Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- Prpa.ba
-
palermo
#57227 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Tek sad vidjeh ovaj upisChmoljo wrote: ↑06/03/2026 14:02doslovno sam to rekao.palermo wrote: ↑06/03/2026 13:09 Nemoje mi zamjeriti ( a gluho bilo da se pokusavam praviti najpametniji) al odavno nisam.pratio bezvezniju taspravu.
Mislim, svi ste vi ovdje u pravu, I Johhny I Hakiz sa svojim stavovima, a I direktor, gandalf sa svojim. Bolje reci, atgumenti svih strana su validni.
Meni se cini da osnovni problem u raspravi je sto nije poptuno iskrena. A nije iskrena zato sto niko ne spomine osnovni problem ovog glasanja a to je blizina Hrvatske I Srbije I dnevni glasaci koji dolaze.od tamo. I dobijamo da.nema ravnoteze u izbornom.procesu. Da Skandimavija granici sa BiH mozda bi I diskusija bila yecnija I tjesenje bilo lakse naci.
netačno, protiv sam svih onih koji ne žive tu. ali moje protivljenje neće smanjiti užarene aktivnosti na dane izbora u zapadnoj hercegovini ili istočnoj bosni koje su usput budi rečeno kudikamo organizovanije i masovnije od ovoga što gandalf radi ili bilo ko ko je pro BiH.
ja sam dosljedan u tome da ne treba biti vječno nagužen. principijelan ali nagužen - to ostaviti nekom drugom.
Inqce, na nekoj teorijskoj osnovi ja bih bio blize stavu Johhnija I Hakiza, nazalost, u ovom trenutku praksa nam govori nesto drugo.
- dr_Evil
#57228 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Samo nek je od srca
Salu na stranu, stvarno bih volio vidjeti takvo udruzenje u dijaspori koje se zalaze za napredak i dobrobit BiH - a da je nacelno popunujeno BH Hrvatima ili Srbima. Evo da napisem da sam cuo i drugu stranu medalje, gdje su mi se neki Srbi i Hrvati pozalili da nisu vise dio BH udruzenja jer je ono preraslo u cisto bosnjacko obiljezavanjem Bajrama, promocijom clanstva u IZ, ili slicno. Dosta mjesanih parova se udaljilo iz tih razloga.
Ali jopet - istom tom komsiji Srbinu nije problem se uclaniti u srpsko udruzenje i tamo slaviti pod srpskom zastavom Bozic, slave, i sta ja znam.
Tesko je biti pametan... prihvatam argumente svih strana.
ALi evo kao i ti cekam naziv tog drustva sta spomenuse forumasi... uplatit cu im sergiju. Casna pionirska
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#57229 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
hrvati vole bosnu i hercegovinu kao i dalmaciju dubrovnik istru semberiju posavinu slavoniju liku gorski kotar i međimurje
srbi vole bosnu kao zapadnu srbiju
ne sanjajte snove
srbi vole bosnu kao zapadnu srbiju
ne sanjajte snove
-
4L0n3
#57230 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nema takvih organizacija kod pravoslavnih i katolika, a upitno je koliko i ove ispred IZ fakat vole bosnu i sta to uopste njima bosna znaci i dje treba gonit
Rekao bih da je srz problema ovdje sto kad reknes “bosna” mujo pero i ante ne registruju taj pojam na isti nacin
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#57231 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
problem je u ovoj raspravi što guraju čovjeka u džamijski saf i prave ebu bekra od njega a on nigdje nije rekao jebo druge. još kada je najavljivao da će ovo raditi, lomio se hoće li ili neće i da mu se ne sviđa ta ekipa iz IZ. ali eto, očigledno je da je i on imao neke predrasude i da mu je drago što je vidio da se obratio nekom ko ima neki sistem.dr_Evil wrote: ↑06/03/2026 14:15Samo nek je od srca![]()
Salu na stranu, stvarno bih volio vidjeti takvo udruzenje u dijaspori koje se zalaze za napredak i dobrobit BiH - a da je nacelno popunujeno BH Hrvatima ili Srbima. Evo da napisem da sam cuo i drugu stranu medalje, gdje su mi se neki Srbi i Hrvati pozalili da nisu vise dio BH udruzenja jer je ono preraslo u cisto bosnjacko obiljezavanjem Bajrama, promocijom clanstva u IZ, ili slicno. Dosta mjesanih parova se udaljilo iz tih razloga.
