Zar Zelenski nije mislio na Brovdija"Mađar" i da on malo popriča sa Orbanom na maternjem?
Ukrajina
-
Bernardinac
#223276 Re: Ukrajina
- Point.
#223277 Re: Ukrajina
Režimi u Vašingtonu i Tel Avivu nisu ništa bolji.Crvene_brigade wrote: ↑08/03/2026 08:17Malo je "neurozan" radi uzdrmanog ajatolahovog zločinačkog režima, pa to prenosi i ovdje. Sama činjenica da podržava diktatorsko-kriminalne režime u Moskvi, Teheranu i Budimpešti govori najbolje o navedenoj osobi.
-
Crvene_brigade
#223278 Re: Ukrajina
Slažem se u potpunostiPoint. wrote: ↑08/03/2026 11:14Režimi u Vašingtonu i Tel Avivu nisu ništa bolji.Crvene_brigade wrote: ↑08/03/2026 08:17Malo je "neurozan" radi uzdrmanog ajatolahovog zločinačkog režima, pa to prenosi i ovdje. Sama činjenica da podržava diktatorsko-kriminalne režime u Moskvi, Teheranu i Budimpešti govori najbolje o navedenoj osobi.
-
mishic
#223279 Re: Ukrajina
"Jedno pas a drugo mu brat" što bi narod rekao, ali je problem što se kucanja gladnih đukela i krvožednih hijena širi, međusobno podržava, povezuje i udružuje te sve otvorenije, bestitnije, bezočnije kolju, pljačkaju, otimaju...
I da zlo bude veće njihovi bolesni umovi i idiotski potezi dobijaju podršku među ovcama koje bleje i spremne su okriviti onoga ko se suprotstavlja tim gladnim i krvožednim hijenama. Dakle javljaju se klice, sjeme i publika koja ih bodri u zlu.
I da zlo bude veće njihovi bolesni umovi i idiotski potezi dobijaju podršku među ovcama koje bleje i spremne su okriviti onoga ko se suprotstavlja tim gladnim i krvožednim hijenama. Dakle javljaju se klice, sjeme i publika koja ih bodri u zlu.
Last edited by mishic on 08/03/2026 20:16, edited 1 time in total.
- karanana
#223280 Re: Ukrajina
ispade putin najbolji. hehe...
evo jedna stranica koja se bavi malo dubljom i konkretnijom analizom gubitaka/smrtnih ishoda na obje strane, po godinama mjesecima, znacajnijim bitkama, itd. znam da se mnogima nece svidjeti jer tvrde da je omjer 1:1, ali vi ako imate sta bolje ali i da je konkretno a ne 1000 danas, 2000 jucer.... bujrum. ako ja sta mogu zakljuciti iz ovog je da su otprilike pogodili ukrajinske gubitke, mislim da je reko oko 170 hiljada. mislim da ima rupa i zamjerki kad su u pitanju ruski gubitci i da je tu potcijenio npr. kad je u pitanju 2022 kao i bahmut recimo. nisam previse chachko i kopao u same izvore, vidim ima ih na stranici.
ukrainewarlosses.org
slicna stranica koja se bavi gubicima je i ualosses.org, s tim sto oni biljeze ukrajinske gubitke, i to je ta cifra i kod njih, oko 180-190 hiljada, ukljucujuci i nestale koji su 99% poginuli.
evo jedna stranica koja se bavi malo dubljom i konkretnijom analizom gubitaka/smrtnih ishoda na obje strane, po godinama mjesecima, znacajnijim bitkama, itd. znam da se mnogima nece svidjeti jer tvrde da je omjer 1:1, ali vi ako imate sta bolje ali i da je konkretno a ne 1000 danas, 2000 jucer.... bujrum. ako ja sta mogu zakljuciti iz ovog je da su otprilike pogodili ukrajinske gubitke, mislim da je reko oko 170 hiljada. mislim da ima rupa i zamjerki kad su u pitanju ruski gubitci i da je tu potcijenio npr. kad je u pitanju 2022 kao i bahmut recimo. nisam previse chachko i kopao u same izvore, vidim ima ih na stranici.
ukrainewarlosses.org
slicna stranica koja se bavi gubicima je i ualosses.org, s tim sto oni biljeze ukrajinske gubitke, i to je ta cifra i kod njih, oko 180-190 hiljada, ukljucujuci i nestale koji su 99% poginuli.
-
sumirprimus
#223281 Re: Ukrajina
Bitno je da Rusi krvare na linijama po ukrajini i da su zauzeti vlastitim problemima. Nama je bitno jer ako se zabave i sa nama, nama nece valjati.
