IRAN

SmokingMan

#61651 Re: IRAN

Post by SmokingMan »

Ono što budi sumnju je video lošije kvalitete, specifičan za AI generated content. Čak mi je i za 1080p dosta loš i veoma čudnog frameratea. To se dešava jer AI generatori pri eksportu videa dosta agresivno kompresuju materijal. Može se desiti da ti 720p izgleda kao upscaled 1080p (kada mu promjeniš res a u suštini gustina piksela ostane ista), što ostavlja sjenu iza pokreta ruku i sl.
Dozer

#61652 Re: IRAN

Post by Dozer »

Sanjarko wrote: 13/03/2026 16:31
CIA na Engleskom, a TUP na našem? :mrgreen:
Ma jok. TUP je samo skracena mjerna oznaka jedinice za idiotizam, puni naziv TRUMP :lol:

Imas na 2441 strani cijelu kategorizaciju. :D
dembele

#61653 Re: IRAN

Post by dembele »

duminjo wrote: 13/03/2026 14:48
skupljac_zeljeza wrote: 12/03/2026 05:33
duminjo wrote: 12/03/2026 00:24

Znaci, rat ce potrajati i sve ce poskupiti.
Sreca prolazi zima i ne treba sada previše plina.
Jbali smo jeza u ledja na jesen kada krenemo u nabavku.
Ovaj rat smatraju jednim od najskupljih ratova u historiji čovječanstva. Još se drži na 5. mjestu poslije Drugog svjetskog, rata u Iraku 2003., rata u Afganistanu 2001. i Vijetnamskog rata. Sada nam je gledati klatno koje će ići malo na jednu stranu pa malo na drugu, Jedni će ispaliti u 21h, ovi uzvratiti u 23h i očito po ovome do sada najviše će stradati gradovi poput Tel Aviva, Haife, Teherana, Bejruta....Iran prijeti svijetu barelom nafte od 200 dolara i sumnjam da će Trump ići do te cifre zbog ekonomije i sprečavanja ekonomskog haosa kod svojih saveznika, ali i u svijetu jer rezerve nafte koje su otvorene mogu potrajati još par sedmica. I teoretski da skinu sankcije Rusiji da nadoknade gubitke, šta je sa naftom iz Zaliva? Normalizacija stanja u tim zemljama i poslije završetka rata će potrajati mjesecima. Dolazi proljeće, valja sijati i saditi da bi se jelo, a ništa ne može bez nafte. Ako bude skupa nafta ne može biti jeftina hrana. Da li će poskupiti i struja? Iran neće u pregovore kao do sada što Amerika zna i sada je uglavnom na nepredvidivom Trupmu šta će ponuditi, a da kao fol izađe časno iz ovoga u šta je uvaljao par desetina država što je njegova trenutna slabost. Da li će se zadržati baš skroz isti odnosi kao i prije ovog rata zavisi od pameti Arapa iz Zaliva jer su lekciju dobili. Gori im svašta, a niko ih ne brani. Da sutra prestane rat Iran bi bio dobitnik, a Trump to neće. A kako će izaći iz ovoga, ja sam ubijeđen da ni on još nema pojma po izjavama koje izbacuje.
U suštini, svi znamo da se sve svodi na resurse i lovu. Samim time, znamo da je prvi i osnovni cilj smjena rezima i postavljanje ljudi na vlast koji ce ustupiti resurse Amerima a, poslije Venecuele, zavrnuti pipu Kinezima.

Kako je krenulo, cilj nece biti ostvaren a ko ce kakvu pobjedu proglasiti, manje je bitno. Bitno da ce opet Kinezi najbolje proci i, u odnosu na zapad, još više ojacati.
Uz njih, Putin isto trljat ruke. Ne samo zbog finansija, postace opet politicki relevanten faktor.

Kako ce EU i šta ce EU, pojma nemam. Cinjenica je da su ispalj volovi. Godinama se uspinju na sve 4 ko ce više sankcija putinu uvesti, ko ce mu više ruznih rijeci uputiti...sada valja sve polizati :lol:
Nagovorili su Ukrajinu da ne produzi ugovor pa sada moraju i Zelenskom lizat šupak da odvrne pipe.

