Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
HaseSa

#1376 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by HaseSa »

Dozer wrote: 02/03/2026 21:40 ... I onda na G-Earth bas ta lokacija zamagljena... OK. Tebi to nije sumnjivo, opravdaces losom slikom iz satelita (eto, Google ih ne filtrira, nego se automatski samo updatuju u sistem...yeah...), meni je sumnjivo. I to je to.
...
Kako to misliš da je lokacija zamagljena?
Dozer

#1377 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Dozer »

Dobro zboris @belfy. Pitanje je samo ko sta hoce ili nece prihvatiti kad dodje to vrijeme.
PixelDrifter

#1378 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by PixelDrifter »

belfy wrote: 02/03/2026 22:48
Dozer wrote: 02/03/2026 22:32 Vrijeme ce sve pokazati.
izgleda da sam veceras bas labilnog karaktera. da, vrijeme ce pokazati, samo sto ce neki prihvatiti ono sto to vrijeme donosi, a neki naci, u tom nekom novom vremenu, nacin da ne prihvate...

nisam se ni mislio javiti povodom ovoga, nego mi bi usputno jer sam zelio nesto pitati druga Pixela:
PixelDrifter wrote: 02/03/2026 22:18 ...mentalni daltonist...
jel ovo tvoja kovanica ili si je negdje pokupio?
Moja.
Dozer

#1379 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Dozer »

HaseSa wrote: 02/03/2026 22:50
Dozer wrote: 02/03/2026 21:40 ... I onda na G-Earth bas ta lokacija zamagljena... OK. Tebi to nije sumnjivo, opravdaces losom slikom iz satelita (eto, Google ih ne filtrira, nego se automatski samo updatuju u sistem...yeah...), meni je sumnjivo. I to je to.
...
Eno slike prije 2 stranice. Sam sam je screenshotao.

Mozda su mene blokirali, probaj ti. :D
drag_gost

#1380 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by drag_gost »

Dozer wrote: 02/03/2026 22:52
...
Pa nije ovo zamagljenje, nego je previse zumirano na teren. Antartik nema klasicne satelitske slike kao ostatak svijeta, to se barem zna.

https://www.google.com/maps/place/79%C2 ... FQAw%3D%3D

Odzumiraj malo, pa ces vidjeti da je sve kako treba.
Last edited by drag_gost on 02/03/2026 23:00, edited 1 time in total.
PixelDrifter

#1381 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by PixelDrifter »

Image

Ništa nije zamućeno! Opet tajna bez tajne, misterija bez misterije, zavjera takoreći.
Dozer

#1382 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Dozer »

drag_gost wrote: 02/03/2026 22:54

Pa nije ovo zamagljenje, nego je previse zumirano na teren. Antartik nema klasicne satelitske slike kao ostatak svijeta, to se barem zna.

Ni na tvom linku nije nista bolje pokazalo, ali na app sad jeste.

Interesantno, i G-Map ima photoshopiranu sliku :lol:
Image
Last edited by Dozer on 02/03/2026 23:05, edited 1 time in total.
drag_gost

#1383 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by drag_gost »

PixelDrifter wrote: 02/03/2026 22:59 Image

Ništa nije zamućeno! Opet tajna bez tajne, misterija bez misterije, zavjera takoreći.
Evo jednog od piramidalnih vrhova Matterhorna.

Image
belfy

#1384 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by belfy »

Dozer wrote: 02/03/2026 22:51 Dobro zboris @belfy. Pitanje je samo ko sta hoce ili nece prihvatiti kad dodje to vrijeme.
e grebemu druze Dozer. ako vanzemaljci dodju (ili ta neka nepoznata civilizacija koju jos nisi definisao) i pokazu se mislis da ce neko ovdje (sa tvoje kontra strane trenutacno) reci da se nisu pojavili? ma daj... ti valjda znas da ovdje pricas sa ljudima koji stoje na realnom, a ne mogucem. moguce nije nemoguce. moguce je i da ce se desiti to sto ti ocekujes. ali ono sto je trenutacno realno je da neki prihvataju realno, a neki to mistifikuju. cak i Pixel naginje na tvoju teoriju, ali ostaje u realnom dijelu.

ili... da ja to ovako uprostim. ja sam zasiguran da kada bi se desilo ono sto ti mislis da bi se moglo desiti da bi mi to prihvatili, a da, ako se to ne desi, ti bi svejedno ostao pri svom. i vjerujem da je upravo to i trenutacni problem. zato ga i projiciram za nadalje. ako ti do sada nisi prihvatao te stvari, onda je ocekivati da neces ni nadalje. i isto tako za druge, ali u suprotnom smjeru.
PixelDrifter wrote: 02/03/2026 22:52
belfy wrote: 02/03/2026 22:48
Dozer wrote: 02/03/2026 22:32 Vrijeme ce sve pokazati.
izgleda da sam veceras bas labilnog karaktera. da, vrijeme ce pokazati, samo sto ce neki prihvatiti ono sto to vrijeme donosi, a neki naci, u tom nekom novom vremenu, nacin da ne prihvate...

