skupljac_zeljeza wrote: ↑12/03/2026 20:43
black wrote: ↑12/03/2026 20:24
Dozer wrote: ↑12/03/2026 20:14
Ne upratih. Link?
nedje po bespucima neta sam vidio nesto da je prozivaju jer je digla prasinu prije nekoliko dana javno optuzujuci sejtanjahua za poginule u napadu na wtc, ti si danas pomenuo wtc pa mi naumpalo. mozes pokusati naci, ne sjecam se dje sam tacno naletio...
Digla je prašinu...
On Wednesday morning, Owens replied to a clip of Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu speaking the day before about the ongoing U.S.-Israeli airstrikes against Iran. The clip was captioned, “Netanyahu: You see the difference. The tyrants of Tehran target civilians. We target the tyrants of Tehran to protect civilians.”
Owens shared the clip and added, “You murdered 3,000 Americans on 9/11. For starters.”
On Tuesday, Owens posted several additional statements suggesting that Israel was behind the most deadly terrorist attacks in U.S. history. Owens shared a clip from Tucker Carlson spinning an anti-Israel conspiracy theory and added, “From 9/11 to the Lavon Affair and many [sic] inbetween, false-flags are the Israeli way. Mossad agents are taught that they will inherit the earth ‘by way of deception’. Bibi wants a third world war so they can hit a global reset— as they have done everytime people start noticing.”
https://www.msn.com/en-us/tv/news/canda ... ac3a&ei=26
Bez namjere da se vracamo na WTC pricu jer sam vec davno sve rekao, samo cu, u skladu s ovim gore, reci da je jos onda bilo previse "koncidencija" i super brzih "saznanja i zakljucaka", kao i pratecih desavanja i detalja, da je odmah bilo jasno da je prica o "teroristickom napadu" veliki supljak.
99% foruma mi tada nije vjerovalo, isla ismijavanja, pljuvanja, epiteti, etikete... Ali, cini mi se da su danas mnogi nadosli, konacno.
Nekad davno sam negdje procitao, fakat se ne sjecam tacno, ali mi je ostalo urezano da su Ameri 1950. napravili 100-godisnji plan za sirenje svog uticaja i dominacije svijetom, a plan je imao 10-ak osnovnih elemenata (parafraziram):
- Medijsko pokrivanje s ciljem kreiranja globalne percepcije o USA kao naj u svemu
- Marketing s istim ciljem, kroz filmsku industriju
- Pozicioniranje US dolara kao prve svjetske valute.
- Ulaganje u vojnu industriju radi sticanja svjetske sile pozicije 1.
- Destabilizacija drzava od geostrateskog interesa, radi lakseg ostvarivanja uticaja
- Ulaganje u resursno bogate, ali ekonomski zaostale drzave, s ciljem kontrole resursa.
- Spremnost na odredjene licne zrtve radi viseg cilja.
- Agencijsko delegiranje zadataka na pripremi planova u skladu s ingerencijama.
- Ostvarivanje i jacanje mogucih partnerskih odnosa u ciljanim regijama.
Itd.
Danas, 75 godina kasnije, mislim da bez problema mozemo reci da su uspjesno ostvarili vecinu tog 100-godisnjeg plana.
Ali, cini mi se da tada nisu racunali s likovima kategorije TUP 10 - IdK (Kompletni Imbecil), kao i podosta njih koji potpadaju pod TUP 9 - IdV, a koji su vec sad zasigurno unazadili plan za bar 30 godina, s tendencijom da ga cak i poniste.