IRAN

sumirprimus

#61251 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

🚨🇮🇱🇺🇸🇮🇷BREAKING: Benjamin Netanyahu began his speech, These are the most important points:

• Netanyahu: We have eliminated the old dictator, and the new dictator, the puppet of the Revolutionary Guards, cannot show his face in public.

• Netanyahu to the people of Iran: The moment is near when you can embark on the path of freedom. It is in your hands.

• Netanyahu: This is not the same Iran, this is not the same Middle East - and this is not the same Israel.

• Netanyahu: "Trump told me tonight that our relationship is a hundred times stronger than any relationship between an American president and an Israeli prime minister."

• Netanyahu: "We warned Khamenei, we will hit you with a force you didn't know existed. Not only did he not listen, he buried the missile program underground. If we hadn't acted immediately, Iran's death industry would have been immune."

• Netanyahu: "Our goal is to prevent Iran from developing nuclear weapons and ballistic missiles".

• Netanyahu: Trump told me, "Only in Israel are the rescue flights operating in reverse. People want to return to Israel. All over the world, people are fleeing the fighting."

• Netanyahu: "Hezbollah will pay a very heavy price for its aggression".

• Netanyahu: "We have now hit several more senior Iranian officials."

• Netanyahu: We will strike the Iranian Revolutionary Guard and the Basij with force at their headquarters and checkpoints.

• Netanyahu: "It's not certain that the regime will fall. ITS UP TO THE IRANIAN PEOPLE".
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#61252 Re: IRAN

Post by Chmoljo »

Haris.ba wrote: 12/03/2026 21:36
Saul Alvarez wrote: 12/03/2026 21:31 Svijet je postao jedna velika ludnica

Amerika je kidnapovala predsjednika druge zemlje (Venecuela) i prijeti suverenitetu trece zemlje oduzimanjem teritorija (Danska), koristenje teritorija cetvrte bez dozvole (Spanija), petu zemlju napala direktno najmodernijim oruzjem...

Moze im se.

Ne bi me cudilo da umjesto Irana bude pozvana Rusija da igra.
Isla bi naredna najbolje plasirana reprezentacija, kao Danska sto je isla umjesto Jugoslavije na evropsko.

Nema potrebe za pretjerivanjem.

Al zaista nema potrebe. Dovoljno je samo prenositi ono sto se desava jer je to dovoljno umobolno.
Haris.ba

#61253 Re: IRAN

Post by Haris.ba »

Chmoljo wrote: 12/03/2026 21:44 Isla bi naredna najbolje plasirana reprezentacija, kao Danska sto je isla umjesto Jugoslavije na evropsko.

Al zaista nema potrebe. Dovoljno je samo prenositi ono sto se desava jer je to dovoljno umobolno.
Vido, ja sam provjerio ko bi trebao ici. Izgleda Irak, s tim da ima opcija i Emirati ili neko iz one Okeanije ili kako se vec zove ta grupa.

Ali, najgore je sto fakat je sve moguce.

Je li Rusija kao agresorska zemlja izbacena sa fifinih takmicenja - jeste?
Je li Amerika kao agresorska zemlja izbacena sa fifinih takmicenja - nije?

I, to je to. Pravila su za nejake.
Last edited by Haris.ba on 12/03/2026 21:47, edited 1 time in total.
ElRe

#61254 Re: IRAN

Post by ElRe »

Dozer

#61255 Re: IRAN

Post by Dozer »

skupljac_zeljeza wrote: 12/03/2026 20:43
black wrote: 12/03/2026 20:24
Dozer wrote: 12/03/2026 20:14
Ne upratih. Link?
nedje po bespucima neta sam vidio nesto da je prozivaju jer je digla prasinu prije nekoliko dana javno optuzujuci sejtanjahua za poginule u napadu na wtc, ti si danas pomenuo wtc pa mi naumpalo. mozes pokusati naci, ne sjecam se dje sam tacno naletio...
Digla je prašinu...

On Wednesday morning, Owens replied to a clip of Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu speaking the day before about the ongoing U.S.-Israeli airstrikes against Iran. The clip was captioned, “Netanyahu: You see the difference. The tyrants of Tehran target civilians. We target the tyrants of Tehran to protect civilians.”

Owens shared the clip and added, “You murdered 3,000 Americans on 9/11. For starters.”

On Tuesday, Owens posted several additional statements suggesting that Israel was behind the most deadly terrorist attacks in U.S. history. Owens shared a clip from Tucker Carlson spinning an anti-Israel conspiracy theory and added, “From 9/11 to the Lavon Affair and many [sic] inbetween, false-flags are the Israeli way. Mossad agents are taught that they will inherit the earth ‘by way of deception’. Bibi wants a third world war so they can hit a global reset— as they have done everytime people start noticing.”

https://www.msn.com/en-us/tv/news/canda ... ac3a&ei=26
Bez namjere da se vracamo na WTC pricu jer sam vec davno sve rekao, samo cu, u skladu s ovim gore, reci da je jos onda bilo previse "koncidencija" i super brzih "saznanja i zakljucaka", kao i pratecih desavanja i detalja, da je odmah bilo jasno da je prica o "teroristickom napadu" veliki supljak.