nisam se ni mislio javiti povodom ovoga, nego mi bi usputno jer sam zelio nesto pitati druga Pixela:
PixelDrifter wrote: 02/03/2026 22:18 ...mentalni daltonist...
jel ovo tvoja kovanica ili si je negdje pokupio?
Moja.
jako kreativno. rijetko kad mi nesto na forumu zapadne za oko, a ovo jeste. cijenim i zahvaljujem na necemu novom. (pa ko prihvati - prihvati :mrgreen:) :kakoste:
drag_gost

#1385 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by drag_gost »

Dozer wrote: 02/03/2026 23:04
drag_gost wrote: 02/03/2026 22:54

Ni na tvom linku nije nista bolje pokazalo, ali na app sad jeste.

Interesantno, i G-Map ima photoshopiranu sliku :lol:
Image[/url]
Zato sto je niska rezolucija, poznate je da se Antartika ne snima kao ostatak svijeta, nema komercijalnog efekta. Problem je geografska pozicija. Blizu je Juznom polu i sateliti je cesto snimaju pod losijim uglom. Sto si blize polu, to je teze dobiti cistu, ostriju sliku. Sta radi Google? Koristi grublje 3D modele terena (DEM) i preko njih navuce teksturu. Zato neke planine izgledaju previse simetricno ili kao da su renderovane. Led i snijeg brisu fine detalje i kontrast, pa softver mora popunjavati podatke gdje nema dovoljno informacija.

Evo vise o tome, dakle precizna nauka: https://en.wikipedia.org/wiki/Reference ... Antarctica

- https://support.google.com/earth/thread/166291375, dakle visina koju vidis je iz modela, slika je satelitska. To je razlog nizoj rezoluciji, a ne "zamagljivanju".
PixelDrifter

#1386 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by PixelDrifter »

@belfy Hvala, drago mi je da ti se dopada.
Dozer

#1387 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Dozer »

@belfy
Ja od pocetka samo tvrdim da NLO-i nisu nase letjelice. Da li su vanzemaljske ili necije ko zivi ispod nas negdje, nemam pojma.
Valjda znamo da postoje i takve teorije, o "supljoj Zemlji", i to ponudjene od strane tada poznatih naucnika jos u 19 vijeku. Naravno da je to danas u sferi teorija zavjere, ufologije i mitova, ali onda dodjemo na vec spomenutog admirala Byrda... Znam da necete pogledati, ali evo pristojan video s imenima, itd.
https://youtu.be/Nk6W81BMBB8?si=2YOBBys6HVybZmZU

Takodjer, danasnja nauka niposto ne odbacuje mogucnost postojanja inteligentnog zivota u svemiru, sto bi svakako bilo suludo. Ali, nekada su nauka i religija tvrdili da smo mi jedini, da je Zemlja ravna ploca, da se Sunce i svemir vrte oko Zemlje, itd. Istovremeno neki su znali da sve to nije tacno (Grci).

Nekad se i krv pustala ljudima kao nacin lijecenja, i bilo priznato kao medicina.

Naravno da nauka napreduje, a s tim se mijenjaju i nasi pogledi i shvatanja mnogih stvari, pa danas znamo puno toga sto do nedavno nismo znali ili smo "znali" pogresno.
U sklopu toga, nauka je sad zvanicno priznala postojanje NLO-a. Kao i da imaju sposobnosti koje nasa tehnologija nema. Ciji su?

Zar nepriznavanje njihovih ocitih, cak i snimljenih sposobnosti, ne spada u mentalni daltonizam, sto bi rekao Pixel?
Last edited by Dozer on 02/03/2026 23:38, edited 1 time in total.
PixelDrifter

#1388 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by PixelDrifter »

Šta ako nisu letjelice? Ako je u pitanju prirodni fenomen? Ni to nije isključeno. Šta ako postoji neka drugačija i druga dimenzija i ovo što vidimo jeste neka vrsta interakcije NEČEGA sa našom dimenzijom?
Dozer

#1389 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Dozer »

PixelDrifter wrote: 02/03/2026 23:37 Šta ako nisu letjelice? Ako je u pitanju prirodni fenomen? Ni to nije isključeno. Šta ako postoji neka drugačija i druga dimenzija i ovo što vidimo jeste neka vrsta interakcije sa našom NEČEGA?
Hajde, kad ti ovako moram reci, ne rise vise. :D

Znaci, snimljena gomila fizickih objekata, i znas to vrlo dobro da je tako.. Tacno, teorija steuna, druge dimenzije, mozda cak i paralelne, mogucnost prelaska entiteta otamo u nas svijet, sve su to mogucnosti kojima se i nauka bavi, ne samo pseudonauka, ufolozi i teoreticari zavjera.

