Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
neki wrote: ↑06/03/2026 13:51
Evo originalne fotografije, prije nakaradnog AI uređivanja
Nije ni ta orginalna, prije svega dodat je sum, kod jezivo neostrih fotografija dodaje se grain (noise, sum) djeluje prihvatljivije, verzija iznad je bogtepitaj koja inkarnacija.
Bolja verzija:
Last edited by PixelDrifter on 06/03/2026 13:58, edited 2 times in total.
Ovdje gdje danas stoji ona vojna zgrada, tada je bio prazan prostor, pruga na nasipu i krivina od željezničke stanice prema nadvožnjaku preko ceste i Miljacke.
Na ovoj slici tu postoji nekakva duh zgrada.
Također ne sjećam se da je bio drveni most na ovom mjestu. BIo je kod DZ 100 metara niže.
cak i sada se mogu vidjeti temelji za stubove kad je plica voda
kao i kod hepoka sto imaju temelji za stubove malo vise nego sto sada stoji most mcclosky ili kako se vec zove
tokio25 wrote: ↑06/03/2026 14:30
ko pocne stavljati slike tramvaja zakljucim da se dohvatio knjige dresdenera
U onoj knjizari desno na slici (BIGZ), gdje stoji teta u crvenome, prodavali su i LP ploce, a mama mi kupila Tom i Jerry slikovnicu Toy Circus, na nasem jeziku (ovo je orginal na Engleskom).
Jah--eto ja znam šta je AI vidim na fejs stranici--slika mi se svidi i šta cu neg je ovdje pocalit nemam ja nikakav album svojih slika--imam sjecanje na nekdašnju čaršiju i to je to
tokio25 wrote: ↑06/03/2026 14:30
ko pocne stavljati slike tramvaja zakljucim da se dohvatio knjige dresdenera
U onoj knjizari desno na slici (BIGZ), gdje stoji teta u crvenome, prodavali su i LP ploce, a mama mi kupila Tom i Jerry slikovnicu Toy Circus, na nasem jeziku (ovo je orginal na Engleskom).
da … kupio sam dosta ploča tamo
jedno od najvećih razočarranja što se ploča tiče sam baš tamo kupio … sgt. peppers film soundtrack, cover verzija sa peter framptonom, bee gees itd …, grozomorno, bez obzira na sjajnu listu uključenih u projekt
Bio u Kolobari, nana me vodila ko malog, slabo se i sjecam imao 6 godina ali sjedilo se na nekim secijama, rucas iz sahana sogan dolmu a na sred prostorije Behka i Ljuca tandaraju u saz i daire.
dječak sa šibicama wrote: ↑06/03/2026 19:46
Bio u Kolobari, nana me vodila ko malog, slabo se i sjecam imao 6 godina ali sjedilo se na nekim secijama, rucas iz sahana sogan dolmu a na sred prostorije Behka i Ljuca tandaraju u saz i daire.
Sve nekako bilo primjereno, s ukusom, nana voljela tu muziku sazlijsku pa ilahije kaside, isla to slusat a gdje god ona mrdne hoce i sejtan od unuka sa njom
par stranica prije je bila slika sa derbija pod snijegom, meščini neko napisa ‘89 ali nisam siguran. te utakmice se da me ubiješ ne sjećam ali obzirom da od povratka u ligu do rata nijedan nisam propustio (osim godine u jna) bio sam i tu garant, ali stvarno nemam pojma kako i zašto se te utakmice ne sjećam