IRAN

Vjecita_zavrzlama

#52901 Re: IRAN

Post by Vjecita_zavrzlama »

escobar__ wrote: 01/03/2026 12:41
Vjecita_zavrzlama wrote: 01/03/2026 12:38
nadžak wrote: 01/03/2026 12:35 Pored ovakve decenijske monstruoznosti od strane Izraela i njihovih kuja USA i kojekave arapske pogane bratije, nazivati zločinačkim legalnu vlast Islamske republike Iran, je nešto toliko odvratno, što riječima ne mogu da opišem. Majke mi, u rangu je to onih šejtana koji decenijama ubijaju djecu i piju krv. Ista takva ljudska bagra moraš biti pa bilo kakvu podršku i opravdanje dati Izraelu, USA i arapskim klošarima.

Ovim ovdje forumskim klošararima, koji bi da budu onakvi poltorni kao oni Kosovari i Albanci, želim da iskuse sve blagodati takve ljudske mizerije.
Uostalom, vjerujem da su upravo takvi i u životu i na poslu. Koji klošarluk jbt život! :twisted:

Puna podrška SVAKOME tko se na bilo koji način bori protiv ovog zla!
A ti bi da uzivas u böagodatima evrope i zapada a irancima serijat?
A šta tebe ili bilo koga briga kako će Iranci u Iranu živjeti i u kom sistemu obitavati? Ti ćeš im donosit slobodu i demokratiju iako to od tebe niko nije tražio? :lol:
Taoci , kad su oni birali ovo?
deer_hunter

#52902 Re: IRAN

Post by deer_hunter »

JovicSA wrote: 01/03/2026 12:39
deer_hunter wrote: 01/03/2026 12:36
arman1 wrote: 01/03/2026 11:00 Ajatollah se mogao sakriti. Znao je da će krenuti na njega kad krenu na Iran. Dedo od skoro 90 kuka skontao da će više svojoj zemlji pomoći kao Mućenik nego kao pacov koji se sakriva po rupama ili bježi kad je gusto. Ove kao proiranske demonstracije, masa je tu kurda i ostalih polunaroda koji su izgubljeni kao i onih sa krizom identiteta. Masa je tu procionističke mladeži po zadatku. I masa budala kkoja je potpala pod uticaj medija.
Jah, garant je to. :D Sto ne rece onda kcerki, zetu i unuku da se sakriju ili ministru odbrane, komadantu IRGC-a, komadantu vojske Irana, admiral i jos 30 drugih zapovjednika. Da stvori sliku mucenistva dovoljno je bilo da pogine samo on, nije morao i ove ostale sa sobom povuci, puno je za svaku vojsku na svijetu da ostane bez desetak generala u jednom danu. Skrivao se on itekako( sto je i logicno, znao je s kim ima posla), ali ima u Iranu puno spijuna, bez njih ovo ne bi bilo moguce.
Kako se skirvao ako jeubijen u svojoj rezidenciji i kancelariji. Ti ne razumiješ da to nisu ljudi koji se bolje smrti da se kriju po bunkerima. Greška jeste što su se okupljali na jednom mjestu. Možda su smatrali da neće udariti u tako ranoj fazi rata.
Pa nije povazdan bio u toj rezidenciji, ako je tako mogli su ga prosli put roknuti.Mjesecima su pratili njegovo kretanje. Nije on pojma imao sta se sprema, zato su se i okupili ko na derneku. Da su znali sakrili bi se, ovako jbg...
JovicSA

#52903 Re: IRAN

Post by JovicSA »

Škobo Habu wrote: 01/03/2026 12:45 Ja ne znam odakle se vi informišete, ali informacije o napadu su već obzananjene i nema potrebe da se izmišljaju stvari ili da oko Hamneia stvara svetački oreol.

Ubijeni su na isti način kao što je stradao vrh iranske vojske u predhodnom udaru.

Hamnei je okupio uzak krug najbližih generala na konsultacije, Ameri, skupa sa Izraelcima, čekali pogodan momenat i izvršili napad.

Postoje dvije opcije: ili Hamnei, sakupa sa vojnim vrhom, nije očekivao da će Ameri napasti ili Iranci jednostavno smatraju da njihovom vjersko-političkom vrhu ne trebaju bezbjedonosne garancije u bilo kom smislu.
Mislim da su bili naivni i smatrali su da u tako ranoj fazi neće ciljati njih. Pomalo i ona "uzdamo se u Boga" ali ako ti Bog šalje dva puta čamac za spašavanje a ti se ponašaš nonšalantno onda šta očekuješ. Meni se ne sviđa to što se kod Arapa ali evo i kod Iranaca sve svede "daće Bog". :roll:
escobar__

#52904 Re: IRAN

Post by escobar__ »

Vjecita_zavrzlama wrote: 01/03/2026 12:46
Vjecita_zavrzlama wrote: 01/03/2026 12:38

A ti bi da uzivas u böagodatima evrope i zapada a irancima serijat?
A šta tebe ili bilo koga briga kako će Iranci u Iranu živjeti i u kom sistemu obitavati? Ti ćeš im donosit slobodu i demokratiju iako to od tebe niko nije tražio? :lol:
Opet - šta tebe briga jesu li i kada birali.

