IRAN

Dozer

#61076 Re: IRAN

Post by Dozer »

Sanjarko wrote: 12/03/2026 14:03 Ovo medalje i tup je :thumbup: i samo tako :lol:
Jos da ih je kako uvezat da se mogu postavljati kao smajliji :lol:

I - TUP (pisi pravilno, velika slova :lol: )
Sanjarko

#61077 Re: IRAN

Post by Sanjarko »

Dozer wrote: 12/03/2026 14:08
Sanjarko wrote: 12/03/2026 14:03 Ovo medalje i tup je :thumbup: i samo tako :lol:
AI Overview

+3
The image displays a series of ten gaming emblems or rank icons, likely for a competitive online game. Each icon is associated with a rank name in Bosnian, ranging from beginner to top-tier, structured around a "TUP" system.
Ranks 1-4: Feature thematic icons including a phoenix, a blue shield, a compass, and a mountain peak.
Ranks 5-8: Include a book and quill, a wolf, a gear with an atom symbol, and crossed swords on a shield.
Ranks 9-10: Represent the highest tiers with a star icon and an armored helmet with lightning.
Translation
1 TUP: Idiot in the Making (IdN)
2 TUP: Beginner Idiot (IdP)
3 TUP: Junior Idiot (IdJ)
4 TUP: Senior Idiot (IdS)
5 TUP: 1st Class Idiot (Id1)
6 TUP: 2nd Class Idiot (Id2)
7 TUP: Professional Idiot, Level 1 (IdP1)
8 TUP: Professional Idiot, Level 2 (IdP2)
9 TUP: Top Idiot (IdV)
10 TUP: Complete Imbecile (IdK)
Ima i na VI :mrgreen:
Sanjarko

#61078 Re: IRAN

Post by Sanjarko »

I - TUP (pisi pravilno, velika slova :lol: )
I, I sir. :thumbup:
sumirprimus

#61079 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

Bijelo je.lijepo dok je trajalo, prvih 5 minuta, Sad kad su cacnuli mecku ici ce to sve do Bejruta kako je krenulo
dr_Evil

#61080 Re: IRAN

Post by dr_Evil »

Dugarry wrote: 12/03/2026 14:04
dr_Evil wrote: 12/03/2026 13:53
Dugarry wrote: 12/03/2026 13:47

Saudi otvoreno pozivali na dijalog umjesto rata
Predsjednici drugih drzava to povtrdili
Saudija jedan od najvecih gubitvnika u ovom ratu u ekonomskom smislu
Pritisak SAD-a da se ukljuce u rat, sto bi ih mozda na duge staze odvelo u nestanak

I treba da vjerujemo "neimenovanom izvoru" iz Amerike :D

Kome ide u prilog ova vijest? Naravno nekome ko zeli rat Irana i Saudije. Ko zeli taj rat?
Ko zeli taj rat? Pa oni sta su i doveli Saudijski kraljevsku familiju na vlast, srusili Osmansko carstvo, Palestinu pretvorili u pravni vakum, i danas su tu da budu zlatna ribica za Izrael. Dakle, Saudi su tu da poguraju Izrael u svakom pogledu, i koliko mogu pored svoje nemoci su uradili sve da se napad na Iran desi. I jos su to pored novcanog uradili sa zadovoljstvom iz svojih bolesnih tradicionalnih razloga.

Ako ne vjerujes meni, pa ti lEpo poslusaj Pezica...
Znaci ako Wasingtonpost to kaze, bez i jednog dokaza, onda to za tebe istina mora biti istina? :-)
Ne, nego znam historiju kako je ruseno Osmansko carstvo u tom podrucju, i poznajem u dovoljnoj mjeri odnos tih naroda, drzava, te odnos Arapa prema cionacistickom rezimu. Ova se vijest zapravo vrtila neposredno pred napad, nije WP tu bio usamljen.

