IRAN

moonco
Grijem se na: Plin
Horoskop: Vaga

#56576 Re: IRAN

Post by moonco »

aratet wrote: 04/03/2026 23:29 Irački Kurdi negiraju da je neko od njih prešao granicu.
Nahuškat će ih na iračke šite
T4h

#56577 Re: IRAN

Post by T4h »

Kurdi demantuju da su napali.
Bernardinac

#56578 Re: IRAN

Post by Bernardinac »

Sanjarko wrote: 04/03/2026 23:16
Bernardinac wrote: 04/03/2026 23:05
Sanjarko wrote: 04/03/2026 22:31

Baš nedavno? Ili prije korona sr*nja?
Idi lezi vidiš da si pospan. Ubi te ovo. :lol:
Jučer smo to pisali.
Eto pogledaj, ima i postova i prije ovoga
U 17:51 zadnji.
Spoiler
Show

Sanjarko
Bila bi i Bosna da nam daju onoliko love, oružja i ko zna čega sve ne za šta se zna, a gdje je za šta se ne zna.

Bernardinac
Ne bi. Kod nas bi većina gledala kako strpat pare u svoje džepove i gledali svoju guzicu a ne dobrobit kolektiva i društva.

Sanjarko
Postavi se pogodan vođa od istih, ne brini, i bi.

Bernardinac
Ti fakat sanjarko. Čuj da neko dadne Bosni toliku lovu bili bi ko švica?
To se treba zaslužit. Evo nam propada lova iz EU jer ne radimo, spletkarimo politički i filozofiramo. Nemamo viziju, živimo dan za dan i tako se ponašamo. Daj meni danas boli me k. za sutra.
Znam ja nas jebo ti nas.
Ti si maloprije rekao da sam ja govorio o Kurdima, a ja sam govorio o nama, Bosancima/Bošnjacima kako ko želi? Potvaraš me, davno smo mi demorafski potencijalno izlapili prilično, trebalo nas je oko 4 miliona biti, sa Hrvatima i Srbima i ostalima oko 6 do 7 miliona stanovnika Bosna je trebala danas da ima.

Kurdi u silnim ratovima demorafski slabe kao i mi. A niko ne ulaže novac toliki ni u nas, ni u njih kao u Izrael!

Potvaraš me, lažeš.
Ja ne znam šta je sa tobom?
Kolega forumaš je napisao:
Oni vjeruju da će postati nekakva regionalna sila između Arapa, Turske i Irana? :roll:
misleći na Kurde

A ja sam odgovorio:
Pa ako se uloži lova u njih kao što kaže @Sanjarko postat će.
misleći na našu raspravu o BiH i tvoje mišljenje da bi BiH bila faktor kada bi se uložila lova na nas kao u Izrael.
U kontekstu toga sam pisao.
Zar je to bilo teško skontat?
Kakav Kiki, korona
Pališ ko golf dizel na Bjelašnici ali sam se nasmijao do suza.
Živ bio ti meni kolega. Dobar si lik. Pravi sanjarko ali to nije mana. :thumbup:
moonco

#56579 Re: IRAN

Post by moonco »

Arape će Ronaldo od 2 milijarde odbraniti. :D
video

#56580 Re: IRAN

Post by video »

Velkoski wrote: 04/03/2026 22:24
Kurdish-Iranian militias started a ground offensive in north-west Iran, a U.S. official tells me
- Axios

dakle zvanilno

nevjerovatno šta Kurdi rade od sebe :lol:
Dje @Kikibombona da nam koju rastabiri u svezi ovoga gore
Crvene_brigade

#56581 Re: IRAN

Post by Crvene_brigade »

I ovo je jedan od dokaza o kakvom zločinačkom režimu se radi i kakav ga sve ološ i ratni zločinci podržavaju…
”U pratnji visokih stranačkih funkcionera, predsednik Srpske radikalne stranke prof. dr Vojislav Šešelj se danas upisao u knjigu žalosti u Ambasadi Islamske Republike Iran.

