IRAN

zigzag

#58276 Re: IRAN

Post by zigzag »

zippoo87 wrote: 07/03/2026 20:05 Pogledajte gdje cio gamad postavljaju lancere raketa...bukvalno ispred zgrada i haustora i onda poslije tvrde,da neko gadja civile.
Ali kako je raketa pukla tacno u lancere presretaca a ovaj snima haha

Iranci im pokazuju da i njihovo oruzje moze pogoditi svaku metu u milimetar
Ko može razdvojiti snimke prvog udara iranaca nakon ubistva Kasimage, udara iz ljeta 2025. I ove danas?

Ovo su po meni sve stari snimci.
Čitalac

#58277 Re: IRAN

Post by Čitalac »

Opozicija bi to ovako...

Image
DebelinJoe

#58278 Re: IRAN

Post by DebelinJoe »

Ostali samo dugmići...

Piše Ahatović...
Čekao sam nekoliko dana da potvrdim vijest da je američki najsavremeniji protuzračno sistem THAAD izbačen iz upotrebe djelovanjem Iranskih raketa.
Iranci su pogodili djelove 13 baterije 2 Protuzračne brigade SAD-a koja od 2008. godine operira u bazi Navatim u Nagev pustinji sa jednim od najsofisticiranijih radarsko-osmatračkih mobilnih sistema sa X-band over horizont ASEA radarom prve generacije – AN/TPY-2 (AN/TPY-4 i 5 X-band radari 2 i 3 generacije su već dio američke svemirske odbrane).
Najsavremenijim američkim antiraketnim sistemom THAAD (eng.Terminal High Altitude Area Defense), upravlja pomenuti radar- AN/TPY-2. Prema tvrdnjama Pentagona procenat mogućnosti “provlačenja” jednog balističkog projektila kroz odbrambeni sistem THAAD je 1:1.000.000. i to bez upotrebe drugih elemenata odbrane kao što je raketni sistem MIM-109 “Patriot” Service PAC 3.
Projektil THAAD je razvijan više od 15 godina, a u operativnu upotrebu je uveden 2008. godine. Zadnje testiranje raketnog sistema THAAD je pokazalo da su njegove rakete presrele i oborile 5 različitih ciljeva lansiranih sa kopna, mora i zraka. U okviru tog testa, rakete THAAD su istovremeno pogodile interkontinentalni balistički projektil u stratosferi, balistički projektil srednjeg dometa u završnoj putanji, krstareči projektil na maloj visini izbačen iz aviona i još dva slična projektila lansirana sa broda i podmornice. Njegov sistem radarske detekcije ciljeva AN/TPY -2 radi u velikim dijapazonima frekvencija i ima domet detekcije i identifikacije ciljeva od najmanje 5 do 4.600 km (2500 nautičkih milja). Iako je domet raketa THAAD sistema svega 200 km, njihova efikasnost je skoro 100%. Jedan THAAD raketni sistem u kompletu sa osmatračkim radarima, agregatima i kontrolnim terminalima, košta nevjerovatnih 1,25 milijardi dolara, a SAD je 2008. godine naručila ukupno 24 lansera sa 800 projektila svaki po cijeni od 12,6 miliona dolara.
Sad možete vidjeti koja je šteta nanesena američko izraelskoj koaliciji.

zippoo87

#58279 Re: IRAN

Post by zippoo87 »

zigzag wrote: 07/03/2026 20:49
zippoo87 wrote: 07/03/2026 20:05 Pogledajte gdje cio gamad postavljaju lancere raketa...bukvalno ispred zgrada i haustora i onda poslije tvrde,da neko gadja civile.

Ko može razdvojiti snimke prvog udara iranaca nakon ubistva Kasimage, udara iz ljeta 2025. I ove danas?

To u ovom mom postu uopste nije bitno kada se desilo. Poenta je da je raketa pogodila mjesto u par desetaka metara,odakle se ispaljuje PVO. Znaci nisu cio Americke rakete najbolje i najpreciznije,kako se hvale.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#58280 Re: IRAN

Post by Bobi »

zigzag wrote: 07/03/2026 20:49 Ovo su po meni sve stari snimci.
Pssss..ne širi dezinformacije :D .
janje_

#58281 Re: IRAN

Post by janje_ »

emmir1 wrote: 07/03/2026 19:50
zippoo87 wrote: 07/03/2026 19:40
kera1231 wrote: 07/03/2026 19:29 Ne moraš biti bot da vidiš pravu sliku.

