Kao, Zutalj ne planira s pjesadijom ali se specijalci pripremaju, za svaki slucaj.
I ide prikazivanje pjesadije kako rafala, itd
Lik se svesrdno trudi da zadrzi TUP 10
Samo bih zamolio da svi obratite paznju dobro na ovaj post.sumirprimus wrote: ↑13/03/2026 09:51Opa kako ti znas da postoji ako kolege na forumu tvrde da ih nema?Rejhana wrote: ↑13/03/2026 09:45
Molim vas, nemojte ga citirati.
Postoji i mala šiitska zajednica u BiH ali je u odnosu na selefijsku minorna.
A što se tiče istorije religija, judaizma, kršćanstva, Kur'ana, hadisa, i toga čiji je Bog jači, ko je u pravu a ko je u krivu ima za to podforum religija...![]()
Moje misljenje je da selefije manje briju na forume i anonimnost jer se osjecaju sigurnije imaju brojeve I javno propagiraju to sto propagiraju. Za razliku od manje ali definitvino agresivnije informacijski proiranske sitske skupine koja hajca ogromnu vecinu dodao bih strasno naivnih bosnjaka, koji ne pripadaju nijednoj od te dvije uvezene struje ...moje misljenje ponavljam.
Mene fascinira koliko vremena muslimani potroše na rasprave o sunetu koji je u biti opcionalan, tj. nije farz.SmokingMan wrote: ↑13/03/2026 09:50 Bulaze ljudi kako im odgovora, ja sam Sunit i lično ne podržavam mnogo toga što rade Šiiti, ali što se tiče situacije u kojoj se Iran nalazi i svi dostupni dokazi mi nalažu da ne mogu naspram neslaganja sa Šiitima reći da su oni započeli ovaj kompletni nered. Jedino što im je preostalo preko čega bi mogli obrlatiti ljude su kulturni centar kod Vječne vatre i konzulat na obali. Ljudi nemaju neke istaknute javne programe u kojima je Iran koorganizator nit sam ikada čuo da su im iranci u Sarajevu prilaizili nekome i govorili kako bi bilo dobro da prime šiitski islam i slično tome. Suprotno tome sa "Selefijama" smo imali sporadičnih nelagoda prije deceniju i više, najviše zbog toga što su "Davu" radili mahom maldići sa problematičnom prošlošću, koji nisu ni sa sobom rasčistili iznutra, a dali su sebi za pravo da postanu javni miisonari pa i neka vrsta javne šerijatske policije, što se nikako ne bi trebalo raditi na takav način. O akidi i sunnetu ne bi na ovoj temi iznosio nikakvo mišljenje, generalno sam prestao govoriti o tome.
Jao,hasbara kakav je to bosanski rijecnik jel realnoRejhana wrote: ↑13/03/2026 09:53dr_Evil wrote: ↑13/03/2026 09:38Ali stvarno koji fazon, helem hajde zadnjih godina stvarno vise ne zivim u BIH, ali provodim dobar dio vremena, ja jos ne vidjoh neku siitsku tekiju, skolu Kurana, ili upoznah nekoga. Kazem ona rahmetli Alijina ljubavnica i forumas Sakib... to je sve siita u Bosni.SmokingMan wrote: ↑13/03/2026 09:36 U Sarajevu toga nema tvrdim lično. Prije ćeš pronaći Ahmedije, nego Šiite u kvatnoj mehanici.![]()
Ovdje je fazon što Pezić i slični i dotični hasbara propagandista pušu u istu tikvu, što je samo jedan od dokaza čiji su projekat vehabije. Mislim, može biti i koincidencija, ali kako starim sve manje vjerujem u slučajnosti![]()
Pezić i ekipa se u većini slučajeva, rekla bih 90% drže hadisa, dok mnogo manje citiraju ajete iz Kur'ana pogotovo one koji im ne odgovaraju, što znači da imaju selektivni i redukcionistički pristup. Što li?![]()
dr_Evil wrote: ↑13/03/2026 09:58 Samo bih zamolio da svi obratite paznju dobro na ovaj post.
Vise nije problem vehabizam, isil, danasnji predsjednik koljac i silovatelj u Siriji, talibani ili sta vec. Pezic je trenutno najbolji prijatelj.