U razgovoru s ambasadorom pružio je podršku i izrazio nadu da će pravdoljubivi iranski narod pobediti u ovom odbrambenom ratu”.
Last edited by Crvene_brigade on 04/03/2026 23:37, edited 1 time in total.
moonco

#56582 Re: IRAN

Post by moonco »

video wrote: 04/03/2026 23:34
Kurdish-Iranian militias started a ground offensive in north-west Iran, a U.S. official tells me
- Axios

dakle zvanilno

:pisnuo:

On je postavljao one trebe što se bore na njih se palio.
SaraFina

#56583 Re: IRAN

Post by SaraFina »

video wrote: 04/03/2026 23:34
- Axios

dakle zvanilno

Ima trajni.
skupljac_zeljeza

#56584 Re: IRAN

Post by skupljac_zeljeza »

SaraFina

#56585 Re: IRAN

Post by SaraFina »

Pistu oruzja dali nam ljudi. I sad ovi kokosari pojedini nesto protiv Irana. 47 godina pod sankcijama. Mi mali nebitni plus Suniti. Sramota. Ko god bilo sta kaze.
moonco

#56586 Re: IRAN

Post by moonco »

skupljac_zeljeza wrote: 04/03/2026 23:37
Da da. Ne bi ni bilo današnje Hrvatske bez toga naoružanja i municije i bez rata u BiH i naših žrtava.

Klošari neopjevani

Prde, Nato, EU. Evropa, papa, kršćani. Preko muslimana imaju tu katoličku državu.
Last edited by moonco on 04/03/2026 23:45, edited 1 time in total.
Sanjarko

#56587 Re: IRAN

Post by Sanjarko »

Bernardinac wrote: 04/03/2026 23:33
Sanjarko wrote: 04/03/2026 23:16
Bernardinac wrote: 04/03/2026 23:05
Idi lezi vidiš da si pospan. Ubi te ovo. :lol:
Jučer smo to pisali.
Eto pogledaj, ima i postova i prije ovoga
U 17:51 zadnji.
Spoiler
Show
Ti si maloprije rekao da sam ja govorio o Kurdima, a ja sam govorio o nama, Bosancima/Bošnjacima kako ko želi? Potvaraš me, davno smo mi demorafski potencijalno izlapili prilično, trebalo nas je oko 4 miliona biti, sa Hrvatima i Srbima i ostalima oko 6 do 7 miliona stanovnika Bosna je trebala danas da ima.

Kurdi u silnim ratovima demorafski slabe kao i mi. A niko ne ulaže novac toliki ni u nas, ni u njih kao u Izrael!

Potvaraš me, lažeš.
Ja ne znam šta je sa tobom?
Kolega forumaš je napisao:
Oni vjeruju da će postati nekakva regionalna sila između Arapa, Turske i Irana? :roll:
misleći na Kurde

A ja sam odgovorio:
Pa ako se uloži lova u njih kao što kaže @Sanjarko postat će.
misleći na našu raspravu o BiH i tvoje mišljenje da bi BiH bila faktor kada bi se uložila lova na nas kao u Izrael.
U kontekstu toga sam pisao.
Zar je to bilo teško skontat?
Kakav Kiki, korona
Pališ ko golf dizel na Bjelašnici ali sam se nasmijao do suza.
Živ bio ti meni kolega. Dobar si lik. Pravi sanjarko ali to nije mana. :thumbup:
Nas sada ima oko 1,4 miliona s tendencijom pada dalje populacijski, Kurda ima oko skoro 25 miliona sa tendencijom da zadrže istu populaciju u cijelom regionu su tako raštrkani.

Nas da su podržali u ratu i prije njega kada smo trebali po svim projekcijama ići na oko 4 miliona stanovnika sa 2 miliona bi danas bili regionalna sila i jaki samo tako.

