IRAN
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#58427 Re: IRAN
Naya kaže da su dronovi napali američku ambasadu u Rijadu.
-
A_A_AKCIJA
#58428 Re: IRAN
Nije se dugo čekalo na Iranski odgovor za uništene zalihe goriva.
Gori u Kuvajtu
Gori u Kuvajtu
-
A_A_AKCIJA
#58429 Re: IRAN
Nije mi jasno, Trump reče da su se predali i još izvinili i rekli da neće udarati
Američka baza u Saudijskoj Arabiji
Američka baza u Saudijskoj Arabiji
-
DebelinJoe
#58430 Re: IRAN
Život u Izraelu ovih dana
Srušene zgrade, život koji se preselio u skloništa i strah na licima ljudi.
Meni je običnih ljudi koji pate žao, ko god da su oni.
Srušene zgrade, život koji se preselio u skloništa i strah na licima ljudi.
Meni je običnih ljudi koji pate žao, ko god da su oni.
-
A_A_AKCIJA
#58431 Re: IRAN
Pravi brojevi mrtvih polako izlaze na vidjelo
- GandalfSivi
#58432 Re: IRAN
(Nazalost), Iran pobjedjuje jos samo na klix forumu. Ali hajde de…
-
belfy
#58433 Re: IRAN
-
A_A_AKCIJA
#58434 Re: IRAN
Gori neboder u Kuvajtu nakon pokušaja ubistva dronom
-
caros
#58435 Re: IRAN
Jeste, kriju thousands of casualties uspješno jer je to moguće u 2026. godini. Život mora biti lijep kada se informišeš isključivo sa svog opskurnog Twitter algoritma sa stotinu lažnih videa. Mrzim sve ovo što cionisti rade, no realnost kaže da je Iran puno bliži tome da se u potpunosti sruši nego bilo šta drugo. Ništa ovi pojedini pogoci ne rade dok se ova gamada igra po Teheranu i Shirazu i ruši sve pred sobom sa nenormalnom količinom eksploziva.
-
A_A_AKCIJA
#58436 Re: IRAN
Pogledaš video sa CNN koji je u prilogu, a ne neki opskurni Twitter link,caros wrote: ↑08/03/2026 02:51Jeste, kriju thousands of casualties uspješno jer je to moguće u 2026. godini. Život mora biti lijep kada se informišeš isključivo sa svog opskurnog Twitter algoritma sa stotinu lažnih videa. Mrzim sve ovo što cionisti rade, no realnost kaže da je Iran puno bliži tome da se u potpunosti sruši nego bilo šta drugo. Ništa ovi pojedini pogoci ne rade dok se ova gamada igra po Teheranu i Shirazu i ruši sve pred sobom sa nenormalnom količinom eksploziva.
Trump bukvalno izjavio "hm, moglo bi biti malo više žrtava"
- xoklix
#58437 Re: IRAN
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#58439 Re: IRAN
?GandalfSivi wrote: ↑08/03/2026 02:41 (Nazalost), Iran pobjedjuje jos samo na klix forumu. Ali hajde de…
- donnie_darko
#58440 Re: IRAN
Kad kazes "pobjeda" na sta tacno mislis? Broj ubijenih vojnika? broj ubijenih ljudi? Broj ubijenih civila? Broj srusenih zgrada? Broj izgubljenog novca? Sta je tacno pobjeda?GandalfSivi wrote: ↑08/03/2026 02:41 (Nazalost), Iran pobjedjuje jos samo na klix forumu. Ali hajde de…
USA je usla u rat bez jasnog cilja! Kao 'da skinu vlast', a i djecu jasno da od toga nema nista. Tako da te pitam, sad znajuci da od skidanja vlasti tj od ispunjenja trumpolinijevog cilja nema nista - sta je pobjeda? Ko to pobjedjuje???