Iran je paraliziran, devastirana im je infrastruktura.
Daj nam te svoje dokaze na cemu temeljis ovakve postove ???
Niko ne moze doci do slika i videa sa mjesta napada ni iz Irana a ni iz Izraela,ali ti ocito imas tamo dousnike,pa ti javljaju sa terena ...je li tako ??? :lol: :lol:

Iz Irana ima dosta videa, nazalost dobro su ih nagrdili

Doslovno im ravnaju gradove

Aerodrome, stadione, muzeje, trgovacke ulice

Doslovno istresaju sve na njih da ih sto vise uniste
Gdje si gledo tih dosta videa? Poprilicna je cenzura na sve strane, pa me bas zanima gdje si to vidio?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#58282 Re: IRAN

Post by Velkoski »

pa ima ponekad, evo, trenutni gori oil field ili je neka rafinerija
zigzag

#58283 Re: IRAN

Post by zigzag »

zippoo87 wrote: 07/03/2026 20:53
zigzag wrote: 07/03/2026 20:49

To u ovom mom postu uopste nije bitno kada se desilo. Poenta je da je raketa pogodila mjesto u par desetaka metara,odakle se ispaljuje PVO. Znaci nisu cio Americke rakete najbolje i najpreciznije,kako se hvale.
Propaganda jevrejsko američkih četnika je žestoka. I iranci su pokazali da se mogu dobro nositi sa njima u ovom asimetričnom ratu i da će raketama napraviti dobru i preciznu štetu

Ali sumnjam da ovakvi snimci mogu proći današnju internet cenzuru. Jevrejska četničija je stegla pipu nakon hiljada snimaka iz 2025.
zigzag

#58284 Re: IRAN

Post by zigzag »

I da, omalovažanje protivnika se obilo o glavu i domaćim četnicima,ali i putinu, pa će i trumpu
Čitalac

#58285 Re: IRAN

Post by Čitalac »

I autor objave kaže u komentarima da je snimak iz prošle godine.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#58286 Re: IRAN

Post by Velkoski »

Ne znam šta Kinezi čekaju :zzzz:
Romanija

#58287 Re: IRAN

Post by Romanija »

Velkoski wrote: 07/03/2026 21:02

Ne znam šta Kinezi čekaju :zzzz:
Ne cekaju nista, sta mogu tacno uraditi, prestati stancanje plasticnih lavora i teledirigovanih automobila igaracaka i tako zadeverati Zapad?!? Fokus je Tajvan i gradjenje snaga kojima US nece ni teoretski moci parirati, a onda cao Tajvan; a Putin je uvjek tu za naftne derivate.
Naravno ici ce neka moralna podrska i zabrinutost kao sto su Turci kemalisti birvaktile nama davali podrsku.
Kao sto Sun Tzu kaze, Iranci (klerikalni rezim sa svim insitutcijama) su sada na samrtnickom bojnom polju gdje se bori na zivot i smrt, ako prezive ovo to im je i pobjeda. A onda narednih 30 godina ce ganjati novu strategiju sta i kako.
mist

#58288 Re: IRAN

Post by mist »

Sad Hezbolah preuzeo primat,sta se milijardi skrsilo u sedam dana :-)
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#58289 Re: IRAN

Post by arman1 »

Russian intelligence sources have released a startling report claiming that Israel has suffered massive personnel and strategic losses following the first 72 hours of Iranian retaliatory strikes. According to these findings, the casualties include high-ranking officials and specialized personnel, including 11 nuclear scientists and 6 IDF generals.

The report specifically highlights a critical security breach at the Dimona nuclear facility, suggesting that Israel has lost operational access or control over the site during the height of the bombardment. This would mark one of the most significant strategic blows to Israeli national security in decades, targeting the core of its defensive and scientific infrastructure.

Beyond high-level leadership, the data suggests a heavy toll on the Israeli military's operational capacity, with reports of 198 airforce officers and 462 soldiers killed in action. Additionally, the Mossad intelligence agency has allegedly lost 32 agents, indicating that the Iranian retaliation successfully targeted sensitive intelligence nodes and personnel.

While Israeli officials have not yet confirmed the scale of these specific figures, the report from Moscow underscores the high intensity of the 2026 conflict's "retaliation phase." The coordination required for such precise strikes on scientists and generals suggests that Iran utilized advanced intelligence—potentially aided by outside powers—to bypass traditional air defense umbrellas.

We are continuing to follow these developments at TechTimes as the fog of war remains thick over the klix casualty counts in the region. Stay tuned for further updates on how the Israeli government and the IDF plan to respond to these reported losses and the status of the Dimona facility.