Osim toga, eto neka svi hoce da im prodaju i neka imaju kako da dovedu resurse, pitanje je, ako ovo sve potraju i na BI sve bude razrušeno, hoce li doci do nestašice. Onda nece ni Japanci ni Koreanci ni Indijci ni Kinezi pitati pošto je. Bice samo daj.. i eto nabijanja cijena. Valja Evropljanima izjednaciti ponude, skupo platiti i onda znamo kako ide sve ostalo u nebesa.
Gas je vec problem..

Svijet, da je i malo normalan, izvrsio bi na Trumpa pritisak da se povuce nakon prvog ili drugog dana agresije. Da li su u talu, da li ne smiju, da li su glupi ili naivni, ne znam.. Znam samo da su se svi debelom zajebali a da cemo svi platiti debeo racun.

Iranci se predati nece. Izginuce ih 10 miliona ako treba, Ameri i Zidovi im nece nametnuti svoju vlast.
Za forumsku procionističku seljadiju Trump je poveo rat da donese slobodu iranskom narodu. Zašto da tu blagodat ima samo Irak, Sirija i Libija.
Sanjarko

#61654 Re: IRAN

Post by Sanjarko »

Dozer wrote: 13/03/2026 16:33
Ma jok. TUP je samo skracena mjerna oznaka jedinice za idiotizam, puni naziv TRUMP :lol:

Ma ja bi možda uveo i CIA da znaju možda i stranci da im se približi bolje. :mrgreen:
Dozer

#61655 Re: IRAN

Post by Dozer »

Sanjarko wrote: 13/03/2026 16:39
Dozer wrote: 13/03/2026 16:33

Ma ja bi možda uveo i CIA da znaju možda i stranci da im se približi bolje. :mrgreen:
Kud ces bolje od TUP. Navodi na TRUMP. :lol:

Treba pitati Ai sta veli... :lol:
Last edited by Dozer on 13/03/2026 16:43, edited 1 time in total.
dembele

#61656 Re: IRAN

Post by dembele »

Peacean wrote: 13/03/2026 15:57
I ja ću možda povaliti Megan Fox, ali ne odmah.
hipija

#61657 Re: IRAN

Post by hipija »

Svi oni koji relativiziraju iransku odbranu i glorificiraju agresiju na suverenu državu i svjedoče rušenju međunarodnog prava, gdje agresori koriste više nego bizarne izgovore za napad, trebaju uvijek imati na umu jednu jako važnu činjenicu a to je da Iran napadaju dvije najmoćnije avijacije na svijetu.

Volio bih da mi neko navede primjer neke države koja nije nuklearna sila a da bi pružila bolji otpor od Irana iako je ovaj potonji decenijama pod sankcijama.

Kako sada stvari stoje Iran je pokazao izuzetno čvrst stav i sposobnost da nanosi teške gubitke agresoru iako je inferioran u tom tehnološkom smislu.

Svi oni koji podržavaju agresiju na Iran i misle da će intelektualno potkapacitirani i dokazani pedofil i ratni zločinac koga potražuje Međunarodni krivični sud zbog genocida u Gazi donijeti nešto dobro zaslužuju jednu ozbiljniju psihijatrijsku opservaciju.

Napisah nekada ranije da je onaj monstrum iz Gradačca prije nego je počinio zločin imao ogromnu online podršku i podstrek od ljudi koji nas okružuju da učini to što je učinio. Takvog nesoja i niškoristi, i spodoba koje su dosegnule moralno dno ima i na ovom forumu.
sigh

#61658 Re: IRAN

Post by sigh »

Kina ozbiljno trlja ruke ako se ovo nastavi ovako. Ameri sami sebe upucali, a za sta, da bi Izrael bio nesto malo vece od regionalne sile haha
duminjo

#61659 Re: IRAN

Post by duminjo »

apsidejzi wrote: 13/03/2026 15:47
duminjo wrote: 13/03/2026 14:48 Iranci se predati nece. Izginuce ih 10 miliona ako treba, Ameri i Zidovi im nece nametnuti svoju vlast.
Hoce. Eno ih svi trce da izginu za novog ajatolaha i njegove ideale. U kakvim ti iluzijama zivis jbt. Obicni ljudi u Iranu su prepadnuti i pokusavaju skupiti sto vise hrane i nadaju se da iduca americko izraelska bomba koju budala posalje ne padne na njihovu kucu.
Ako ti tako kazes...
dembele

#61660 Re: IRAN

Post by dembele »

I šta kažu židovski štakori, Turska je sljedeća :lol:
Jest, jest, samo dok se Tel Aviv i Haifa malo renoviraju i dok ovi iz urbanizma i prostornog planiranja završe svoj dio posla. :D
mishic

#61661 Re: IRAN

Post by mishic »

Hitlernyahu je uzjahao Trumpa, nabio mu cionističke uzde i sada lagano điha dok se narandžasto magare rita jer je zašlo kuda nije smjelo ni trebalo.

