Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- BHF_Manijak
#90676 Re: Liverpool FC
Bruka.
Pickast pristup od starta i vucaranje po terenu. Proigrali nakon 1:0.
Vezni red ocajan, Konate ispao kod gola. Kud ce na Virgilovog covjeka?
Pickast pristup od starta i vucaranje po terenu. Proigrali nakon 1:0.
Vezni red ocajan, Konate ispao kod gola. Kud ce na Virgilovog covjeka?
- ismar2215
#90677 Re: Liverpool FC
Glupa je priča Liverpool ne tjera trenere bla bla, nije to naš način. Veliki klubovi rade velike rezove kad se to mora uraditi. Ovo je više postalo smiješno. Umjesto da igramo svoju igru, pokušavamo sad kao nešto imitirati Arsenal i slične tučom u kaznenom na svaki korner, a očigledno je da smo u tom 10 nivoa ispod ostalih. Slot i ostatak strucnog staba brukaju nas iz kola u kolo. Vec je upropastio Salaha koji se nikad nece vratiti u formu, Chiesi je uništio svaku sansu da ozivi karijeru, a ako ovako nastavi do dna s kojeg nema nazad otjerat ce i Virgila, Konatea, Mac Allistera... Trebat ce nam 10 igrača da se vratimo na vrh zbog Slotovih sranja. Ali ne, Liverpool ne tjera trenera u pola sezone. I prosli put kad smo grohnuli pa se vracali 30 godina bilo je zbog zakasnjele reakcije, uvijek je tako. Nema se šta čekati sa izmjenom segmenta koji ne funkcioniše. Liverpoolovo trpljenje lošeg menadžera je posebno samo po tome što je idiotsko.
- Pandakonda
#90678 Re: Liverpool FC
Ekipi se nema sta puno prigovoriti jer su realno pojeli Vukove. Ovo na kraju ih je samo bog pogledao da se od Gomeza odbije. Ovo je poraz individualnih gluposti Gakpa, Macce, Salaha i nonšalantnosti Virgila. Kad je Gakpo skide kopackom pred golom umalo tv ne razvalih 
Sva sreća pa do kraja sezone igramo protiv direktnih konkurenata pa se moze iscupati. Inace bi rekao da je bruka dovest sebe u situaciju da cupas pobjedu/bod sa ekipom koja je zadnja na tabeli ali jbg takvi na kraju uvijek budu najžilaviji. Pogotovo pred kraj sezone
Sva sreća pa do kraja sezone igramo protiv direktnih konkurenata pa se moze iscupati. Inace bi rekao da je bruka dovest sebe u situaciju da cupas pobjedu/bod sa ekipom koja je zadnja na tabeli ali jbg takvi na kraju uvijek budu najžilaviji. Pogotovo pred kraj sezone
-
missko
#90679 Re: Liverpool FC
Wolfsi dohakali Amorimu dal ce jos kome
- ismar2215
#90680 Re: Liverpool FC
Cime su pojeli? Nijedne konkretne akcije nije bilo, sve na horuk bez ikakve vizije. Gakpo izbio ispred Jonesa nakon guzve na korneru, Rio ni iz cega kroz dva igraca pogodio stativu i Salahu poklonili loptu za go. Nijedna jedina kvalitetna akcija nije odigrana, samo suhi impotentni posjed.Pandakonda wrote: ↑03/03/2026 23:22 Ekipi se nema sta puno prigovoriti jer su realno pojeli Vukove. Ovo na kraju ih je samo bog pogledao da se od Gomeza odbije. Ovo je poraz individualnih gluposti Gakpa, Macce, Salaha i nonšalantnosti Virgila. Kad je Gakpo skide kopackom pred golom umalo tv ne razvalih
-
convict
#90681 Re: Liverpool FC
Ne znam kako je to sreca i otkud optimizam za utakmice protiv direktnih konkutenata. Bodove treba skupljati na ovakvim utakmicama i steci neku prednost u narednih par kola. Na kraju sezone gostovanje Unitedu i Villi i Chelsea kuci, sve u 15 dana, ako se dotad ne osiguramo, necemo ni tad.Pandakonda wrote: ↑03/03/2026 23:22 Ekipi se nema sta puno prigovoriti jer su realno pojeli Vukove. Ovo na kraju ih je samo bog pogledao da se od Gomeza odbije. Ovo je poraz individualnih gluposti Gakpa, Macce, Salaha i nonšalantnosti Virgila. Kad je Gakpo skide kopackom pred golom umalo tv ne razvalih
