IRAN

JovicSA

#56126 Re: IRAN

Post by JovicSA »

kolegione wrote: 04/03/2026 15:21
lajkujMe wrote: 04/03/2026 15:16 I da naglasim, Izrael i Iran mozda nisu ocekivali da ce Iran gadjati Zaljevske zemlje ali to je otislo opet njima u prilog.
Manje raketa na sam Izrael za cijenu da izgube opremu u tim zemljama (koja se da zamjeniti)

Izrael i Ameriku su usli u ovaj rat ubjedjeni da ce Izrael da gori 5 do 6 dana dok se ne rjese Balisticke rakete. Usli su u rat s namjerom da ce biti par stotina udara od raketa i par stotina poginulih civila i vojnika.
Na kraju su dobili sto nisu ni u najludjim snovima sanjali a to je da su napali zaljevske zemlje koje sad aktivno pomazu da se bombarduje Iran. Ako gledate iz Americko-Izraelske perspektive ovo nije moglo bolje proci.
Tuci po dubajiju svaki dan, ja da sam Iran ne bi gadjao nikako Iran samo bi tukao dubaji Saudiju i to civilne mete, pa nek ponesu opet malo platna i zamole Narandzu da prestane gadovi pokvareni arapski...
Strategija "Tuci po Velušićima" nije baš najbolja svaki put.

Samo čudan rat, nema bezrezerve podrške ni unutar same MAGA-e i Amerike kao kod ratova protiv Iraka ili Abganistana. Još nije sve gotovo.
Last edited by JovicSA on 04/03/2026 15:23, edited 1 time in total.
Čitalac

#56127 Re: IRAN

Post by Čitalac »

Shafaq Mohammad Hosseini, Teheran: Zvuk lomljenja preuzeo je cijeli našu ulicu...
...Danima i noćima čitali smo vijesti o nadolazećem ratu, a opet nismo vjerovali. Nitko od nas nije očekivao strašne zvukove u subotu ujutru. Bili smo zauzeti svojim brigama. S vremena na vrijeme puše čudan vjetar. Zvukovi neba stalno se prekidaju i ponovno povezuju. Zvuk lomljenja preuzeo je cijelu našu ulicu. Naši susjedi koji su se mjesecima svađali više se ne svađaju. Smrt je ovih dana gorka i slatka šala koja je stavljena na stol za blagovanje. Glas mujezina izlijeva se u tamu. Međutim, život ide dalje. Čini se da huk s neba više nikoga ne uznemirava. Lagani drhtaj kapaka i usana, ali život ide dalje. Ulica ima drugačiju boju. Neki su otišli iz grada još prvog dana i sklonili se na sjever ili u bilo koju drugu pokrajinu gdje se može bolje spavati...
ovo_malo_duse

#56128 Re: IRAN

Post by ovo_malo_duse »

A jesu se upalili cio supkoljupci.
Nije ih bilo 2 dana dok je Iran razvaljivao Telaviv i Haifu. Misevi posts napisali nisu.
Haj pokazite panoramu Haife kao sto pokazujete Teheran.
Pokaki vam se rezim skupa sa mnom u ta usta, kojima lizete dupe djecoubicama. Jel pricepio Kabiri, mora se pisat.
SuperHans

#56129 Re: IRAN

Post by SuperHans »

Izbubase ih cifuti kvalitetno jebi ti to. Ako je upola istina za ove postotke sto ovaj general iznad govori to je kraj price. Kina me razocarala poprilicno. Znaci ssljedece gledamo pad Turske i apolutnu dominaciju svijetom ovih neljudi
JovicSA

#56130 Re: IRAN

Post by JovicSA »

