjerano značajno).
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1250 Re: Filmsko-serijska svaštara

Post by _BataZiv_0809 »

Ne znam meni su Sekspir i Crash dobri filmovi.
Njih cesto etiketiraju kao nezasluzene Oskare.

Rajan i Brukbek planina meni nista vise nisu zasluzili kao njihovi rivali.

Haj Rajan je u svoje vrijeme bio revolucionaran, ali Brukbek, bjezi ba. Isto bih mislio da je hetero par u pitanju.

Najveca pljacka je Dances with wolves umjesto Goodfellas.
I
Jamie Foxx za Ray umjesto Don Cheadle za Hotel Rwanda.

Period.
Post Reply