- no_sekirli
#90682 Re: Liverpool FC
Prvo smo kukali na Arsenal, pa onda kopirali njihovu igru, jer realno nemamo nikakve akcije niti automatizme iz kojih postižemo golove iz otvorene igre. Većinom prekidi i greške protivnika, kao što je Salah sinoć zabio.ismar2215 wrote: ↑03/03/2026 23:20 Glupa je priča Liverpool ne tjera trenere bla bla, nije to naš način. Veliki klubovi rade velike rezove kad se to mora uraditi. Ovo je više postalo smiješno. Umjesto da igramo svoju igru, pokušavamo sad kao nešto imitirati Arsenal i slične tučom u kaznenom na svaki korner, a očigledno je da smo u tom 10 nivoa ispod ostalih. Slot i ostatak strucnog staba brukaju nas iz kola u kolo. Vec je upropastio Salaha koji se nikad nece vratiti u formu, Chiesi je uništio svaku sansu da ozivi karijeru, a ako ovako nastavi do dna s kojeg nema nazad otjerat ce i Virgila, Konatea, Mac Allistera... Trebat ce nam 10 igrača da se vratimo na vrh zbog Slotovih sranja. Ali ne, Liverpool ne tjera trenera u pola sezone. I prosli put kad smo grohnuli pa se vracali 30 godina bilo je zbog zakasnjele reakcije, uvijek je tako. Nema se šta čekati sa izmjenom segmenta koji ne funkcioniše. Liverpoolovo trpljenje lošeg menadžera je posebno samo po tome što je idiotsko.
Sa Slotom je već odavno letargija, igrači su premoreni i sami su svjesni da u zadnjih 3 minute sigurno gube tekmu, ako ne vode 3 razlike, samo se čeka da protivnik bude blizu gola i da se primi.
- BHF_Manijak
#90683 Re: Liverpool FC
Reakcije kod drugog gola su da takve da trebas pola ekipe nasamarati!
Citav jedan lanac, od Jonesa retardiranog koji umjesto da nabije loptu naprijed, pokusava nesto lafo iznijeti preko Alissona, onda Alissonovo izbijanje k´o da prvi put nabija loptu u zivotu, sam frajer na 35 metara od gola - prijem, trka prema 16m, pogledati reakciju Ria tu. OK, dijete su, ovo ono, ali majku mu jebem 17 ti je bolan godina, usao si prije 15minuta, pa mozes li potrcati za likom?! I na kraju 3 igraca Liverpoola koja kalkulisu uci u blok ili ne i pored njih trojice lik suta hladno.
Kompletna sezona stade u taj jedan gol. Govor tijela, ponasanje, igra.
Citav jedan lanac, od Jonesa retardiranog koji umjesto da nabije loptu naprijed, pokusava nesto lafo iznijeti preko Alissona, onda Alissonovo izbijanje k´o da prvi put nabija loptu u zivotu, sam frajer na 35 metara od gola - prijem, trka prema 16m, pogledati reakciju Ria tu. OK, dijete su, ovo ono, ali majku mu jebem 17 ti je bolan godina, usao si prije 15minuta, pa mozes li potrcati za likom?! I na kraju 3 igraca Liverpoola koja kalkulisu uci u blok ili ne i pored njih trojice lik suta hladno.
Kompletna sezona stade u taj jedan gol. Govor tijela, ponasanje, igra.
- BHF_Manijak
#90684 Re: Liverpool FC
Owen objasnio ono sto manje-vise se godinama prica za Jonesa i sto je Slot nekad i prosle sezone javno rekao za njega. Jednostavno previse kontakta s loptom, vrlo cesto predugo drzi posjed, sam sebe uvaljuje u problem, bespotrebno gradjenje lopte milion puta na svojoj polovini itd.
https://www.youtube.com/shorts/ovPxUp4A9Xs
Uglavnom govorim vec neko vrijeme da nece nikad ni u sta vise izrasti od rotacijskog igraca.