- alijagoro
#223282 Re: Ukrajina
I ja sam to vidio,sad koliko je pouzdano, sumnjam da ce se ikad saznati stvaran broj ubijenih Ukrajinica ili Rusa.Sad ce putko da kara EU da valjakaranana wrote: ↑08/03/2026 16:57 ispade putin najbolji. hehe...
ukrainewarlosses.org
-
sumirprimus
#223283 Re: Ukrajina
Ukr gubici su nebitni dokle god uspješno odoljevaju a odolijevaju evo petu godinu ruskoj invaziji.
Ko sto vidim negdje drugdje se dani odolijevanja slave skoro kao pobjeda.
- alijagoro
#223284 Re: Ukrajina
400 milijardi i najveci uspjeh,postali strucnjaci za obaranje Geranasumirprimus wrote: ↑08/03/2026 18:37 Ukr gubici su nebitni dokle god uspješno odoljevaju a odolijevaju evo petu godinu ruskoj invaziji.
-
sumirprimus
#223285 Re: Ukrajina
Mislis sahida koje su Rusima iranci doturali? Naravno da su eksperti, polomili su zube silama treceg rima, mogu drugima s punim pravom drzati lekcije o samoodbrani.
- alijagoro
#223286 Re: Ukrajina
Ukrajinci su se dobro pokazali,to im niko ne moze osporiti,ali i zapadna pomoc od 400 milijardi je imalo poprilicno efetka u Afganistanu dobili dosta manju pomoc pa su porazili Sovjete,Ceceni takodje sami bili pa su otjerali Ruse u prvom cecenskom ratu
-
sumirprimus
#223287 Re: Ukrajina
Neuporedivo.no sta je tu je .
-
mishic
#223289 Re: Ukrajina
Kada se rusko društvo suoči sa svim posljedicama višegodišnjeg brutalnog rata koji su pokrenuli i vodili pod Putinovom diktaturom to će biti najbijednije društvo i zajednica sa bezbroj nerješivih problema.
Broj poginulih je ogroman i broj razorenih porodica i osirotjele djece predstavljat će višedecenijski balast cijelom društvu.
Broj invalida i PTSP-ovaca koji će pasti na teret ostatku društva je zastrašujući a među njima će biti i ogroman broj ovisnika o narkoticima i alkoholu koji trenutno Putinove trupe koriste kao "pogonsko gorivo" jer se psihološki pritisak drugačije ne bi mogao izdržati i podnijeti.
A sve to, bez obzira na surovost režima, rezultirati će porastom svih oblika kriminala koga ni u ovom trenutku i prethodnim godinama nije manjkalo u toj sredini.
Sve u svemu narod koji pamti Hitlera, Staljina i čitav niz sličnih zločinaca i zločina, moći će s pravom da im doda i Putinovo ime kao simbol i sinonim još jednog pogroma od koga se decenijama i decenijama neće moći oporaviti. Nisu jedini koji su tako zlehude sudbine ali jesu među onima koje takva sudbina ciklično i redovno nagrđuje do razmjera nepodnošljivosti.
Broj poginulih je ogroman i broj razorenih porodica i osirotjele djece predstavljat će višedecenijski balast cijelom društvu.
Broj invalida i PTSP-ovaca koji će pasti na teret ostatku društva je zastrašujući a među njima će biti i ogroman broj ovisnika o narkoticima i alkoholu koji trenutno Putinove trupe koriste kao "pogonsko gorivo" jer se psihološki pritisak drugačije ne bi mogao izdržati i podnijeti.
A sve to, bez obzira na surovost režima, rezultirati će porastom svih oblika kriminala koga ni u ovom trenutku i prethodnim godinama nije manjkalo u toj sredini.
Sve u svemu narod koji pamti Hitlera, Staljina i čitav niz sličnih zločinaca i zločina, moći će s pravom da im doda i Putinovo ime kao simbol i sinonim još jednog pogroma od koga se decenijama i decenijama neće moći oporaviti. Nisu jedini koji su tako zlehude sudbine ali jesu među onima koje takva sudbina ciklično i redovno nagrđuje do razmjera nepodnošljivosti.
-
mishic
-
mishic
#223291 Re: Ukrajina
Možda bi Ukrajincima mogli zamjeriti i to što dopuštaju da se poginuli Rutalji transportuju u majčicu Rusiju jer bi tolika količina đubreta i prirodnog gnojiva u ukrajinskim prostranstvima činila tu plodnu zemlju još plodnijom.
