FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#91951 Re: FK Željezničar
e super, a baš sam se bio nasekirao.
-
Bambino Blu
#91952 Re: FK Željezničar
A sta smo trebali drugo ocekivati realno?
ne vade ga i to je to. Odavno se suska i prica da su titule zavrsene do kraja vicinog mandata borac zrinja borac zrinja. Sto se evrope tice ocigledno ove godine nasi klubovi na trebaju da.igraju evropu jer su prosle godine igrali, ove godine je kao obecano velezu i sirokom. Ali eto otom po tom.
Nazalost nema vise mudovitih ljudi koji bi pokrenuli bunt kao protiv usanovica i onomad onih bivsih....
ne vade ga i to je to. Odavno se suska i prica da su titule zavrsene do kraja vicinog mandata borac zrinja borac zrinja. Sto se evrope tice ocigledno ove godine nasi klubovi na trebaju da.igraju evropu jer su prosle godine igrali, ove godine je kao obecano velezu i sirokom. Ali eto otom po tom.
Nazalost nema vise mudovitih ljudi koji bi pokrenuli bunt kao protiv usanovica i onomad onih bivsih....
- Didier
#91953 Re: FK Željezničar
Са стоком се не разговара дописима, него тољагама и паљењем аутомобила по тунелима.
Други језик они не разумију.
Други језик они не разумију.
- insaneinthebrain
#91954 Re: FK Željezničar
sta bi mi da nam nema Ceferina, hvala mu dje cuo i ne cuo. i nek poselami rodjaka Aleksu. i nek mu javi da se vrati doma. a mi cemo opet poslati priopcenje kad nas pokradu 
- ultima_palabra
#91955 Re: FK Željezničar
Sjeca li se neko onog yt videa sa nekim dedom sto govori "jebu nas jer smo mahniti"? To mi palo na pamet danas kad sam vidio ono saopstenje, ali ne mogu da nadjem.
- Haris.ba
#91956 Re: FK Željezničar
Ja imam osjecaj da je problem vise sto Zeljo nije u rotaciji za titulu po dogovoru nego sto se zeli posteno sudjenje.Bambino Blu wrote: ↑12/03/2026 11:51 A sta smo trebali drugo ocekivati realno?
Tako ja citam potekst ovih saopcenja.
-
Bambino Blu
#91957 Re: FK Željezničar
Haris.ba wrote: ↑12/03/2026 21:24Ja imam osjecaj da je problem vise sto Zeljo nije u rotaciji za titulu po dogovoru nego sto se zeli posteno sudjenje.Bambino Blu wrote: ↑12/03/2026 11:51 A sta smo trebali drugo ocekivati realno?
Tako ja citam potekst ovih saopcenja.
Ma za evropu se zna vec, Zeljo nije prijsvio stadion sem Grbavice za evropu ( a znamo da ce se trava raditi na ljeto ). Sarajevo je vec prijavilo Zenicu....
Znaju nasi nesto vec itd...nazalost tako nam je kako je
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#91958 Re: FK Željezničar
Jebem ti BH logiku....Manijacima se vec nekoliko utakmica brani dolazak u Banja Luku a ovim fasistima se dozvoljava dolazak u Sarajevo!
- insaneinthebrain
#91959 Re: FK Željezničar
pa mi smo merhametli, siroke ruke. ako treba odgoditi mesarima svinjskim iz doboja. odgodi. ako treba ugostiti cetnike iz banja luke. slobodno dodjite i cetnikujte. 
-
splinter
#91960 Re: FK Željezničar
Sanjam Manijak me ganja,insaneinthebrain wrote: ↑14/03/2026 11:52 pa mi smo merhametli, siroke ruke. ako treba odgoditi mesarima svinjskim iz doboja. odgodi. ako treba ugostiti cetnike iz banja luke. slobodno dodjite i cetnikujte.![]()
Sanjam kako mu se sklanjam.
Sanjam bježim poput Firme,
Sanjam nemam više svoje ime.
I opet sanjam...