Zato me i nece cudit ako ga puste na ljeto i zamijene ga s nekim klasicnim zadnjim veznim ala Wharton, Anderson, Camavinga. To su imena koja se spominju.
https://www.youtube.com/shorts/ovPxUp4A9Xs
Uglavnom govorim vec neko vrijeme da nece nikad ni u sta vise izrasti od rotacijskog igraca.
Zato me i nece cudit ako ga puste na ljeto i zamijene ga s nekim klasicnim zadnjim veznim ala Wharton, Anderson, Camavinga. To su imena koja se spominju.
- ismar2215
#90685 Re: Liverpool FC
Cuj ti njemu izjave. Misli da je ovo neko opravdanje, a ovo je bukvalno razlog za otpustit menadžera u svakoj oblasti, ne samo u fudbalu. Dobio si pare da izgradiš nešto, ali si pogrešno procijenio stanje u okruženju, odnosno ligi u ovom slučaju. Vadiona mu je da nije do njega, nego do ostali 5-6 konkurentata koji su šupci jer ne igraju kako su igrali prethodnih sezona
- no_sekirli
#90686 Re: Liverpool FC
Slot isto da pijan daje izjave.
-
convict
#90687 Re: Liverpool FC
U dvije najlosije sezone u Kloppovoj eri imali smo po 9 poraza. Slot je to ostvario 9 kola prije kraja.
- I naravno Dzej
#90688 Re: Liverpool FC
Zar nije liga nikad slabija , pa ce zato Arsenal osvojitiismar2215 wrote: ↑04/03/2026 09:23 Cuj ti njemu izjave. Misli da je ovo neko opravdanje, a ovo je bukvalno razlog za otpustit menadžera u svakoj oblasti, ne samo u fudbalu. Dobio si pare da izgradiš nešto, ali si pogrešno procijenio stanje u okruženju, odnosno ligi u ovom slučaju. Vadiona mu je da nije do njega, nego do ostali 5-6 konkurentata koji su šupci jer ne igraju kako su igrali prethodnih sezona Arne, ti si debil!
- drug_profi
#90689 Re: Liverpool FC
Problem je što ovo ni na šta ne liči.
Da kažeš fali igrač tu ili onaj nije u formi.
Nego nema nikakve slike isto ko kad se mi skupimo na terminu pa igramo utakmicu bez plana i taktike ikakve. Na kvalitet pojedinca i bljesak inspiracije se nešto odigra.
Da kažeš fali igrač tu ili onaj nije u formi.
Nego nema nikakve slike isto ko kad se mi skupimo na terminu pa igramo utakmicu bez plana i taktike ikakve. Na kvalitet pojedinca i bljesak inspiracije se nešto odigra.
- Pandakonda
#90690 Re: Liverpool FC
Jos jedan zanimljiv podatak, Liverpool je u zadnjih 10 sezona imao najvise poraza (9) u sezonama 2020/21, 2022/23 i sad 2025/26. A od te 3 sezone dvije su bile nakon osvojene titule 
- no_sekirli
#90691 Re: Liverpool FC
Meni poraz kao poraz uopce nije problem, kad izidje jaki protivnik koji te razbije. Vecina nasih poraza ove sezone su bili od protivnika koji su na dnu, jednom nogom ispali iz lige. Isti ti protiv nas izgledaju kao Real, ne sto su oni toliko dobri, nego sto je nasa taktika i zalaganje dno dna.
Trenerski dio je zakazao, htjeli mi to priznati ili ne. Ne moze me nitko ubijediti da je bilo koja linija, ili pojedinac Vukova bolji od naseg, a ljudi nam uvale 2 komada bez problema. Od 22 postignuta ukupno u 30 kola, 3 ukrhaju nama.
Ne znam samo kako Slot ima obraza vise biti na klupi i trziti izlike za svoj nerad od tekme do tekme.
Trenerski dio je zakazao, htjeli mi to priznati ili ne. Ne moze me nitko ubijediti da je bilo koja linija, ili pojedinac Vukova bolji od naseg, a ljudi nam uvale 2 komada bez problema. Od 22 postignuta ukupno u 30 kola, 3 ukrhaju nama.
Ne znam samo kako Slot ima obraza vise biti na klupi i trziti izlike za svoj nerad od tekme do tekme.
- drug_profi
#90692 Re: Liverpool FC
Ovaj Totenhem će da se izvadi na Liverpulu, ko da gledam.
