A njima Hezbollah poslao sve uredno odakle da se povuku i to na hebrejskom. Ne odgovaraju za posljedice.Fanzi wrote: ↑06/03/2026 13:58 Jel ovo ide mir uskoro
https://www.index.hr/vijesti/clanak/izr ... 68239.aspx

A njima Hezbollah poslao sve uredno odakle da se povuku i to na hebrejskom. Ne odgovaraju za posljedice.Fanzi wrote: ↑06/03/2026 13:58 Jel ovo ide mir uskoro
https://www.index.hr/vijesti/clanak/izr ... 68239.aspx

Mora da je neka dobra kahva biladale cooper wrote: ↑06/03/2026 14:47 Još ovaj lik iz CNN-a sasvim regularno dobio papire i ušao u Iran. Pije lik kahvu na benzinskoj i izvještava kako nema panike.Odmah se
javio neki karinaš iz Trumpstein administracije da kritikuje da se prodao za kahvu.![]()
Pricam o ogromnoj zemlji koja ima historiju poljoprivrede sa navodnjavanjem dok su naci preci ganjali divlje bobice po zbunju.
Ma domaća jaro, jašta nego dobra.alijagoro wrote: ↑06/03/2026 14:47Mora da je neka dobra kahva biladale cooper wrote: ↑06/03/2026 14:47 Još ovaj lik iz CNN-a sasvim regularno dobio papire i ušao u Iran. Pije lik kahvu na benzinskoj i izvještava kako nema panike.Odmah se
javio neki karinaš iz Trumpstein administracije da kritikuje da se prodao za kahvu.![]()
![]()
Sve ja to razumijem i uvažavam i donekle je razumljivo sa obzirom šta smo sve prošli, ali pretjerujemo sa tom preventivnom panikom.Haris.ba wrote: ↑06/03/2026 14:51Pricam o ogromnoj zemlji koja ima historiju poljoprivrede sa navodnjavanjem dok su naci preci ganjali divlje bobice po zbunju.
Zemlji koja je navikla biti pod sankcijama i uzdati se u sebe i ono sto proizvedu.
Da zaboravimo traume iz rata, valjda je poznato danas da u slucaju poremecaja na trzistu se ne mozemo osloniti na drzavu ni za sta. Pa vakcine za koronu nismo bili sposobni nabaviti kad i drugi. Iranci nekakve vlastite proizvodili. Nebitno kakve, ali proizvodili.
Mi znamo da nafte ne bi imali da bude kakav belaj. A, ono malo iz terminala bi od stanovnistva zapalo onoga sa vezom.
Pa mi to najvise volimo.dale cooper wrote: ↑06/03/2026 14:57 Najgore je što ne shvatamo da sami sebi na taj način zaćerujemo
Imaju istina problema u vodoopskrbi ali ko će sve znati razlog u vezi toga, a imaju istina i stari sistem navodnjavanja, neki kao rezervoari sa zemljom i glinom i sl, i iz njih ide voda nagibima i nekakvim kao prolazima ili sl, nešto, ne znam ja ovo opisati niti objasniti.Haris.ba wrote: ↑06/03/2026 14:51Pricam o ogromnoj zemlji koja ima historiju poljoprivrede sa navodnjavanjem dok su naci preci ganjali divlje bobice po zbunju.
Zemlji koja je navikla biti pod sankcijama i uzdati se u sebe i ono sto proizvedu.
Da zaboravimo traume iz rata, valjda je poznato danas da u slucaju poremecaja na trzistu se ne mozemo osloniti na drzavu ni za sta. Pa vakcine za koronu nismo bili sposobni nabaviti kad i drugi. Iranci nekakve vlastite proizvodili. Nebitno kakve, ali proizvodili.
Mi znamo da nafte ne bi imali da bude kakav belaj. A, ono malo iz terminala bi od stanovnistva zapalo onoga sa vezom.
Domino ili leptir efekat ništa?Haris.ba wrote: ↑06/03/2026 14:58Pa mi to najvise volimo.dale cooper wrote: ↑06/03/2026 14:57 Najgore je što ne shvatamo da sami sebi na taj način zaćerujemo![]()
Ma nista ozbiljno. Mali smo mi da bi ista znacajno uticali na cijene.
Ma moramo malo i dole zbog planova odredjenih za naseljevanje isto nekih Semita.
Dan Oryan, direktor odjela za Balkan u MVP Izraela prilikom obraćanja pred mnogobrojnim zvanicama Mostarskog sajma, prema pisanju medija ("Večernji” i “Avaza” od 8. maja 2023.) prvo se osvrnuo kako na “Sajmu u Mostaru postoji moćan izraelski paviljon” i, daljim riječima “kako predstavljanje mogućnosti Izraela na ovoj razini do sada se nije dogodilo nigdje na Balkanu” gost iz Izraela, Mostaru je ovim riječima dao posebno mjesto i ulogu u ostvarivanju “velike vizije” koju realizira diplomatija ove zemlje u preoblikovanju Bosne i Hercegovine ali, i cijelog Balkana.