-
melac
#223292 Re: Ukrajina
Tebi bas smeta uspjeh ukrajinaca da odole naletima cetnika/ustas/ nacista/ cionista/ mula i ostale mrake?`alijagoro wrote: ↑08/03/2026 18:43400 milijardi i najveci uspjeh,postali strucnjaci za obaranje Geranasumirprimus wrote: ↑08/03/2026 18:37 Ukr gubici su nebitni dokle god uspješno odoljevaju a odolijevaju evo petu godinu ruskoj invaziji.
Ko sto vidim negdje drugdje se dani odolijevanja slave skoro kao pobjeda.![]()
Tebi kao da bi bilo draze da nisu uspjeli odoliti.
- karanana
#223293 Re: Ukrajina
pa nemaju ukrajinci bas izbor kad je to u pitanju. vecina ruskih gubitaka se desi na teritoriji koja je pod ruskom kontrolom. o tome govore i brojevi kod razmjena tijela. u zadnjih godinu dana, razmijenjeno je oko 16 hiljada ukrajinskih tijela za oko 500 ruskih. svaka razmjena ide 1000 za 40-50.
- alijagoro
#223294 Re: Ukrajina
Malo trolam sumiramelac wrote: ↑08/03/2026 20:24Tebi bas smeta uspjeh ukrajinaca da odole naletima cetnika/ustas/ nacista/ cionista/ mula i ostale mrake?`alijagoro wrote: ↑08/03/2026 18:43400 milijardi i najveci uspjeh,postali strucnjaci za obaranje Geranasumirprimus wrote: ↑08/03/2026 18:37 Ukr gubici su nebitni dokle god uspješno odoljevaju a odolijevaju evo petu godinu ruskoj invaziji.
Ko sto vidim negdje drugdje se dani odolijevanja slave skoro kao pobjeda.![]()
Tebi kao da bi bilo draze da nisu uspjeli odoliti.
-
mishic
#223295 Re: Ukrajina
Nisam baš siguran da u hiljdama mišijih rupa u koje se Rutalji zavuku a Ukrajinci ih spale, zatrpaju i unište bude izvučeno i zatraženo svako nestalo tijelo. To što nekome odgovara da krije gubitke pa i ne potražuje tijela poginulih i nestalih je čista taktika Rutalja.
-
sumirprimus
#223296 Re: Ukrajina
We don't need no water, let the *********** burn
Burn ************, burn
-
sumirprimus
#223297 Re: Ukrajina
Dobro ih ukri češljaju, salje opet neko pravodobne info.
- JMGuti
#223298 Re: Ukrajina
Za tebe znam da imaš kapacitet shvatiti da ova igranka riječima Zelenskom ne može donijeti ništa dobro. Djetinjarija koju je i Orbanova opozicija dočekala na nož, da ne pričam o pro-vladinim medijima u Mađarskoj koji su ovo sve servirali Mađarima pred izbore. Nekima je ovdje to cool, tačnije ovoj bub ad hominem alijansi, meni nema smisla.drndalo wrote: ↑08/03/2026 08:22Fascinantna je tvoja negativna opcinjenost Zelenskim... Ima li ista da je taj covjek dobro uradio...? Po tvom misljenju?
Da je npr. opcio sa Monikom Beluci, ni to mu ne bi valjalo, nasao bi ti neku dlaku?
Zar sama cinjenica da je nakon 4+ godine rata sa "Supersilom" jos uvijek ziv, i na vlasti, a da to nije u egzilu Londona nije jedan veliki uspijeh?