Ali, ako je i to slucaj, opet stoji isto pitanje - ciji su ti, ocito cvrsti fizicki NLO-i, s mogucbostima kakve mi nemamo?

Evo, vojska, piloti, jasno pise "object".

https://youtu.be/rO_M0hLlJ-Q?si=nmSanSb6h66NMZZI

Ovo sam ti vec postavljao, ali si, po obicaju, samo preskocio. Kakva bi ovo, ocito metalna, prirodna anomalija.mogla biti....
https://youtu.be/j6qTR_Lxe1Q?si=3kZvzBypILuhNJrc
Last edited by Dozer on 02/03/2026 23:49, edited 2 times in total.
drag_gost

#1390 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by drag_gost »

Dozer wrote: 02/03/2026 23:31 Takodjer, danasnja nauka niposto ne odbacuje mogucnost postojanja inteligentnog zivota u svemiru, sto bi svakako bilo suludo. Ali, nekada su nauka i religija tvrdili da smo mi jedini, da je Zemlja ravna ploca, da se Sunce i svemir vrte oko Zemlje, itd. Istovremeno neki su znali da sve to nije tacno (Grci).
Nauka ne odbacuje ni da nismo sami, ni da jesmo, sve mogucnosti su otvorene.
Dozer

#1391 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Dozer »

drag_gost wrote: 02/03/2026 23:44
Dozer wrote: 02/03/2026 23:31 Takodjer, danasnja nauka niposto ne odbacuje mogucnost postojanja inteligentnog zivota u svemiru, sto bi svakako bilo suludo. Ali, nekada su nauka i religija tvrdili da smo mi jedini, da je Zemlja ravna ploca, da se Sunce i svemir vrte oko Zemlje, itd. Istovremeno neki su znali da sve to nije tacno (Grci).
Nauka ne odbacuje ni da nismo sami, ni da jesmo, sve mogucnosti su otvorene.
Naravno. Za razliku od ne tako davnog da smo centar univerzuma i samo smo mi pametni u cijelom svemiru.
dječak sa šibicama

#1392 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by dječak sa šibicama »

Nauka priznaje mogucnost i ne odbacuje, a ne tvrdi nista. Sta da tvrdis, kad dokaza nema.

I koja nauka, koji naucnici, neki da neki ne, ne postoji nikakavo decidno priznanje cijele nauke ili naucne oblasti, po tom pitanju.

Eto naucnici su izumili alate kojima vide daleko u svemir, pa opet nikada nista vidjeli nisu.

Koliko mi sada znamo, mi jesmo jedini. Nista drugo nije vidjeno, nikada, sve planete nama dostupne su jednostavno - mrtve. Osim plinova zeljeza stijena tamo nema nicega.

Mozda mi ne vidimo ta bica, kao sto ne vidimo tv i radio valove ili ne cujemo jer ne cujemo jos mnogo toga, ali to je vec neka druga prica.
drag_gost

#1393 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by drag_gost »

Dozer wrote: 02/03/2026 23:43
Tacno, teorija steuna, druge dimenzije, mozda cak i paralelne, mogucnost prelaska entiteta otamo u nas svijet, sve su to mogucnosti kojima se i nauka bavi, ne samo pseudonauka, ufolozi i teoreticari zavjera.
Samo da dopunim za siru publiku, dozvolices. Teorija struna, multiverzum, brane kosmologije, to su matematicki modeli bez eksperimentalne potvrde za sada. To sto je nesto teorijski moguce ne znaci da je empirijski potvrdeno. Matematicki jako elegantna teorija jer objedinjuje dvije fizike koje rade odlicno odvojeno, kvantnu mehaniku i opstu relativnost. Medjutim, one se ne slazu u ekstremnim uslovima kao sto je crna rupa. Teorija struna to elegantno objedinjuje, medjutim da bi postojala ukljucuje druge dimenzije, 10 ili 11 ukupno. Mnogi fizicari danas favorizuju druge teorije, kao kvantne gravitacije petlji. Mnogo je tih teorija, medjutim praksa je nesto drugo.
Last edited by drag_gost on 02/03/2026 23:52, edited 1 time in total.
Dozer

#1394 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Dozer »

Pa, kako i sama nauka.kaze - mozda smo jos uvijek nedovoljno tehnoloski razvijeni, pa se nadamo da cemo radio signalima nekoga naci, a taj neko je mozda hiljade godina iapred nas, zaboravili sta je radio signal.
Dozer