99% foruma mi tada nije vjerovalo, isla ismijavanja, pljuvanja, epiteti, etikete... Ali, cini mi se da su danas mnogi nadosli, konacno.

Nekad davno sam negdje procitao, fakat se ne sjecam tacno, ali mi je ostalo urezano da su Ameri 1950. napravili 100-godisnji plan za sirenje svog uticaja i dominacije svijetom, a plan je imao 10-ak osnovnih elemenata (parafraziram):
- Medijsko pokrivanje s ciljem kreiranja globalne percepcije o USA kao naj u svemu
- Marketing s istim ciljem, kroz filmsku industriju
- Pozicioniranje US dolara kao prve svjetske valute.
- Ulaganje u vojnu industriju radi sticanja svjetske sile pozicije 1.
- Destabilizacija drzava od geostrateskog interesa, radi lakseg ostvarivanja uticaja
- Ulaganje u resursno bogate, ali ekonomski zaostale drzave, s ciljem kontrole resursa.
- Spremnost na odredjene licne zrtve radi viseg cilja.
- Agencijsko delegiranje zadataka na pripremi planova u skladu s ingerencijama.
- Ostvarivanje i jacanje mogucih partnerskih odnosa u ciljanim regijama.
Itd.

Danas, 75 godina kasnije, mislim da bez problema mozemo reci da su uspjesno ostvarili vecinu tog 100-godisnjeg plana.

Ali, cini mi se da tada nisu racunali s likovima kategorije TUP 10 - IdK (Kompletni Imbecil), kao i podosta njih koji potpadaju pod TUP 9 - IdV, a koji su vec sad zasigurno unazadili plan za bar 30 godina, s tendencijom da ga cak i poniste.
Last edited by Dozer on 12/03/2026 21:49, edited 1 time in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#61256 Re: IRAN

Post by pici »

Mi mozemo ovdje naprdjivati koliko hoces. Al jedna je cinjenica, BiH ko drzava a i ove oko nas su prkno u svijetu. Nepitamo se za nista. Mi nemamo taj luksuz ko španci da pljunu izraelu i americi pod prozor. Cak i francuzi koji imaju donekle averziju od americke superiornosti (cak su jednom i izasli iz NATO-a) dobro paze da se ne zamjeraju ovim naci-cio. Uglavnom tapsat ih po ledjima i nek se valjaju u iranskom blatu.

Iranski rezim ne podrzavam al kada vidim ovaj dvojac sav se ospem i imam osjecaj da su Mule zanjiha meleci. Ko čovjek, ne mogu da podrzim onakvo izivljavanje u Gazi onakve fasisticke izjave itd. Onaj ko to podrzava nek stane pred ogledalo i pljune se.

tVump je klasicni ucjenjeni pedofilski idiot i nema sile da stojim uz njega i one MAGA KKK.

Zato shvatam ovo u vezi BiH diplomatije. Odgovornost politicara, nemaju taj luksuz ko mi da otvoreno pljujemo po najvecim fasistima od wwII. Da smo jacine ko bar španija i ne zavisimo od amerike, to bi drugo bilo.
sumirprimus

#61257 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

Sto je najgore ovako ih upravo I tope
Hendrix

#61258 Re: IRAN

Post by Hendrix »

Ne kontam sto Iran recimo nije poslao dronove na Ameriku. Ubacis ih u kontejner na brod, slicno kao sto je Ukrajina uradila u Rusiji.

Ovako Amerika nikad nece osjetiti posljedice sranja koje izaziva kada je rat tamo negdje daleko. Koji vojnik pogine ili bude ranjen, ionako ih odjebu brzo i zaborave idemo dalje.

I Njemacka je bila ujedinjena u II sv ratu dok bombe nisu pocele padati kod kuce. Onda vise nije nikome svejedno.
TAFKAP

#61259 Re: IRAN

Post by TAFKAP »

moimoi wrote: 12/03/2026 20:17 Image
Ponestaje LNGa ;-)
Ironmen

#61260 Re: IRAN

Post by Ironmen »

Haris.ba wrote: 12/03/2026 21:46
Chmoljo wrote: 12/03/2026 21:44 Isla bi naredna najbolje plasirana reprezentacija, kao Danska sto je isla umjesto Jugoslavije na evropsko.