- geralt
#58441 Re: IRAN
Ovo su dosad potvrdjeni gubici opreme. Btw, ovaj lik je dio iste Oryx OSINT ekipe koja je analizirala gubitke u ruskoj agresiji na Ukrajinu, koristeci iste kriterije.

- BarbaDue
#58442 Re: IRAN
I ja ne bi da imam subjektivan osjećaj.GandalfSivi wrote: ↑08/03/2026 02:41 (Nazalost), Iran pobjedjuje jos samo na klix forumu. Ali hajde de…
Hajde razuvjeri nas u drugačije.
Jedno je sigurno, izgubili su podršku bar 50% ljudske populacije na planeti, a možda i više.
Shots fired at synagogues in Toronto for second time in a week https://share.google/En2EUgzYzTEdaob9UShots fired at synagogues in Toronto for second time in a week
Last edited by BarbaDue on 08/03/2026 04:50, edited 1 time in total.
-
zigzag
#58443 Re: IRAN
Ovaj se zvanično upisao u četnike.Trump bez ikakvih dokaza tvrdi da je Iran bombardovao školu u kojoj su poginule djevojčice, a ne SAD
Piši ga tamo ratko.
-
last mohicans
#58444 Re: IRAN
Meni je dovoljno da im Iran uzvraća, sad da li je to u dovoljnoj mjeri, sigurno nije, ali nije baš da rade kako im je klincu ćeif. Dovoljno mi je sto nema aviona ni snimaka da se šepure kao prosli put iznad Teherana, vec lazu i umanju gubitke, očit primjer freindly fire koju ne puši ni malo dijete. Zatim, sigurno je 4-5 aviona oboreno, ako ne i više, dronova smo se uvjerili. Različiti izvori su prenosili Dovoljno mi je što se klempavo govno krije, nema ga, od straha za svoju genocidnu guicu. Dovoljno mi je da im baze non stop lupaju, pogađaju neke sobe u hotelima itd. Sto nam.govori da obavjestajni podaci itekako frceraju.. Gamad nije naučila da im se ni pračkom ne uzvrati, a za sada više nego dobro im uzvraćaju.
- donnie_darko
#58445 Re: IRAN
Na iranskoj strani 2x toyota hilux
1x mercedes
5x pickup truck
21x unknown trucks
Jesul ozbiljni brate mili. Pa pola ovog nema vrijednost kao jedan f15.
Evo sta ai kaze za ovu listu:
Country Estimated losses
Interesting takeaway
Even though Iran lost far more pieces of equipment, the US losses are more expensive because systems like:
McDonnell Douglas F-15E Strike Eagle
AN/TPY-2
They are extremely costly high-tech systems.
Jos na to su im skinuli u Qataru radar vrijedan $1.1BN. Da - 1.1 bilion!
Last edited by donnie_darko on 08/03/2026 05:20, edited 1 time in total.
-
zenit dozic
#58446 Re: IRAN
Zar ima jos ljudi koji vjeruju to za Bin ladena
Lik umro jos 2003 od raka
Sta kazu bacili mu tijelo u okean po islamskim obicajima
-
talijan97
#58447 Re: IRAN
Neće se moći opstati od false flag operacija po evropi i usa 
-
kolegione
#58448 Re: IRAN
Odakle vam da je nesto false flag, pa ljudi su klali ljude po blistkom i srednjem istoku uz sve snimanje, te podrsku istomisljenika, kakva teorije zavjere kakve nebuloze ljudi pricaju, sve vam je teorija zavjere, a od pravih teorija niste sigurni ni u teoriju relativiteta
BTW Iranci ne ratuju na taj nacin, to su GCC Muslimani koji se osjecaju ugrozeno, pa vrse te teroristicke napade tipa Selefije
-
kinvart
#58450 Re: IRAN
U pravu je Gandalf, osim cinjenice da ovdje ne vidim nikog da je furao lazni optimizam i pretjerivao u ocekivanjima.