Čitalac wrote: 04/03/2026 15:23 Shafaq Mohammad Hosseini, Teheran: Zvuk lomljenja preuzeo je cijeli našu ulicu...
...Danima i noćima čitali smo vijesti o nadolazećem ratu, a opet nismo vjerovali. Nitko od nas nije očekivao strašne zvukove u subotu ujutru. Bili smo zauzeti svojim brigama. S vremena na vrijeme puše čudan vjetar. Zvukovi neba stalno se prekidaju i ponovno povezuju. Zvuk lomljenja preuzeo je cijelu našu ulicu. Naši susjedi koji su se mjesecima svađali više se ne svađaju. Smrt je ovih dana gorka i slatka šala koja je stavljena na stol za blagovanje. Glas mujezina izlijeva se u tamu. Međutim, život ide dalje. Čini se da huk s neba više nikoga ne uznemirava. Lagani drhtaj kapaka i usana, ali život ide dalje. Ulica ima drugačiju boju. Neki su otišli iz grada još prvog dana i sklonili se na sjever ili u bilo koju drugu pokrajinu gdje se može bolje spavati...
Identično kao početak rata kod nas...e kada se sjetim. :roll:
palermo

#56131 Re: IRAN

Post by palermo »

Bas se nekako zadao forumas Lajkuj me. Vrijedan covjek
dr_Evil

#56132 Re: IRAN

Post by dr_Evil »

SuperHans wrote: 04/03/2026 15:24 Izbubase ih cifuti kvalitetno jebi ti to. Ako je upola istina za ove postotke sto ovaj general iznad govori to je kraj price. Kina me razocarala poprilicno. Znaci ssljedece gledamo pad Turske i apolutnu dominaciju svijetom ovih neljudi
Turska je pala jos 1918-e :D sorry bro
video

#56133 Re: IRAN

Post by video »

avetinja wrote: 04/03/2026 15:20
dvajt wrote: 04/03/2026 15:19 nista od 8.marta u dubajiju, ljuta mi žena
Reci joj da ćeš je voditi prvog aprila. :lol:
:lol: :lol: :lol:
avetinja

#56134 Re: IRAN

Post by avetinja »

ovo_malo_duse wrote: 04/03/2026 15:24 A jesu se upalili cio supkoljupci.
Nije ih bilo 2 dana dok je Iran razvaljivao Telaviv i Haifu. Misevi posts napisali nisu.
Pokaki vam se rezim skupa sa mnom u ta usta, kojima lizete dupe djecoubicama. Jel pricepio Kabiri, mora se pisat.
:thumbup:

Tačno se vidi botovski/plaćenički trag pisanja u više primjera.

Imaš one koji su kao komunisti, a podržavaju ZOG, iako niti jedna komunistička partija ne podržava čitufiju, bar ja ne znam za takav primjer, štaviše neke ih odbijaju priznati.

Onda imaš ove koji su kao za Ukrajinu, a niko da postavi pitanje zašto Amerikanci nisu digli trećinu svoje mornarice da brane Ukrajinu, nego puštaju da se mrcvare sa Rusima četiri godine.

I onda kao šlag na tortu ide hvalospjevka za ZOG, a pola svijeta koji se nešto pita mora doći da im drži gaće, još su autistične Francuze i Britance morali pozvati.
lajkujMe

#56135 Re: IRAN

Post by lajkujMe »

SuperHans wrote: 04/03/2026 15:24 Izbubase ih cifuti kvalitetno jebi ti to. Ako je upola istina za ove postotke sto ovaj general iznad govori to je kraj price. Kina me razocarala poprilicno. Znaci ssljedece gledamo pad Turske i apolutnu dominaciju svijetom ovih neljudi
Kakva Turska, ovo sto se desava odgovara Turcima, jedino zasta ce se pocesati za muda su Kurdi iz Iraka i Irana.
Oni su s cifutima i Amerima rjesili Siriju i Sirija je sad njihova.
Dobili su Crno More preko Ukrajine.
Azerbejdzan uzeo Karabah i Armene su doveli pod zapadnu sapu.
Turski biznis cvjeta kroz cijelu Europu i Bliski Istok.
Dogovorili predaju Kurdskih pobunjenika u Turskoj i poraz ypg u Siriji koja je sad pod vladom Sirije.
I sad jos rjesava se najveci suparnik a to je Iran.
Jos su dobili presutni uticaj na Balkanu od EU.
Turska ko fol deklarativno je protiv Izraela ali nikada nisu zaista nesto ucinili.
Turci su tajni as u rukavu Izraela i Amera samo sto zbog domace publike nesmiju biti otvoreni.
Ocigledno Incirlik je jedna od baza iz koje se bombarduje Iran.