-
QSuzi
#223299 Re: Ukrajina
smiješan si
dok gori BI i svo naoružanje ide za tvoje BiBijevce, ti očekuješ češljanje
- drndalo
#223300 Re: Ukrajina
Sto se igranke rijecima tice, tacno se zadnjih 14-7-3 dana vidi kome igranke pred izbore trebaju, i ko ce ih i danas dodatno izmisliti, a sve da bi popravili rejting koji im je u klincu. Naravno, po starom i nama znanom obicaju, uvijek je neki vanjski neprijatelj kriv, Srbi, Hrvati, Bosnjaci, muslimani, pravoslavci, katolici, budisti... S tim da po stepenu uzjebanosti nikada ranije vidjenom pred madjarske izbore izgleda da je situacija zaista neocekivana za vladajuce, i sada ce "znasevecko" da "doda gas" u pomoci da ostanu na vlasti. Pa odatle ide vec dugo (bezupjesno) trazenje naftovoda "Jaranstvo", iako postoje razliciti pritupi tome koliko je i od strane koga ostecen. Pa onda igranje sa Janaf-om, ne moze, nema kapacitet, pa onda odjednom ima kapacitet ALI MRSKI RVATI im ne daju rusku naftu Janaf-om (iako su 3 sedmice ranije tvrdili da Janaf to ne moze pumpati), jer su zapadne kucke, pa ne daju istocnim kuckama istocnu naftu. Pa rasporedjivanje vojske na zastiti energetskih objekata, uz jasne insinuacije da ce ih Ukrajina pokusati napasti, pa onda Orban kaze "umilnim tonom" da ce oni "osloboditi silom" "Jaranstvo" i izboriti se za "svoju omiljenu naftu". Pa onda ide objavljivanje blokade EU kredita prema Ukrajini.JMGuti wrote: ↑09/03/2026 00:00Za tebe znam da imaš kapacitet shvatiti da ova igranka riječima Zelenskom ne može donijeti ništa dobro. Djetinjarija koju je i Orbanova opozicija dočekala na nož, da ne pričam o pro-vladinim medijima u Mađarskoj koji su ovo sve servirali Mađarima pred izbore. Nekima je ovdje to cool, tačnije ovoj bub ad hominem alijansi, meni nema smisla.drndalo wrote: ↑08/03/2026 08:22Fascinantna je tvoja negativna opcinjenost Zelenskim... Ima li ista da je taj covjek dobro uradio...? Po tvom misljenju?
Da je npr. opcio sa Monikom Beluci, ni to mu ne bi valjalo, nasao bi ti neku dlaku?
Zar sama cinjenica da je nakon 4+ godine rata sa "Supersilom" jos uvijek ziv, i na vlasti, a da to nije u egzilu Londona nije jedan veliki uspijeh?
Pa tek nakon svega toga Zelenski kaze sta kaze, a postoje razna tumacenja sta je tacno rekao, sto u Ukrajinsko/Madjarsko/ostali dio svijeta prevodima ne mora znaciti isto... (primjer iz naseg jezika: kada bih nekome rekao "hoces *urac!", neki koji samo Translate koriste ili znaju te rijeci odvojeno bez konteksta bi to vjerovatno shvatili kao: "hoces *urac?"
Mi opet znamo razliku izmedju:
- "hoces *urac!"
- "hoces *urac?"
Zar ne?
S druge strane i Zelenski je morao Viktoru poruciti da ce glumeci silu slabo sta dobiti. Da li je to bilo dobro pogodjeno vidjecemo. Ako Madjarima za promjenu rejtinga debele vrece na vlasti to bude dovoljno, pa odluce da ga ostave, onda i treba da ih karindja kao RU kucke jos 12 godina. Cak i gore, jer ako se UKR nije naguzila Rusiji 2022-2026, nece ni Madjarskoj.
Pa nakon toga ide "dodatna akcija" zapljene para i zlata u transportu oklopnim vozilima iz Austrije u Ukrajinu, uz optuzbe na sta, korupciju naravno... Ja bih recimo pomislio da se u Ukrajini ukradene pare od strane mene izvoze i sakrivaju u npr. Austriju, da mi se nadju... Kad ono medjutim, pare isle obrnuto, sto za "pranje para" ima smisla kao i Mara sa krivim kurcem. Onda nakon 2 dana trubljenja o tome, kada su sami objavili snimke gdje se jasno vide oznake vreca RZB iz Austrije, dakle porijeklo para je vrlo provjerljivo, nisu pare od Tite&Dine iz Ekvadora u vrecama kafe, pocinje da se dodaje u medije prica o transferu tih istih para u Srbiju. Kako, zasto, nemam pojma. Ali meni taj dodatak u trecem danu konstrukcije lici na pokusaj "dodavanja kredibilnosti" pocetnoj premisi, da neko nesto muti... Pa se osim tog transporta pominju i raniji transporti od jos toliko dodatnih miliona para, sto je moguce, ALI ZASTO JE ONDA MADJARSKA I TE PRIJASNJE TRANSPORTE AKO JE ZNALA ZA NJIH PUSTILA, A NIJE I NJIH "UHAPSILA" AKO SU BILI NELEGALNI, NEGO IH JE PUSTILA TAKVE "NELEGALNE"???
Danas evo cekam sta ce se novo "senzacionalno" anti-madjarski desiti, za sta ce neko stranjski biti kriv...?
Iduci korak je zapljena radioaktivnog materijala (makar i medicinskog) pod sumnjom pravljenja "prljave bombe"... U pokusaju skidanja najbolje madjarske vlasti ikada. Karikiram, ali me ne bi zacudilo ni malo.