na krovu katedrale? zanimljivo
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#105226 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#105227 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Za mene je to Marin Dvor.dječak sa šibicama wrote: ↑06/03/2026 18:17 Neki su govorili da je strogi centar kod alipasine dzamije i kina radnik, higijenski zavod.
Neki Ferhadija, oko Katedrale. Neki Vjecna vatra. Tesko je odrediti strogi centar Sarajeva.
Najjaci kvart u drzavi djece mi.
- dječak sa šibicama
#105228 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ona je bas rekla "na Katedrali" i taj klip su postavljali po FB ljudi se sprdali sa izjavom, pa sam tako i vidio.
Dobar je Marindvor, samo malo bucan za stanovati. Mozda tamo negdje oko Magribije dzamije, mada meni je Gorica najjaca. Zivio par godina gore, milina, kljuckim se spustis do kina Radnik za minutu a gore 100 metara tisina nema nikakve buke i gradske vreve. Plus sunce po cijeli dan.
Dobar je Marindvor, samo malo bucan za stanovati. Mozda tamo negdje oko Magribije dzamije, mada meni je Gorica najjaca. Zivio par godina gore, milina, kljuckim se spustis do kina Radnik za minutu a gore 100 metara tisina nema nikakve buke i gradske vreve. Plus sunce po cijeli dan.
- drug_profi
#105229 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa hoce. Vozac tramvaja.dječak sa šibicama wrote: ↑06/03/2026 14:47 Ne znam za talijanske ostavke, mislim da ce krivac u Italiji uskoro na sud a u BiH nece niko, jer vec se svi usutili.
Kod nas bi se dogla buna iako sve ukazuje da jeste kriv.
- black
#105230 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
centar i epicentar_BataZiv_0809 wrote: ↑06/03/2026 18:48Za mene je to Marin Dvor.dječak sa šibicama wrote: ↑06/03/2026 18:17 Neki su govorili da je strogi centar kod alipasine dzamije i kina radnik, higijenski zavod.
Neki Ferhadija, oko Katedrale. Neki Vjecna vatra. Tesko je odrediti strogi centar Sarajeva.
Najjaci kvart u drzavi djece mi.
- Edin H.
#105231 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ispred, ali ne i iza Katedraledječak sa šibicama wrote: ↑06/03/2026 18:17 Neki su govorili da je strogi centar kod alipasine dzamije i kina radnik, higijenski zavod.
- muha_sa
#105232 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Vazda se govorilo na Katedrali--ona trafila na Katedrali--knjžara na Katedrali--Varteks na Katedrali--moj stari sa Katedrali--iz Štrosmajerove.
- dječak sa šibicama
#105233 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Uckur pita na Katedrali

- muha_sa
#105234 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ekspres restoran Hercegovina na Katedrali
- Edin H.
#105235 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne zvuči ispravno, ali se uvijek tako govorilo.
Kao kada kažeš idem na trajvan ne znači da ćeš se popeti na krov da skidaš trolu.
- muha_sa
#105236 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- Thorgerson
#105237 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Za ovo treba zato komunalna inspekcija ili ko vec moze. Jer nemamo eko policiju._BataZiv_0809 wrote: ↑06/03/2026 16:51Strasan problem. Ne mozes im dogovoriti.Cecilija wrote: ↑05/03/2026 10:46 Ljudi dragi ima li pomoći kontra ove poremećene gerijatrije koja hljebove mrvi oko kontejnera?
Nisam jutros mogla zastajkivati da slikavam jer sam žurila ali kunem se dragim bogom od B i C faze su napravili Armagedon. Imala sam nagon za povraćanjem, ne znam kako sam stigla na odredište a da mi nije pozlilo. Dakle od kafea TimeOut, onom stranom kojom idu auta, uz OŠ Meša Selimović, pa niz ulicu koja spaja dva Trga, travnate površine su krcate izmrvljenim hljebom! Toliko ga je bilo i toliko su ga vjetar i ptice raznijeli da su pješaci na pločniku gazili po komadićima! Nisam odavno ništa jezivije vidjela
Kakav je to mentalni sklop koji takve stvari radi, valjda hoće nasilu sevapa ili im odzvanja ona sirotinjska mantra da se hljeb ne baca. Pa je li to čulo za hranilice za ptice, ako su besposleni mogu hiljade hranilica napraviti. Ljudi hodaju po hljebu a kako je vidjeti hljeb u blatu i smeću oko kontejnera o tome da i ne pričam
Ne znam na koji broj da zovem, ovo je ekološka katastrofa, leglo zaraze a o strancima koji ovo viđaju da ne pričam. Ima li kakav broj da se zove, neka komunalna, zelena policija, išta i iko?![]()
Kod mene isto. Oko kontejnera brdo hljeba. Pa jbt nisu ni golubovi dinosauri.
Ovi penzioneri dodju pa izmrve. Haj to i nekako ptice pojedu, kisa ispere. Ali ima bagre koja baci samo kriske hljeba. Pola, trecinu somuna itd.