#Israel #IranWar #MilitaryIntel #BreakingNews #Geopolitics
saimidin

#58290 Re: IRAN

Post by saimidin »

Daleko je kina, da su šta htjeli trebalo je davno, sada je prilično kasno, a kad putler neće a tu mu je preko bare, šta i zašto bi kina

Mislim da su obojica shvatili da ih čuva samo bomba, jer je zapad i dalje daleko ispred tehnološki i da je bolje ne pokretati :izet:

Iran bi mogao dobiti nešto kao primirje, kada trump proglasi "pobjedu", ali Zionaciste će teško skinuti s vrata :evil:
husein_kapetan

#58291 Re: IRAN

Post by husein_kapetan »

alijagoro wrote: 07/03/2026 20:04
Prolaze i ove iz Libana kroz presretace :izet:
Sinoć pisah..mislim da im je kompletna struktura iron dome-a u komadima.. jasno se vidi neusaglašenost između ELM-a-BMC-a i lansera..kako napisah sinoć vizuelno akviziraju, lansiraju pa očekuju da će blizinski senzori nešto napraviti.. niti jednu ovako zaustaviti neće..Hezbolahu je ovo prilika kakvu zasigurno neće propustiti..
Mislim da su razmjere uništenja radarsko presretačkih sistema daleko veće od onog što naslućujemo..
alijagoro

#58292 Re: IRAN

Post by alijagoro »

Danguba

#58293 Re: IRAN

Post by Danguba »

Uglavnom, rafinerije gore po prvi put tako da nema starog snimka... :D
alijagoro

#58294 Re: IRAN

Post by alijagoro »

Opet dronovi roknuse iza
Ludzak

#58295 Re: IRAN

Post by Ludzak »

husein_kapetan wrote: 07/03/2026 21:28
Sinoć pisah..mislim da im je kompletna struktura iron dome-a u komadima.. jasno se vidi neusaglašenost između ELM-a-BMC-a i lansera..kako napisah sinoć vizuelno akviziraju, lansiraju pa očekuju da će blizinski senzori nešto napraviti.. niti jednu ovako zaustaviti neće..Hezbolahu je ovo prilika kakvu zasigurno neće propustiti..
Mislim da su razmjere uništenja radarsko presretačkih sistema daleko veće od onog što naslućujemo..
O kakvom uništenju se radi? Već danima se piše o tome? Ja na ovim videima vidim da su većina raketa presretnuta.
husein_kapetan

#58296 Re: IRAN

Post by husein_kapetan »

Iz ovih šturih fragmenata necenzurisanog se jasno vidi stepen do koga je sukob došao danas..ovo je hezbolahov učinak mislim jer pokretni lanseri ne stoje dugo na jednom mjestu.. odakle im podatci o poziciji mobilnog lansera je da se vidi..svašta..
Kako onaj mrčo reče ..motaj kablove-gotov iran..
putokaz1

#58297 Re: IRAN

Post by putokaz1 »

husein_kapetan wrote: 07/03/2026 21:40

Iz ovih šturih fragmenata necenzurisanog se jasno vidi stepen do koga je sukob došao danas..ovo je hezbolahov učinak mislim jer pokretni lanseri ne stoje dugo na jednom mjestu.. odakle im podatci o poziciji mobilnog lansera je da se vidi..svašta..
Kako onaj mrčo reče ..motaj kablove-gotov iran..
Pogresna zadnja rijec ide ovako motaj kablove gotov izrael
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#58298 Re: IRAN

Post by PreWiBa »

Ludzak wrote: 07/03/2026 21:38
O kakvom uništenju se radi? Već danima se piše o tome? Ja na ovim videima vidim da su većina raketa presretnuta.
Kao što sam već rekao, ovdje ljudi samo komentarišu sa emocijama, a ne sa stvarima sa terena.

90% ovoga što se ovdje objavljuje čine UI radovi, stari snimci i slično.
Iran Izraelu direktno ne može ništa.
Jedina stvar koja je važna za dalji tok rata je da li će se uspjeti uspostaviti protok nafte kroz Perzijski zaljev, ili neka alternativa da se opet cijena nafte i gasa dovede u red.
Ako Amerika uspije da to pitanje riješi, Iran je gotov. Ako ne uspije, vjerovatno će se napad zaustaviti.
drogon2

#58299 Re: IRAN

Post by drogon2 »

Prije da vidis da se presretaci samounistavaju ,jer su fulili metu
Ironmen

#58300 Re: IRAN

Post by Ironmen »

Na snimku se vide 4 raketa kako prolaze kroz stit koji je iz nekog razloga slijep, kao sto objasni kolega iznas strucno, ogorma je cenzura i ovaj snimak je vjerovatno iz Libana.
Post Reply