NATO najavio vježbe u Srbiji.Dozer wrote: ↑12/03/2026 21:53Slozio bih se. Mi smo komedija od drzave, i moramo bas puno balansirati, pogotovo u odnosu na trenutno najjace.pici wrote: ↑12/03/2026 21:47 Mi mozemo ovdje naprdjivati koliko hoces. Al jedna je cinjenica, BiH ko drzava a i ove oko nas su prkno u svijetu. Nepitamo se za nista. Mi nemamo taj luksuz ko španci da pljunu izraelu i americi pod prozor. Cak i francuzi koji imaju donekle averziju od americke superiornosti (cak su jednom i izasli iz NATO-a) dobro paze da se ne zamjeraju ovim naci-cio. Uglavnom tapsat ih po ledjima i nek se valjaju u iranskom blatu.
Iranski rezim ne podrzavam al kada vidim ovaj dvojac sav se ospem i imam osjecaj da su Mule zanjiha meleci. Ko čovjek, ne mogu da podrzim onakvo izivljavanje u Gazi onakve fasisticke izjave itd. Onaj ko to podrzava nek stane pred ogledalo i pljune se.
tVump je klasicni ucjenjeni pedofilski idiot i nema sile da stojim uz njega i one MAGA KKK.
Zato shvatam ovo u vezi BiH diplomatije. Odgovornost politicara, nemaju taj luksuz ko mi da otvoreno pljujemo po najvecim fasistima od wwII. Da smo jacine ko bar španija i ne zavisimo od amerike, to bi drugo bilo.
Emocije tu ne igraju nikakvu ulogu, kao ni pozivanje na neku pravdu, itd..
Upravo zato sto smo minorni, moramo dobro paziti jer nas je, ovakve jadne i bijedne kakvi jesmo, strasno lako gurnuti u novo blato.
Francuska prodala avione.
NATO I Izrael kupuje municiju.
Kina prodaje rakete.
Izrael prodaje PULS raketne sisteme.
Preko UAE prodaju municiju onim frakcijama u Sudanu.
Hoće Francuska da gradi nuklearnu elektranu u Srbiji.
Nije meni ni zbog Amerike, ni Izraela, ni Rusije. Nama su ovi u komšiluku i susjedstvu najveći neprijatelji. I naravno kur*a Evropa.