Mislim da usporava tema kako i usporava iransko raketiranje. Mozemo govoriti o usporavanju napada Irana koji su rezultat dvoje: ili nedostatka raketa, ili nedostatka kamiona koji te rakete ispaljuju.
Oboje bi bilo rezultat djelovanja agresorske avijacije. Iran u ovom trenutku vjerovatno propusta priliku da zada znacajan udarac, jer mu cekanje vise nece dati priliku da ga zada.
Kruze vijesti o obnavljanju zaliha protivraketnih sistema prebacivanjem istih sa drugih lokacija, sirim ukljucivanjem zemalja NATO pakta i povecanom proizvodnjom. Realno je da su Iranu nikakve sanse protiv same Amerike Ovako se cijeli svijet nadigo s najjacim arsenalom da ih sprijeci da se brane od agresije na vlastitu zemlju. Mozemo samo reci da gledamo reprizu jedne od mnogih nepravdu iz proslih stoljeca.
Ljudi cekaju i ne znamo da li ce docekat Jabarijeve najave od prije 8 dana o koristenju do sada nevidjenog oruzja. Ta izjava zvuci kao izjava covjeka koji nema puno vojnog iskustva (iako je general). Bas kao i Trump koji je 4 puta izbjegao vojsku radi bogatog tatice. Vise iskustva i znanja o ratu od Trumpa imamo svi mi koji smo bili ovdje u ratu. Frajer je debil i gotov je, bez obzira na sve. Al ce ga AIPAC zamijenit nekim drugim. Vjerovatno ide opet neki demokrata. Nece biti para za vracanje Obamacare, ali hoce paketa pomoci za obnovu izraelske infrastrukture. Vidjeli smo gotovo sve u prethodnim ratovima, i malo nas sta moze iznenadit.
Trenutna je situacija da se IDF dobro drzi, bez obzira na sigurno ogromnu stetu koju su Iranci napravili. Dok ne pogode Nevatim, Ramat David, Dimonu (ne daj Boze), rafineriju u Haifi...
Zaljevske zemlje? UAE odlican, Katar dobar, ostali lose.
Hajmo na stranu agresorske kampanje.
Strasna je ta kontrola neba koju imaju. Osim sto su destruktivni, napadi su jako precizni (sve sto su pogodili, ukljucujuci i skolu, sigurno su pogodili namjerno). Sada idu na ono o cemu je lajkujme pisao: unistenje ekonomskih resursa (nafta, struja, voda). Doduse, pocetak unistenja ove infrastrukture je kraj onog sto vec znamo: cilj nikada nije bio osloboditi Iran vladajuceg rezima.
I nema sta... Iranu u ovom trenutku da zaustavi F35 i vjerovatno mrezu UAV koji osim obavjestajaca na terenu i vjerovatno diverzanata pokrivaju teren, treba hitna pomoc Rusije (koja ne moze) i Kine u sredstvima odbrane-napada. Trebaju im S400 koji im jedini donekle mogu pomoc protiv F35, i gerani-rakete koji im daju sansu da zaustave f35 dok su na zemlji.
Kopnenom ofanzivom nece moci do njih. Jedino bi im pomogla diverzija na zemlji, da ih neko popali, ali to je vec u domenu sci-fi.
Jedino sto Iran do sad nije iskoristio su Huti, pa cemo vidjet sta su s njima skontali...
Ocekivano, trenutna slika bombardovanja je slicna prethodnoj kampanji. Krajnji istok jos uvijek nije gadjan:
[media]https://airwars.org/wp-content/uploads/ ... scaled.png[/media]
Mapa je nebitna, jer se sad gadja ono sto obicnog covjeka najvise zulja. Kad nestane struje, vode, pocinje agonija zivota, i tad ubistvo ajatolaha postaje manje i manje bitno. Da se razumijemo, zaista mislim da su Iranci najfanaticniji, i da ce se boriti do zadnjeg covjeka.
