IRAN
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#57077 Re: IRAN
evakuacija, nisu medjnarodni ni turisticki letovi.geralt wrote: ↑05/03/2026 18:34I kako objasnjavas to sto putnicki avioni slijecu i polijecu sa aerodroma u Tel Avivu? Laze FlightRadar, ne postoje letovi? Ili su rakete prestale padati?A_A_AKCIJA wrote: ↑05/03/2026 18:20Da, snimci ne postoje, ali ne zato što nemaju šta snimati.
U Dubaiju je kazna i do dvije godine i gomila love
U Izraelu lijepe novinarima traku preko kamera na mobitelu, hapse novinare koji snimaju.
- alijagoro
#57078 Re: IRAN
Posto smo kontali da se Iran nece zestoko braniti,sad se moramo i mi ukljuciti
-
drogon2
#57079 Re: IRAN
Znaci brat se za pola sata predomislio aa
- alijagoro
#57080 Re: IRAN
Nego nesto kontam
ove arapske zemlje mrze sije, uglavnom bi covjek ocekivao da ce jedva cekati priliku da sjebu Iran,ali sve se svelo na saopstenja i osude.Kontam ili je pao neki dogovor izmedju Irana i arapskih drzava prije ili Amerikanci gube odnosno nemaju uticaj kao nekad na arapske drzave
- SaraFina
#57082 Re: IRAN
Ma oni su prisvojili sebi sve od EX YU. Pa i taj libi sto kazes. Koji i jeste bio vecinom srpski. Zbog njega smo mi i embargo dobili. Nazalost.moimoi wrote: ↑05/03/2026 18:23Srbi su, za razliku od BiH, uvijek imali jak lobiSaraFina wrote: ↑05/03/2026 18:09Ma kakvo čudo. Sto nisu na teritoriji tkz RSK i sjevera Kosova pravili “čudo kao Rs”. Nije da nisu mogli. No samo su nas odlučili kazniti. A Srbima pogodovati i pruziti “utjehu”. Zbog svega toga oni i imaju obavezu vezati kerove kad pobjesne. I ne dozvoliti da se ocijepe. Ovo rješenje koje su primjenili u BiH, nigdje na kugli zemaljskoj ne bi napravilo funkcionalnu drzavu. To su oni znali odlično. Isto kao sto su znali da je Srbe trebalo poraziti. I da ova “polovična rješenja” nece nikad njihove spazite zadovoljiti. Te da ce stalno iznova tražiti nesto vise od entiteta. Kao sto rekoh Alija jeste ovo podpisao, aku nije osmislio. I Ameri nisu nikakvi dobri momci, bez oraha u džepu. Nigdje. Nisu bili u BiH, nisu u Gazi, nisu ni sada u Iranu. Nisu bili u Venezueli, Iraku, Siriji Itd Itd.neon-x wrote: ↑05/03/2026 17:44
Da su Ameri napravili i ono sto jesu iz svjetske geopoliticke perspektive je pravo malo cudo.
Ameri su trazili najjeftinije rjesenje koje je trazilo najmanje energije i resursa naravno. Teritorije su vec puskom osvojene, postojale su i ostale zainteresirane strane i interesi a ne samo nasa koje Ameri nisu tek tako htjeli gaziti uz dodatno trosenje i napore (a zasto bi, opet ko smo im mi).
Dejton kao prekid rata i jeste sustinski to bio. Ubijedjen sam da je istina po svim svjedocenjima da su tada planirali vremenom nadogradnju i napraviti funkcionalnu drzavu sto je jasno da su i radili poslije. Na kraju je najvise nasa neorganiziranost i nesposobnost razlog sto nismo dobili unitarniju drzavu u prvih 15 godina nakon rata. Poslije se stvarni izmjenile, vozovi prosli a mi spomenemo Amere sto su nas zajebali.
Kako u usa, tako i rusiji.
A bez lobija… niko te ne slusa niti zna sta zelis.
Mi tek sada shvatamo vaznost lobiranja. Nazalost
-
moimoi
#57083 Re: IRAN
Trebate nesto shvatiti… Saudija je tamo u principu najveci bully. To su ameri iskoristili, a i Izrael. Saudija je napadala sve manje zemlje. Zbog toga su ovi opet napravili ustupak amerima. Sasvim logicno, ako malo bolje razmislis. Katar je u jako dobrim odnosima sa iranom.