“Mislim da nije slučajnost što smo tu jer ovdje vidimo veliki potencijal i želimo naći mjesto za suradnju u mnogim oblastima”.
Nadalje, Dan Oryan je naglasio “Nadamo se da ćemo ovdje raditi velike stvari”. I, potom
izrekao onu ključnu rečenicu u kojoj se po svemu sudeći i krije pravi razlog njegove posjete Mostaru: “Ako se mene pita, nema sumnje da bi Bosna i Hercegovina mogla biti ”mali Izrael na Balkanu”, ali i “veći Izrael na Balkanu”
to bi bio samo takav spinsime_cipol wrote: ↑06/03/2026 13:30 Zasto zvanicnici Irana ne govore Amerikancima o skidanju njihovog rezima. Da ce ih osloboditi Trumpa i drugih. Da ce imati besplatno zdravstvo, besplatno skolstvo, da ce se sa dilerima brutalno obračunati, sa bandama, da ce im napraviti jos bolju Ameriku. Da podržavaju proteste protiv Trumpovog Rezima, da se dignu i krenu u rusenje vlasti![]()
I onda svi zadovoljni i sretni i lancano se povezemo u meditaciji i molitvi prema jedinom bogu u ovalnom uredu.prije 6 minuta
Trump: Neće biti dogovora s Iranom osim BEZUVJETNE PREDAJE
Predsjednik SAD-a Donald Trump poručio je da neće biti nikakvog dogovora s Iranom osim, kako je napisao na svojoj mreži Truth Social, "BEZUVJETNE PREDAJE".
Trump je dodao da bi Iran nakon toga trebao dobiti nove vođe koje on smatra "prihvatljivima", nakon čega bi Sjedinjene Države i njihovi saveznici pomogli zemlji da se oporavi i bude "ekonomski jača nego ikad prije".
Dobrovoljno se nudim da im sta tusnem
Pa gledajuci da je ta fraza o bezuslovnoj predaji upotrebljena na Japanu i Njemackoj - ne bi me cudilo da im Tramp rokne i koju nuklearku da im objasni da trebaju kapitulaciju potpisati.
Ima jedna bitna razlika na koju bi se svi zakačili a to je da je Trump izabran na demokratski način a Ajatolah nije.skrbavi-admin wrote: ↑06/03/2026 15:05to bi bio samo takav spinsime_cipol wrote: ↑06/03/2026 13:30 Zasto zvanicnici Irana ne govore Amerikancima o skidanju njihovog rezima. Da ce ih osloboditi Trumpa i drugih. Da ce imati besplatno zdravstvo, besplatno skolstvo, da ce se sa dilerima brutalno obračunati, sa bandama, da ce im napraviti jos bolju Ameriku. Da podržavaju proteste protiv Trumpovog Rezima, da se dignu i krenu u rusenje vlasti![]()
![]()
![]()
Koga su zmije ujedale i guštera se boji...pici wrote: ↑06/03/2026 14:31bošnjo je cudna zvijerkadale cooper wrote: ↑06/03/2026 14:26 Novinar CNN-a ušao u Iran pa prenio iskustvo: Nema redova na benzinskim stanicama ni panike.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/novi ... /260306066
Iranci manje paniče od nas. Jebote prolazim jučer kraj jedne energopetrolove pumpe napravio se red za gorivo kao da ga više neće biti nikako.![]()
Koji nivo radijacije. Sad dali od samog novinara ili njegovog "izvora", tu se postavlja pitanje.Crvene_brigade wrote: ↑06/03/2026 13:39 Razgovaramo o kolateralnim žrtvama, civilima. Nevinima, kao što su bile djevojčice iz razorene škole. Preko 160 djece je poginulo samo u bombardiranju osnovne škole.
Smrt u oba slučaja
“Vojska koristi škole, sportske komplekse i bolnice kao ljudski štit. Ne znamo tko je gađao školu s djevojčicama. Zaista ne znamo. Nema transparentnosti i teško nam je vjerovati ikome. Iranska vlast ima lošu reputaciju s korištenjem ljudskih štitova. Najbolji primjer je ukrajinski putnički avion kojeg su srušili 2020. godine i u kojem je poginulo 176 ljudi. Vlada se pravdala da nikad ne bi rušila komercijalni let. Upozoravali smo da jesu, da nije bila riječ o nesreći. Naposljetku su Kanađani razotkrili uzrok pada. Srušili su taj avion. Režim je na kraju priznao i ustvrdio da je bila riječ o nesreći. Ti ljudi su ubijali pacijente u bolnicama”, ponavlja.