FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- mist
#91851 Re: FK Željezničar
Ono kada ti je zadnji vezni najopasniji igrac po protivnicki gol,kakav skup mentalnih picica 
- Tvrtko II Kotromanić
#91852 Re: FK Željezničar
Zabismo gol
Korak po korak, možda i do remija dođemo u bliskoj budućnosti
Korak po korak, možda i do remija dođemo u bliskoj budućnosti
- Haris.ba
#91853 Re: FK Željezničar
Meni je samo drago da je imovina Zeljeznicara sacuvana statutom koji nije na snazi. 
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#91854 Re: FK Željezničar
Imali smo cak i 4 suta u okvir 
-
noviclan
#91855 Re: FK Željezničar
Cuti da nije bicakcic igrao bilo bi 0-5
- mayab
#91856 Re: FK Željezničar
mislim da pod hitno treba početi praviti onu najavljenu LED fasadu na stadionu izvana ,
onda će to ličiti na nešto, pa će se i igrati bolje
.
.
Šalu na stranu , kad vidim ovakve jadne nastupe ,
jedino poželim da se stadion sruši i tu podigne zgrada sa velikim parkom,
a stadion praviti u Doglodima ili slično dalje od centra grada,
da barem je hebu stanovnike ovog grada obustavama prometa kad se okupe da se loptaju
onda će to ličiti na nešto, pa će se i igrati bolje
.
.
Šalu na stranu , kad vidim ovakve jadne nastupe ,
jedino poželim da se stadion sruši i tu podigne zgrada sa velikim parkom,
a stadion praviti u Doglodima ili slično dalje od centra grada,
da barem je hebu stanovnike ovog grada obustavama prometa kad se okupe da se loptaju
- insaneinthebrain
#91857 Re: FK Željezničar
Dobro smo prosli
Navijaci i manijaci najveci mazohisti koji dolaze da ovo gledaju. Bojkotovati prisustvo na stadionu do kraja sezone. I onako ispadamo u federalnu. Mozda je damama pritisak da igraju pred punim tribinama. Oplodi nad Nijaze i SavA
Eldare sine bjezi sto dalje od ovih ubleha
- Didier
#91858 Re: FK Željezničar
Ne sjećam se kad sam gledao ovakvu nemoć na Grbavici.
Nisam bio protiv Rudara, kažu mi raja da je još jadnije izgledalo, ali ono sinoć, i to sa zapada gledano, je stvarno možda i najjadnija utakmica kojoj sam prisustvovao, pored one protiv Partizana koju smo izgubili 0:6.
I dalje mi nije jasno kako smo sa slabijim timom ovaj Zrinjski pobijedili u prvom dijelu, i to vrlo glatko, moglo je biti i više od 2:0.
Biće izgleda da Adžem ipak nešto zna.
Nisam bio protiv Rudara, kažu mi raja da je još jadnije izgledalo, ali ono sinoć, i to sa zapada gledano, je stvarno možda i najjadnija utakmica kojoj sam prisustvovao, pored one protiv Partizana koju smo izgubili 0:6.
I dalje mi nije jasno kako smo sa slabijim timom ovaj Zrinjski pobijedili u prvom dijelu, i to vrlo glatko, moglo je biti i više od 2:0.
Biće izgleda da Adžem ipak nešto zna.
- JOINT_1921
- Vozim: odlično
- Didier
#91860 Re: FK Željezničar
A šta si ti zin'o?
Čovjek je pobijedio Borac, Sarajevo i Zrinjski, a nakon što su počeli da nas kradu, tad smo ga i otjerali, i prozvali da je "nakamarao gomilu igrača", od kojih smo neke već stavili na tribine, a plaćamo ih.
Eto, ispade da Holanđani nisu ništa gori od ekipa koja je ostala.
- JOINT_1921
- Vozim: odlično
#91861 Re: FK Željezničar
Napomenut cu te samo da je i nastavio voditi ekipu nakon tih slucajnih pobjeda...
- Didier
#91862 Re: FK Željezničar
Tako je, a sudije su nas oštetile barem 15 bodova prije nego što je otišao.JOINT_1921 wrote: ↑03/03/2026 08:43 Napomenut cu te samo da je i nastavio voditi ekipu nakon tih slucajnih pobjeda...
A za to je kriv isključivo Klub jer nije uspio zaštititi naš interes u Savezu.
Btw, možda smo Borac pobijedili slučajno, ali Zrinjski i Sarajevo nam nisu opucali na gol.
- insaneinthebrain
#91863 Re: FK Željezničar
Adzeme spacioChe vrati se i izvedi nas iz krize

- Didier
#91864 Re: FK Željezničar
Jok eto, Savo će te izvući.
Osim Brke, nama trenutno niko ne može pomoći.
-
logsa
#91865 Re: FK Željezničar
- Haris.ba
-
logsa
#91867 Re: FK Željezničar
Ne znam odakle se sad vodi ali godinama se vodio iz raznih kafana od istih ljudi sto se godinama tu vrte i samo smjenjuju ko na traci pa evo vidimo dokle nas je to dovuko.
- Haris.ba
#91868 Re: FK Željezničar
Pa manje vise uvijek je tako bilo. Pa sta mislis odakle me formiran klub? Iz opernog pozorista?
Pa, i za vrijeme komunista je neko iz neke kafane odlucivao.
-
logsa
#91869 Re: FK Željezničar
Hocu da kazem da se ne moze vise tako voditi klub, klub se mora voditi kao firma/korporacija jer drugacije se ne moze napraviti iskorak i igrati u Europi, a brko nije taj sto moze napraviti klub da je kao ozbiljna firma sa jasnom strukturom i jasnim pozicijama i jasnim ulogama.
