Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Prpa.ba

#57226 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

:lol:
palermo

#57227 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

Chmoljo wrote: 06/03/2026 14:02
palermo wrote: 06/03/2026 13:09 Nemoje mi zamjeriti ( a gluho bilo da se pokusavam praviti najpametniji) al odavno nisam.pratio bezvezniju taspravu.

Mislim, svi ste vi ovdje u pravu, I Johhny I Hakiz sa svojim stavovima, a I direktor, gandalf sa svojim. Bolje reci, atgumenti svih strana su validni.

Meni se cini da osnovni problem u raspravi je sto nije poptuno iskrena. A nije iskrena zato sto niko ne spomine osnovni problem ovog glasanja a to je blizina Hrvatske I Srbije I dnevni glasaci koji dolaze.od tamo. I dobijamo da.nema ravnoteze u izbornom.procesu. Da Skandimavija granici sa BiH mozda bi I diskusija bila yecnija I tjesenje bilo lakse naci.
doslovno sam to rekao.
netačno, protiv sam svih onih koji ne žive tu. ali moje protivljenje neće smanjiti užarene aktivnosti na dane izbora u zapadnoj hercegovini ili istočnoj bosni koje su usput budi rečeno kudikamo organizovanije i masovnije od ovoga što gandalf radi ili bilo ko ko je pro BiH.

ja sam dosljedan u tome da ne treba biti vječno nagužen. principijelan ali nagužen - to ostaviti nekom drugom.
Tek sad vidjeh ovaj upis :thumbup:

Inqce, na nekoj teorijskoj osnovi ja bih bio blize stavu Johhnija I Hakiza, nazalost, u ovom trenutku praksa nam govori nesto drugo.
dr_Evil

#57228 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Chmoljo wrote: 06/03/2026 14:03
dr_Evil wrote: 06/03/2026 14:00

Ma ima tih organizacija u Argentini i Chicagu koliko hoces :D samo treba popricati sa ljudima, prici im na neki nacin :D
sa ručnim bacačem? :D
Samo nek je od srca :D

Salu na stranu, stvarno bih volio vidjeti takvo udruzenje u dijaspori koje se zalaze za napredak i dobrobit BiH - a da je nacelno popunujeno BH Hrvatima ili Srbima. Evo da napisem da sam cuo i drugu stranu medalje, gdje su mi se neki Srbi i Hrvati pozalili da nisu vise dio BH udruzenja jer je ono preraslo u cisto bosnjacko obiljezavanjem Bajrama, promocijom clanstva u IZ, ili slicno. Dosta mjesanih parova se udaljilo iz tih razloga.

Ali jopet - istom tom komsiji Srbinu nije problem se uclaniti u srpsko udruzenje i tamo slaviti pod srpskom zastavom Bozic, slave, i sta ja znam.

Tesko je biti pametan... prihvatam argumente svih strana.

ALi evo kao i ti cekam naziv tog drustva sta spomenuse forumasi... uplatit cu im sergiju. Casna pionirska :bih:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#57229 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Truba »

hrvati vole bosnu i hercegovinu kao i dalmaciju dubrovnik istru semberiju posavinu slavoniju liku gorski kotar i međimurje

srbi vole bosnu kao zapadnu srbiju

ne sanjajte snove
4L0n3

#57230 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 4L0n3 »

Truba wrote: 06/03/2026 14:21 hrvati vole bosnu i hercegovinu kao i dalmaciju dubrovnik istru semberiju posavinu slavoniju liku gorski kotar i međimurje

ne sanjajte snove
:thumbup:
Nema takvih organizacija kod pravoslavnih i katolika, a upitno je koliko i ove ispred IZ fakat vole bosnu i sta to uopste njima bosna znaci i dje treba gonit :D

Rekao bih da je srz problema ovdje sto kad reknes “bosna” mujo pero i ante ne registruju taj pojam na isti nacin :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#57231 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

dr_Evil wrote: 06/03/2026 14:15
Chmoljo wrote: 06/03/2026 14:03
dr_Evil wrote: 06/03/2026 14:00

Ma ima tih organizacija u Argentini i Chicagu koliko hoces :D samo treba popricati sa ljudima, prici im na neki nacin :D
sa ručnim bacačem? :D
Samo nek je od srca :D

Salu na stranu, stvarno bih volio vidjeti takvo udruzenje u dijaspori koje se zalaze za napredak i dobrobit BiH - a da je nacelno popunujeno BH Hrvatima ili Srbima. Evo da napisem da sam cuo i drugu stranu medalje, gdje su mi se neki Srbi i Hrvati pozalili da nisu vise dio BH udruzenja jer je ono preraslo u cisto bosnjacko obiljezavanjem Bajrama, promocijom clanstva u IZ, ili slicno. Dosta mjesanih parova se udaljilo iz tih razloga.