Ušlo se u turbulentne aktivnosti i jedini sretan ishod bio bi nestanak Izraela. Sve ispod toga je malo i nedovoljno. A Hitlernyahu zaslužuje jednu od najjačih raketa izravno na glavu kada već nije moguće to najveće zlo na svijetu izvesti pred sud.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#61662 Re: IRAN

Post by Velkoski »

Dangubic

#61663 Re: IRAN

Post by Dangubic »

JovicSA wrote: 13/03/2026 13:44
Dangubic wrote: 13/03/2026 12:14
CrazyDiablo wrote: 13/03/2026 12:11

Ev cetnika opet za vikend..
Tata ti je cetnik,cijelo prezime mi je nestalo u logorima u Prijedoru, lose bi se proveo da te sretnem negdje
Neko ko se rodio u muslimanskom kulturalnom krugu, bez obzira na političku opciju ili možebitni sekularni svetonazor, te i neko ko tvrdi da mu je u logorima u Prijedoru nestalo cijelo prezime nikada neće nastupati tako kako nastupa niti zastupati takve ideje. Ja evo sumnjam u tvoje izjave debelo.
Sumnjaj u sta hoces, nemas pravo da vrijedjas ,kako ja to nastupam, ne volim mule i to te cudi ozbiljno ,niko normalan ih ne voli, ne volim ni Trumpa ni Izrael kao ni Rusiju
Last edited by Dangubic on 13/03/2026 17:28, edited 2 times in total.
mishic

#61664 Re: IRAN

Post by mishic »

hipija wrote: 13/03/2026 17:05 Svi oni koji relativiziraju iransku odbranu i glorificiraju agresiju na suverenu državu i svjedoče rušenju međunarodnog prava, gdje agresori koriste više nego bizarne izgovore za napad, trebaju uvijek imati na umu jednu jako važnu činjenicu a to je da Iran napadaju dvije najmoćnije avijacije na svijetu.

Volio bih da mi neko navede primjer neke države koja nije nuklearna sila a da bi pružila bolji otpor od Irana iako je ovaj potonji decenijama pod sankcijama.

Kako sada stvari stoje Iran je pokazao izuzetno čvrst stav i sposobnost da nanosi teške gubitke agresoru iako je inferioran u tom tehnološkom smislu.

Svi oni koji podržavaju agresiju na Iran i misle da će intelektualno potkapacitirani i dokazani pedofil i ratni zločinac koga potražuje Međunarodni krivični sud zbog genocida u Gazi donijeti nešto dobro zaslužuju jednu ozbiljniju psihijatrijsku opservaciju.

Napisah nekada ranije da je onaj monstrum iz Gradačca prije nego je počinio zločin imao ogromnu online podršku i podstrek od ljudi koji nas okružuju da učini to što je učinio. Takvog nesoja i niškoristi, i spodoba koje su dosegnule moralno dno ima i na ovom forumu.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
dembele

#61665 Re: IRAN

Post by dembele »

hipija wrote: 13/03/2026 17:05 Svi oni koji relativiziraju iransku odbranu i glorificiraju agresiju na suverenu državu i svjedoče rušenju međunarodnog prava, gdje agresori koriste više nego bizarne izgovore za napad, trebaju uvijek imati na umu jednu jako važnu činjenicu a to je da Iran napadaju dvije najmoćnije avijacije na svijetu.

:thumbup:
Dozer

#61666 Re: IRAN

Post by Dozer »

Velkoski wrote: 13/03/2026 17:22
Kakav idiot... Moram uvesti TUP 10 sa zvijezdom za njega :lol:

Gledajte sad US gubitke kako rapidno rastu.

