To definitvno. Ako joj je bitno podizanje gotovine u Srbiji, ne isplati se jer će joj i Aircash i vlasnik bankomata naplatiti proviziju za podizanje. Za plaćanje karticom je odlično jer nema naknade za konverziju.Ajdinn4 wrote: ↑13/03/2026 13:29Mada, ako je važno podizanje gotovine u RSD, svakako je bolja opcija da otvori račun u nekoj od banaka u BiH koje omogućavaju podizanje gotovine na svojim bankomatima van BiH bez provizije (Intesa, Sparkasse, UniCredit BL...)mirota wrote: ↑13/03/2026 10:28 nesto kontam posto nema u Srbiji aircash, mogu li cerki da uzmem BiH aircash mastercard, da ona skine app jer zivi u Beogradu i uplacujem joj novac a ona skida tamo na bankomatu ? koja je provizija, western me dere 10 %, da li uopste moze registrovati u SRB aircash nalog ???
Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Moderator: anex
-
dzenanalic22
#2751 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
- mirota
#2752 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
uuuu bravoooooDel_Boy1 wrote: ↑13/03/2026 12:52Ne treba se ona registrovati, ti joj samo daj svoju karticu ili poveži još jednu na svoj račun i daj njoj. Ona će moći trošiti novac sa tvog računa normalno, ne treba njoj aplikacija i nema provizije.mirota wrote: ↑13/03/2026 10:28 nesto kontam posto nema u Srbiji aircash, mogu li cerki da uzmem BiH aircash mastercard, da ona skine app jer zivi u Beogradu i uplacujem joj novac a ona skida tamo na bankomatu ? koja je provizija, western me dere 10 %, da li uopste moze registrovati u SRB aircash nalog ???
-
dzenanalic22
#2753 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Moći ćeš svakoj kartici odrediti posebne limite. Npr., ako ne želiš da njoj sve vrijeme bude sav novac s Aircash računa na raspolaganju samo na njenoj kartici postaviš željeni mjesečni/dnevni limit.mirota wrote: ↑13/03/2026 15:14uuuu bravoooooDel_Boy1 wrote: ↑13/03/2026 12:52Ne treba se ona registrovati, ti joj samo daj svoju karticu ili poveži još jednu na svoj račun i daj njoj. Ona će moći trošiti novac sa tvog računa normalno, ne treba njoj aplikacija i nema provizije.mirota wrote: ↑13/03/2026 10:28 nesto kontam posto nema u Srbiji aircash, mogu li cerki da uzmem BiH aircash mastercard, da ona skine app jer zivi u Beogradu i uplacujem joj novac a ona skida tamo na bankomatu ? koja je provizija, western me dere 10 %, da li uopste moze registrovati u SRB aircash nalog ???
- mirota
#2754 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
ma dacu joj karticu i neka placa njome, moze skoro sve sem na kioscima i pekari ponekoj, tako da je to odlicnoooooodzenanalic22 wrote: ↑13/03/2026 15:20Moći ćeš svakoj kartici odrediti posebne limite. Npr., ako ne želiš da njoj sve vrijeme bude sav novac s Aircash računa na raspolaganju samo na njenoj kartici postaviš željeni mjesečni/dnevni limit.
-
tokio25
#2755 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
ma i to moze rijesiti
plati kolegici karticom ona joj da novac
plati kolegici karticom ona joj da novac
- mirota
#2756 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
eto rijeseno, mene odra provizija u Srbiji kad pretvaram KM u dinare na bankomatima, tako da kupim eure po srednjem kursu u BiH i tamo malo se cjenkam u mjenjacnici, dobijem neki srednji kurs, pa ok
-
izbjeglica_iz_besmisla
#2757 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
A jest joj najbolje otvoriti racun u unicreditu onda, ili bilo kojoj banci koja omogucava dizanje kesa na svojim bankomatima u inostranstvu i bih.
Nek je paket i 10 KM mjesecno, opet se isplati jer vise ce potrositi na sve te provizije i konverzije.
Aircash je druga najbolja opcija tu.