I opet... ako zelis znati politiku Sauda prema Iranu, samo pogledati kakve bljuvotine iznosi Pezic koji je placen od tog istog saudo-cionistickog rezima.
alijagoro

#61081 Re: IRAN

Post by alijagoro »

Doduse ovo su i neki forumasi ponavljali :D :-)
alijagoro

#61082 Re: IRAN

Post by alijagoro »

Dozer

#61083 Re: IRAN

Post by Dozer »

Sanjarko wrote: 12/03/2026 14:09
AI Overview

+3
The image displays a series of ten gaming emblems or rank icons, likely for a competitive online game. Each icon is associated with a rank name in Bosnian, ranging from beginner to top-tier, structured around a "TUP" system.
Ranks 1-4: Feature thematic icons including a phoenix, a blue shield, a compass, and a mountain peak.
Ranks 5-8: Include a book and quill, a wolf, a gear with an atom symbol, and crossed swords on a shield.
Ranks 9-10: Represent the highest tiers with a star icon and an armored helmet with lightning.
Translation
1 TUP: Idiot in the Making (IdN)
2 TUP: Beginner Idiot (IdP)
3 TUP: Junior Idiot (IdJ)
4 TUP: Senior Idiot (IdS)
5 TUP: 1st Class Idiot (Id1)
6 TUP: 2nd Class Idiot (Id2)
7 TUP: Professional Idiot, Level 1 (IdP1)
8 TUP: Professional Idiot, Level 2 (IdP2)
9 TUP: Top Idiot (IdV)
10 TUP: Complete Imbecile (IdK)
Ima i na VI :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: :lol:

Kad prije, sastavih sve prije 2h :lol:

Al ne valja mu opis.- nije online igra :izet:
Reci mu da promijeni opis i da stavi da se radi o kategorizaciji idiota, a bazna jedinica je 1 TRUMP, oznaka TUP :lol:
Last edited by Dozer on 12/03/2026 14:22, edited 3 times in total.
Sanjarko

#61084 Re: IRAN

Post by Sanjarko »

dr_Evil wrote: 12/03/2026 14:11

Ko zeli taj rat? Pa oni sta su i doveli Saudijski kraljevsku familiju na vlast, srusili Osmansko carstvo, Palestinu pretvorili u pravni vakum, i danas su tu da budu zlatna ribica za Izrael. Dakle, Saudi su tu da poguraju Izrael u svakom pogledu, i koliko mogu pored svoje nemoci su uradili sve da se napad na Iran desi. I jos su to pored novcanog uradili sa zadovoljstvom iz svojih bolesnih tradicionalnih razloga.

Znaci ako Wasingtonpost to kaze, bez i jednog dokaza, onda to za tebe istina mora biti istina? :-)
Ne, nego znam historiju kako je ruseno Osmansko carstvo u tom podrucju, i poznajem u dovoljnoj mjeri odnos tih naroda, drzava, te odnos Arapa prema cionacistickom rezimu. Ova se vijest zapravo vrtila neposredno pred napad, nije WP tu bio usamljen.

I opet... ako zelis znati politiku Sauda prema Iranu, samo pogledati kakve bljuvotine iznosi Pezic koji je placen od tog istog saudo-cionistickog rezima.
Saudijci su kako znam historiju i kako se sjećam ako se dobro sjećam ubili i pobili konkurentsko pleme jedno da bi na vlast došli uz pomoć stranaca.

Ko zna kako bi danas Arabija izgledala da nema njih na vlasti.
dr_Evil

#61085 Re: IRAN

Post by dr_Evil »

Sanjarko wrote: 12/03/2026 14:16

Saudijci su kako znam historiju i kako se sjećam ako se dobro sjećam ubili i pobili konkurentsko pleme jedno da bi na vlast došli uz pomoć stranaca.

Ko zna kako bi danas Arabija izgledala da nema njih na vlasti.
A tesko je reci kako bi izgledala, da li bi je bilo ikako, mozda bi i OC prezivilo Lorensa... kako god.
Dugarry

#61086 Re: IRAN

Post by Dugarry »

Dobro, ali nisi ti valjda ovdje jedini koji poznaje historiju i odnose tih drzava.

Te monarhije su lojalni samo svom licnom interesu i nikome drugom. Interes Sauda danas i prije 50 ili 100 godina ne mora biti isti. Okolnosti se mijenjaju pa i njihovi interesi.