Ali jopet - istom tom komsiji Srbinu nije problem se uclaniti u srpsko udruzenje i tamo slaviti pod srpskom zastavom Bozic, slave, i sta ja znam.
Tesko je biti pametan... prihvatam argumente svih strana.
ALi evo kao i ti cekam naziv tog drustva sta spomenuse forumasi... uplatit cu im sergiju. Casna pionirska![]()
i šta je problem to reći? ne vide ljudi, nemaju dovoljno samokritike da se ašćare vidi da se osipaju na neke stvari koje "kod sebe" i ne primjećuju. ono, levha na zidu je ekstremizam, krst na zidu je stvar tradicije i korijena.
razumijem ja te ljude kojima se ogadi kada to krene u isključivo nacionalnu stvar, ali "miješani" napraviti svoje udruženje. ja bih se prvi njima pridružio. a ako se ne varam, mislim da je i sam miješan, da je to spominjao na forumu. bilo bi fantastično da ima organizacija koja se može okupiti oko nečega što nije vjera, ali iskustvo govori da je oko toga najlakše i zato su te organizacije i najbolje uređene. bilo koje konfesije.
-
LSD
#57232 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Naravano da ne reaguju.4L0n3 wrote: ↑06/03/2026 14:25![]()
Nema takvih organizacija kod pravoslavnih i katolika, a upitno je koliko i ove ispred IZ fakat vole bosnu i sta to uopste njima bosna znaci i dje treba gonit
Rekao bih da je srz problema ovdje sto kad reknes “bosna” mujo pero i ante ne registruju taj pojam na isti nacin![]()
Mujo je brani, dok je Ante i Pero u dogovoru zele rastrgnuti i podjeliti. Tako je bilo u dogovoru Cvetkovic -Macek, tako je bilo u dogovoru Milosevic - Tuđman. Vrlo jednostavno, nema tu neke velike mudrosti. Prizremna je to ideologija krvi i tla.. Ili sto bi reko Mate Boban na dogovoru u Gracu sa Karadzicem "moramo ujediniti kriz i krst protiv polumjeseca"
-
DonieBrasco
#57233 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Logika hrvata i srba je mi ne volimo BIH, nije da je oni ne bole kao teritoriju i sve to, nego njima smetaju muslimani tj. bosnjaci u njoj, neka je napuste.
A kad im se bosnjaci suprotstave tome onda su oni problem.
-
Novak20
#57234 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Evo rezultata glasovanja iz inozemstva 2022. za članove Predsjedništva BiH.
Denis Bećirović - 6.967
Bakir Izetbegović - 4.989
Mirsad Hadžikadić - 1.494
Željko Komšić - 7.257
Borjana Krišto 4.666
Ukupno 25.373 glasa iz inozemstva. Ovi glasovi nisu utjecali na rezultat niti jednog kandidata, a ne bi utjecali ni da su bili duplo veći.
Vjerojatno će tako i ostati na slijedećim izborima bez obzira na Gandalfov trud. Imati ćemo imati priliku da sve usporedimo za pola godine.
U svakom slučaju, šutnja je zlato. Naročito u BiH.
Denis Bećirović - 6.967
Željko Komšić - 7.257
Borjana Krišto 4.666
Ukupno 25.373 glasa iz inozemstva. Ovi glasovi nisu utjecali na rezultat niti jednog kandidata, a ne bi utjecali ni da su bili duplo veći.
Vjerojatno će tako i ostati na slijedećim izborima bez obzira na Gandalfov trud. Imati ćemo imati priliku da sve usporedimo za pola godine.
-
Novak20
#57235 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kako god, politike u BiH već 30 godina ne mogu naći zajednički jezik niti formulu da nitko nikome ne smeta i da se svi posvete dobru svih ljudi koji ovdje žive.DonieBrasco wrote: ↑06/03/2026 15:02 Logika hrvata i srba je mi ne volimo BIH, nije da je oni ne bole kao teritoriju i sve to, nego njima smetaju muslimani tj. bosnjaci u njoj, neka je napuste.