Obrisi konacnog rezultata se vec vide. Bicu hrabar i vjerovatno promasiti mnogo toga.
Iran je zakasnio s nuklearnom bombom. Jos u vrijeme Ahmedinedzada i Mossadove infiltracije. S Iranom se ne zavrsavaju ratovi. jer ostale zemlje zanimljive Americi imaju nuklearku. Izraelu je jos pik na Turskoj. i tu ce vjerovatno doci do jos jednog obracuna, a s tim sukobom ce zavrsiti sukobi u kojima su Izraelci ukljuceni. Naravno, do tad ce rijesiti pitanje Hezbollaha u Libanu i zavrsiti genocid u Gazi. Turskoj je najveci problem stari dedo Erdogan. Jeste mocan, ali uopste ne vidim da priprema vlastitu zamjenu u vidu tima ljudi. Njegovim silaskom, otvorit ce se prozor istog scenarija drustvenih nemira kao i u drugim zemljama. Dalje ce biti antagonizama i sukoba izmedju naroda, frakcija unutar islamskog svijeta.
Arapski svijet mi je interesantan. Koga ce odabrati za obnovu svojih kapaciteta? Siguran sam da se osjecaju izdanim od Amerike, ali vjerovatno Amerikanci ostaju.
Ne znam je li ko primjetio ko pobijedjuje u medjusobnom unistavanju naftne infrastrukture Iran-GCC. Pa Amerika naravno, jer je potraznja takva da ne moze svijet stati zbog nestasice nafte. Nafte mora biti. Bice je iz Venecuele, iz skriljaca, a ko ce obnoviti naftna polja GCC? Vjerovatno isti oni koji ce uzeti naftna polja Irana. Samo sto ce obnova ici puno sporije. ili ce ici s promjenom vlasnicke strukture nad istim uz vece ucesce stranog kapitala nego Aramca npr.
Da je ovako s naftom, siguran sam i zbog Hormuza. Da postoji interes da se Hormuz oslobodi, vidjeli bismo vise aviona oko njega, nego iznad Teherana. Za svaki zaglavljeni arapski tanker u Hormuzu, ide jedan iz Venezuele.
Mogli bismo vidjeti zbacivanje vladajucih porodica, ali to je vec problem islamskog svijeta. Muslimani su zakasnili u svemu. Suniti vise nego sije. Suniti su preslik naseg stanja. Vole bogate korumpirane vlastodrsce. Vole zapadni hedonizam i prilicno su lijeni. Vlastodrsci opet uljuljani u vlastitom sticanju, ne gledaju na narod i ne planiraju nista unaprijed osim da pokriju vlastita pokolenja za narednih 100 godina. Al je najvaznije da je pajdo prvi u safu.
Sve ovo se po meni nece desiti ako Iran okrene pricu i izdrzi. Aduti su mu tu. Prava na naftna polja, ekonomski resursi. Neka sve da sto ima za odbranu suvereniteta.
Aludiram na nuklearku. Nek pokazu da je imaju i da su ludi dovoljno da je ispale.
Ja navijam za Iran. Navijam za napadnute. Ovi su napadnuti, prevareni i navuceni. Kao i svaki rezim, cine ili su cinili zlocine, nanosili nepravdu. Al to je nazalost, svugdje u svijetu. Samo se ne slazem da su njihove nepravde ista vece od necijih drugih.
Primjera je pregrst. Samo se stalno nedostaci iranskog drustva uvijek stavljaju na prvo mjesto.
Nadam se da ce izdrzat.
Ne mogu da prihvatim da je svijetu ok ubiti necijeg papu. Kazu, ajatollah je sijao mrznju. Pa sijale su i pape, od inkvizicije, preko aminovanja nacistickih zlocina do Ratzingerovih natlapanja o mrznji drugih.
Zadnji koji je pokusao ubiti papu, Turcin, trune u zatvoru.