Uzas.
Al da stane neko tu jedan dan i opali kaznu par ljudi, qrac bi ikome vise palo na pamet da baca hljeb.
Jos hej, oni misle cine dobro djelo. Ili pojedi. Ili baci u kontejner. Ili kupi brate koliko mozes pojest. I gotovo. Jok, kaze gdje cu bacat. Aha, znaci ok je hljeb baciti na pod, zemlju gdje zivotinje i ljudi gazaju, seru, pisaju - ali ne do bog baciti u kontejner. Pa cisce je u kontejneru, nego oko njega jbt.
- dječak sa šibicama
#105238 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa idem na Otoku, na Cengic Vilu, na Grbavicu, na Alipasino, na Dobrinju, ali u Butmir i u Hrasnicu pa i u Vogoscu 
- muha_sa
#105239 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne bacat hljeb iliti kruh u kontejner
ima Miljacka--idi na obalu pa nahrani patke a ima i pokoja ribica koju ceš obradovat.
Bacat pored kontejnera il u park strogo kažnjavat jer je kazna najbolja vaspitna metoda.
Bacat pored kontejnera il u park strogo kažnjavat jer je kazna najbolja vaspitna metoda.
-
Hakiz
- muha_sa
#105241 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Gdje to kažnjavaju
Evo kod mene--Gradačačka ulica--svaki dan bi kod i oko Binga mogli uzet par milja maraka na kaznama. Gledam patrole kako prolaze i ne pomisle stat--ima ih koji stanu al da svrate u obližnju pekaru il da noge protegnu--sve vide al im ne pada na pamet čestitku za brisac zakacit
Ovom gradu je potrebno bar dvatedesetak pauka--da svaki dan kruže i dižu auta. eto love
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#105242 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A vidjam i bacanje tjestenine sa prozora i balkonaThorgerson wrote: ↑06/03/2026 20:06Za ovo treba zato komunalna inspekcija ili ko vec moze. Jer nemamo eko policiju._BataZiv_0809 wrote: ↑06/03/2026 16:51Strasan problem. Ne mozes im dogovoriti.Cecilija wrote: ↑05/03/2026 10:46 Ljudi dragi ima li pomoći kontra ove poremećene gerijatrije koja hljebove mrvi oko kontejnera?
Nisam jutros mogla zastajkivati da slikavam jer sam žurila ali kunem se dragim bogom od B i C faze su napravili Armagedon. Imala sam nagon za povraćanjem, ne znam kako sam stigla na odredište a da mi nije pozlilo. Dakle od kafea TimeOut, onom stranom kojom idu auta, uz OŠ Meša Selimović, pa niz ulicu koja spaja dva Trga, travnate površine su krcate izmrvljenim hljebom! Toliko ga je bilo i toliko su ga vjetar i ptice raznijeli da su pješaci na pločniku gazili po komadićima! Nisam odavno ništa jezivije vidjela
Kakav je to mentalni sklop koji takve stvari radi, valjda hoće nasilu sevapa ili im odzvanja ona sirotinjska mantra da se hljeb ne baca. Pa je li to čulo za hranilice za ptice, ako su besposleni mogu hiljade hranilica napraviti. Ljudi hodaju po hljebu a kako je vidjeti hljeb u blatu i smeću oko kontejnera o tome da i ne pričam
Ne znam na koji broj da zovem, ovo je ekološka katastrofa, leglo zaraze a o strancima koji ovo viđaju da ne pričam. Ima li kakav broj da se zove, neka komunalna, zelena policija, išta i iko?![]()
Kod mene isto. Oko kontejnera brdo hljeba. Pa jbt nisu ni golubovi dinosauri.
Ovi penzioneri dodju pa izmrve. Haj to i nekako ptice pojedu, kisa ispere. Ali ima bagre koja baci samo kriske hljeba. Pola, trecinu somuna itd.
Uzas.
Al da stane neko tu jedan dan i opali kaznu par ljudi, qrac bi ikome vise palo na pamet da baca hljeb.
Jos hej, oni misle cine dobro djelo. Ili pojedi. Ili baci u kontejner. Ili kupi brate koliko mozes pojest. I gotovo. Jok, kaze gdje cu bacat. Aha, znaci ok je hljeb baciti na pod, zemlju gdje zivotinje i ljudi gazaju, seru, pisaju - ali ne do bog baciti u kontejner. Pa cisce je u kontejneru, nego oko njega jbt.