Ali jopet - istom tom komsiji Srbinu nije problem se uclaniti u srpsko udruzenje i tamo slaviti pod srpskom zastavom Bozic, slave, i sta ja znam.

Tesko je biti pametan... prihvatam argumente svih strana.

ALi evo kao i ti cekam naziv tog drustva sta spomenuse forumasi... uplatit cu im sergiju. Casna pionirska :bih:
problem je u ovoj raspravi što guraju čovjeka u džamijski saf i prave ebu bekra od njega a on nigdje nije rekao jebo druge. još kada je najavljivao da će ovo raditi, lomio se hoće li ili neće i da mu se ne sviđa ta ekipa iz IZ. ali eto, očigledno je da je i on imao neke predrasude i da mu je drago što je vidio da se obratio nekom ko ima neki sistem.

i šta je problem to reći? ne vide ljudi, nemaju dovoljno samokritike da se ašćare vidi da se osipaju na neke stvari koje "kod sebe" i ne primjećuju. ono, levha na zidu je ekstremizam, krst na zidu je stvar tradicije i korijena.

razumijem ja te ljude kojima se ogadi kada to krene u isključivo nacionalnu stvar, ali "miješani" napraviti svoje udruženje. ja bih se prvi njima pridružio. a ako se ne varam, mislim da je i sam miješan, da je to spominjao na forumu. bilo bi fantastično da ima organizacija koja se može okupiti oko nečega što nije vjera, ali iskustvo govori da je oko toga najlakše i zato su te organizacije i najbolje uređene. bilo koje konfesije.
LSD

#57232 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

4L0n3 wrote: 06/03/2026 14:25
Truba wrote: 06/03/2026 14:21 hrvati vole bosnu i hercegovinu kao i dalmaciju dubrovnik istru semberiju posavinu slavoniju liku gorski kotar i međimurje

ne sanjajte snove
:thumbup:
Nema takvih organizacija kod pravoslavnih i katolika, a upitno je koliko i ove ispred IZ fakat vole bosnu i sta to uopste njima bosna znaci i dje treba gonit :D

Rekao bih da je srz problema ovdje sto kad reknes “bosna” mujo pero i ante ne registruju taj pojam na isti nacin :D
Naravano da ne reaguju.
Mujo je brani, dok je Ante i Pero u dogovoru zele rastrgnuti i podjeliti. Tako je bilo u dogovoru Cvetkovic -Macek, tako je bilo u dogovoru Milosevic - Tuđman. Vrlo jednostavno, nema tu neke velike mudrosti. Prizremna je to ideologija krvi i tla.. Ili sto bi reko Mate Boban na dogovoru u Gracu sa Karadzicem "moramo ujediniti kriz i krst protiv polumjeseca" :lol:
DonieBrasco

#57233 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

Logika hrvata i srba je mi ne volimo BIH, nije da je oni ne bole kao teritoriju i sve to, nego njima smetaju muslimani tj. bosnjaci u njoj, neka je napuste.

A kad im se bosnjaci suprotstave tome onda su oni problem.
Novak20

#57234 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Novak20 »

Evo rezultata glasovanja iz inozemstva 2022. za članove Predsjedništva BiH.

Denis Bećirović - 6.967
Bakir Izetbegović - 4.989
Mirsad Hadžikadić - 1.494

Željko Komšić - 7.257
Borjana Krišto 4.666

Ukupno 25.373 glasa iz inozemstva. Ovi glasovi nisu utjecali na rezultat niti jednog kandidata, a ne bi utjecali ni da su bili duplo veći.

Vjerojatno će tako i ostati na slijedećim izborima bez obzira na Gandalfov trud. Imati ćemo imati priliku da sve usporedimo za pola godine.