Da li je bar receno sta tih 2.500 leseva treba da urade?
tokio25

#61667 Re: IRAN

Post by tokio25 »

necu da ulazim u bilo kakvu raspravi niti me zanima sta kako gdje ko
samo da odgovorim na pitanje koja bi drzava eventualno mogla odgovoriti isto

po mom misljenju brazil
SmokingMan

#61668 Re: IRAN

Post by SmokingMan »

DaysleepeR wrote: 13/03/2026 16:23
SmokingMan wrote: 13/03/2026 16:05
arman1 wrote: 13/03/2026 15:16 Zvali su ga šestoprsti

Image
Zanimljvo, skinup sam snimak govora sa YT-a i na 01:23 se javlja ova "anomalija", moram vidjeti šta mogu u Premier pro sa frejmovima. :D
Nemojte me napadati, samo realno govorim.
Kada se gleda snimak, vidljivo je da je u pitanju sjena na dlanu.
Smrt osobe koja je na čelu Izraela se ne bi mogla sakriti duže od 12 sati.
Iz raznih razloga, najvažjiji je što je zemlja u ratu i neko bi morao hitno da preuzme poziciju.
Drugi razlog je što on ima unutrašnjih problema i ima puno pretedenata na njegovu fotelju, naravno, teško da bi se bilo šta promijenilo u politici Izraela, ali svako ima lične interese.
Snimak ima čudnijih momenata, i moguće da je AI, ali država sa tako jakom obavještajnom mrežom nikad ne bi dozvolila da snimak izađe bez da bude pregledan 500 puta na sve glitcheve i ne bi ništa čudno moglo promaći.
Budite malo realni.

Samo uzmite u obzir da mi gledamo ovaj snimak i 360p a oni koji su ga snimali i pregledavali za objavu su ga gledali u najmanje 4k ako ne i 8k.
Nemoguće je da internet zapazi nešto što je promaklo Mossadu.
Evo i dalje u Premiere pro pregledavam frejm po frejm i stvarno se nazire efetkat "šestog prsta", i ja ne mogu reći da ovdje nema nekog AI utjecaja, najviše sumnjam u to da je u pitanju AI rendering videa koji se masovno koristi zbog bržeg post procesinga, glede snimka sam skeptičan da AI generisan. Inače AI ne može percipirati anatomiju kao što mi to činimo, AI zbunjuju česti i brzi pokreti ruku pa nekada ni sam ne može izračunati kako bi kompenzirao šum )prostor između prstiju) nastao tokom preklapanja frejmova, i onda odluči da interveniše tako što doda šesti magični prst. :mrgreen:

Ovo bi mogao definitivno biti uzrok.
Problem "treperenja" (Temporal Consistency)

U AI videu, model generira 24 do 30 slika u sekundi. Ako AI u jednom frejmu odluči da ruka ima 5 prstiju, a u sljedećem (zbog kuta ili sjene) zaključi da je vjerojatnije da ih ima 6, prst će se pojaviti i nestati. To stvara jeziv efekt "izrastanja" ili spajanja prstiju koji je teže popraviti nego na jednoj slici.
ElRe

#61669 Re: IRAN

Post by ElRe »

SaPnA

#61670 Re: IRAN

Post by SaPnA »

Forced hand :oops: ne vjerujem da im je ovo bio dio plana nema sanse.
BaDa

#61671 Re: IRAN

Post by BaDa »

ElRe

#61672 Re: IRAN

Post by ElRe »

Peacean

#61673 Re: IRAN

Post by Peacean »

Dozer wrote: 13/03/2026 17:31
Kakav idiot... Moram uvesti TUP 10 sa zvijezdom za njega :lol:

Gledajte sad US gubitke kako rapidno rastu.

Da li je bar receno sta tih 2.500 leseva treba da urade?
Glasine su da bi mogli zauzeti dio Iranske obale kod moreuza kako bi spriječili lansiranje dronova i raketa kraćeg dometa, ne bi išli dalje. No to su sve spekulacije, male su šanse da će doći do toga.
black

#61674 Re: IRAN

Post by black »

dembele wrote: 13/03/2026 17:30

jednonogi_Jack

#61675 Re: IRAN

Post by jednonogi_Jack »

ElRe wrote: 13/03/2026 17:38
Spoiler
Show
Ovo je Oman
Post Reply