Haris.ba wrote: ↑02/03/2026 13:27
lajkujMe wrote: ↑02/03/2026 13:25
I smjesni i dvolicni ste sto se tice Arapskih zemalja i stranih baza u istima jos ih zovete pudlicama.
Sram da vas bude jer smo mi onda apsolutno isti, imamo Nato bazu u Butmiru i centar obavjestajnih sluzbi na Balkanu se nalazi na Marijin Dvoru u najvecoj Americkoj ambasadi na balkanu.
Ne vidim nikog ovdje koji klice mrs napolje Nato baza i mrs napolje ambasada. Ako ste tako velike moralne vertikale bujrum eto vam dva razloga da pocnete fizicki djelovati protiv zlog okupatora
I ps, oba navedena objekta su opravdani ciljevi a Iran ima rakete koje mogu dobaciti do Sarajeva

Jer CIA je defintivno radila protiv interesa Irana u BIH

Sta li bi rekli kad serija balistickuh raketa skrsilo Marijin dvor i Butmir
Ne razumijem sto bi mi trazili da se izmjesti nato baza ili americka ambasada (koju svakako laganini gase).
Mi smo siroki ljudi. Nama ne smeta ni americka, a ni iranska baza. Mi gledamo svoj interes.
E sad to isto sto si rekao prenesi na Zaljevske zemlje.
Iz njihove perspektive, Strane baze su prije ovog debakla upravo sluzile svojoj svrsi i interesima tih zemalja.
A to je zasta od nestabilnosti, ratova, sukoba, invazija i slicno.
Nisu te zemlje dale te baze jer su pudlice nego jer odgovara njihovom interesu. I dobrim te baze su zasluzne za stabilnost i bogatstvo tih drzava.
Isto ko sto je nama u interesu da Baza Butmir i Americka Ambasada na Marijin Dvoru postoje.
Njihova nesreca ne sto su te baze sad umjesto zastnicke misije postale prime targets za Iran. A za to su Krivi Trump i Cifuti