Ti bi da objašnjavaš nekome šta je dobar sistem za život i da im silom namećeš svoje viđenje svijeta, tu je problem tvoje i "logike" političkog Zapada.
Sanjarko

#52905 Re: IRAN

Post by Sanjarko »

dembele wrote: 01/03/2026 11:09 Način na koji pojedini forumaši svršavaju, likuju i dive se agresiji USA i cionista na Iran i omalovažavaju Irance, njihovu odbranu i borbu je za jednu posebnu raspravu.

Znači Iran je inferioran u tehnološkom smislu i prepušten sam sebi bez ijednog saveznika a kako ove ljigave ojebine pišu stiče se dojam da su Iran napala plemena iz Burundija sa kopljima a ne najveća vojna sila i zločinački cionistički režim koji posjeduje maltene skoro pa sve od naoružanja kao i USA i kad je riječ o naoružanju bez premca su na Bi uključujući i Iran.

Pa ako posjeduju već bolje naoružanje od Irana što se ne bore sami već daj zovi i Amerikance neka učestvuje i najjača vojna sila zajedno sa nama. A fanovi pedofila i kanibala u ekstazi, joj jesu dobri, šta rade Iranu, bravo, svaka čast, ništa Iran, stiže sloboda za iranski narod... Stići će i stiže "sloboda" uz gratis bombardovanja izraelske avijacije u mirnodopskim uslovima. a treba neko i da "zaštiti" iranske zalihe nafte i gasa pa jel'?
Doći će maca i na njihova vratanca kad tad pazi šta kažem.
JovicSA

#52906 Re: IRAN

Post by JovicSA »

deer_hunter wrote: 01/03/2026 12:47 Pa nije povazdan bio u toj rezidenciji, ako je tako mogli su ga prosli put roknuti.Mjesecima su pratili njegovo kretanje. Nije on pojma imao sta se sprema, zato su se i okupili ko na derneku. Da su znali sakrili bi se, ovako jbg...
To je valjda bila centralna radna rezidencija u kojoj jeste boravio gotovo uvijek. Lupam sada, kao zgrada Predsjednišva BiH u Saraejvu.
Last edited by JovicSA on 01/03/2026 12:50, edited 1 time in total.
Vjecita_zavrzlama

#52907 Re: IRAN

escobar__ wrote: 01/03/2026 12:48

Ti bi da objašnjavaš nekome šta je dobar sistem za život i da im silom namećeš svoje viđenje svijeta, tu je problem tvoje i "logike" političkog Zapada.
Sistem ti je kao da vidis muz tlaci i udara zenu i to okrenes glavu i kazes ”sta se ja imam petljat u tudji zivot”
JovicSA

#52908 Re: IRAN

Post by JovicSA »

:lol: :lol: :lol: :lol: Joj Zavrzlame hahahaha
Sanjarko

#52909 Re: IRAN

Post by Sanjarko »

apsidejzi wrote: 01/03/2026 11:11
arman1 wrote: 01/03/2026 11:00 Ajatollah se mogao sakriti. Znao je da će krenuti na njega kad krenu na Iran. Dedo od skoro 90 kuka skontao da će više svojoj zemlji pomoći kao Mućenik nego kao pacov koji se sakriva po rupama ili bježi kad je gusto. Ove kao proiranske demonstracije, masa je tu kurda i ostalih polunaroda koji su izgubljeni kao i onih sa krizom identiteta. Masa je tu procionističke mladeži po zadatku. I masa budala kkoja je potpala pod uticaj medija.
A jos veca masa nezadovoljnih ljudi kojima je dopizdilo da im neki djedovi kroje kaput u dobu interneta i AI-a. Proslo je vrijeme djedova.
Tramp, Biden, Milenkovski pardon Netanjahu itd?
iClass

#52910 Re: IRAN

Post by iClass »

JovicSA wrote: 01/03/2026 12:50 :lol: :lol: :lol: :lol: Joj Zavrzlame hahahaha
Sjećam ga se kada je tek došao na forum. U dva mjeseca 1k postova sve o IZ, islamu itd.
Vjecita_zavrzlama