U svakom slučaju, šutnja je zlato. Naročito u BiH.
Novak20

#57235 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Novak20 »

DonieBrasco wrote: 06/03/2026 15:02 Logika hrvata i srba je mi ne volimo BIH, nije da je oni ne bole kao teritoriju i sve to, nego njima smetaju muslimani tj. bosnjaci u njoj, neka je napuste.

Kako god, politike u BiH već 30 godina ne mogu naći zajednički jezik niti formulu da nitko nikome ne smeta i da se svi posvete dobru svih ljudi koji ovdje žive.
muha_sa

#57237 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by muha_sa »

https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... icu/628284

Nova blokada u Domu naroda BiH: HDZ i SNSD napustili sjednicu, nema kvoruma

https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... e-1118319/

Nešković o novoj blokadi u Domu naroda: Čović je šef parade, Špirić i SNSD ga prate
DonieBrasco

#57238 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

Sve ovo Covicev ce biti nagrađeno od strane EU to je jednostavno tako.
Hakiz

#57239 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Hakiz »

Novak20 wrote: 06/03/2026 15:09
DonieBrasco wrote: 06/03/2026 15:02 Logika hrvata i srba je mi ne volimo BIH, nije da je oni ne bole kao teritoriju i sve to, nego njima smetaju muslimani tj. bosnjaci u njoj, neka je napuste.

Kako god, politike u BiH već 30 godina ne mogu naći zajednički jezik niti formulu da nitko nikome ne smeta i da se svi posvete dobru svih ljudi koji ovdje žive.
Samo da konstitutivni malo bolje žive?

U suprotnom, dakle ako ćeš biti isti kao nekonstituvni, čemu konstitutivnost?

Ako si isti kao nekonstitutivan, onda konstitutivnost i ne treba, može se komotno ukinuti, zar ne?

Legitimno predstavljanje ista stvar.

Tako to ispadne kada se svi posvete dobru svih. Ja to podržavam upravo glede i unatoč konstitutivnosti. I legitimnosti.

:wink:
SaraFina

#57240 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Novak20 wrote: 06/03/2026 15:04 Evo rezultata glasovanja iz inozemstva 2022. za članove Predsjedništva BiH.

Denis Bećirović - 6.967

Željko Komšić - 7.257
Borjana Krišto 4.666

Ukupno 25.373 glasa iz inozemstva. Ovi glasovi nisu utjecali na rezultat niti jednog kandidata, a ne bi utjecali ni da su bili duplo veći.

Vjerojatno će tako i ostati na slijedećim izborima bez obzira na Gandalfov trud. Imati ćemo imati priliku da sve usporedimo za pola godine.

Mi iz dijaspore cemo glasati iskljucivo za drugog člana presjednistva, 🤣 a prvi ce biti garant rumeni.
A U rs za opciju protiv SNSD-a. Tako vama HDZ-ovcima unistio mogucnost koalicije na drzavnom Nivou a ujedno vam i damu mogucnosti da glasate za neku drugu stranku a ne HDZ. Da stvorila sebi fino oporbu. 😇 dvije muhe jednom udarcem. Pomoci federalnim partnerima je NASA misija. Uvijek kukate, a mi na vas mislimo i kako da nesmetano konsuzmirate svoja demokratska prava.
Last edited by SaraFina on 06/03/2026 16:45, edited 1 time in total.
Sociolog

#57241 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Sociolog »

ne sanjajte snove
Truba, Ilidzanac, mislim da sam spominjao par puta na forumu, jedini patrioti medju Hrvatima, koje sam ja vidio, su Hrvati iz Gradačca, Gracanicd l Maglaja, ma jednoj svadbi u Vodicama, o tad sam prvi put vidio i zivotu da osobe hrvatske nacionalnosti nose BH dres, k iskreno navijaju za repku, kad smo igrali sad protic Austriji, tad sam vidio i nikad prije.
Point.

#57242 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

drug_profi wrote: 06/03/2026 13:52 Tako isto i ja kad čujem da se neko boji cuka.
Ujeo te neko na Baščaršiji od vehabija? Inače je paralela niđe veze.