- nivla
#105243 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
u zgradi gdje zivim tako se ponasaju samo oni sto su tu od 1958 tj otkad je zgrada napravljena, kosti, meso, hljeb, istresanje mrva itd, sve gradjani
-
Hakiz
#105244 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zato i kažem. Kada god neko spomene da samo kažnjavanje rješava treba imati na umu da neko treba raditi na kažnjavanju. Samo određivanje kazne na papiru ništa ne znači.muha_sa wrote: ↑06/03/2026 20:43Gdje to kažnjavaju![]()
Evo kod mene--Gradačačka ulica--svaki dan bi kod i oko Binga mogli uzet par milja maraka na kaznama. Gledam patrole kako prolaze i ne pomisle stat--ima ih koji stanu al da svrate u obližnju pekaru il da noge protegnu--sve vide al im ne pada na pamet čestitku za brisac zakacit![]()
Ovom gradu je potrebno bar dvatedesetak pauka--da svaki dan kruže i dižu auta. eto love![]()
Imamo nelegalnu gradnju i intervencije na objektima, nepropisno parkiranje, loženje smeća, bacanje otpada svuda, šverc cigaretama otvoreno na pijacama, nepoštovanje zakona o pušenju itd. To su sve stvari na kojima se mogu naplatiti ozbiljni novci. A vlast odlučuje da pusti te stvari da se dešavaju bez kažnjavanja.
Koji je interes vlasti da tu pušta? Ko iz vlasti kiotroliše cigarete na pijaci Otoka?
Nova paradigma. Ista kao stara.
- mayab
#105245 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
problemi sa tim bezobraznim parkiranjima i zaustavljanjima se neće iskorjeniti bez reforme , tj. prevaziđeno je da samo policija piše kazne za parkiranje !muha_sa wrote: ↑06/03/2026 20:43Gdje to kažnjavaju![]()
Evo kod mene--Gradačačka ulica--svaki dan bi kod i oko Binga mogli uzet par milja maraka na kaznama. Gledam patrole kako prolaze i ne pomisle stat--ima ih koji stanu al da svrate u obližnju pekaru il da noge protegnu--sve vide al im ne pada na pamet čestitku za brisac zakacit![]()
Ovom gradu je potrebno bar dvatedesetak pauka--da svaki dan kruže i dižu auta. eto love![]()
Po Njemačkoj sigurno znam da u svakom gradu parkiranje kontrolira neka vrsta komunalne službe ,
imaju ovlaštenje pisati kazne za nepropisno parkiranje, i mahom se šetaju i pišu po centru grada...
Pa nije Nijemac ništa bolji od prosječnog balkanca , voli i on da se parkira gdje stigne , a i da ne plati ,
ali ove (tamo gdje sam ja bio , mahom to rade žene

Last edited by mayab on 07/03/2026 08:01, edited 1 time in total.
-
daario naharis
#105246 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja sam jednom pitao policajca zasto ne kaznjavaju sve koji su nepropisno parkirani. On mi je odgovorio: "Ne ide to tako Pašaaaa". 
- muha_sa
#105247 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
mayab wrote: ↑07/03/2026 07:52problemi sa tim bezobraznim parkiranjima i zaustavljanjima se neće iskorjeniti bez reforme , tj. prevaziđeno je da samo policija piše kazne za parkiranje !muha_sa wrote: ↑06/03/2026 20:43Gdje to kažnjavaju![]()
Po Njemačkoj sigurno znam da u svakom gradu parkiranje kontrolira neka vrsta komunalne službe ,
imaju ovlaštenje pisati kazne za nepropisno parkiranje, i mahom se šetaju i pišu po centru grada...
Pa nije Nijemac ništa bolji od prosječnog balkanca , voli i on da se parkira gdje stigne , a i da ne plati ,
ali ove (tamo gdje sam ja bio , mahom to rade žene) što to obilaze i pišu su im strah i trepet , više ih se boje nego policije
![]()
U ŠveCkoj nigdje ne vidjeh policajca a koverta za brisacem
Kcerka i ja otišli u kupovinu--pred tržnim centrom u koji smo išli imaš pola sata gratis parkirat--mi se vratili nakon 35 minuta koverta
Gledat ceš na sat i pazit i minut da ne prekoraciš
-
el_bake007
#105248 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
mayab wrote: ↑07/03/2026 07:52problemi sa tim bezobraznim parkiranjima i zaustavljanjima se neće iskorjeniti bez reforme , tj. prevaziđeno je da samo policija piše kazne za parkiranje !muha_sa wrote: ↑06/03/2026 20:43Gdje to kažnjavaju![]()
ali ove (tamo gdje sam ja bio , mahom to rade žene) što to obilaze i pišu su im strah i trepet , više ih se boje nego policije
![]()
ne radi se to zato sto zele da svi normalno i propisno parkiraju nego se to radi zbog punjenja drzavne kase i finansiranja socijalnih programa, prije toga se napravi umjetna nestasica parkinga pod izgovorom "zastite okolisa" , "walkable grada" i slicno.
- muha_sa
- Edin H.
#105250 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Šah matdaario naharis wrote: ↑07/03/2026 07:55 Ja sam jednom pitao policajca zasto ne kaznjavaju sve koji su nepropisno parkirani. On mi je odgovorio: "Ne ide to tako Pašaaaa".![]()