- hrasno38
#91961 Re: FK Željezničar
Strasna dominacija Borca kao da nema uopste igraca Zelje na terenu. 75:25 posjed lopte za Borac, Borac ukupno 9 suteva a Zeljo ni jedan, 5 kornera za Boraz za Zelju ni jedan

- insaneinthebrain
#91962 Re: FK Željezničar
sta drugo ocekivati, spashavaj zivu glavu
- insaneinthebrain
#91963 Re: FK Željezničar
Hazime imamo jedan sut, nije u okvir al napredujemo 
- hrasno38
#91964 Re: FK Željezničar
I to ti je to imas golmana koji odbrani apsolutno sve po zemlji i u svojoj visini ali fali cm za ovakve odbrane. Mada je ovo bas golcina. Ovo moze samo Zeljo da fasuje gol sa igracem vise na svom terenu.
- insaneinthebrain
#91965 Re: FK Željezničar
kako si igrao nisi ni zasluzio vise 
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#91966 Re: FK Željezničar
Muftic ko krava.
Da 20 litara i onda sve to prospe.
Raduje igra u 2pol
Da 20 litara i onda sve to prospe.
Raduje igra u 2pol
- luckylaka
#91967 Re: FK Željezničar
Ima li snimak tog gola da se vidi igrac na drugoj stativi koji je poklonio ovaj gol,nije sve ni do Mufte
-
SuperHans
#91968 Re: FK Željezničar
Drugo poluvrijeme dobro. Savi vremena dat. Novi golman obavezno
- luckylaka
-
daario naharis
- luckylaka
#91971 Re: FK Željezničar
Jeste mrcina ,visok haman 190 da je malo skocio izbio bi onu loptu vani,on je pobjegao od nje
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#91972 Re: FK Željezničar
Normalan golman ondje hvata zivu loptu.
Mi nemamo normalnog golmana.
- insaneinthebrain
#91973 Re: FK Željezničar
jest da je Mufta u zadnje vrijeme ofalio dosta, primio svakakvih glupih golova. al ne moze ni on sve. I City i Everton imaju normalne golmane pa jucer Pickford i Donaruma odose po cevape. Definitivno Mufta nije dobro procijenio let lopte, napravio korak dva naprijed i nije imao vremena da se vrati nazad da izbije onaj odlican sut Herere. nek se i Bicakcic sageo, nemoj da on sta izbije. Mufta kad je bio najboljoj formi prosle sezone trebao da se proda. al nasi ga nisu nikom utalili tako da imamo to sto imamo
- luckylaka
#91974 Re: FK Željezničar
Pa meni je za gol vise kriv pored Bice,Alic koji je imao loptu u nogama i imao desetine mogucnosti sta ce sa njom on je izabrao najgoru.Znaci Alic,pa Muftic i Bico svi krivcisime_cipol wrote: ↑15/03/2026 14:39 Normalan golman ondje hvata zivu loptu.
- hrasno38
#91975 Re: FK Željezničar
Sta otkriva "Dosije 92"? Finansijski šokovi i upitna saradnja na Grbavici.
Dokument od 92 stranice koji je smijenjeni Upravni odbor dostavio neposredno prije razrješenja, nudi brutalan uvid u stanje u FK Željezničar. Iako su podaci interni, oni otvaraju ključna pitanja o budućnosti i licenci kluba.
Finansijska nula: 1.150 KM na računu
Prema dokumentu, nova uprava je krajem decembra 2025. godine zatekla klub u stanju kliničke smrti sa svega 1.150 KM na svim računima. Navodi se da je u narednih 45 dana isplaćeno čak 2,25 miliona KM zaostalih obaveza, a sredstva su prikupljena od rate transfera Al Jabera (Al Nassr), tekućih prihoda i pozajmice strateškog partnera.
Partnerstvo pod lupom: Pozajmice umjesto ulaganja?
Izvještaj baca sumnju na prirodu odnosa sa Saninom Mirvićem. Navodi se da je on do 8. marta uložio 325.000 KM, ali isključivo kao pozajmicu, dok drugih investicija nije bilo. Posebno su zabrinjavajuće tvrdnje o:
• Netransparentnosti: Uprava tvrdi da nije imala uvid u ključne dijelove ugovora o partnerstvu.