Mislim da usporava tema kako i usporava iransko raketiranje. Mozemo govoriti o usporavanju napada Irana koji su rezultat dvoje: ili nedostatka raketa, ili nedostatka kamiona koji te rakete ispaljuju.
Oboje bi bilo rezultat djelovanja agresorske avijacije. Iran u ovom trenutku vjerovatno propusta priliku da zada znacajan udarac, jer mu cekanje vise nece dati priliku da ga zada.
Kruze vijesti o obnavljanju zaliha protivraketnih sistema prebacivanjem istih sa drugih lokacija, sirim ukljucivanjem zemalja NATO pakta i povecanom proizvodnjom. Realno je da su Iranu nikakve sanse protiv same Amerike Ovako se cijeli svijet nadigo s najjacim arsenalom da ih sprijeci da se brane od agresije na vlastitu zemlju. Mozemo samo reci da gledamo reprizu jedne od mnogih nepravdu iz proslih stoljeca.
Ljudi cekaju i ne znamo da li ce docekat Jabarijeve najave od prije 8 dana o koristenju do sada nevidjenog oruzja. Ta izjava zvuci kao izjava covjeka koji nema puno vojnog iskustva (iako je general). Bas kao i Trump koji je 4 puta izbjegao vojsku radi bogatog tatice. Vise iskustva i znanja o ratu od Trumpa imamo svi mi koji smo bili ovdje u ratu. Frajer je debil i gotov je, bez obzira na sve. Al ce ga AIPAC zamijenit nekim drugim. Vjerovatno ide opet neki demokrata. Nece biti para za vracanje Obamacare, ali hoce paketa pomoci za obnovu izraelske infrastrukture. Vidjeli smo gotovo sve u prethodnim ratovima, i malo nas sta moze iznenadit.
Trenutna je situacija da se IDF dobro drzi, bez obzira na sigurno ogromnu stetu koju su Iranci napravili. Dok ne pogode Nevatim, Ramat David, Dimonu (ne daj Boze), rafineriju u Haifi...
Zaljevske zemlje? UAE odlican, Katar dobar, ostali lose.
Hajmo na stranu agresorske kampanje.
Strasna je ta kontrola neba koju imaju. Osim sto su destruktivni, napadi su jako precizni (sve sto su pogodili, ukljucujuci i skolu, sigurno su pogodili namjerno). Sada idu na ono o cemu je lajkujme pisao: unistenje ekonomskih resursa (nafta, struja, voda). Doduse, pocetak unistenja ove infrastrukture je kraj onog sto vec znamo: cilj nikada nije bio osloboditi Iran vladajuceg rezima.
I nema sta... Iranu u ovom trenutku da zaustavi F35 i vjerovatno mrezu UAV koji osim obavjestajaca na terenu i vjerovatno diverzanata pokrivaju teren, treba hitna pomoc Rusije (koja ne moze) i Kine u sredstvima odbrane-napada. Trebaju im S400 koji im jedini donekle mogu pomoc protiv F35, i gerani-rakete koji im daju sansu da zaustave f35 dok su na zemlji.
Kopnenom ofanzivom nece moci do njih. Jedino bi im pomogla diverzija na zemlji, da ih neko popali, ali to je vec u domenu sci-fi.
Jedino sto Iran do sad nije iskoristio su Huti, pa cemo vidjet sta su s njima skontali...
Ocekivano, trenutna slika bombardovanja je slicna prethodnoj kampanji. Krajnji istok jos uvijek nije gadjan:
[media]https://airwars.org/wp-content/uploads/ ... scaled.png[/media]
Mapa je nebitna, jer se sad gadja ono sto obicnog covjeka najvise zulja. Kad nestane struje, vode, pocinje agonija zivota, i tad ubistvo ajatolaha postaje manje i manje bitno. Da se razumijemo, zaista mislim da su Iranci najfanaticniji, i da ce se boriti do zadnjeg covjeka.
