BMW Blog BiH
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#6476 Re: BMW Blog BiH
I to je cijena iz 2023. ne znam jel poskupilo. Motor je 2.0
Servis za Range Rover Sport je platio 1100 KM. Na Barama. Doduše, motor je bio 3.0
Servis za Range Rover Sport je platio 1100 KM. Na Barama. Doduše, motor je bio 3.0
-
ducatti
#6477 Re: BMW Blog BiH
Znam da je servis u Tomicu skup, auto nije u garanciji ali mi nije problem odvesti tamo auto i platiti. Isao bih radi sebe, volim da imam BMW papir i njihov pecat sto se kaze
Konkretno me zanima jesu li pouzdani i profesionalni za popravke, servise i tako slicno? Cini mi se da im je uvijek bila ekipa ista s obzirom da su se preselili i na novu lokaciju.
- mobsterc
#6478 Re: BMW Blog BiH
Kakav je x3 2020+? Meni djeluje bolje auto nego q5 (motor, , ali slabo ih nesto ima na trzistu a cijenom su mozda i jeftiniji
-
dado_
#6479 Re: BMW Blog BiH
Posalji upit sa brojem sasije na mail, sve ce ti navesti tacno koliko sta kosta, imas na njihovom webu.ducatti wrote: ↑05/02/2026 10:48 Znam da je servis u Tomicu skup, auto nije u garanciji ali mi nije problem odvesti tamo auto i platiti. Isao bih radi sebe, volim da imam BMW papir i njihov pecat sto se kazeKonkretno me zanima jesu li pouzdani i profesionalni za popravke, servise i tako slicno? Cini mi se da im je uvijek bila ekipa ista s obzirom da su se preselili i na novu lokaciju.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#6480 Re: BMW Blog BiH
Hoce ako ne upitas za nesto sto ne znaju
A zavrsava se na filterima
A zavrsava se na filterima
-
ducatti
#6481 Re: BMW Blog BiH
Dado ponovo procitaj, nije problem platiti, nego me konkretno zanima jesu li pouzdani i profesionalni za popravke, servise i tako slicno?
-
dado_
#6482 Re: BMW Blog BiH
Sefa servisa znam dok je radio u skodi, cini mi se dobar momak i majstor. Ja nisam imao previse iskustva, kad sam kupio auto rekao mi je da dodjem na izmjenu hladnjaka egra i jos neki stavki oko toga jer je to fabricki opoziv na 90% modela, ne placa se nista, tad sam promijenio i ulje u kocnicama to mi je naplaceno 80-90km slagacu ti sad. Poslao sam upit za izmjenu ulja i disk plocica prednjih, sad sam bas pogledao zamjena ulja i filtera ulja na predracunu je cca 250km sa rukama i pdvom, za izmjenu prednjih disk plocica su trazili 700+ pa sam ipak taj servis uradio kod svog majstora
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#6484 Re: BMW Blog BiH
Ma bmw ubiVa ...
- ElRe
#6486 Re: BMW Blog BiH
Čuo sam da je Muhamed preselio prije 10ak dana.
-
esso_sa
#6487 Re: BMW Blog BiH
Sef servisa je momak prva ligadado_ wrote: ↑05/02/2026 13:46Sefa servisa znam dok je radio u skodi, cini mi se dobar momak i majstor. Ja nisam imao previse iskustva, kad sam kupio auto rekao mi je da dodjem na izmjenu hladnjaka egra i jos neki stavki oko toga jer je to fabricki opoziv na 90% modela, ne placa se nista, tad sam promijenio i ulje u kocnicama to mi je naplaceno 80-90km slagacu ti sad. Poslao sam upit za izmjenu ulja i disk plocica prednjih, sad sam bas pogledao zamjena ulja i filtera ulja na predracunu je cca 250km sa rukama i pdvom, za izmjenu prednjih disk plocica su trazili 700+ pa sam ipak taj servis uradio kod svog majstorazavisi sve sta trebas radit na autu, pisao si da ti je bitan taj pecat, ako je ovako nesto tipa ulja filteri i to mislim da nisu toliko strasne cijene, a ipak nesto vrijedi kod postprodaje
BMW iz nekog cudnog razloga ima masne cijene za kocnice. Ja pitao za X3 koliko su prednje plocice plus zamjena, izvukli 800 KM.
Na kraju kupio TRW diskove i plocice i sam sebi ih zamijenio.
Kod Tomica radim zamjenu ulja i filtera, nije velika razlika u cijeni da li radio u vlastitoj reziji ili kod njih, a dobijes i pecat u servisnu. Ostala sarafanja radim sam sebi, a ako naleti nesto za sta nemam uslova u svojoj garazi onda cu traziti kakvog majstora.
Za ovog na Breki sto je radio BMW sam cuo da je nedavno umro
-
lavic
- mk ultra
#6489 Re: BMW Blog BiH
samo ću reći da je filter ulja za N57 isti kao na toyoti avensis benzin 2003god, po PNu
dakle filter dimenzija male čaše 0.2l one plastične
na 8l ulja u motoru...
kaze crkava, pa i ne crkavo kad sav otpad se vrati u motor
dakle filter dimenzija male čaše 0.2l one plastične
na 8l ulja u motoru...
kaze crkava, pa i ne crkavo kad sav otpad se vrati u motor
- mk ultra
#6491 Re: BMW Blog BiH
Ma ne udara
Vec jebiga
Kupis ga u rasponu od 170~220k i ne nije vraćan, ali da bi nastavio imat ces ulaganja i ulaganja i ulaganja i ulaganja
Ali da je mogao biti bolje konstruisan taj biturbo sklop, jeste.