Kažem ti, vehabije nisu reprezent Islama ni po čemu. U svijetu islama njihov nakaradni narativ nema podršku ni, brat bratu, 7%.
drug_profi

#57243 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Ni amstafi i pitovi nisu reprezent cuka.
GandalfSivi

#57244 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by GandalfSivi »

Znaci, stvar koju su izgleda svi propustili. Zeljka Cvijanovic na TPUSA (Charlie Kirk, fazoni) eventu sa Randy jebenim Fine-om (najgori od najgorih).

Nevjerovatno, diplomatija nam je skroz otisla u neku stvar…

Izleti mi video totalno nepovezan za nju, gledam, ne mogu da vjerujem…
Danguba

#57245 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

muha_sa wrote: 06/03/2026 15:27 https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... icu/628284

Nešković o novoj blokadi u Domu naroda: Čović je šef parade, Špirić i SNSD ga prate
Pa kaze, podrzi Covica i HDZ. :D

Samo ''Zeljko'' bilo koji. :izet:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#57246 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Truba »

Sociolog wrote: 06/03/2026 16:44

ne sanjajte snove
Truba, Ilidzanac, mislim da sam spominjao par puta na forumu, jedini patrioti medju Hrvatima, koje sam ja vidio, su Hrvati iz Gradačca, Gracanicd l Maglaja, ma jednoj svadbi u Vodicama, o tad sam prvi put vidio i zivotu da osobe hrvatske nacionalnosti nose BH dres, k iskreno navijaju za repku, kad smo igrali sad protic Austriji, tad sam vidio i nikad prije.
Ti ce nestat za koje desetljece kao i krscani u iraku siriji libanonu...samo jak nacionalizam spasava krscane i obratno
Vidi poljsku madjarsku itd
Novak20

#57247 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Novak20 »

SaraFina wrote: 06/03/2026 16:40
Novak20 wrote: 06/03/2026 15:04 Evo rezultata glasovanja iz inozemstva 2022. za članove Predsjedništva BiH.

Denis Bećirović - 6.967

Željko Komšić - 7.257
Borjana Krišto 4.666

Mi iz dijaspore cemo glasati iskljucivo za drugog člana presjednistva, 🤣 a prvi ce biti garant rumeni.
A U rs za opciju protiv SNSD-a. Tako vama HDZ-ovcima unistio mogucnost koalicije na drzavnom Nivou a ujedno vam i damu mogucnosti da glasate za neku drugu stranku a ne HDZ. Da stvorila sebi fino oporbu. 😇 dvije muhe jednom udarcem. Pomoci federalnim partnerima je NASA misija. Uvijek kukate, a mi na vas mislimo i kako da nesmetano konsuzmirate svoja demokratska prava.

Znaš onu, tko drugom jamu kopa....
SaraFina

#57248 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Novak20 wrote: 07/03/2026 00:29
SaraFina wrote: 06/03/2026 16:40

Denis Bećirović - 6.967

Željko Komšić - 7.257
Borjana Krišto 4.666

Znaš onu, tko drugom jamu kopa....
Znam.

Samo nekastozernik suradjuje sa Miletom.

Novak20

#57249 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Novak20 »

Danguba wrote: 06/03/2026 23:48
muha_sa wrote: 06/03/2026 15:27 https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... icu/628284

Pa kaze, podrzi Covica i HDZ. :D

Samo ''Zeljko'' bilo koji. :izet:
Tako je to kada se bošnjački partneri u vlasti udruže sa svojom i srpskom oporbom protiv HDZ i SNSD.

Čović se za.ebao sa Trojkom ali će za šest mjeseci opet imati priliku da bira tko će u vlast. :D

Bošnjačkoj politici ostaje utjeha sa Slavenom Kovačevićem i onda Jovo nanovo. Trgovina foteljama i blokade uz pad ekonomije i svega drugog.
GandalfSivi

#57250 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by GandalfSivi »

Denis Bećirović - 6.967

Željko Komšić - 7.257
Borjana Krišto 4.666

Vidimo se u oktobru pa ponovo brojimo. Dobili smo St. Louis, dobili smo Uticu, dobili smo Kentucky. 100 hiljada ljudi smo pokrili, da svaki deseti glasa, drama. A tek smo poceli. I jos uvijek bez IZ-a 😎
Post Reply