-
moke_31
#91870 Re: FK Željezničar
Adžem je naravno neopravdano gurnut pod autobus, kao eto naći će nekog boljeg. Forumski stručnjaci najbolje znaju pljuj svog čovjeka, daj neko hoće ime, jakog trenera bla, bla
Nakon što smo Borca dernuli savez nam se naklatio na kosti i povreda malog Madžida se poklopila, a ekipa vjerovatno malo i psihički pala jer je teško igrati kad znaš da ćeš gotovo sigurno izgubiti i da ćete sudije uništiti.
Klub i dalje ništa ne radi na zaštiti ekipe u savezu, bitnije je dovoditi neke polovne regionalne trenerske ublehe i propale igrače I iživljavati se nad svojim trenerima. Evo vidimo gdje je to dovelo. Na kraju će moliti Amara da dođe i da nas spasi od ispadanja.
Osim toga, odakle ideja da se nešto može napraviti preko noći i dići klubu na nivo za osvajanje titule sa ovavkim načinom rada. Mijenjanje po 10 igrača svake sepolusezone ili na kraju sezone, bez kičme ekipe i postepene nadogradnje. Bez KONTINUITETA nema uspjeha! Ovo sa Miloševićem je vrhunac tragikomedije.
Zaboravlja se činjenica da ŽELJO NIKAD NIŠTA NIJE OSVOJIO SA TRENEROM KOJI NIJE PONIKO U KLUBU!!!!!
Nakon što smo Borca dernuli savez nam se naklatio na kosti i povreda malog Madžida se poklopila, a ekipa vjerovatno malo i psihički pala jer je teško igrati kad znaš da ćeš gotovo sigurno izgubiti i da ćete sudije uništiti.
Klub i dalje ništa ne radi na zaštiti ekipe u savezu, bitnije je dovoditi neke polovne regionalne trenerske ublehe i propale igrače I iživljavati se nad svojim trenerima. Evo vidimo gdje je to dovelo. Na kraju će moliti Amara da dođe i da nas spasi od ispadanja.
Osim toga, odakle ideja da se nešto može napraviti preko noći i dići klubu na nivo za osvajanje titule sa ovavkim načinom rada. Mijenjanje po 10 igrača svake sepolusezone ili na kraju sezone, bez kičme ekipe i postepene nadogradnje. Bez KONTINUITETA nema uspjeha! Ovo sa Miloševićem je vrhunac tragikomedije.
Zaboravlja se činjenica da ŽELJO NIKAD NIŠTA NIJE OSVOJIO SA TRENEROM KOJI NIJE PONIKO U KLUBU!!!!!
- Didier
#91871 Re: FK Željezničar
I usput uzeli deset trofeja.
Zadnji trofej uzeo Admir Adžem kojeg se ovdje toliko pljuje.
Sad kad smo stabilni i kad imamo lijep stadion borimo se za opstanak.
-
logsa
#91872 Re: FK Željezničar
Ti meni pricas o titulama od prije 10 godina sta imamo od toga sad? Sto se nije napravila ozbiljna organizacija ozbiljan klub koji ce imati kontnuitet svake sezone.
Mene ne zanimaju te price i ti klanovi Osim, Misimovic itd…
Ali cinjenica je da se isti ljudi saltaju godinama zadrze se par godina ostave iza sebe pustos, rasulo, dugove itd… i tako u krug.
Svi ti Osimi, Mulalici, Misimovici, Adzemi itd… da su znali napravili bi ozbiljan i stabilan klub, a ne na rate osvoje kup ili titulu pa se naredne godine sve se raspadne.
Ovom klubu ne treba demagogija, mahala i prepotentnost. Treba neko sa strane da dodje sto nije dio tih prica i talova i da napravi klub koji ce funkcionisati, a ne da se igra na oranicama, a teren je ogledalo tih uprava i klanova sto su se tu godinama vrtili i jos se vrte.
- Didier
#91873 Re: FK Željezničar
Pa eto, nemaš više demagogije, imaš sad borbu za opstanak. Barem smo stabilni, svake godine se borimo za opstanak.logsa wrote: ↑03/03/2026 12:21 Ovom klubu ne treba demagogija, mahala i prepotentnost. Treba neko sa strane da dodje sto nije dio tih prica i talova i da napravi klub koji ce funkcionisati, a ne da se igra na oranicama, a teren je ogledalo tih uprava i klanova sto su se tu godinama vrtili i jos se vrte.
A bez tih titula bismo davno ispali, bili bismo u rangu Slobode i Čelika.
-
logsa
#91874 Re: FK Željezničar
Nemam ja sta pricati brojevi sve kazuDidier wrote: ↑03/03/2026 12:58Pa eto, nemaš više demagogije, imaš sad borbu za opstanak. Barem smo stabilni, svake godine se borimo za opstanak.logsa wrote: ↑03/03/2026 12:21 Ovom klubu ne treba demagogija, mahala i prepotentnost. Treba neko sa strane da dodje sto nije dio tih prica i talova i da napravi klub koji ce funkcionisati, a ne da se igra na oranicama, a teren je ogledalo tih uprava i klanova sto su se tu godinama vrtili i jos se vrte.
A bez tih titula bismo davno ispali, bili bismo u rangu Slobode i Čelika.
Zna se ko je vodio klub od 2018. do 2021. u tom periodu odjednom duboki minus, eto to sve govori kakvi su strucnjaci bili u klubu.

- Didier