#52911 Re: IRAN

Jojkaj ti
Škobo Habu

#52912 Re: IRAN

Post by Škobo Habu »

JovicSA wrote: 01/03/2026 12:48

Mislim da su bili naivni i smatrali su da u tako ranoj fazi neće ciljati njih. Pomalo i ona "uzdamo se u Boga" ali ako ti Bog šalje dva puta čamac za spašavanje a ti se ponašaš nonšalantno onda šta očekuješ. Meni se ne sviđa to što se kod Arapa ali evo i kod Iranaca sve svede "daće Bog". :roll:
Možemo to nazvati kako hoćemo, ali riječ je o taktičkoj grešci.

Kod Iranaca, odnosno šiita, poznat je kult "mučeničke smrti", i on u ovoj fazi može biti motivator širih masa, što se po slikama iz Teherana može vidjeti, ali, isto tako, slabi zapovjedni lanac, jer svaki put Iranci dožive da im se obezglavi vojni vrh na najvećem nivou.

Meni nikako nije jasno zašto do sada Iranci nisu razvili poseban sistem mjera komunikacije između vojnog i vjerskog vrha, jer su trebali.

U slučaju Irana presudna stvar nije u vojnoj nadmoći, već u sistemu špijunaže i pravovremenih informacija sa terena.
JovicSA

#52913 Re: IRAN

Post by JovicSA »

Škobo Habu wrote: 01/03/2026 12:56
JovicSA wrote: 01/03/2026 12:48

Možemo to nazvati kako hoćemo, ali riječ je o taktičkoj grešci.

Kod Iranaca, odnosno šiita, poznat je kult "mučeničke smrti", i on u ovoj fazi može biti motivator širih masa, što se po slikama iz Teherana može vidjeti, ali, isto tako, slabi zapovjedni lanac, jer svaki put Iranci dožive da im se obezglavi vojni vrh na najvećem nivou.

Meni nikako nije jasno zašto do sada Iranci nisu razvili poseban sistem mjera komunikacije između vojnog i vjerskog vrha, jer su trebali.

U slučaju Irana presudna stvar nije u vojnoj nadmoći, već u sistemu špijunaže i pravovremenih informacija sa terena.
100% ja sam isto smatrao da imaju svoj neki zatvoreni sistem komunikacija, šifriranih kriptiranih poruka. To su morali imati. U slučaju neposredne ratne opasnosti a kamoli kada te već bombarduju ludost je okupljati više od dva čovjeka na istoj lokaciji kada si inferioran u raketnim, avio i PVO sistemima.
escobar__

#52914 Re: IRAN

Post by escobar__ »

Vjecita_zavrzlama wrote: 01/03/2026 12:50
escobar__ wrote: 01/03/2026 12:48

Sistem ti je kao da vidis muz tlaci i udara zenu i to okrenes glavu i kazes ”sta se ja imam petljat u tudji zivot”
Jest, identično.

Sad mi reci kako znaš da Perzijanci žele promjene i onog iz egzila na vlasti?
skupljac_zeljeza

#52915 Re: IRAN

Post by skupljac_zeljeza »

MinistarKulture wrote: 01/03/2026 09:40 Kako god okrenes, glavni cilj je ovdje ujebat Kinu, od Venecuele do Irana.
Da li je prvi ili drugi cilj nije ni bitno, ali prave veliku štetu Kini u usponu jer bazirala proizvodnju na jeftinijim energentima iz Irana i Venecuele nego što će moći više. Saudijske nafte mogu dobiti na kašičice, a jedino im ostane ruska ili afrička koja je daleko skuplja od iranske. Skuplja energija znači skuplju proizvodnju,manju konkurentnost kineske robe na svjetskom tržištu, moguće povećanje domaće inflacije.
apsidejzi

#52916 Re: IRAN

Post by apsidejzi »

JovicSA wrote: 01/03/2026 11:15
apsidejzi wrote: 01/03/2026 11:08
JovicSA wrote: 01/03/2026 10:07

Navodno da mu je među tim curicama bila unuka. Ma kako god zločin. Zamisli da je Iran pogodio neku školu u pobio 60 Jevrejakoh djevojčica? Pa mislim da bi svijet brojao o zlom islamu u muslimanima divljacima, radile bi nuklearke. Budimo realni.
Naravno. Zlocin je zlocin, ali ja gledam iskljucivo operativnu stranu istog. Amerima je jasno da ih je izvor navukao da gadjaju tu skolu. Mislim, nisu oni gadjali skolu radi skole il sta je vec pogodjeno, kako ovi proiranski hoce da predstave. Njima je dojavljeno da u tom objektu ima neko koga su zelili eliminisati. Ili su pratili telefonski signal pa gadjali. Necemo nikad saznat.