-
DonieBrasco
- muha_sa
#57237 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... icu/628284
Nova blokada u Domu naroda BiH: HDZ i SNSD napustili sjednicu, nema kvoruma
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... e-1118319/
Nešković o novoj blokadi u Domu naroda: Čović je šef parade, Špirić i SNSD ga prate
Nešković o novoj blokadi u Domu naroda: Čović je šef parade, Špirić i SNSD ga prate
-
DonieBrasco
#57238 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sve ovo Covicev ce biti nagrađeno od strane EU to je jednostavno tako.
-
Hakiz
#57239 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Samo da konstitutivni malo bolje žive?Novak20 wrote: ↑06/03/2026 15:09Kako god, politike u BiH već 30 godina ne mogu naći zajednički jezik niti formulu da nitko nikome ne smeta i da se svi posvete dobru svih ljudi koji ovdje žive.DonieBrasco wrote: ↑06/03/2026 15:02 Logika hrvata i srba je mi ne volimo BIH, nije da je oni ne bole kao teritoriju i sve to, nego njima smetaju muslimani tj. bosnjaci u njoj, neka je napuste.
U suprotnom, dakle ako ćeš biti isti kao nekonstituvni, čemu konstitutivnost?
Ako si isti kao nekonstitutivan, onda konstitutivnost i ne treba, može se komotno ukinuti, zar ne?
Legitimno predstavljanje ista stvar.
Tako to ispadne kada se svi posvete dobru svih. Ja to podržavam upravo glede i unatoč konstitutivnosti. I legitimnosti.
- SaraFina
#57240 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Mi iz dijaspore cemo glasati iskljucivo za drugog člana presjednistva,Novak20 wrote: ↑06/03/2026 15:04 Evo rezultata glasovanja iz inozemstva 2022. za članove Predsjedništva BiH.
Denis Bećirović - 6.967
Željko Komšić - 7.257
Borjana Krišto 4.666
A U rs za opciju protiv SNSD-a. Tako vama HDZ-ovcima unistio mogucnost koalicije na drzavnom Nivou a ujedno vam i damu mogucnosti da glasate za neku drugu stranku a ne HDZ. Da stvorila sebi fino oporbu.
Last edited by SaraFina on 06/03/2026 16:45, edited 1 time in total.
-
Sociolog
#57241 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Truba, Ilidzanac, mislim da sam spominjao par puta na forumu, jedini patrioti medju Hrvatima, koje sam ja vidio, su Hrvati iz Gradačca, Gracanicd l Maglaja, ma jednoj svadbi u Vodicama, o tad sam prvi put vidio i zivotu da osobe hrvatske nacionalnosti nose BH dres, k iskreno navijaju za repku, kad smo igrali sad protic Austriji, tad sam vidio i nikad prije.
- Point.
#57242 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ujeo te neko na Baščaršiji od vehabija? Inače je paralela niđe veze.
Kažem ti, vehabije nisu reprezent Islama ni po čemu. U svijetu islama njihov nakaradni narativ nema podršku ni, brat bratu, 7%.
- drug_profi
#57243 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ni amstafi i pitovi nisu reprezent cuka.
- GandalfSivi
#57244 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Znaci, stvar koju su izgleda svi propustili. Zeljka Cvijanovic na TPUSA (Charlie Kirk, fazoni) eventu sa Randy jebenim Fine-om (najgori od najgorih).
Nevjerovatno, diplomatija nam je skroz otisla u neku stvar…
Izleti mi video totalno nepovezan za nju, gledam, ne mogu da vjerujem…
Nevjerovatno, diplomatija nam je skroz otisla u neku stvar…
Izleti mi video totalno nepovezan za nju, gledam, ne mogu da vjerujem…
- Danguba
#57245 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa kaze, podrzi Covica i HDZ.muha_sa wrote: ↑06/03/2026 15:27 https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... icu/628284
Samo ''Zeljko'' bilo koji.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#57246 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ti ce nestat za koje desetljece kao i krscani u iraku siriji libanonu...samo jak nacionalizam spasava krscane i obratnoSociolog wrote: ↑06/03/2026 16:44Truba, Ilidzanac, mislim da sam spominjao par puta na forumu, jedini patrioti medju Hrvatima, koje sam ja vidio, su Hrvati iz Gradačca, Gracanicd l Maglaja, ma jednoj svadbi u Vodicama, o tad sam prvi put vidio i zivotu da osobe hrvatske nacionalnosti nose BH dres, k iskreno navijaju za repku, kad smo igrali sad protic Austriji, tad sam vidio i nikad prije.
