Iran je imao izbora, i jos uvijek ga ima. Da Iran nije servanjio po bliskom istoku, sada bi bio u boljoj poziciji, ali ne oni hoce u igru sa cionistima, pa malo Irak, malo Libanon, malo Srijia pa i Jemen, a malko i Bahrein.arman1 wrote: ↑14/03/2026 22:27Jedno je meni se odreći se dodatnog prihoda kad već imam dosta da mi kaplje, a drugo je čisto preživljavanje. Da su mi djeca gladna kod kuće i da nemam izbora ne znam kako bih postupio. Svirač ku**m je u drugačijoj poziciji. Iran nije imao izbora jer je bilo pitanje dana kad će ih napasti i očito je da su bili u pravu. Iran nije nikad glorifikovao ruske "nestašluke", a zeeljonski se ipak pokušavao dokazati kao veliki poštovalac cionista. I sad dolazi nepozvan pokušavajući što više da udalji ukrajinu od irana. Stat će rat, a šta poslije. Samobanuj se moralisto.melac wrote: ↑14/03/2026 22:20Pa sad si u postu prije navao da se treba svrstati na pravu stranu i odreci se prihoda, a sada pravdas Iran da je to odradio zbog sankcija. Vjerovatno i jeste, ali je imao izbora, kao i sada Zelenski. ALi ti smeta sto se Zelenski svrstao, ali u isto vrijeme ti ne smeta sto se Mulanski rezim svrstao. Licemjeran si, a drug prozivas za isto. Bolje bi ti bilo da se samobaniras.
I sad drugi ne valjaju, samo iranski politicari valjaju, a to sto su oni donosili smrt gdje god su se pojavili to se olako zaboravlja.
I Iran nema pravo da ikome moralise, ali bas nikome, jedino sto ih vadi u ovoj situaciji sto su ih napadaju kud i kamo gori i losiji rezimi i zlocinci, od kojih je jedan i genocidas.