Nisu nego su preventivno izvršili genocid nad nama da nas ne bi bilo oko 4 miliona.

Kažem potvaraš me, nigdje ja Kurde nisam spomenuo, ti si. A Kurdi slabe kao i mi i koncentrisati će se na dio u Iraku i tu možda državu i ostvare jednog dana.
neon-x

#56588 Re: IRAN

Post by neon-x »

HD_2015 wrote: 04/03/2026 23:22 Malo pogledajte rat Iran-Irak. Iranci su u tom ratu se hrabro borili kao malo ko, istina, veliki problem je bio što je tadašnji ajatolah maknuo mnoge generale, pa su nedostatak kvalitetnog vođstva (a i vojne tehnike) plaćali ljudskim životima.

Ako su Iranci zadržali samo dio volje za borbu, niko nema šansi u kopnenoj ofanzivi protiv njih.

Ako se kurdi uključe, neka ne kukaju više kako su ih oni ili ovi trijebili.
Tada su bili dobri decki Izraela ciju su podrsku imali.

Zato se ne mogu cudom nacuditi kako neko stvarno vjeruje da je Iran na nekakvom braniku Islama, a ne samo rezim kao i svaki drugi koji je shvatio kako se preko religije dolazi i opstaje decenijama na vlasti, grabi moc i siri uticaj.
Rejhana

#56589 Re: IRAN

Post by Rejhana »

Last edited by Rejhana on 04/03/2026 23:49, edited 1 time in total.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#56590 Re: IRAN

Post by PreWiBa »

neon-x wrote: 04/03/2026 23:45
HD_2015 wrote: 04/03/2026 23:22 Malo pogledajte rat Iran-Irak. Iranci su u tom ratu se hrabro borili kao malo ko, istina, veliki problem je bio što je tadašnji ajatolah maknuo mnoge generale, pa su nedostatak kvalitetnog vođstva (a i vojne tehnike) plaćali ljudskim životima.

Ako su Iranci zadržali samo dio volje za borbu, niko nema šansi u kopnenoj ofanzivi protiv njih.

Zato se ne mogu cudom nacuditi kako neko stvarno vjeruje da je Iran na nekakvom braniku Islama, a ne samo rezim kao i svaki drugi koji je shvatio kako se preko religije dolazi i opstaje decenijama na vlasti, grabi moc i siri uticaj.
?
Sadam je bio američki miljenik, ne Iran.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#56591 Re: IRAN

Post by arman1 »

Image

Kako treba gledati zapadne vrijednosti ili kako normalan svijet kaže duple standarde.
Tyke

#56592 Re: IRAN

Post by Tyke »

lajkujMe wrote: 04/03/2026 18:35
moonco wrote: 04/03/2026 18:19 Šta kaže
Palestina, Irak, Sirija, Lebanon (i to samo dio s Hezbolahom), Afganistan, Iran i Liban to je cijela lista "izgubljenih muslimana"
Kad struše prvu kiblu vidjet ćemo ko je pravi musliman. Uostalom kad vidim koliko su se zaigrali ne bi me čudilo ni to da urade. Pa ćemo vidjeti, ko je ko i na kojoj strani.
U boldiranom tekstu opisan sav problem danasnjeg Islama.
Ko je pravi musliman, ko je najveci musliman, ko ce zivjeti istinski kao Prorok Muhamed.
Zbog takvih zaostalih gluposti Muslimani ratuju jedni sa drugim od dana smrti Proroka Muhameda, sta vise najvise muslimana zadnjih 50 godina je izgubilo zivote od "pravih muslimana" .

Islam se podjelio na sekte i na razlicita poimanja Kurana i Hadisa, i sad svaka grupa tvrdi da su pravi muslimani a da ce svi ostali goriti u Dzehenemu.
A to pomaze likovima kao Homeiniju i raznim drugim diktatorima Islamskog svijeta da koriste vjeru i Islam kao glavni nacin kontrole masa.