Necete razumjeti njihove odnose tamo.. niti imaju ikakve logike.
Necete razumjeti njihove odnose tamo.. niti imaju ikakve logike.
- alijagoro
- Danguba
#57085 Re: IRAN
Svo ovo sumnjivo raketiranje izvodi mosad i idf.
Pokazuju hangar na Cypru gdje kazu da se dron morao okrenuti(a da ga niko ne vidi).
Raketa ispaljena prema Turskoj pa navodno presretnuta i Azerbejdzan.
Mislim da Izrael zeli sto vise da uvuce u ovu agresiju na Iran i da se zaboravi ko je i kako poceo.
Pokazuju hangar na Cypru gdje kazu da se dron morao okrenuti(a da ga niko ne vidi).
Mislim da Izrael zeli sto vise da uvuce u ovu agresiju na Iran i da se zaboravi ko je i kako poceo.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#57086 Re: IRAN
Kada su telegram cenzurisali onda nema dalje, AI nema gujce da karikaturu napravis od pedofila i klempavog. Izbjeglice iz dubaia
masovno bjeze iz zemalja koje granice sa iranom, cjene divljaju, onaj žutalj pojma nema sta je zapoceo, klempo se krije po bunkerima i non stop je u avionu... strasno sta su uradili... spanci najprisebniji i najrealniji, zapoceo si rat, ko te jebe, mrs od mene.
- sinuhe
#57087 Re: IRAN
Jesu li stvarno ucmekali Nećka? Da je živ mislim da bi se on javio.
- armin071
#57088 Re: IRAN
Ako se cionistička govna ne okrenu protiv španaca(u šta ne sumnjam), jedina zemlja koja je osvjetlala obraz EU ako su ga ovi ikad i imali. Isto tako i Irci ali više narod nego vlada. Ostalo su redom cionistički pušikurci i kurave koje bi za marku i rođenu majku prodale…
- skrbavi-admin
-
upitan
#57090 Re: IRAN
Odavno je klasicno zavadi pa vladaj..Danguba wrote: ↑05/03/2026 18:55 Svo ovo sumnjivo raketiranje izvodi mosad i idf.
Razlika je sto su mnogi prosli kroz to, teze je dva puta...
Po meni pametan je potez sto drzave oko Irana nisu dozvolile zracni prostor.
A problem je Irana sto se njemu ne vjeruje,najvise sto su vecina shiti...
Glavna meta u svemu ovome je Turska,cilj je odavno njih uvuci u rat...
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#57091 Re: IRAN
Budali uvijek niz dlaku.
Spancima svaka cast.
Spancima svaka cast.
- alijagoro
#57092 Re: IRAN
A sto Tursku,oni su bili glavna logisticka baza za razbijanje Sirije a nisu se nesto pretgrli oko Gazeupitan wrote: ↑05/03/2026 19:07Odavno je klasicno zavadi pa vladaj..Danguba wrote: ↑05/03/2026 18:55 Svo ovo sumnjivo raketiranje izvodi mosad i idf.
Razlika je sto su mnogi prosli kroz to, teze je dva puta...
Po meni pametan je potez sto drzave oko Irana nisu dozvolile zracni prostor.
A problem je Irana sto se njemu ne vjeruje,najvise sto su vecina shiti...
Glavna meta u svemu ovome je Turska,cilj je odavno njih uvuci u rat...
- skrbavi-admin
#57093 Re: IRAN
ciogamad je vjerovatno stvorila biblioteku kompromitirajucih informacija o ljudima u moci i na pozicijama tako da ja licno vjerujem da je glavnina tih pusikuraca vjerovatno pod nekim vidom ucjene.... da li licne, drzavne, narodne, finansijske i sl..... imaju strahovite tehnokratske poluge moci pa i informacije koje su fabricirane djeluju vjerodostojno i obratno..... jednostavno sve tehnopoluge su u njihovim rukama.....
ljudi ne shvataju su poubijali polustoljetne i visedecenijske neprijatelje u par godina nevjerovatnom preciznoscu..... da ja ne bih bio optuzen da im se divim, samo zelim reci da su ne jedan nego izgleda vise koraka unaprijed sa informacijama o neprijatlejima.....
