Strategija "Tuci po Velušićima" nije baš najbolja svaki put.kolegione wrote: ↑04/03/2026 15:21Tuci po dubajiju svaki dan, ja da sam Iran ne bi gadjao nikako Iran samo bi tukao dubaji Saudiju i to civilne mete, pa nek ponesu opet malo platna i zamole Narandzu da prestane gadovi pokvareni arapski...lajkujMe wrote: ↑04/03/2026 15:16 I da naglasim, Izrael i Iran mozda nisu ocekivali da ce Iran gadjati Zaljevske zemlje ali to je otislo opet njima u prilog.
Manje raketa na sam Izrael za cijenu da izgube opremu u tim zemljama (koja se da zamjeniti)
Izrael i Ameriku su usli u ovaj rat ubjedjeni da ce Izrael da gori 5 do 6 dana dok se ne rjese Balisticke rakete. Usli su u rat s namjerom da ce biti par stotina udara od raketa i par stotina poginulih civila i vojnika.
Na kraju su dobili sto nisu ni u najludjim snovima sanjali a to je da su napali zaljevske zemlje koje sad aktivno pomazu da se bombarduje Iran. Ako gledate iz Americko-Izraelske perspektive ovo nije moglo bolje proci.
Samo čudan rat, nema bezrezerve podrške ni unutar same MAGA-e i Amerike kao kod ratova protiv Iraka ili Abganistana. Još nije sve gotovo.