I uglavnom serija događanja ide ovako:
Vakum crijeva (i na ovom motoru ih imas reda 7m) jedno neka napukne a napukne jer idu preko DPFa ti imas visak dima.
Dobijas gresku DPF uslijed br1, hoce nece, pregrijava se veliki turbo ti je na DPFu istopi se i zaglavi kontrolni ventil
Ulje si mijenjao svake prestupne prelazis 20000 između prestupnih, a kako sam tisuću puta ovdje napisao, ta mašina se nenormalno grije ...
Sipao si 5w30 ili bilo koji castrol, jednostavno ne ide
Filter ulja na tom motoru je jos manji
Dpf i dalje tu, pregrijava se sve
Ulje izgorjelo
Lezajevi alajhmanet
Da ne navodim druge probleme
Na 20d 30d ces imati manje problema jer nema ovih vakuma osim na EGRu. Isti ovaj visak dima i pregrijavanje DPFa ce uzrokovati los EGR, istopljenu usisnu granu koja je plasticna i tako. Vratiš se u isti vrtlog samo malo sporije.
Ugl kaze ne skidaj ekologiju, skidaj odmah
Vec jebiga
Kupis ga u rasponu od 170~220k i ne nije vraćan, ali da bi nastavio imat ces ulaganja i ulaganja i ulaganja i ulaganja
Vakum crijeva (i na ovom motoru ih imas reda 7m) jedno neka napukne a napukne jer idu preko DPFa ti imas visak dima.
Dobijas gresku DPF uslijed br1, hoce nece, pregrijava se veliki turbo ti je na DPFu istopi se i zaglavi kontrolni ventil
Ulje si mijenjao svake prestupne prelazis 20000 između prestupnih, a kako sam tisuću puta ovdje napisao, ta mašina se nenormalno grije ...
Ulje izgorjelo
Lezajevi alajhmanet
Na 20d 30d ces imati manje problema jer nema ovih vakuma osim na EGRu. Isti ovaj visak dima i pregrijavanje DPFa ce uzrokovati los EGR, istopljenu usisnu granu koja je plasticna i tako. Vratiš se u isti vrtlog samo malo sporije.
Ugl kaze ne skidaj ekologiju, skidaj odmah
- basicm
- sime_cipol
#6493 Re: BMW Blog BiH
Bilo bi dobro vidjeti komentare 
-
husoboss
#6495 Re: BMW Blog BiH
Kako te skontah obje varijante n47 i n57 ove biturbo je sličan belaj, ako ne griješim za svog si isto pisao Vidim da te je bavarac fino istreniraomk ultra wrote: ↑01/03/2026 09:28 Ma ne udara
Vec jebiga
Ulje izgorjelo
Lezajevi alajhmanet
Ugl kaze ne skidaj ekologiju, skidaj odmah![]()
Varijanta ova u f10 se nekad cinila primamljivom jer nema 3000 kubika, a ima fino snage i ide solidno, ali vrlo brzo je n47 pokazao da moze i gore od klasicnog 20d. Znam jednog f30 sa ovim motorom i manuelcem i znam da ide odlično i zato me je interesovalo kako se to ponaša sve, ali te jače varijante f30ke premašuju cijenu dobrih f10
-
husoboss
#6496 Re: BMW Blog BiH
Uglavnom nude polovne, 3000 eura komplet motor
Potražim link objave pa ti okačim
- mk ultra
#6497 Re: BMW Blog BiH
Motor je ok, jbt pa vidi sta samo na cesti ima N47 mašina da to crkava toliko ne bi ih bilohusoboss wrote: ↑01/03/2026 23:59
Kako te skontah obje varijante n47 i n57 ove biturbo je sličan belaj, ako ne griješim za svog si isto pisao Vidim da te je bavarac fino istrenirao![]()
Varijanta ova u f10 se nekad cinila primamljivom jer nema 3000 kubika, a ima fino snage i ide solidno, ali vrlo brzo je n47 pokazao da moze i gore od klasicnog 20d. Znam jednog f30 sa ovim motorom i manuelcem i znam da ide odlično i zato me je interesovalo kako se to ponaša sve, ali te jače varijante f30ke premašuju cijenu dobrih f10![]()
Taj biturbo sklop je identican, samo manje turbine. I ako treba da ga probas, auto MORA da vuce jednako od 1200-3500u/min
Bez prekida u snazi
Ne smije se desiti da je trom odziv na gas i sl. Ako krece tipa da vuce od 1800 i to je problem.
I tipa i na N63 V8 ovaj sto se kvari isti belaj, vakum crijeva
- canvra888
#6498 Re: BMW Blog BiH
Previše je to belaja za sada relativno stara auta.
- sime_cipol
#6499 Re: BMW Blog BiH
Preskup je to belaj za relativno stara auta. Sjebe covjek motor, daj novi. Evo vidimo, nude mu drugi za 3000€.
Treba izvaditi stari, staviti novi. Onda majstor kaže znas lanci, spaneri, trebalo bi i to, kad je motor već vani. Turbina hafifna (da ne govorim obje). Drzi ne daj 10k.
Auto vrijedi 20k
- canvra888
#6500 Re: BMW Blog BiH
Još to sve sa premisom da nema nikakvih drugih ulaganja nepovezanim sa motorom, a na tim kilometražama vjerovatno ima ili su već bila na ovjesu... Pusti, mani.sime_cipol wrote: ↑02/03/2026 16:28Preskup je to belaj za relativno stara auta. Sjebe covjek motor, daj novi. Evo vidimo, nude mu drugi za 3000€.
Treba izvaditi stari, staviti novi. Onda majstor kaže znas lanci, spaneri, trebalo bi i to, kad je motor već vani. Turbina hafifna (da ne govorim obje). Drzi ne daj 10k.
Auto vrijedi 20k![]()