Naspi pun rezervoar goriva ako nisi, iduca sedmica ce biti nepredvidiva na trzistu nafte.
A vidi, država koja se predstavlja kao najveći stupanj civilizacije i demokratije, koja je sve suprotno "barbarima iz Irana" bi trebala voditi računa i u situacijama kada gađa visokorangiranu osobu na posljedice po stanovništvo. Jel tako? Dakle oni bi trebali biti dobri momci a Iran taj koji je zao i kojeg nije briga za civilne živote. Barem nam se tako Zapadna demokratija predstavlja. Međutim kroz ovo sve vidimo da je situacija pa gotovo obratna.

Jebo gorivo, ne mogu ga natočiti 500 litara.
Zadnjih godinu dana ta drzava se i ne predstavlja bas kao najveci stupanj civilizacije. Dosla su druga vremena.
Sanjarko

#52917 Re: IRAN

Post by Sanjarko »

Fanzi wrote: 01/03/2026 11:54 Nedavno, danas i juče, kada budete ponovo plaćali sve skuplje nego bi trebalo koštati, kada inflacija pojede budućnost naše djece dugovima, sjetite se da je pola toga bilo jer je neko pokupio sav jadni, napaćeni jevrejski narod, i vratio ga u pradomovinu samo da ga ne bi gledao ispred svojih vrata. A onda je taj narod kao uljez, vođen nizom vojnih uspjeha, podigao strelovito vlastite apetite u želji da ima nebeski Izrael.

Danas što ne možete priuštiti, i sutra što ćete možda biti gladni, to je da bi Izrael bio od Sueca do Eufrata. Da ne govorim što se niko od nas, zbog flagrantnog kršenja međunarodnog prava, više ne osjeća sigurnim.
Ne žele oni nebeski Izrael nego veliki Izrael na planeti našoj Zemlji i čitav svijet da mu bude sužnji to jeste sluge, robovi još bolje!
dembele

#52918 Re: IRAN

Post by dembele »

iClass wrote: 01/03/2026 12:53
Sjećam ga se kada je tek došao na forum. U dva mjeseca 1k postova sve o IZ, islamu itd.
I slomi se jadnik dajući podršku Srbiji protiv Turske u košarci, samo lijepi "ajmo komšije" a kad su komšije zadnji put krenule 92 jedva se živa glava sačuvala. Ima ovih hadalja prilično oko nas.
DebelinJoe

#52919 Re: IRAN

Post by DebelinJoe »

ladacoko

#52920 Re: IRAN

Post by ladacoko »

sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#52921 Re: IRAN

Post by sime_cipol »

Vjecita_zavrzlama wrote: 01/03/2026 12:21
arman1 wrote: 01/03/2026 12:18
Crvene_brigade wrote: 01/03/2026 12:07

Niko ne valja samo je ajatolahov zločinački režim ispravan?! Plitko i progandistički. Zato je zločinački režim propao, zemlja unazađena i razorena jer “razmišljaju” poput tebe.
Nije režim. Država. Nije propala nego je unazađena sankcijama i napadima od 79. . Od strane koga? Od strane kvazi naprednih demokratskih režima koji su u biti genocidni, pljačakaški. Meni se neke stvari u Iranu ne dopadaju ali ima više toga što mi se ne dopada u BiH. I šta sad. Dolazi na garib iz abrahams grupacije i dovodi kikice da nam dovedu svoju demokraciju. I sam je najavio u restoranu Kristal na večeri da muslimane u BiH treba kao i palestince "dovesti u red".
Cuj polunaroda cuj kurda

Kurdi ne vole Pahlavija, a masa iranaca na zapadu podrzava Pahlavija i slikw njegove su se vidjale na demonstracijama

Iranci nisu za islamsku vlast nikada ni bili, sad ce se preporodit
Morace doci u Iran i promijeniti vlast.
Iz hladovine Zapada to nece Ici.
avetinja

#52922 Re: IRAN

Post by avetinja »

ladacoko wrote: 01/03/2026 13:08
Nadam se da su koristili zaštitni faktor 50+ :izet:
Peacean

#52923 Re: IRAN

Post by Peacean »

Blokada se sprovodi

kinvart

#52924 Re: IRAN

Post by kinvart »

skank

#52925 Re: IRAN

Post by skank »

@Vjecita_zavrzlama

Je li ti stvarno, pri svoj svojoj zdravoj pameti, mislis da je motiv ovog cionistickog napada briga za narod Irana? Samo mi ovo odgovori molim te.
Post Reply