Jos da ih je kako uvezat da se mogu postavljati kao smajliji
I - TUP (pisi pravilno, velika slova
Ima i na VIAI Overview
+3
The image displays a series of ten gaming emblems or rank icons, likely for a competitive online game. Each icon is associated with a rank name in Bosnian, ranging from beginner to top-tier, structured around a "TUP" system.
Ranks 1-4: Feature thematic icons including a phoenix, a blue shield, a compass, and a mountain peak.
Ranks 5-8: Include a book and quill, a wolf, a gear with an atom symbol, and crossed swords on a shield.
Ranks 9-10: Represent the highest tiers with a star icon and an armored helmet with lightning.
Translation
1 TUP: Idiot in the Making (IdN)
2 TUP: Beginner Idiot (IdP)
3 TUP: Junior Idiot (IdJ)
4 TUP: Senior Idiot (IdS)
5 TUP: 1st Class Idiot (Id1)
6 TUP: 2nd Class Idiot (Id2)
7 TUP: Professional Idiot, Level 1 (IdP1)
8 TUP: Professional Idiot, Level 2 (IdP2)
9 TUP: Top Idiot (IdV)
10 TUP: Complete Imbecile (IdK)
Ne, nego znam historiju kako je ruseno Osmansko carstvo u tom podrucju, i poznajem u dovoljnoj mjeri odnos tih naroda, drzava, te odnos Arapa prema cionacistickom rezimu. Ova se vijest zapravo vrtila neposredno pred napad, nije WP tu bio usamljen.Dugarry wrote: ↑12/03/2026 14:04Znaci ako Wasingtonpost to kaze, bez i jednog dokaza, onda to za tebe istina mora biti istina?dr_Evil wrote: ↑12/03/2026 13:53Ko zeli taj rat? Pa oni sta su i doveli Saudijski kraljevsku familiju na vlast, srusili Osmansko carstvo, Palestinu pretvorili u pravni vakum, i danas su tu da budu zlatna ribica za Izrael. Dakle, Saudi su tu da poguraju Izrael u svakom pogledu, i koliko mogu pored svoje nemoci su uradili sve da se napad na Iran desi. I jos su to pored novcanog uradili sa zadovoljstvom iz svojih bolesnih tradicionalnih razloga.Dugarry wrote: ↑12/03/2026 13:47
Saudi otvoreno pozivali na dijalog umjesto rata
Predsjednici drugih drzava to povtrdili
Saudija jedan od najvecih gubitvnika u ovom ratu u ekonomskom smislu
Pritisak SAD-a da se ukljuce u rat, sto bi ih mozda na duge staze odvelo u nestanak
I treba da vjerujemo "neimenovanom izvoru" iz Amerike![]()
Kome ide u prilog ova vijest? Naravno nekome ko zeli rat Irana i Saudije. Ko zeli taj rat?
Ako ne vjerujes meni, pa ti lEpo poslusaj Pezica...![]()
Sanjarko wrote: ↑12/03/2026 14:09Ima i na VIAI Overview
+3
The image displays a series of ten gaming emblems or rank icons, likely for a competitive online game. Each icon is associated with a rank name in Bosnian, ranging from beginner to top-tier, structured around a "TUP" system.
Ranks 1-4: Feature thematic icons including a phoenix, a blue shield, a compass, and a mountain peak.
Ranks 5-8: Include a book and quill, a wolf, a gear with an atom symbol, and crossed swords on a shield.
Ranks 9-10: Represent the highest tiers with a star icon and an armored helmet with lightning.
Translation
1 TUP: Idiot in the Making (IdN)
2 TUP: Beginner Idiot (IdP)
3 TUP: Junior Idiot (IdJ)
4 TUP: Senior Idiot (IdS)
5 TUP: 1st Class Idiot (Id1)
6 TUP: 2nd Class Idiot (Id2)
7 TUP: Professional Idiot, Level 1 (IdP1)
8 TUP: Professional Idiot, Level 2 (IdP2)
9 TUP: Top Idiot (IdV)
10 TUP: Complete Imbecile (IdK)![]()
Saudijci su kako znam historiju i kako se sjećam ako se dobro sjećam ubili i pobili konkurentsko pleme jedno da bi na vlast došli uz pomoć stranaca.dr_Evil wrote: ↑12/03/2026 14:11Ne, nego znam historiju kako je ruseno Osmansko carstvo u tom podrucju, i poznajem u dovoljnoj mjeri odnos tih naroda, drzava, te odnos Arapa prema cionacistickom rezimu. Ova se vijest zapravo vrtila neposredno pred napad, nije WP tu bio usamljen.Dugarry wrote: ↑12/03/2026 14:04Znaci ako Wasingtonpost to kaze, bez i jednog dokaza, onda to za tebe istina mora biti istina?dr_Evil wrote: ↑12/03/2026 13:53
Ko zeli taj rat? Pa oni sta su i doveli Saudijski kraljevsku familiju na vlast, srusili Osmansko carstvo, Palestinu pretvorili u pravni vakum, i danas su tu da budu zlatna ribica za Izrael. Dakle, Saudi su tu da poguraju Izrael u svakom pogledu, i koliko mogu pored svoje nemoci su uradili sve da se napad na Iran desi. I jos su to pored novcanog uradili sa zadovoljstvom iz svojih bolesnih tradicionalnih razloga.
I opet... ako zelis znati politiku Sauda prema Iranu, samo pogledati kakve bljuvotine iznosi Pezic koji je placen od tog istog saudo-cionistickog rezima.
