Toffee karamela wrote: ↑03/03/2026 09:05
cijeli svijet je kroz XX st. bio žrtva američke propagande o samima njima. doduše niko nikom ne može zamazati oči a da objekt zamazivanja to i sam ne želi, ima razloga zašto je zakrvljena, gladna, autoritarna Evropa u njima gledala novi divni svijet bez svih gadarija koje su mučile stari.
problem je u tome da to jednostavno nije bila istina. protestantski settlersi su donijeli sa sobom svoje vjersko mračnjaštvo i presadili ga na novo tlo. robovlasništvo, KKK, progoni žena pod optužbom da su vještice, sve ono što je Evropa vidjela u srednjem vijeku i davno ga se riješila, kod njih je bezbrižno prolazilo. njima samo trebaju novi "Indijanci" i evo našli su ih u muslimanima.
Indijanci, Afrikanci, muslimani, Vijetnamci, Kinezi! Ratuju non stop protiv drugih,
ne-bijelih,
ne-kršćana,
ne-protestanata. I nije sve počeolo od Hegsetha, počelo je mnogo ranije.
Istovremeno vlada u Washingtonu i Hollywood pričaju nešto sasvim deseto i mažu svijetu oči. Lijepo da su sada maske pale. Čudno mi je da neko ranije nije zbacio mrenu sa očiju i nazvao stvari onakvima kakve jesu.
Puno ljudi ni danas ne razumije da Ameri imaju tzv. stogodisnje planove, a ti planovi su usmjereni na svjetsku dominaciju i poklapanje svih resursa za vlastite potrebe. Posto Amerikom upravljaju Jevreji, sve je jasno.
A, ti planovi imaju vise segmenata, od kojih je jedan od najbitnijih marketing. Holywood je jedan od najjacih alata tog dijela.
Slijede zvanicni mediji, kontrola svih informacija (za neupucene, internet je inicijalno nastao kao interna komunikacija US vojske), a u Nevadi postoji ogromno serversko cvoriste kroz koje prolazi sve sto se odvija na internetu.
Znam, mnogi ce reci da je ovo teorija zavjere, ali to je zapravo vrlo naivno gledanje na stvari, i opet - pod krilaticom koja je skovana u USA.
Uostalom, pogledajte samo kolicinu cenzure trenutno. Ne samo u mainstream i pratecim medijima, nego i na internetu.
I dok USA na jednoj strani optuzuje npr. Kinu za cenzuru, nadzor ljudi itd., i to pripisuje "komunistickom rezimu", na drugoj strani oni rade bukvalno isto, pri tome to cak i "reklamiraju" u svojim filmovima i dokumentarcima, ali posto je to "demokratija", kod njih je onda to OK.
Licemjerje nevidjeno.
Ali, nazalost, puno ljudi ovo ne uvidja u ne razumije.