Ta vijest se vrtila, je nikakav argument i ti to znas. Znas da kruzi mnogo dezinformacija i lazi. Mnogo false flag operacija. Pa Englezi su rekli da dron koji je pogodio Kipar nije ispaljen iz Irana. Rakete prema Turskoj i Azerbejdzanu se nisu ispalili od strane Irana, ako cemo vjerovati Irancima. Znaci mngoo je podvala i lazi.

Izrael ima za cilj da uvuce Arape u rat, i ovakve vijesti samo mogu doci od njih.

Saudijska Arabija je prije mjesec dana krenula u obracun sa UAE u Jemenu.
Isto tako su krenuli u obracun sa istom osovinom u Somaliji i Sudanu. Najavili stratesku saradnju sa Turskom. To nije doslo iz vedra neba, nego zato sto su skontali da im moc nije sigurna i da bi se i oni mogli naci na meniju.

Saudija i Iran jesu regionalni rivali, ali prijetnja Saudiji danas ne dolazi Saudiji od strane Irana. Druga stvar, Saudija i kad bi htjela promjenu rezima u Iranu, sigurno to nebi htjela postici ratom, jer ni jednoj od tih drzava ne odgovara rat.
dr_Evil

#61087 Re: IRAN

Post by dr_Evil »

Dugarry wrote: 12/03/2026 14:20

Dobro, ali nisi ti valjda ovdje jedini koji poznaje historiju i odnose tih drzava.

Te monarhije su lojalni samo svom licnom interesu i nikome drugom. Interes Sauda danas i prije 50 ili 100 godina ne mora biti isti. Okolnosti se mijenjaju pa i njihovi interesi.

Ta vijest se vrtila, je nikakav argument i ti to znas. Znas da kruzi mnogo dezinformacija i lazi. Mnogo false flag operacija. Pa Englezi su rekli da dron koji je pogodio Kipar nije ispaljen iz Irana. Rakete prema Turskoj i Azerbejdzanu se nisu ispalili od strane Irana, ako cemo vjerovati Irancima. Znaci mngoo je podvala i lazi.

Izrael ima za cilj da uvuce Arape u rat, i ovakve vijesti samo mogu doci od njih.

Saudijska Arabija je prije mjesec dana krenula u obracun sa UAE u Jemenu.
Isto tako su krenuli u obracun sa istom osovinom u Somaliji i Sudanu. Najavili stratesku saradnju sa Turskom. To nije doslo iz vedra neba, nego zato sto su skontali da im moc nije sigurna i da bi se i oni mogli naci na meniju.

Saudija i Iran jesu regionalni rivali, ali prijetnja Saudiji danas ne dolazi Saudiji od strane Irana. Druga stvar, Saudija i kad bi htjela promjenu rezima u Iranu, sigurno to nebi htjela postici ratom, jer ni jednoj od tih drzava ne odgovara rat.
Ti u svojoj analizi polazis od toga da je to neovisna drzava. Za vrijeme zadnjeg genocida u Palestini si imao prilike vidjeti kako to funkcionise. Slab Iran je interes Izraela, prema tome je i interes Sauda. To sto Iran je zaobisao placanje nafte u dolarima, ili tacnije petrodolarima te tako uzdrmao dogovor USA i Sauda, a bgm i Dubai berze je grijeh koji se ne prasta, vidjeti pod Venecuela.

Ne mislim da je iko ocekivao dugorocni rat, niti ovakav odgovor Irana pa se sad vade, ocekivali su iskustvo od 12dnevnog rata kad je rokao samo po Izraelu i okupiranoj Palestini.
Dozer

#61088 Re: IRAN

Post by Dozer »

Ja sam ocekivao lomljenje USA i izraelskog zubala na Iranu, i to sam rekao prvi dan.

Ali, zato Zutalj i Klempo imaju TUP 10 - IdK :D
skrbavi-admin

#61089 Re: IRAN

Post by skrbavi-admin »

Dozer wrote: 12/03/2026 09:24 1L goriva 3.26 KM.
60 L x 3.26 = 195,60 KM
Kazna za tocenje i bjezanje 150,00 KM.
75,00 KM ako se plati u roku 7 dana.