Nek je paket i 10 KM mjesecno, opet se isplati jer vise ce potrositi na sve te provizije i konverzije.
Aircash je druga najbolja opcija tu.
- mirota
#2758 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
ma ne da mi se otvarati 3. racun u BiH
- mirota
#2759 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
je li neko dobio slicnu poruku, ja jutros, nemam pojma sta sam prekrsio, radilo sve par mjeseci odlicno
Poštovani,
Zahvaljujemo Vam na dosadašnjem povjerenju i korištenju Aircash aplikacije.
Želimo Vas obavijestiti da smo temeljem raspoloživih informacija izvršili sigurnosnu provjeru Vašeg profila, odnosno analizu prethodnih aktivnosti i transakcija po istome.
Nakon što smo izvršili analizu prethodnih aktivnosti i transakcija po Vašem računu ovim putem Vas obavještavamo da nažalost nismo u mogućnosti nastaviti suradnju.
Stoga, uz zadržavanje svih prava iz članka 19.4. Opštih uslova za korištenje Aircash novčanika, prisiljeni smo izvanredno raskinuti ugovor o korištenju Aircash novčanika s trenutnim učinkom.
Navedeni raskid ugovora je trajan te nažalost niste u mogućnosti nastaviti koristiti usluge. Žao nam je što moramo poduzimati ove korake i donositi ovakve odluke, ali sigurnost korištenja usluga i okruženja u kojem se pristupa uslugama naš je prioritet. Molimo da ovu odluku uvažite kao konačnu.
U slučaju da se na Vašem Računu nalaze sredstva, za ista možete zahtijevati otkup sukladno odredbama članka 6. Opštih uslova za korištenje Aircash novčanika.
Korisnik može zahtijevati otkup izvan Aircash aplikacije pisanim zahtjevom, odnosno slanjem e-maila na e-adresu: [email protected]. Kako bismo mogli izvršiti otkup, molimo Vas da nam priložite kopiju važećeg službenog identifikacionog dokumenta izdanog od nadležnog tijela, kontakt telefon i podatke o bankovnom računu otvorenom na vlastito ime u banci u Bosni i Hercegovini.
Otkup se vrši isključivo na bankovni račun Aircash korisnika koji mora biti otvoren na ime osobe na čije ime je otvoren Aircash profil.
S poštovanjem,
Poštovani,
Želimo Vas obavijestiti da smo temeljem raspoloživih informacija izvršili sigurnosnu provjeru Vašeg profila, odnosno analizu prethodnih aktivnosti i transakcija po istome.
Nakon što smo izvršili analizu prethodnih aktivnosti i transakcija po Vašem računu ovim putem Vas obavještavamo da nažalost nismo u mogućnosti nastaviti suradnju.
Stoga, uz zadržavanje svih prava iz članka 19.4. Opštih uslova za korištenje Aircash novčanika, prisiljeni smo izvanredno raskinuti ugovor o korištenju Aircash novčanika s trenutnim učinkom.
Navedeni raskid ugovora je trajan te nažalost niste u mogućnosti nastaviti koristiti usluge. Žao nam je što moramo poduzimati ove korake i donositi ovakve odluke, ali sigurnost korištenja usluga i okruženja u kojem se pristupa uslugama naš je prioritet. Molimo da ovu odluku uvažite kao konačnu.
U slučaju da se na Vašem Računu nalaze sredstva, za ista možete zahtijevati otkup sukladno odredbama članka 6. Opštih uslova za korištenje Aircash novčanika.
Korisnik može zahtijevati otkup izvan Aircash aplikacije pisanim zahtjevom, odnosno slanjem e-maila na e-adresu: [email protected]. Kako bismo mogli izvršiti otkup, molimo Vas da nam priložite kopiju važećeg službenog identifikacionog dokumenta izdanog od nadležnog tijela, kontakt telefon i podatke o bankovnom računu otvorenom na vlastito ime u banci u Bosni i Hercegovini.
Otkup se vrši isključivo na bankovni račun Aircash korisnika koji mora biti otvoren na ime osobe na čije ime je otvoren Aircash profil.
