Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Zla_Horde wrote: ↑04/03/2026 01:49
Bingo dizel vec podigo na 2.39 za 0.10
Umax 2.64 podigli za 0.34
Hp oil rajlovacka cesta 2.71 dizel 0.40 podigli
Polako je pocelo dizanje
tanker koji je bio za BiH, zaglavio u Hormuzu...oprvdano digli.
Polako je pocelo dizanje
stara bosanskohercegovačka poslovica kaže , "nekom rat , nekom brat!"
zippoo87 wrote: ↑03/03/2026 22:41
U Gracanici domaci "bizMismeni" dizu cijene preventivno...
Ono,nije jos poskupilo gorivo,ali mi cemo dici cijene prevoza unaprijed.
Inace,ova zena sto je vlasnica Avisa je jedna od najgorih mogucih zena sto postoje...ko ju je upoznao,zna o cemu pricam.
Mozes li nam objasniti zasto? Da i mi znamo jebgia, da ne kontamo sto je ona najgora?
Ne mogu...ne ogovaram ni uzivo ni na forumu. Ali mogu ti srediti susret sa njom,ako zelis...pa se malo podruzite i onda nam ti kazes kakav si zakljucak donio.
Zelis li ?
Ozbiljno me interesuje, kada vec napises tako o nekome, objasni jbga. Sta te strah? Je li ta zena u mafiji ili sta?
Polako je pocelo dizanje
od nedjelje onako u prolazu, 3 sam cisterne vidio na bingovoj pumpi
svaka cisterna = nova cijena.
i fkt ne znam šta se postiže sa jednim rezervoarom od 40l goriva...
zippoo87 wrote: ↑03/03/2026 22:41
U Gracanici domaci "bizMismeni" dizu cijene preventivno...
Ono,nije jos poskupilo gorivo,ali mi cemo dici cijene prevoza unaprijed.
Inace,ova zena sto je vlasnica Avisa je jedna od najgorih mogucih zena sto postoje...ko ju je upoznao,zna o cemu pricam.
Mozes li nam objasniti zasto? Da i mi znamo jebgia, da ne kontamo sto je ona najgora?
Ne mogu...ne ogovaram ni uzivo ni na forumu. Ali mogu ti srediti susret sa njom,ako zelis...pa se malo podruzite i onda nam ti kazes kakav si zakljucak donio.
Zelis li ?
Polako je pocelo dizanje
od nedjelje onako u prolazu, 3 sam cisterne vidio na bingovoj pumpi
svaka cisterna = nova cijena.
i fkt ne znam šta se postiže sa jednim rezervoarom od 40l goriva...
ma to je psihologija, ono malo se bolje osjecas ako si nesto jeftinije platio. Naravno, tu samo kamiondzije, bus prevoznici mogu osjetiti razliku po rezervoaru u novcaniku.
Iz Terminala nam objašnjavaju i da li je moguće koristiti naftne rezerve za amortizaciju cijena ukoliko dođe do njihovog naglog skoka.
"Ukoliko bi došlo do izuzetno visokog skoka cijena goriva na tržištu, Vlada FBiH može pustiti dodatnu količinu nafte i naftnih derivata na tržište s tim da se dio tih količina može preliti i na teritoriju RS-a, odnosno cijele Bosne i Hercegovine, što onda svakako ne bi bilo dovoljno derivata za duži vremenski period od nekoliko dana", kazali su iz Terminala FBiH.
Za sada ni u FBiH ni u RS-u nije zabilježen nagli skok cijena goriva i situacija se označava stabilnom.
UZ TO , KO ZNA KOLIKO ZAPRAVO TU IMA GORIVA ,
što napisa jedan komentar , "pravo je čudo da mi već nismo propali kakav je javašluk i neodgovornost u svemu!"
Govorim ja odavno , bježite djeco odavde , ili nešto jebeno mijenjajte....
Takođe, moja je teza , dok ovdje neko bitan iz vlasti glavom ne zaplati , neće se vlast dovesti pameti i početi smisleno raditi za dobrobit države
ElRe wrote: ↑04/03/2026 10:00
Izgurali smo covid sa cijenama od preko 3.50 KM/l izguraćemo i ovaj rat. Ne treba se opterećivati.
Samo je bitno da nafte bude na mp tržištu.
Ja koliko se sjecam za vrijeme kovida, nije toliko bilo, a mozda i grijesim, najveci skok se desio napadom.rusije na Ukrajinu, u junu 2022 isao na more, dizel bio preko 3.5 KM
cak je u covidu i pala cijena nesto bas ono puno
bila ona situacija negativna cijena nafte kao oni tebi placaju da kupis
jer se nije trosilo valjda a imali ko zna koliko miliona barela
konektovan wrote: ↑04/03/2026 11:44
Ja koliko se sjecam za vrijeme kovida, nije toliko bilo, a mozda i grijesim, najveci skok se desio napadom.rusije na Ukrajinu, u junu 2022 isao na more, dizel bio preko 3.5 KM
U pravu si. U covidu je cijena nafte pala, a naglo skočila u prvoj polovini 2022. godine.
ElRe wrote: ↑04/03/2026 10:00
Izgurali smo covid sa cijenama od preko 3.50 KM/l izguraćemo i ovaj rat. Ne treba se opterećivati.
Samo je bitno da nafte bude na mp tržištu.
U pravu si. U covidu je cijena nafte pala, a naglo skočila u prvoj polovini 2022. godine.
U BG na ulazu, na pumpama cijena oko 2,70 KM bila tad..kod nas dzaba, kad se uporedi.
Ja baksuz kupio svoje prvo auto dan prije nego cijena skoči na 3.56 sjećam se da sam tad za 50 maraka dobio 13 ili 14 litara na EP jbt. Što je najgore mala Fiestica bila obični dizel, vozao sam dugo za te pare