Vido, ja sam provjerio ko bi trebao ici. Izgleda Irak, s tim da ima opcija i Emirati ili neko iz one Okeanije ili kako se vec zove ta grupa.

Rusija je bila domacin SP a ratovala u Ukrajini preko "svojih proxy pokrajina". Tako da tu nema pravila.
sumirprimus

#61261 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

By reza pahlavi
Whether it was Mojtaba Khamenei or his IRGC handlers, the first statement from the current regime’s new leader confirms what the Iranian people have known all along: the Islamic Republic is incapable of change. Terror and repression are in its DNA. This latest statement promises only to continue the same insatiable bloodlust and chaos that has held our nation and the world hostage for decades.

By explicitly threatening our Arab neighbors with continued military strikes and doubling down on the regime’s proxy terror networks, the new Ayatollah sounds just like the old Ayatollah. We cannot appease or negotiate with a barbaric dictatorship that views the occupation of our nation and the destruction of its neighbors as a "divine" mandate.

It’s long past time to turn the page. Don’t throw this regime a lifeline. The only resolution to five decades of aggression is to end this regime once and for all.

Stand with the Iranian people in getting rid of this menace. Together, we can build a Middle East our children will be proud to inherit.
Sto je najgore ovaj sin zvuci normalnije i miroljubivije od onog sa audio slika danas. Važnije je pitanje sta misli prosječan iranac koji je bolji za njihovu i drzavu i buducnost. Sloboda izbora. Kad je imas.
Dozer

#61262 Re: IRAN

Post by Dozer »

pici wrote: 12/03/2026 21:47 Mi mozemo ovdje naprdjivati koliko hoces. Al jedna je cinjenica, BiH ko drzava a i ove oko nas su prkno u svijetu. Nepitamo se za nista. Mi nemamo taj luksuz ko španci da pljunu izraelu i americi pod prozor. Cak i francuzi koji imaju donekle averziju od americke superiornosti (cak su jednom i izasli iz NATO-a) dobro paze da se ne zamjeraju ovim naci-cio. Uglavnom tapsat ih po ledjima i nek se valjaju u iranskom blatu.

Iranski rezim ne podrzavam al kada vidim ovaj dvojac sav se ospem i imam osjecaj da su Mule zanjiha meleci. Ko čovjek, ne mogu da podrzim onakvo izivljavanje u Gazi onakve fasisticke izjave itd. Onaj ko to podrzava nek stane pred ogledalo i pljune se.

tVump je klasicni ucjenjeni pedofilski idiot i nema sile da stojim uz njega i one MAGA KKK.

Zato shvatam ovo u vezi BiH diplomatije. Odgovornost politicara, nemaju taj luksuz ko mi da otvoreno pljujemo po najvecim fasistima od wwII. Da smo jacine ko bar španija i ne zavisimo od amerike, to bi drugo bilo.
Slozio bih se. Mi smo komedija od drzave, i moramo bas puno balansirati, pogotovo u odnosu na trenutno najjace.
Emocije tu ne igraju nikakvu ulogu, kao ni pozivanje na neku pravdu, itd..
Upravo zato sto smo minorni, moramo dobro paziti jer nas je, ovakve jadne i bijedne kakvi jesmo, strasno lako gurnuti u novo blato.
Čitalac

#61263 Re: IRAN

Post by Čitalac »

Pakistan "čvrsto stoji" uz Saudijsku Arabiju...
The Prime Minister of Pakistan, Shehbaz Sharif, met with Saudi Arabia’s Crown Prince Mohammed bin Salman in a restricted meeting in Jeddah.
According to a statement by the prime minister’s office, Sharif expressed Pakistan’s full solidarity and support for the Kingdom during these “challenging times”.
“Both leaders had an in-depth exchange of views on the recent developments in the region and agreed to work together for regional peace and stability,” the statement read.
It added that Sharif assured Salman that Pakistan would “always stand firmly with the Kingdom of Saudi Arabia and strive for their mutual desire for peace in the region.”
Pakistan’s Deputy Prime Minister and Foreign Minister Senator Mohammad Ishaq Dar and Chief of Army Staff & Chief of Defence Forces Field Marshal Syed Asim Munir were also present at the meeting.
Chmoljo

#61264 Re: IRAN

Post by Chmoljo »

Pa uvijek bilo.

Pitanje je na sta ce uopste liciti svjetsko, jer ima problem i sa haosom u meksiku.

Prvi put da nisam ocajan sto se mozda necemo plasirati.
Dozer

#61265 Re: IRAN

Post by Dozer »

Ne znam da li je Izrael, cini mi se po gradnji da jeste...