Obrisi konacnog rezultata se vec vide. Bicu hrabar i vjerovatno promasiti mnogo toga.
Iran je zakasnio s nuklearnom bombom. Jos u vrijeme Ahmedinedzada i Mossadove infiltracije. S Iranom se ne zavrsavaju ratovi. jer ostale zemlje zanimljive Americi imaju nuklearku. Izraelu je jos pik na Turskoj. i tu ce vjerovatno doci do jos jednog obracuna, a s tim sukobom ce zavrsiti sukobi u kojima su Izraelci ukljuceni. Naravno, do tad ce rijesiti pitanje Hezbollaha u Libanu i zavrsiti genocid u Gazi. Turskoj je najveci problem stari dedo Erdogan. Jeste mocan, ali uopste ne vidim da priprema vlastitu zamjenu u vidu tima ljudi. Njegovim silaskom, otvorit ce se prozor istog scenarija drustvenih nemira kao i u drugim zemljama. Dalje ce biti antagonizama i sukoba izmedju naroda, frakcija unutar islamskog svijeta.
Arapski svijet mi je interesantan. Koga ce odabrati za obnovu svojih kapaciteta? Siguran sam da se osjecaju izdanim od Amerike, ali vjerovatno Amerikanci ostaju.
Ne znam je li ko primjetio ko pobijedjuje u medjusobnom unistavanju naftne infrastrukture Iran-GCC. Pa Amerika naravno, jer je potraznja takva da ne moze svijet stati zbog nestasice nafte. Nafte mora biti. Bice je iz Venecuele, iz skriljaca, a ko ce obnoviti naftna polja GCC? Vjerovatno isti oni koji ce uzeti naftna polja Irana. Samo sto ce obnova ici puno sporije. ili ce ici s promjenom vlasnicke strukture nad istim uz vece ucesce stranog kapitala nego Aramca npr.
Da je ovako s naftom, siguran sam i zbog Hormuza. Da postoji interes da se Hormuz oslobodi, vidjeli bismo vise aviona oko njega, nego iznad Teherana. Za svaki zaglavljeni arapski tanker u Hormuzu, ide jedan iz Venezuele.
Mogli bismo vidjeti zbacivanje vladajucih porodica, ali to je vec problem islamskog svijeta. Muslimani su zakasnili u svemu. Suniti vise nego sije. Suniti su preslik naseg stanja. Vole bogate korumpirane vlastodrsce. Vole zapadni hedonizam i prilicno su lijeni. Vlastodrsci opet uljuljani u vlastitom sticanju, ne gledaju na narod i ne planiraju nista unaprijed osim da pokriju vlastita pokolenja za narednih 100 godina. Al je najvaznije da je pajdo prvi u safu.
Sve ovo se po meni nece desiti ako Iran okrene pricu i izdrzi. Aduti su mu tu. Prava na naftna polja, ekonomski resursi. Neka sve da sto ima za odbranu suvereniteta.
Aludiram na nuklearku. Nek pokazu da je imaju i da su ludi dovoljno da je ispale.
Ja navijam za Iran. Navijam za napadnute. Ovi su napadnuti, prevareni i navuceni. Kao i svaki rezim, cine ili su cinili zlocine, nanosili nepravdu. Al to je nazalost, svugdje u svijetu. Samo se ne slazem da su njihove nepravde ista vece od necijih drugih.
Primjera je pregrst. Samo se stalno nedostaci iranskog drustva uvijek stavljaju na prvo mjesto.
Nadam se da ce izdrzat.
Ne mogu da prihvatim da je svijetu ok ubiti necijeg papu. Kazu, ajatollah je sijao mrznju. Pa sijale su i pape, od inkvizicije, preko aminovanja nacistickih zlocina do Ratzingerovih natlapanja o mrznji drugih.
Zadnji koji je pokusao ubiti papu, Turcin, trune u zatvoru.
Last edited by kinvart on 08/03/2026 06:56, edited 1 time in total.