Vidi poljsku madjarsku itd
-
Novak20
#57247 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
SaraFina wrote: ↑06/03/2026 16:40Mi iz dijaspore cemo glasati iskljucivo za drugog člana presjednistva,Novak20 wrote: ↑06/03/2026 15:04 Evo rezultata glasovanja iz inozemstva 2022. za članove Predsjedništva BiH.
Denis Bećirović - 6.967
Željko Komšić - 7.257
Borjana Krišto 4.666
U svakom slučaju, šutnja je zlato. Naročito u BiH.a prvi ce biti garant rumeni.
A U rs za opciju protiv SNSD-a. Tako vama HDZ-ovcima unistio mogucnost koalicije na drzavnom Nivou a ujedno vam i damu mogucnosti da glasate za neku drugu stranku a ne HDZ. Da stvorila sebi fino oporbu.dvije muhe jednom udarcem. Pomoci federalnim partnerima je NASA misija. Uvijek kukate, a mi na vas mislimo i kako da nesmetano konsuzmirate svoja demokratska prava.
Znaš onu, tko drugom jamu kopa....
- SaraFina
#57248 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Znam.Novak20 wrote: ↑07/03/2026 00:29SaraFina wrote: ↑06/03/2026 16:40Mi iz dijaspore cemo glasati iskljucivo za drugog člana presjednistva,Novak20 wrote: ↑06/03/2026 15:04 Evo rezultata glasovanja iz inozemstva 2022. za članove Predsjedništva BiH.
Denis Bećirović - 6.967
Željko Komšić - 7.257
Borjana Krišto 4.666
U svakom slučaju, šutnja je zlato. Naročito u BiH.a prvi ce biti garant rumeni.
A U rs za opciju protiv SNSD-a. Tako vama HDZ-ovcima unistio mogucnost koalicije na drzavnom Nivou a ujedno vam i damu mogucnosti da glasate za neku drugu stranku a ne HDZ. Da stvorila sebi fino oporbu.dvije muhe jednom udarcem. Pomoci federalnim partnerima je NASA misija. Uvijek kukate, a mi na vas mislimo i kako da nesmetano konsuzmirate svoja demokratska prava.
![]()
Znaš onu, tko drugom jamu kopa....
Samo nekastozernik suradjuje sa Miletom.
-
Novak20
#57249 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Tako je to kada se bošnjački partneri u vlasti udruže sa svojom i srpskom oporbom protiv HDZ i SNSD.Danguba wrote: ↑06/03/2026 23:48Pa kaze, podrzi Covica i HDZ.muha_sa wrote: ↑06/03/2026 15:27 https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... icu/628284
Nešković o novoj blokadi u Domu naroda: Čović je šef parade, Špirić i SNSD ga prate![]()
Samo ''Zeljko'' bilo koji.![]()
Čović se za.ebao sa Trojkom ali će za šest mjeseci opet imati priliku da bira tko će u vlast.
Bošnjačkoj politici ostaje utjeha sa Slavenom Kovačevićem i onda Jovo nanovo. Trgovina foteljama i blokade uz pad ekonomije i svega drugog.
- GandalfSivi
#57250 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Vidimo se u oktobru pa ponovo brojimo. Dobili smo St. Louis, dobili smo Uticu, dobili smo Kentucky. 100 hiljada ljudi smo pokrili, da svaki deseti glasa, drama. A tek smo poceli. I jos uvijek bez IZ-aNovak20 wrote: ↑06/03/2026 15:04 Evo rezultata glasovanja iz inozemstva 2022. za članove Predsjedništva BiH.
Denis Bećirović - 6.967
Željko Komšić - 7.257
Borjana Krišto 4.666