Last edited by Dozer on 12/03/2026 21:56, edited 1 time in total.
alijagoro

#61266 Re: IRAN

Post by alijagoro »

Čitalac wrote: 12/03/2026 21:54 Pakistan "čvrsto stoji" uz Saudijsku Arabiju...
The Prime Minister of Pakistan, Shehbaz Sharif, met with Saudi Arabia’s Crown Prince Mohammed bin Salman in a restricted meeting in Jeddah.
According to a statement by the prime minister’s office, Sharif expressed Pakistan’s full solidarity and support for the Kingdom during these “challenging times”.
“Both leaders had an in-depth exchange of views on the recent developments in the region and agreed to work together for regional peace and stability,” the statement read.
It added that Sharif assured Salman that Pakistan would “always stand firmly with the Kingdom of Saudi Arabia and strive for their mutual desire for peace in the region.”
Pakistan’s Deputy Prime Minister and Foreign Minister Senator Mohammad Ishaq Dar and Chief of Army Staff & Chief of Defence Forces Field Marshal Syed Asim Munir were also present at the meeting.
Zar nisu ovi obecali da ce pomoci Iranu,ako budu napadnuti jos proslog ljeta
splinter

#61267 Re: IRAN

Post by splinter »

:thumbup:
alijagoro

#61268 Re: IRAN

Post by alijagoro »

Dozer wrote: 12/03/2026 21:55 Ne znam da li je Izrael, cini mi se po gradnji da jeste...

Prvo je haman vjestacka inteligencija a drugo vjerovatno isto ili mozda Liban ili Iran
sale07

#61269 Re: IRAN

Post by sale07 »

Chmoljo wrote: 12/03/2026 21:54

Pa uvijek bilo.

Pitanje je na sta ce uopste liciti svjetsko, jer ima problem i sa haosom u meksiku.

Prvi put da nisam ocajan sto se mozda necemo plasirati.
Mi kakvi smo baksuzi plasirati cemo se, i onda ce se odgoditi svjetsko :D
Nego trebao je Trump udariti na Grenland tu bi manje polomio zube
Chmoljo

#61270 Re: IRAN

Post by Chmoljo »

Dozer wrote: 12/03/2026 21:53
pici wrote: 12/03/2026 21:47 Mi mozemo ovdje naprdjivati koliko hoces. Al jedna je cinjenica, BiH ko drzava a i ove oko nas su prkno u svijetu. Nepitamo se za nista. Mi nemamo taj luksuz ko španci da pljunu izraelu i americi pod prozor. Cak i francuzi koji imaju donekle averziju od americke superiornosti (cak su jednom i izasli iz NATO-a) dobro paze da se ne zamjeraju ovim naci-cio. Uglavnom tapsat ih po ledjima i nek se valjaju u iranskom blatu.

Slozio bih se. Mi smo komedija od drzave, i moramo bas puno balansirati, pogotovo u odnosu na trenutno najjace.
Emocije tu ne igraju nikakvu ulogu, kao ni pozivanje na neku pravdu, itd..
Upravo zato sto smo minorni, moramo dobro paziti jer nas je, ovakve jadne i bijedne kakvi jesmo, strasno lako gurnuti u novo blato.
Lako je biti mudonja iza tastature. Cukica sa napoleonskim kompleksom. Sutra kada legne neki diplomatski samar, bice ko je kriv i kako Vjosa Osmani sjedi pored trumpa.

Normala.
sumirprimus

#61271 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

Usa agresorska zemlja rece haris na klixu. Ludilo uma.
I cemu dobrom se mozemo nadati :lol: :-)
Gdje je evil , ne treba nama nije bia, ni soa, sami sebi dovoljni za samodestrukcije :thumbup:
Saul Alvarez

#61272 Re: IRAN

Post by Saul Alvarez »

Ovo sve ide u pravcu o kojem je govorio onaj kineski profa.
Iran ce biti potpuno unisten. Amerika ce biti toliko oslabljena da ce se morati povuci sa Bliskog Istoka. Arapske drzave ce da se raspadnu ekonomski. I ostaje Izrael kao jedina supersila u regionu.
Haris.ba

#61273 Re: IRAN

Post by Haris.ba »

Dozer wrote: 12/03/2026 21:55 Ne znam da li je Izrael, cini mi se po gradnji da jeste...
Spoiler
Show

AI ti je ovo.

Na drugom snimku se na cesti pojavljuje kombi na cesti u po frke.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#61274 Re: IRAN

Post by konektovan »

alijagoro wrote: 12/03/2026 21:57

Prvo je haman vjestacka inteligencija a drugo vjerovatno isto ili mozda Liban ili Iran
istog sam misljenja
Prpa.ba

#61275 Re: IRAN

Post by Prpa.ba »

Dajte ljudi, prodje par raketa dnevno na teritorij okupirane Palestine, ne brukajte se sa ovim montazama. :?

Da jedna ovako sleti, bile bi stotine videa. :roll:
Post Reply