Još jedan bez kičme koji bi se uvukao nacistima 1941.
I onda se neki čude što je bilo toliko kolaboratora poput Draže, Ante, Nedića, itd...
Uglavnom, to je ta svijest.
Bila je ista geografija i 1941., zadnji put kada je Iran napala neka moderna vojska.SmokingMan wrote: ↑05/03/2026 11:46 Kao poprilično dobrom poznavaocu geografije se pitam da li razmišljaju u Wašingtonu kako iskrcati trupe na ovakvom užasnom reljefu. Mogu jedino računati prvo da će se Iran društveno urušiti, pa da se može računati na pouzdanu podršku.![]()
![]()
Kakvi prijatelji u politici, sve je stvar interesa. A interesi se brzo mjenjanju.arman1 wrote: ↑05/03/2026 13:50Sutra da krene kod nas pitanje je kome bi ameri pomogli. Da su nam prijatelji bili ne bi mi imali sankcije nego zračnu podršku. Oni nam nisu prijatelji nego u datom periodu im odgovara da preživimo ovakvi kakvi smo. Ne bolji, to im ne odgovara. Nikad im nije bio cilj da ovdje rješe stvar nego samo situacija zamrznutog konflikta.
Mislim da nije tebi to uppućeno . . .Rejhana wrote: ↑05/03/2026 14:10
Ne vidim šta je problem što sam to napisala.
Za mene su od zločinaca samo gora kategorija ljudi koji im se ulizuju, njihovi šupkoljupci, koji bi i rođenu mater i oca prodali za siću ne bi li se umilili gazdama.
Kad su u pitanju principi tu nema pregovora. Tu mi je nadraža istorijska ličnost Robespierre, iako je na kraju platio glavom. I na to treba biti spreman pricnipijelan čovjek. Ovo je vrijeme koje traži jake ljude, a ne kukavice i beskičmenjake.
Nije to licemjerstvo, nisu stvari crne i bijele, niti je USA crna i bijela. USA je trenutno i Trump kao i oni jevreji sta su glasali za gradonacelnik New Yorka.
splinter wrote: ↑05/03/2026 14:17Mislim da nije tebi to uppućeno . . .Rejhana wrote: ↑05/03/2026 14:10
Za mene su od zločinaca samo gora kategorija ljudi koji im se ulizuju, njihovi šupkoljupci, koji bi i rođenu mater i oca prodali za siću ne bi li se umilili gazdama.
Kad su u pitanju principi tu nema pregovora. Tu mi je nadraža istorijska ličnost Robespierre, iako je na kraju platio glavom. I na to treba biti spreman pricnipijelan čovjek. Ovo je vrijeme koje traži jake ljude, a ne kukavice i beskičmenjake.
Ako nema snimaka kako ga pogadjaju u letu, prosao je. I male su sanse da ces vidjeti rezultat. Zabrana je tih snimaka.
I meni je, iako je pitar, al eto moram ga otrpitiRejhana wrote: ↑05/03/2026 14:26splinter wrote: ↑05/03/2026 14:17Mislim da nije tebi to uppućeno . . .Rejhana wrote: ↑05/03/2026 14:10
Nisam ni ja mislila na @armin071.
Uglavnom smo na istoj strani i drag mi je kao forumaš.
Vezano za boldirano, mislim da je u pitanju čista propaganda, koja je očito bila nužna.dr_Evil wrote: ↑05/03/2026 14:21 Nije to licemjerstvo, nisu stvari crne i bijele, niti je USA crna i bijela. USA je trenutno i Trump kao i oni jevreji sta su glasali za gradonacelnik New Yorka.
Nekad USA cini prave i ispravne stvari, nekad je imperator, isto prenijeti i na Rusiju, Kinu, VB koga god hoces.
Mi smo odabrali da zelimo dijeliti isti zrak sa Zapadnim carstvom - nas izbor, i prema tome smo uz USA. Ali i dalje je nasa moralna obaveza da kazemo glasno kada stvari nisu ispravne. Inace bi bili kao Kosovari, Kurdi, ili boze pomozi susjedni HDZ, sto ce reci beskicmenjaci, rektalni alpinisiti, i da ne nabrajam dalje. Moze se zivjeti i kao Slovenija ili Spanija... ali eto, razumijem tvoj stav, ne postujem, ali razumijem
avetinja wrote: ↑05/03/2026 14:36Vezano za boldirano, mislim da je u pitanju čista propaganda, koja je očito bila nužna.dr_Evil wrote: ↑05/03/2026 14:21 Nije to licemjerstvo, nisu stvari crne i bijele, niti je USA crna i bijela. USA je trenutno i Trump kao i oni jevreji sta su glasali za gradonacelnik New Yorka.
Nekad USA cini prave i ispravne stvari, nekad je imperator, isto prenijeti i na Rusiju, Kinu, VB koga god hoces.
Mi smo odabrali da zelimo dijeliti isti zrak sa Zapadnim carstvom - nas izbor, i prema tome smo uz USA. Ali i dalje je nasa moralna obaveza da kazemo glasno kada stvari nisu ispravne. Inace bi bili kao Kosovari, Kurdi, ili boze pomozi susjedni HDZ, sto ce reci beskicmenjaci, rektalni alpinisiti, i da ne nabrajam dalje. Moze se zivjeti i kao Slovenija ili Spanija... ali eto, razumijem tvoj stav, ne postujem, ali razumijem
ZOG ima jako lošu reputaciju čak i u republikanskim krugovima, posebno među mladima, pa su doslovno sa izborom Mamdanija htjeli prije svega svojim građanima, a i drugima reći da oni nisu islamofobi i da nemaju ništa protiv muslimana, da se sa svima mogu dogovoriti, ali da su samo protiv Hamasa i ostalih "terorista". To je pranje vlastitog ugleda, kao kada AfD kaže da je stranka koja štiti jevreje, a slave izborne rezultate uz improvizovanu nacističku zastavu.
10 miliona tada ih bilo, sada ih ima 93 miliona, Šija Muslimana bilo isto tako manje, sada ih ima oko 400 miliona možda i više.geralt wrote: ↑05/03/2026 14:00Bila je ista geografija i 1941., zadnji put kada je Iran napala neka moderna vojska.SmokingMan wrote: ↑05/03/2026 11:46 Kao poprilično dobrom poznavaocu geografije se pitam da li razmišljaju u Wašingtonu kako iskrcati trupe na ovakvom užasnom reljefu. Mogu jedino računati prvo da će se Iran društveno urušiti, pa da se može računati na pouzdanu podršku.![]()
![]()
https://en.wikipedia.org/wiki/Anglo-Sov ... on_of_Iran
Tada su kapitulirali za 6 dana.
U Iranu jeste. Dokazano. I ne samo u Iranu. Kod nas uloga USA je slojevita. Dozvolili su da opstane RS i da se legalizira genocid, zločini i etnička čišćenja. A uradili su dobro sto je rat prestao i sto su bombardovali Srbe. Uglavnom, obzirom da USA održava na infuziji sumsku, naravno da imaju obavezu i “vezati kerove” ako bi krenuli u neku nivu avanturu ocjeplljenja ili rata. Realnost je da su Ameri spriječili totalni slom velikosrpskog fašizma u BiH.