Iran pokusava skoro 50 godina da unutar Irana svi vjeruju u isto pa ne ide sto li.
Prorok?
Sad je mnogo jasnije ko si i odakle ovakvi upisi. Sumirova sjena, lazni moralista i samoprozvani ekspert. Imal kad kraja?

Ne d'o Bog nesto pozitivno napisati i za napadnutu drzavu Iran, koja se brani od neprijatelja koje neosnovano brani i reprezentiras ovdje, bez ikakve fajde. De ti tamo na Ukr temi nastavi sa analizama. :thumbup:
anelsol

#56593 Re: IRAN

Post by anelsol »

Demokrate se pribojavaju da Trump hoće da pošalje kopnenu vojsku na Iran
Washington, DC – The United States Senate is expected to hold an initial vote on a resolution to rein in US President Donald Trump’s war with Iran, with top Democrat Chuck Schumer saying he fears “now more than ever” that the administration is planning to deploy boots on the ground.
neon-x

#56594 Re: IRAN

Post by neon-x »

PreWiBa wrote: 04/03/2026 23:49

?
Sadam je bio američki miljenik, ne Iran.
Nisam rekao Amerike, vec Izraela. Davali im oruzje i obucavali ih ko zadnje balonje.

Kod Amera je pravilo bilo kao i uvijek samo nek se rokaju iako su podrzavali Sadama.
HD_2015

#56595 Re: IRAN

Post by HD_2015 »

Niije Izrael podržavao Iran, jer su bili "dobri dečki". Amerika je naoružavala Irak, ali su nešto prodavali i Irancima. Cilj je bio produžiti konflikt da se obje strane iscrpe. Imali su cilj da "obje strane izgube".

U jednom trenutku je Iranu krenulo tako dobro da su Arapi su počeli paničiti, jer bi ih Iran pregazio da se Amerika nije umiješala sa značajnijom pomoći Iraku.

Ko priča o "braniku Islama"? Samo kažemo da sa jedne strane imamo zlo (Izrael) kakvo nije viđeno od 2 svj rata. Uz njih dodaj Trumpovu Ameriku, te izopačene Arape.

Iran je taj koji je napadnut - trpe decenijske sankcije, konstantna bombardovanja, ubistva ključnih osoba, i evo na kraju "konačna invazija".

Nakon toliko pobijenih civila i djece u Palestini, samo nemojte patetike da je nekome na zapadu bitno o tome šta ljudi u Iranu trpe i kakav je to režim.
Last edited by HD_2015 on 04/03/2026 23:58, edited 1 time in total.
SaraFina

#56596 Re: IRAN

Post by SaraFina »

anelsol wrote: 04/03/2026 23:54 Demokrate se pribojavaju da Trump hoće da pošalje kopnenu vojsku na Iran
Washington, DC – The United States Senate is expected to hold an initial vote on a resolution to rein in US President Donald Trump’s war with Iran, with top Democrat Chuck Schumer saying he fears “now more than ever” that the administration is planning to deploy boots on the ground.
Pa to ce mu biti zadnje sto ce uraditi. Neka i to jos proba.
Rejhana

#56597 Re: IRAN

Post by Rejhana »

neon-x wrote: 04/03/2026 23:55
Nisam rekao Amerike, vec Izraela. Davali im oruzje i obucavali ih ko zadnje balonje.

Opet netačno.

Propaganda level Visoki saudijski komitet...
Capajebo

#56598 Re: IRAN

Post by Capajebo »

janje_

#56599 Re: IRAN

Post by janje_ »

anelsol wrote: 04/03/2026 23:54 Demokrate se pribojavaju da Trump hoće da pošalje kopnenu vojsku na Iran
Ko ce se naci da ameriku oslobodi od diktatora..
Timscho

#56600 Re: IRAN

Post by Timscho »

Jel ovo fakat Jaffa?

Post Reply