Laptop - šta kupiti?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
moonco
Grijem se na: Plin
Horoskop: Vaga

#2276 Re: Laptop - šta kupiti?

Post by moonco »

Sanjarko wrote: 13/03/2026 04:34
moonco wrote: 13/03/2026 04:24
Sanjarko wrote: 13/03/2026 03:34

Ma nisam ovo nikad radio. Pogotovo ne Windows sistem. Probam, nadam se da na stick bude dosta mjesta za sve, backup nečega i za ovo.
Za backup eksterni hard disk ili uzmeš obični hdd i kupiš kućište. Pa nauči se. Bitno je da imaš pravi ISO fajl sistema. To ti je najbitnije. Mislim kad se radi reinstaliranje Windowsa automatski ti radi old.Windows direktorij.
👍 Teško ću ja ovo sam. Treba aktivirati i u valjda bios kako to već se zove tpm 2 kako već i to se zove. Kod mene je uvijek bilo naštimano sve skoro odmah, ja samo finese odradim. Ali probam, s nekim ovdje da ovo uradim.

Problem je i nije nikad servisirana mašina uopšte. Ono sve mijenjano šta treba i sl, od kako se zove termalne paste pa nadalje.

Plug and play bilo uvijek, a katastrofa su mi refleksi, pažnja i sl, zbog bolesti itd.

Uglavnom probam barem prebaciti na 11 sa 10.

Hvala vam.
Imaš tutorijale. Pa vidi
Sanjarko

#2277 Re: Laptop - šta kupiti?

Post by Sanjarko »

moonco wrote: 13/03/2026 04:41
Sanjarko wrote: 13/03/2026 04:34
moonco wrote: 13/03/2026 04:24

Za backup eksterni hard disk ili uzmeš obični hdd i kupiš kućište. Pa nauči se. Bitno je da imaš pravi ISO fajl sistema. To ti je najbitnije. Mislim kad se radi reinstaliranje Windowsa automatski ti radi old.Windows direktorij.
👍 Teško ću ja ovo sam. Treba aktivirati i u valjda bios kako to već se zove tpm 2 kako već i to se zove. Kod mene je uvijek bilo naštimano sve skoro odmah, ja samo finese odradim. Ali probam, s nekim ovdje da ovo uradim.

Problem je i nije nikad servisirana mašina uopšte. Ono sve mijenjano šta treba i sl, od kako se zove termalne paste pa nadalje.

Plug and play bilo uvijek, a katastrofa su mi refleksi, pažnja i sl, zbog bolesti itd.

Uglavnom probam barem prebaciti na 11 sa 10.

Hvala vam.
Imaš tutorijale. Pa vidi
Da evo gledam baš sada, odradim danas nešto od backup šta nisam na stick jedan šta imam, pa probam aktivirati ovaj tpm 2 i unaprijedim na 11 valjda otkloni to sve probleme u radu.
Rogie

#2278 Re: Laptop - šta kupiti?

Post by Rogie »

Sanjarko wrote: 13/03/2026 04:49 Da evo gledam baš sada, odradim danas nešto od backup šta nisam na stick jedan šta imam, pa probam aktivirati ovaj tpm 2 i unaprijedim na 11 valjda otkloni to sve probleme u radu.
Evo ovdje imas objasnjeno za ovaj @Zippoo fazon, reinstalacija bez usb-a. Par koraka u 2 min, ne moze jednostavnije. Ne znam ni zasto ga moras apgrejdovati na win 11 i dodatno se cimati s necim, ako si vec s win 10 zadovoljan. Koristim oba i totalno mi svejedno koji je, vrlo slicno sve.

https://m.youtube.com/watch?v=22nwAWvjx ... UKAYcqIYzv
Sanjarko

#2279 Re: Laptop - šta kupiti?

Post by Sanjarko »

Rogie wrote: 13/03/2026 07:48
Sanjarko wrote: 13/03/2026 04:49 Da evo gledam baš sada, odradim danas nešto od backup šta nisam na stick jedan šta imam, pa probam aktivirati ovaj tpm 2 i unaprijedim na 11 valjda otkloni to sve probleme u radu.
Evo ovdje imas objasnjeno za ovaj @Zippoo fazon, reinstalacija bez usb-a. Par koraka u 2 min, ne moze jednostavnije. Ne znam ni zasto ga moras apgrejdovati na win 11 i dodatno se cimati s necim, ako si vec s win 10 zadovoljan. Koristim oba i totalno mi svejedno koji je, vrlo slicno sve.

https://m.youtube.com/watch?v=22nwAWvjx ... UKAYcqIYzv
Hvala pogledam kad mognem. Nešto je se pravo mašina pokvarila. Zbog skeniranja i zato šta je se ugasila tokom istoga.

Vidim u toku sedmice da sve odradim.
schindleroskar

#2280 Re: Laptop - šta kupiti?

Post by schindleroskar »

Zna li neko kad bi mogao Intelov panther lake doci kod nas?
Vidim da ih već ima po Njemačkoj.
Post Reply