Chmoljo wrote: ↑05/03/2026 23:07
zposao wrote: ↑05/03/2026 23:02
I šta sad na mene spalo ako mu ja sada ne dadnem spisak udruženja bh katolika i pravoslavaca u americi on nije dužan nikoga osim IZ kontaktirati?
Taj stav baš obećava i puno govori.
Za mene to nije građanska priča kakvom se želi predstaviti i tu završavam svoje izlaganje. Mislim da je suvišno dalje raspravljati na tu temu.
Sasvim slučajno se uvezuje samo sa IZ. Ne bi on ali je primoran. Niko drugi ne želi glasati. Niko drugi ne voli BiH.
Bjaži ba...
pa ti si tvrdio da ih ima, dakle znaš koja su.
da te podsjetim na ono što si ti napisao
zposao wrote: ↑05/03/2026 21:29
Nije problem što se ti povezuješ sa IZ, dapače. Problem je što nam ovdje prodaješ priču da je IZ jedini partner/sagovornik/djelitelj stavova pro-BiH i građanskoj opciji u BiH.
Eto ko sasvim slučajno se ne povezuješ sa pravoslavnom, katoličkom, protestantskom itd crkvom.
Sasvim slučajno ti nisi tražio način da se povežeš sa njihovim predstavnicima da animiraš bosance i hercegovce i tih vjeroispovjesti da izađu na predstojeće izbore.
Hajde da se ne lažemo za početak. Nije ovdje na forumu a ni u real life toliko malouman. Zagovaraj brate svoje političke opcije imaš na to pravo. Svaka čast na zalaganju. Ali nemoj sagovornike tretirati kao debile.
zato te molim da se sad ne migoljiš nego da daš čovjeku smjernice kako doći do tih organizacija koje su proBiH. najozbiljnije kažem, a Gandalf će ti svakako biti zahvalan i samo ćeš mu jako pomoći u njegovoj misiji.
ili postoji druga mogućnost, a to je da pričaš iz guzice, onako, jer ti je zasmetala IZ pa samo da se nešto kaže.
Pokušavaš pilu okrenuti naopako.
Neko ko ukazuje na nedosljednosti i manjkavosti nečega bi sada po tebi ispao kriv za to isto. Smiješna ti je priča.
Ja sam bio vrlo jasan da nemam ništa protiv njegovog povezivanja sa IZ dok nije počeo truniti ovdje svako malo da nema druge opcije..., da on inače nebi ali eto, da su mu političari sugerisali da se poveže jače sa IZ, da je on šokiran kako je IZ jaka organizacija, da bez IZ nema pro-BiH itd...
Još malo ubjedit će nas da je IZ za sekularnu građansku državu.
Ponavljam opet, nije problem, svako ima pravo na udruživanje, asocijacije i djelovanja sa istomišljenicima.
Ali nemoj tretirati ljude oko sebe kao maloumne.
Nije na meni da ja ko bez duše tražim spisak svih bosanskih organizacija u USA i nudim ih Gandalfu. Nisam ga povezivao ni sa IZ. Pa ko što je se povezao sa islamskom zajednicom niko mu ne brani da se poveže i sa ostalim vjerskim zajednicama.
Barem je naglašavao da mu nije bitno za koga će ljudi glasati

nego bitno mu je da se registruju i da glasaju.
Pa eto neka kontaktira i upita ostale vjerske zajednice jesu li voljni pridružiti se akciji edukacije bosanaca i hercegovaca u dijaspori vezano za prava glasa na predstojećim izborima.
Ali vec znamo odgovor