- no_sekirli
#90693 Re: Liverpool FC
Siguran tip na kladari tko se kladi.
Ali kad im pogledas listu ozlijedjenih, ono je katastrofa.
- BHF_Manijak
- Pandakonda
#90695 Re: Liverpool FC
Kakve veze ima trener sa tim sto Gakpo kopackom skine loptu sa gol linije? Ili sto VVD i Konate dobiju brain fart i otvore gol protivniku? A na sve ovo nemas adekvatne izmjene.no_sekirli wrote: ↑05/03/2026 18:17 Meni poraz kao poraz uopce nije problem, kad izidje jaki protivnik koji te razbije. Vecina nasih poraza ove sezone su bili od protivnika koji su na dnu, jednom nogom ispali iz lige. Isti ti protiv nas izgledaju kao Real, ne sto su oni toliko dobri, nego sto je nasa taktika i zalaganje dno dna.
Ima donekle i do Slota ali je glupo sve svaljivati na njega osim da jednostavno priznamo da su igraci u losoj formi i da su nas povrede iskasapile. Nije Slot magicno izgubio trenersko znanje niti je slucajno uzeo titulu prosle godine. Treba pregurati tranziciju i sacekat da se povrede saniraju pa onda praviti sud. Teško bi bilo koji drugi trener izvukao bolju situaciju od ove trenutne. I Guardiola je halalio proslu sezonu radi tranzicije a ovu tek staju polako na noge kako se pojacanja uklapaju
-
Armin2013
#90696 Re: Liverpool FC
Nije sve do Slota naravno, kada igrači izađu i igraju bez truna zara kao proslu utakmicu nema se tu sta, i vecina utakmica je takva bila, ne mogu 3 pasa sastavit.
Ali je kriv Slot sto forsira Salaha i Gakpa recimo, ja bi promijenio pa neka bude gore al bar da proba.
Sporo reaguje sa izmjenama kada se tim muci on ceka da primimo gol pa onda pravi izmjenu, ako vidis da prvo poluvrijeme nije ok odmah razmisljaj da nesto mijenjas, to me nervira.
Naravno da su mu povrede poremetile koncepciju ali bas da onako lose igramo, ne znam
Ali je kriv Slot sto forsira Salaha i Gakpa recimo, ja bi promijenio pa neka bude gore al bar da proba.
Sporo reaguje sa izmjenama kada se tim muci on ceka da primimo gol pa onda pravi izmjenu, ako vidis da prvo poluvrijeme nije ok odmah razmisljaj da nesto mijenjas, to me nervira.
Naravno da su mu povrede poremetile koncepciju ali bas da onako lose igramo, ne znam
- AmiĐa_Idriz
#90697 Re: Liverpool FC
Veceras prebitna utakmica. FA Kup mora ganjati do kraja.
- Pandakonda
#90698 Re: Liverpool FC
Na papiru to zvuci lako, ali ajde vidi sta imas u praksi. Jedina zamjena za Gakpa i Salaha su ti Ngumoha i Chiesa. Ne moze se reci da njih dvojica nisu dobivali sanse. Chiesa je ako ćemo realno losije igrao i vidi se da se jos nije adaptirao na EPL tempo, ponekad samo bljesne kao joker izmjena. Sa Riom moras biti oprezan jer momak paralelno sa EPL igra U21 tekme kluba (sredinom sedmice) i ne zelis rizikovati povrede ili da pregori i dugorocno ga izgubis.Armin2013 wrote: ↑06/03/2026 17:40 Nije sve do Slota naravno, kada igrači izađu i igraju bez truna zara kao proslu utakmicu nema se tu sta, i vecina utakmica je takva bila, ne mogu 3 pasa sastavit.
Ponekad je Frimponga ubacio na desno krilo kada nije bilo Salaha ali onda tu imas problem da ti je pozicija desnog beka desektovana povredama. Mi mimo Frimponga nemamo prirodnog desnog beka i zbog toga ga ne mozes trositi na krilu. Imas Gomeza koji je ustvari bek, a kad je i on dobio povredu (kao i Frimpong) morao si praviti frenkenstajna sa Szobom i Jonesom na toj poziciji sto ti je onda unistilo sredinu terena. A kad smo kod sredine terena Macca je ove sezone u uzasnoj formi i tu prazninu na sredini uvijek skupo platimo. I Graven je realno opao u formi, pogotovo defanzivni dio, jedino je Szobo napredovao.