PP za jos finansijskih savjeta.
davno nekad se otvorila BP U RAJLOVXU dje je gazprom sad...
nasujem ja hladno 80 L bemzina i gas.... zaboravim da tizepla..... prisere mi se bio tad onaj Sehin petrol u Rajlovxu haj reko da se ispostujem....ceka me frajer zadihan kod auta.... jarane reko sta bi....kae jarane nisi platio🤣
skupljac_zeljeza

#61090 Re: IRAN

Post by skupljac_zeljeza »

dr_Evil wrote: 12/03/2026 14:25
Ne mislim da je iko ocekivao dugorocni rat, niti ovakav odgovor Irana pa se sad vade, ocekivali su iskustvo od 12dnevnog rata kad je rokao samo po Izraelu i okupiranoj Palestini.
Dok su trajali pregovori, Iran im je rekao ako izaberu ratnu opciju da ih čeka zanimljivih iznenađenja. Što nisu razmislili o svom izlasku prije ulaska.

U prvih 6 dana rata samo Amerikanci trošili 2 milijarde dnevno.

Image
adnante

#61091 Re: IRAN

Post by adnante »

Dugarry wrote: 12/03/2026 12:25 Napad okupirane Palestine na okupatora Izraela
heheh, to je to sto ce fanatici da se uhvate, a ovo nase, pa dobro nije nasa nadleznost, zar ne? Zato Palestina jeste.
moonco
Grijem se na: Plin
Horoskop: Vaga

#61092 Re: IRAN

Post by moonco »

Dozer wrote: 12/03/2026 14:15 Kad prije, sastavih sve prije 2h :lol:

Al ne valja mu opis.- nije online igra :izet:
Reci mu da promijeni opis i da stavi da se radi o kategorizaciji idiota, a bazna jedinica je 1 TRUMP, oznaka TUP :lol:
Image
Image
Image
Image
Image

:lol:
moonco

#61093 Re: IRAN

Post by moonco »

Image
Image
Image
Image
Image
moonco

#61094 Re: IRAN

Post by moonco »

Zašto je BiH kosponzorirala rezoluciju država koje su joj okrenule leđa na pitanju Srebrenice?

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/zast ... /260312060
moonco

#61095 Re: IRAN

Post by moonco »

Prva poruka novog vrhovnog vođe Irana: Razmatramo otvaranje novih frontova, tu je neprijatelj posebno ranjiv

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/prva ... /260312132
Casual's

#61096 Re: IRAN

Post by Casual's »

" U objavi je naglasio da Sjedinjene Američke Države trenutno dominiraju svjetskom proizvodnjom nafte, ističući da rast cijena nafte donosi značajnu finansijsku dobit američkoj ekonomiji. "

Znaci to je razlog agresije na Iran...Izjava tvampa
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#61097 Re: IRAN

Post by Truba »

ne bi me cudilo da je agresija na iran samo fals flage da uzmu pola libanona ili cijeli te se približe turskoj
onda čekaju vancea s kopnenom ofanzivom na iran
ako im je trebalo 50 godina propagande protiv irana
mislim da turska ima vise protivnika i bice potrebno 15 godina za napad
DaysleepeR

#61098 Re: IRAN

Post by DaysleepeR »

armin071

#61099 Re: IRAN

Post by armin071 »

Truba wrote: 12/03/2026 14:58 ne bi me cudilo da je agresija na iran samo fals flage da uzmu pola libanona ili cijeli te se približe turskoj
onda čekaju vancea s kopnenom ofanzivom na iran
ako im je trebalo 50 godina propagande protiv irana
mislim da turska ima vise protivnika i bice potrebno 15 godina za napad
Njihov max. domet je cionističko orgijanje, rušenje gradova, protjerivanje sirotinje koja ih gađa kamenjem i pedofilija tu su vrh… samo libanci trebaju preći na partizanski način ratovanja. svaki dan po jednog cionistu i eto sevapa….
alijagoro

#61100 Re: IRAN

Post by alijagoro »

DaysleepeR wrote: 12/03/2026 15:00
Zanimljivo, znaci vrte se iste brojke
Post Reply