Erdo ko fol sjedi na 2 stolice a on zapravo sjedi ovamo kod Amera i Cifuta.
A Turska ce biti okosnica kontrole ovih siromasnih Muslimana po BI.
Last edited by lajkujMe on 04/03/2026 15:35, edited 1 time in total.
kolegione

#56136 Re: IRAN

Post by kolegione »

dr_Evil wrote: 04/03/2026 15:26
Turska je pala jos 1918-e :D sorry bro
Bosnjo koji vjeruje, da je Erdogan sultan :D :D :D
GandalfSivi

#56137 Re: IRAN

Post by GandalfSivi »

Mene sramota za njega svega mi…

splinter

#56138 Re: IRAN

Post by splinter »

Velika je cenzura , prevelika, jako malo slika i videa sa terena a materijala ima:

Inače, kako god završi ova agresija neke stvari uzdrmane iz temelja:

Gdje ima dima ima i . . .

Evo i ovoga, živ je ili je uskrsnuo:
lajkujMe

#56139 Re: IRAN

Post by lajkujMe »

Eto vam i buduceg vladara Irana Ahmo.
On mi je vazda smrdio na tudjeg Igraca nisu mu dzaba 3 puta zabranili kandidovanje za predsjednika.
tzipiripi

#56140 Re: IRAN

Post by tzipiripi »

lajkujMe wrote: 04/03/2026 15:16 I da naglasim, Izrael i Iran mozda nisu ocekivali da ce Iran gadjati Zaljevske zemlje ali to je otislo opet njima u prilog.
Manje raketa na sam Izrael za cijenu da izgube opremu u tim zemljama (koja se da zamjeniti)

Izrael i Ameriku su usli u ovaj rat ubjedjeni da ce Izrael da gori 5 do 6 dana dok se ne rjese Balisticke rakete. Usli su u rat s namjerom da ce biti par stotina udara od raketa i par stotina poginulih civila i vojnika.
Na kraju su dobili sto nisu ni u najludjim snovima sanjali a to je da su napali zaljevske zemlje koje sad aktivno pomazu da se bombarduje Iran. Ako gledate iz Americko-Izraelske perspektive ovo nije moglo bolje proci.
Zgodno razmišljanje, posebno 3, 4 i 5

alijagoro

#56141 Re: IRAN

Post by alijagoro »

palermo wrote: 04/03/2026 15:25 Bas se nekako zadao forumas Lajkuj me. Vrijedan covjek
Odusto od Ukrajine,pa se ovdje bas zado :D
Danguba

#56142 Re: IRAN

Post by Danguba »

lajkujMe wrote: 04/03/2026 15:11

Ovo ce se vrlo lako vidjeti i dokazati u narednih par dana

Pad od 86% ispaljenja balistickih raketa
Pad od 73% od Sehid dronova
Naspram prvog dana rata.

S ovom brzinom sutra do prekosutra cuce se poneko ispaljenje raketa i dronova ali nista sto moze ugroziti regiju.
Pa tako reci, ti se hranis njihovom propagandom. :D
Nemoj samo prijeci na cionisticku, kod njih sve cisto, ljudi idu na plaze, zene setaju... :izet:

...samo je haos i gubici u Iranu.
tzipiripi

#56143 Re: IRAN

Post by tzipiripi »

splinter wrote: 04/03/2026 15:35
Velika je cenzura , prevelika, jako malo slika i videa sa terena a materijala ima:
https://twitter......

Inače, kako god završi ova agresija neke stvari uzdrmane iz temelja:
https://twitter.....

Gdje ima dima ima i . . .
https://twitter....