Hugo jadan razapet na poziciji devetke gdje mu nakon 70e minute krene opadati kondicija i logicno treba izmjena. Ko ti je izmjena? Pa Isak, ali gle banane i on pod povredom + uopste nije trenirao niti bio sa klubom u pre season dijelu
Sa štoperima haman ista situacija, VVD i Konate u padu forme, a stanje njihovih izmjena ti je: Gomez povreda, Leoni povreda, propao transfer Guehija. Pa onda i tu moras praviti eksperimente da Gravena ili Enda ubacis. Ali gle opet belaja i Endo se povrijedi do kraja sezone onu utakmicu kad je izvrnuo članak
Na to sve dodaj smrt Jote, bolest pa onda smrt Konateovog oca (sto utice na formu), prodaja Diaza, Nuneza, Quansaha i onda dobijes kupus gdje ce tesko citava ekipa moci dati maksimum.
Jedina pozicija gdje nemas problema je lijevi bek gdje Robertson i Kerkez nemaju povreda i uredno rade rotacije. A i tu bi realno trebao jos jedan omladinac da moze pokrivati kupove da ova dvojica mogu dodavati gas za EPL i LP. Jednostavno čovjek i da hoće rotirati nema koga.
Onda tu imas "šum" između novih i starih igraca gdje se Kerkez ne razumije dobro sa Gakpom a na drugoj strani Frimpong jos uci sa Salahom. A kroz sredinu ide Wirtz koji se ja mislim najbrze povezao sa Ekitikeom i tek taj orkestar treba ustimati. Opet kazem, ima i Slot svojih gresaka, pogotovo komunikacija sa igracima i da jer je Nizozemac tesko moze "podic" energiju kao sto je radio Klopp, ali ovi trenutni problemi su najmanje njegova krivica
-
Mustang1
#90699 Re: Liverpool FC
Prilika da Wolvesi odmore igrace i opet dobiju
- no_sekirli
#90700 Re: Liverpool FC
Ako svodimo cijelu tekmu na obranu Gakpa protivnickog gola, ti si u pravu.Pandakonda wrote: ↑06/03/2026 15:29Kakve veze ima trener sa tim sto Gakpo kopackom skine loptu sa gol linije? Ili sto VVD i Konate dobiju brain fart i otvore gol protivniku? A na sve ovo nemas adekvatne izmjene.no_sekirli wrote: ↑05/03/2026 18:17 Meni poraz kao poraz uopce nije problem, kad izidje jaki protivnik koji te razbije. Vecina nasih poraza ove sezone su bili od protivnika koji su na dnu, jednom nogom ispali iz lige. Isti ti protiv nas izgledaju kao Real, ne sto su oni toliko dobri, nego sto je nasa taktika i zalaganje dno dna.
Ima donekle i do Slota ali je glupo sve svaljivati na njega osim da jednostavno priznamo da su igraci u losoj formi i da su nas povrede iskasapile. Nije Slot magicno izgubio trenersko znanje niti je slucajno uzeo titulu prosle godine. Treba pregurati tranziciju i sacekat da se povrede saniraju pa onda praviti sud. Teško bi bilo koji drugi trener izvukao bolju situaciju od ove trenutne. I Guardiola je halalio proslu sezonu radi tranzicije a ovu tek staju polako na noge kako se pojacanja uklapaju
Samo, nije to krimen Slota. Njegov, odnosno nas problem je to sto se cijela tekma svela na to, da se to zabilo bilo bi ok? A sta se radilo ostalih 93 minute, zar nije bilo dovoljno vremena za nakantati davljenike? Zar ne moze lik organizirati 15 igraca da ne prime gol u 90 i nekoj minuti, vec tko zna koji put? Pa da je to Arsenal, Real, PSG, nema zamjerke. Ali od ovakvih protivnika... Fuj.
Titulu lani je uzeo apsolutno slucajno, nicim izazvan. Niti smo imali neku super gledljivu igru, niti smo dominirali. Salah na speedu, par kasnih golova, ozljede i rebuild konkurencije i igra koja je dosta vremena licila na uspavanku koju gledamo ovu sezonu. To je prosla sezona ukratko.