#1395 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Dozer »

drag_gost wrote: 02/03/2026 23:51
Tacno, teorija steuna, druge dimenzije, mozda cak i paralelne, mogucnost prelaska entiteta otamo u nas svijet, sve su to mogucnosti kojima se i nauka bavi, ne samo pseudonauka, ufolozi i teoreticari zavjera.
Samo da dopunim za siru publiku, dozvolices. Teorija struna, multiverzum, brane kosmologije, to su matematicki modeli bez eksperimentalne potvrde za sada. To sto je nesto teorijski moguce ne znaci da je empirijski potvrdeno. Matematicki jako elegantna teorija jer objedinjuje dvije fizike koje rade odlicno odvojeno, kvantnu mehaniku i opstu relativnost. Medjutim, one se ne slazu u ekstremnim uslovima kao sto je crna rupa. Teorija struna to elegantno objedinjuje, medjutim da bi postojala ukljucuje druge dimenzije, 10 ili 11 ukupno. Mnogi fizicari danas favorizuju druge teorije, kao kvantne gravitacije petlji. Mnogo je tih teorija, medjutim praksa je nesto drugo.
Tacno, znam za sve. Ali, i dalje imamo problem - ciji su fizicki nepoznati objekti koje vidjamo? Odakle dolaze, gdje odlaze, ko njima upravlja, jer je ocito da nisu nekontrolisani?
drag_gost

#1396 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by drag_gost »

Dozer wrote: 02/03/2026 23:54
drag_gost wrote: 02/03/2026 23:51
Tacno, znam za sve. Ali, i dalje imamo problem - ciji su fizicki nepoznati objekti koje vidjamo? Odakle dolaze, gdje odlaze, ko njima upravlja, jer je ocito da nisu nekontrolisani?
Ja da znam odgovor na to bio bih kandidat za nobelovu nagradu. :D Ciji su, jesu li nekontrolisani ili nisu (ne znamo, znam da zvuci glupo, ali ne znamo, vjerujemo), upravlja li iko njima ili je neki fenomen (moraju se sve mogucnosti drzati otvorenima). Imamo teorije razne, naucnici stvarno pokusavaju na sve nacine da dokazu nesto, pa evo i teorija struna je pokusaj, medjutim jako je tesko to "uhvatiti", kvantna mehanika je disciplina za sebe generalno.
Dozer

#1397 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Dozer »

Pa eto, pogledaj gornja 2 snimka, ako ti nije tegoba, i daj iskreno misljenje.
PixelDrifter

#1398 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by PixelDrifter »

Ali, ako je i to slucaj, opet stoji isto pitanje - ciji su ti, ocito cvrsti fizicki NLO-i, s mogucbostima kakve mi nemamo
Ne znaš to. Izgleda da je tako, ali ne znaš. Tvoj najveći problem je da ne prihvataš da ne znaš. Ne možeš tvrditi da je nešto napravljeno 100% od bilo čega dok to ne analiziraš. Fotografije ne dokazuju i ne pokazuju materijal od čega su napravljeni objekti. Ja sam otvoren za sve, ti nisi. Kada sam napisao prirodni fenomen, odgovorio si: "ne seri". Zašto? Jer tebi to djeluje nemoguće. Ali, moramo uzeti sve u obzir. Otvoren um frajeru. Tvoj je zatvoren i okovan teorijama zavjere.
Dozer

#1399 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Dozer »

Znaci, ocigledna leteca kugla od necega sto izgleda kao metal, bez vidljivog pogona i bilo kakvih nama poznatih aerodinamickih svojstava, koju je snimio vojni dron i objavio Pentagon = teorija zavjere?
Drug, ja prihvatam da ne znam cije je i sta je to, ali nikako ne mogu, pored zdravih ociju i razuma, za te stvari reci da su "prirodni fenomeni". Cak to ne govore ni ljudi na snimcima, koji su to gledali i snimali.

Ja bih prije iskoristio tvoju kovanicu - mentalni daltonizam.

Kako sam vec rekao, sutra da Trump i jos 5 nekih predsjednika naprave pressicu i pokazu jedno ili 5 nekakvih bica, da kazu za njih da nisu sa Zemlje, ili da zive na dnu okeana, ili 10 km ispod nasih nogu, ti i slicni biste rekli - haha, vidi im AI-ja. Nista dok ne bude nezavisna naucna potvrda.
To bi, valjda, znacilo da ih se da kakvoj nezavisnoj naucnoj laboratoriji na seciranje.

Vjerovatno bi pristali. Sve u cilju zadovoljavanja nase nezavisne nauke :D
PixelDrifter

#1400 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by PixelDrifter »

Da Trump kaže bilo šta, njemu zaista ne bih vjerovao. Trump i istina, k'o Bog i šeširđija. Nego, evo sad malo i ovakvih videa.

[youtube]https://youtu.be/jHDlfIaBEqw?si=47iahLP3JFnJ2vKl[/youtube]
Post Reply