Sad je vazno prikazati da Bosnjaci nisu vehabije - jer sad su to prijatelji, nego su Bosnjaci mahom radikalni siiti![]()
Da, pogotovo kada recimo od džranju ruku u namazu na stajanju naiđeš na različite hadise u različitim zbirkama četiri pravne škole, koje sam lično izučavao. Jači, slabiji, mendub, mekruh, apokrifno, slab prenosilac, lanac prenosilaca je dobar do ovog ili onog Taabina i sl.GungodessMissFortune wrote: ↑13/03/2026 10:00Mene fascinira koliko vremena muslimani potroše na rasprave o sunetu koji je u biti opcionalan, tj. nije farz.SmokingMan wrote: ↑13/03/2026 09:50 Bulaze ljudi kako im odgovora, ja sam Sunit i lično ne podržavam mnogo toga što rade Šiiti, ali što se tiče situacije u kojoj se Iran nalazi i svi dostupni dokazi mi nalažu da ne mogu naspram neslaganja sa Šiitima reći da su oni započeli ovaj kompletni nered. Jedino što im je preostalo preko čega bi mogli obrlatiti ljude su kulturni centar kod Vječne vatre i konzulat na obali. Ljudi nemaju neke istaknute javne programe u kojima je Iran koorganizator nit sam ikada čuo da su im iranci u Sarajevu prilaizili nekome i govorili kako bi bilo dobro da prime šiitski islam i slično tome. Suprotno tome sa "Selefijama" smo imali sporadičnih nelagoda prije deceniju i više, najviše zbog toga što su "Davu" radili mahom maldići sa problematičnom prošlošću, koji nisu ni sa sobom rasčistili iznutra, a dali su sebi za pravo da postanu javni miisonari pa i neka vrsta javne šerijatske policije, što se nikako ne bi trebalo raditi na takav način. O akidi i sunnetu ne bi na ovoj temi iznosio nikakvo mišljenje, generalno sam prestao govoriti o tome.
Totalno bespotrebna rasprava, svi vrlo dobro znamo da je u islamu najbitniji "NIJET" a sve ostalo je manje više, što se Boga tiče, proizvoljno.SmokingMan wrote: ↑13/03/2026 10:09Da, pogotovo kada recimo od džranju ruku u namazu na stajanju naiđeš na različite hadise u različitim zbirkama četiri pravne škole, koje sam lično izučavao. Jači, slabiji, mendub, mekruh, apokrifno, slab prenosilac, lanac prenosilaca je dobar do ovog ili onog Taabina i sl.GungodessMissFortune wrote: ↑13/03/2026 10:00Mene fascinira koliko vremena muslimani potroše na rasprave o sunetu koji je u biti opcionalan, tj. nije farz.SmokingMan wrote: ↑13/03/2026 09:50 Bulaze ljudi kako im odgovora, ja sam Sunit i lično ne podržavam mnogo toga što rade Šiiti, ali što se tiče situacije u kojoj se Iran nalazi i svi dostupni dokazi mi nalažu da ne mogu naspram neslaganja sa Šiitima reći da su oni započeli ovaj kompletni nered. Jedino što im je preostalo preko čega bi mogli obrlatiti ljude su kulturni centar kod Vječne vatre i konzulat na obali. Ljudi nemaju neke istaknute javne programe u kojima je Iran koorganizator nit sam ikada čuo da su im iranci u Sarajevu prilaizili nekome i govorili kako bi bilo dobro da prime šiitski islam i slično tome. Suprotno tome sa "Selefijama" smo imali sporadičnih nelagoda prije deceniju i više, najviše zbog toga što su "Davu" radili mahom maldići sa problematičnom prošlošću, koji nisu ni sa sobom rasčistili iznutra, a dali su sebi za pravo da postanu javni miisonari pa i neka vrsta javne šerijatske policije, što se nikako ne bi trebalo raditi na takav način. O akidi i sunnetu ne bi na ovoj temi iznosio nikakvo mišljenje, generalno sam prestao govoriti o tome.
AI procjena na osnovu verificiranih snimaka i vijesti minimum 83 mrtva što se tiće ci-landa, a za usa idiote cifra je mnogo veća.
Pa oni koji su pokrenuli ovo ludilo furaju se na vjersku dimenziju, a Iran i Pakistan su jedine dvije zemlje s muslimanskom većinom koje nisu savile kičmu.
Nemam sta mecat (sto se videa tice
105% Iranaca i Pakistanaca bi dalo gujice da moze odselit u mrsku cemeriku i Evropu.