• Pritiscima: Navodni pritisak da se imenuje direktor Haris Slato uz "ogromne bonuse", na što UO nije htio pristati.
• AI administraciji: Tvrdnja da je strateški partner klupska saopštenja pisao koristeći vještačku inteligenciju.
"Kosturi iz ormara" i licenca
Do 31. marta klub mora riješiti niz "skrivenih" dugova koji ugrožavaju licencu:
• FIFA kazna: 48.000 € za Admira Gojaka.
• Dugovi klubovima: Oko 75.000 KM ukupno prema Posušju (za trenera Čorića), Zrinjskom i za kompenzaciju Madžida Šošića.
• Porezni rizik: Revizija je otkrila da su plate igračima isplaćivane preko Fan Shopa (ugovori o djelu), što bi moglo izazvati milionske kazne Porezne uprave.
Izgubljeni milioni i velika imena
Uprava tvrdi da je bila na korak do ugovora o najmu stadionskih prostora vrijednog 21 milion KM na 30 godina. Također, spominju se pregovori sa Edinom Džekom i Ibrahimom Šehićem o povratku, kao i razgovori sa trenerima poput Peteva i Miloševića.
Zaključak:
Dokument ostavlja gorak ukus pitanjem: Da li se klubom upravlja statutarno ili procese vode "neformalne grupe" koje kontrolišu strateškog partnera? Tražimo hitne odgovore na ove navode.
Dokument od 92 stranice koji je smijenjeni Upravni odbor dostavio neposredno prije razrješenja, nudi brutalan uvid u stanje u FK Željezničar. Iako su podaci interni, oni otvaraju ključna pitanja o budućnosti i licenci kluba.
Finansijska nula: 1.150 KM na računu
Prema dokumentu, nova uprava je krajem decembra 2025. godine zatekla klub u stanju kliničke smrti sa svega 1.150 KM na svim računima. Navodi se da je u narednih 45 dana isplaćeno čak 2,25 miliona KM zaostalih obaveza, a sredstva su prikupljena od rate transfera Al Jabera (Al Nassr), tekućih prihoda i pozajmice strateškog partnera.
Partnerstvo pod lupom: Pozajmice umjesto ulaganja?
Izvještaj baca sumnju na prirodu odnosa sa Saninom Mirvićem. Navodi se da je on do 8. marta uložio 325.000 KM, ali isključivo kao pozajmicu, dok drugih investicija nije bilo. Posebno su zabrinjavajuće tvrdnje o:
• Netransparentnosti: Uprava tvrdi da nije imala uvid u ključne dijelove ugovora o partnerstvu.
• Pritiscima: Navodni pritisak da se imenuje direktor Haris Slato uz "ogromne bonuse", na što UO nije htio pristati.
• AI administraciji: Tvrdnja da je strateški partner klupska saopštenja pisao koristeći vještačku inteligenciju.
"Kosturi iz ormara" i licenca
Do 31. marta klub mora riješiti niz "skrivenih" dugova koji ugrožavaju licencu:
• FIFA kazna: 48.000 € za Admira Gojaka.
• Dugovi klubovima: Oko 75.000 KM ukupno prema Posušju (za trenera Čorića), Zrinjskom i za kompenzaciju Madžida Šošića.
• Porezni rizik: Revizija je otkrila da su plate igračima isplaćivane preko Fan Shopa (ugovori o djelu), što bi moglo izazvati milionske kazne Porezne uprave.
Izgubljeni milioni i velika imena
Uprava tvrdi da je bila na korak do ugovora o najmu stadionskih prostora vrijednog 21 milion KM na 30 godina. Također, spominju se pregovori sa Edinom Džekom i Ibrahimom Šehićem o povratku, kao i razgovori sa trenerima poput Peteva i Miloševića.
Zaključak:
Dokument ostavlja gorak ukus pitanjem: Da li se klubom upravlja statutarno ili procese vode "neformalne grupe" koje kontrolišu strateškog partnera? Tražimo hitne odgovore na ove navode.