A tesko je reci kako bi izgledala, da li bi je bilo ikako, mozda bi i OC prezivilo Lorensa... kako god.Sanjarko wrote: ↑12/03/2026 14:16Saudijci su kako znam historiju i kako se sjećam ako se dobro sjećam ubili i pobili konkurentsko pleme jedno da bi na vlast došli uz pomoć stranaca.dr_Evil wrote: ↑12/03/2026 14:11Ne, nego znam historiju kako je ruseno Osmansko carstvo u tom podrucju, i poznajem u dovoljnoj mjeri odnos tih naroda, drzava, te odnos Arapa prema cionacistickom rezimu. Ova se vijest zapravo vrtila neposredno pred napad, nije WP tu bio usamljen.
I opet... ako zelis znati politiku Sauda prema Iranu, samo pogledati kakve bljuvotine iznosi Pezic koji je placen od tog istog saudo-cionistickog rezima.
Ko zna kako bi danas Arabija izgledala da nema njih na vlasti.
Dobro, ali nisi ti valjda ovdje jedini koji poznaje historiju i odnose tih drzava.dr_Evil wrote: ↑12/03/2026 14:11Ne, nego znam historiju kako je ruseno Osmansko carstvo u tom podrucju, i poznajem u dovoljnoj mjeri odnos tih naroda, drzava, te odnos Arapa prema cionacistickom rezimu. Ova se vijest zapravo vrtila neposredno pred napad, nije WP tu bio usamljen.Dugarry wrote: ↑12/03/2026 14:04Znaci ako Wasingtonpost to kaze, bez i jednog dokaza, onda to za tebe istina mora biti istina?dr_Evil wrote: ↑12/03/2026 13:53
Ko zeli taj rat? Pa oni sta su i doveli Saudijski kraljevsku familiju na vlast, srusili Osmansko carstvo, Palestinu pretvorili u pravni vakum, i danas su tu da budu zlatna ribica za Izrael. Dakle, Saudi su tu da poguraju Izrael u svakom pogledu, i koliko mogu pored svoje nemoci su uradili sve da se napad na Iran desi. I jos su to pored novcanog uradili sa zadovoljstvom iz svojih bolesnih tradicionalnih razloga.
Ti u svojoj analizi polazis od toga da je to neovisna drzava. Za vrijeme zadnjeg genocida u Palestini si imao prilike vidjeti kako to funkcionise. Slab Iran je interes Izraela, prema tome je i interes Sauda. To sto Iran je zaobisao placanje nafte u dolarima, ili tacnije petrodolarima te tako uzdrmao dogovor USA i Sauda, a bgm i Dubai berze je grijeh koji se ne prasta, vidjeti pod Venecuela.Dugarry wrote: ↑12/03/2026 14:20Dobro, ali nisi ti valjda ovdje jedini koji poznaje historiju i odnose tih drzava.dr_Evil wrote: ↑12/03/2026 14:11Ne, nego znam historiju kako je ruseno Osmansko carstvo u tom podrucju, i poznajem u dovoljnoj mjeri odnos tih naroda, drzava, te odnos Arapa prema cionacistickom rezimu. Ova se vijest zapravo vrtila neposredno pred napad, nije WP tu bio usamljen.
Te monarhije su lojalni samo svom licnom interesu i nikome drugom. Interes Sauda danas i prije 50 ili 100 godina ne mora biti isti. Okolnosti se mijenjaju pa i njihovi interesi.
Ta vijest se vrtila, je nikakav argument i ti to znas. Znas da kruzi mnogo dezinformacija i lazi. Mnogo false flag operacija. Pa Englezi su rekli da dron koji je pogodio Kipar nije ispaljen iz Irana. Rakete prema Turskoj i Azerbejdzanu se nisu ispalili od strane Irana, ako cemo vjerovati Irancima. Znaci mngoo je podvala i lazi.
Izrael ima za cilj da uvuce Arape u rat, i ovakve vijesti samo mogu doci od njih.
Saudijska Arabija je prije mjesec dana krenula u obracun sa UAE u Jemenu.
Isto tako su krenuli u obracun sa istom osovinom u Somaliji i Sudanu. Najavili stratesku saradnju sa Turskom. To nije doslo iz vedra neba, nego zato sto su skontali da im moc nije sigurna i da bi se i oni mogli naci na meniju.
Saudija i Iran jesu regionalni rivali, ali prijetnja Saudiji danas ne dolazi Saudiji od strane Irana. Druga stvar, Saudija i kad bi htjela promjenu rezima u Iranu, sigurno to nebi htjela postici ratom, jer ni jednoj od tih drzava ne odgovara rat.
davno nekad se otvorila BP U RAJLOVXU dje je gazprom sad...
Dok su trajali pregovori, Iran im je rekao ako izaberu ratnu opciju da ih čeka zanimljivih iznenađenja. Što nisu razmislili o svom izlasku prije ulaska.

Zašto je BiH kosponzorirala rezoluciju država koje su joj okrenule leđa na pitanju Srebrenice?
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/zast ... /260312060
Prva poruka novog vrhovnog vođe Irana: Razmatramo otvaranje novih frontova, tu je neprijatelj posebno ranjiv
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/prva ... /260312132
Njihov max. domet je cionističko orgijanje, rušenje gradova, protjerivanje sirotinje koja ih gađa kamenjem i pedofilija tu su vrh… samo libanci trebaju preći na partizanski način ratovanja. svaki dan po jednog cionistu i eto sevapa….Truba wrote: ↑12/03/2026 14:58 ne bi me cudilo da je agresija na iran samo fals flage da uzmu pola libanona ili cijeli te se približe turskoj
onda čekaju vancea s kopnenom ofanzivom na iran
ako im je trebalo 50 godina propagande protiv irana
mislim da turska ima vise protivnika i bice potrebno 15 godina za napad
Zanimljivo, znaci vrte se iste brojke