usudio bih se reci da je ova ludacka agresija bez ikakve svrhe 100%na potvrda Epstajnove operacije i zatomljenja svjetske javnosti i amortizacija udara kojeg je svak ziv shvatio nekim suludim ratom..... obzirom da je u jednoj od glavnih uloga njegovog Deftera bio trenutni predsjednik esada, mislim da je i budali jasan tok dogadjaja.... teorija zavjera vise nema..... sada isplivavaju samo dokazi sa visestrukim povezanim cinjenicama.....
ljudi ne shvataju su poubijali polustoljetne i visedecenijske neprijatelje u par godina nevjerovatnom preciznoscu..... da ja ne bih bio optuzen da im se divim, samo zelim reci da su ne jedan nego izgleda vise koraka unaprijed sa informacijama o neprijatlejima.....
usudio bih se reci da je ova ludacka agresija bez ikakve svrhe 100%na potvrda Epstajnove operacije i zatomljenja svjetske javnosti i amortizacija udara kojeg je svak ziv shvatio nekim suludim ratom..... obzirom da je u jednoj od glavnih uloga njegovog Deftera bio trenutni predsjednik esada, mislim da je i budali jasan tok dogadjaja.... teorija zavjera vise nema..... sada isplivavaju samo dokazi sa visestrukim povezanim cinjenicama.....
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#57095 Re: IRAN
samo da ostane upisano petog marta 2026. godine da kompletnoj Evropi izgleda ne smeta raseljavanje preko dva miliona ljudi u Lebanonu koji vjerovatno neće imati gdje ni da se vrate i onda će logično da se upute upravo ka tom kontinentu, a onda će razni afd-ovi da kmekeću o migrantima.
- alijagoro
#57096 Re: IRAN
Velkoski wrote: ↑05/03/2026 19:30 samo da ostane upisano petog marta 2026. godine da kompletnoj Evropi izgleda ne smeta raseljavanje preko dva miliona ljudi u Lebanonu koji vjerovatno neće imati gdje ni da se vrate i onda će logično da se upute upravo ka tom kontinentu, a onda će razni afd-ovi da kmekeću o migrantima.
-
QSuzi
#57097 Re: IRAN
lajkujMe wrote: ↑04/03/2026 18:29Imaju ali ne dajumoonco wrote: ↑04/03/2026 18:12 Nisu imali baruta ni eksploziva za granate za Ukrajinu i da Rusima pariraju sa artiljerijskom municijom.pa su morali da uvode Fpv dronove. Sad da imaju za avio bombe i rakete. Odakle? Evropa nema bazne hemije, sve je pogašeno. Nema TNT-a, a ni drugih eksploziva bez Kineza.
Našoj vojnoj industriji i firmama šalju upite za protiv pješadijske mine, protiv tenkovske i kasetne u Bugojnu. Ovaj obim rata u Ukrajini i sada u Iranu, Evropska i Američka trenutna industrija ne može da izdrži. Potrošili su Boga oca u Ukrajini. I ništa.
Potrošili su na Gazi stotine hiljada tona avio bombi i raketa. Bez Kineza i kineskih hemikalije predkursora nema baruta ni eksploziva u Evropi. Tako da ja lično ne vjerujem da oni nešto mogu kopneno, ma kakvi.bar ne ozbiljne igracke Ukrajini su dali taman onoliko koliko treba da se odbrane i nanesu golemu stetu Rusiji. Izmedju ostalog Ruske regularne vojske vise nema.
To da iz Kine dolazi sve je apsolutna laz.
Ono sto se jeste desilo da je Zapad ostao zatecen takvim ratom dok su im vojske bile spremne za mirnodopske akcije.
Europa (mimo balkana) nije vidjela rata od 45 a poslije 91 se dobrovoljno razoruzala sem Francuske.
Sad vise nisu problem ni granate ni eksloziv ni tenkovi nego priroda rata koja je rat na daljinski sve se vidi i sve se odmah gadja. Nisu Rusi dzaba izgubili 3500 tenkova i jos 7000 oklopnih vozila.
po tebi USA ne želi Rusiju na koljenima, pa je Ukrajini dala dovoljno da se "obrani", gubeći teritorij, a i ruske vojske više nema?
btw, oko tvoje prognoze za Iran, ako se uzmu u obzir prognoze koje si pisao na temi Ukrajina, onda bi svi trebali na polymarket I uložiti imetak na Iran.
- Dozer
#57098 Re: IRAN
Last edited by Dozer on 05/03/2026 19:37, edited 4 times in total.
-
last mohicans
#57099 Re: IRAN
Aerodrom Dubai, za one sto kazu ima letova.