Evo i ovoga, živ je ili je uskrsnuo:
https://twitter....
Roknuli nacrtani helikopter na zemlji :lol:

Last edited by tzipiripi on 04/03/2026 15:46, edited 1 time in total.
JovicSA

#56144 Re: IRAN

Post by JovicSA »

GandalfSivi wrote: 04/03/2026 15:34 Mene sramota za njega svega mi…

I njega hoće da vrate na vlast u Iran? :shock: :zzzz:
alijagoro

#56145 Re: IRAN

Post by alijagoro »

Čitalac

#56146 Re: IRAN

Post by Čitalac »

Ali Heydarinia, spasilac je Crvenog polumjeseca u gradu Minab. Ovo je njegova priča:
Zgrada u kojoj radimo nije daleko od škole Shajareh Tayebeh u Minabu. Čuo se strašan zvuk. Nakon par minuta, šef me je nazvao da pripremim dva tima i da idemo u školu. Ne znam kako opisati te prve strašne scene. Zrak je pun dima. Rekli su da se držimo podalje od zgrade koja se urušavala. Od deset učitelja, preživio je samo jedan, učitelj šestog razreda. Tijelo jednog učitelja nije pronađeno. Ne znamo šta se desilo s njim, porijeklom je iz Lura. Trojici učitelja su odsječene glave.
Djeca nemaju glave, noge, tijela su spaljena. To me je skamenilo. Ne mogu se pomaknuti. Spasilac sam 17 godina. Bio sam uključen u razne incidente poput potresa i poplava. Ništa nije tako strašno. Pojavljuje se majka koja traži svoju djecu. Svo troje je poginulo. Kako joj reći? Volio bih da je barem jedno dijete živo. Gdje god pogledate, djeca bez ruku, nogu, glava...stopala odvojena od njihovih malih tijela. Skupljamo njihove ruke i noge, kažem da to uradimo brzo kako majke i očevi ne bi vidjeli te strašne prizore. Vidio sam djecu koja se bore, živa su, ali bez ruku i nogu. To me je slomilo...
Dozer

#56147 Re: IRAN

Post by Dozer »

Ja mislim da su Zutalj i cifuti ispucali gomilu svega na bar 50% maketa i mamaca.
lajkujMe

#56148 Re: IRAN

Post by lajkujMe »

alijagoro wrote: 04/03/2026 15:45
palermo wrote: 04/03/2026 15:25 Bas se nekako zadao forumas Lajkuj me. Vrijedan covjek
Odusto od Ukrajine,pa se ovdje bas zado :D
Nisam odustao veliki sam fan Ukrajine, ali taj rat je trebao biti zavrsen davno. Ovo je sad cisto mrcvarenje i bacanje mesa.
Ni Rusi ni Ukrajinci nemaju snage da pobjede i treba im pauza od 10 godina da opet imaju vojne sposobnosti.
Ali Putin je tvrdoglav i zna ako sad zavrsi rat sa ce ga njegovi pojesti i da ce Rusija kolabirati.

Ukrajinci s druge strane su stvorili sebi finu odbranu i za razliku od Irana zaista cine takvu stetu Rusima da sva logika kaze stani vise ali jok imaju Putina koji vjeruje u sopstvene lazi imperije i Ruske nadmoci.

Ameri i Europljani su dobili sta ima je trebalo slaba Rusija koja ce biti osakacena narednih 20-30 godina zbog ovog rata.

Preostali jos samo Iran i na kraju Kina koja ce ostati sama okruzena neprijateljima i unistenim saveznicima.

Multipolarni svijet je bio kratkog daha.
SaPnA

#56149 Re: IRAN

Post by SaPnA »

lajkujMe wrote: 04/03/2026 15:08

U Teheranu
Pahlavi ce se vratiti s prozora

Rafalanje po zgradi od rezimskih divljaka
Laz, bukvalno gadjaju dronove iznad teherana
black

#56150 Re: IRAN

Post by black »

alijagoro wrote: 04/03/2026 15:46
Post Reply