S poštovanjem,
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#2760 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Dobijao si uplate od Triglava do Đevđelije za nelegalni IPTV ? Iako realno ne mogu znati za sta, itekako moze biti sumnjivo ako dobijas uplate od random ljudi iz raznih zemalja. Takodje, za sta i kako si trosio pare sa Aircash ?
- mirota
#2761 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
kupovina karata za voz u Italiji, nesto s Temua msm nista posebice
-
starboy018
#2762 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
-
ReymondReddington
#2763 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
-
starboy018
#2764 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
moze uputiti prigovor i pitati, ali nece dobiti odgovor jer finansijske institucije ne govore razlog zatvaranja racuna iz sigurnosnih razlogaReymondReddington wrote: ↑16/03/2026 14:50Pa jesi uputio prigovor ili pitanje zasto ti je zatvoren racun?
- mirota
#2765 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
pa ne znam zar nije svrha ovoga da dobijam i uplate, msm glupo ako zbog par uplata iz 2 drzave zatvore racun, koja gluparija
-
s0rr0vv
#2766 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Kao si dobijao uplate? Preko “Aircash slanja novca” ili na “bankovni racun” od aircasha?
Ako je standardno Aircash slanje novca, mislim ne vidim problem! Zar to i nije ideja aplikacije!!!
- kabal1337
#2767 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
ugasi onlyfansmirota wrote: ↑16/03/2026 12:58 je li neko dobio slicnu poruku, ja jutros, nemam pojma sta sam prekrsio, radilo sve par mjeseci odlicno
Poštovani,
S poštovanjem,
-
izbjeglica_iz_besmisla
#2768 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Pa drzava suzbija sivu ekonomiju i izbjegavanje poreza preko banaka, nije samo pranje para na tapetu.
A sto se pracenja tih procedura i zakona tice, mislim da se Aircash ponasa kao bilo koja banka. Tako da mene bas i ne cudi.
Al sva steta u tome, vratit ce ti pare al te nece ganjati nizasta.
A sto se pracenja tih procedura i zakona tice, mislim da se Aircash ponasa kao bilo koja banka. Tako da mene bas i ne cudi.
Al sva steta u tome, vratit ce ti pare al te nece ganjati nizasta.
-
dzenanalic22
#2769 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Ideja aplikacije, pored ostalih funkcionalnosti, je da primaš novac od prijatelja, ali i od rodbine iz inozemstva, a ne da vodiš biznis preko tog računa. Nisu tu problem uplate nego obrazac tih uplata/isplata. A moguće da postoji još nešto.

- ZoomZoomKiwi
#2770 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Konačno dođosmo i zašto se zapravo AirCash koristio 
-
starboy018
#2771 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
zar nije ovo common sense?izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑16/03/2026 18:33
naravno da prate zakone i procedure kad su legalna finansijka institucija u BiH
neki izgleda misle da mogu sta hoce da rade
vidim na redditu se isto javila korisnica iz BiH, blokirali je, kaze primala svaki dan-dva po 20-ak € i ne vidi ona problem tu. kaze od porodice iz inostranstva.
logicno da ce biti sumnjivo 30 malih uplata u mjesecu
- mirota
#2772 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
pa na 1. nacin, ma bezveze, ne znam kakva sigurnost je narusena, imao za 2 mjeseca 7 uplata po 7 do 50 eur
-
tokio25
#2773 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
pa mozda tebi i meni nema smisla al ocigledno ima smisla za njih cim su to uradili
ti mozda nisi nista lose uradio sto se tice toka novca al vjerovatno isti nacin moze biti problem
neka kcerka kupi aircash a ti samo dopunjuj
ti mozda nisi nista lose uradio sto se tice toka novca al vjerovatno isti nacin moze biti problem
neka kcerka kupi aircash a ti samo dopunjuj
-
kao_kaoty
#2774 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Za svaku uplatu iz inostranstva se po pravilu placa 14% poreza. Mozda znaju da ne placas porez 
- mirota