IRAN

dembele

#52826 Re: IRAN

Post by dembele »

Način na koji pojedini forumaši svršavaju, likuju i dive se agresiji USA i cionista na Iran i omalovažavaju Irance, njihovu odbranu i borbu je za jednu posebnu raspravu.

Znači Iran je inferioran u tehnološkom smislu i prepušten sam sebi bez ijednog saveznika a kako ove ljigave ojebine pišu stiče se dojam da su Iran napala plemena iz Burundija sa kopljima a ne najveća vojna sila i zločinački cionistički režim koji posjeduje maltene skoro pa sve od naoružanja kao i USA i kad je riječ o naoružanju bez premca su na Bi uključujući i Iran.

Pa ako posjeduju već bolje naoružanje od Irana što se ne bore sami već daj zovi i Amerikance neka učestvuje i najjača vojna sila zajedno sa nama. A fanovi pedofila i kanibala u ekstazi, joj jesu dobri, šta rade Iranu, bravo, svaka čast, ništa Iran, stiže sloboda za iranski narod... Stići će i stiže "sloboda" uz gratis bombardovanja izraelske avijacije u mirnodopskim uslovima. a treba neko i da "zaštiti" iranske zalihe nafte i gasa pa jel'?
JohnnyS

#52827 Re: IRAN

Post by JohnnyS »

Meni to nasipanje punog tanka nije nikad bilo jasno, više potrošiš dok dođeš do pumpe nego što eventualno uštediš.
Idemedosumom

#52828 Re: IRAN

Post by Idemedosumom »

Koliko pacijenata ovdje brka Homeinija i Hameneja :lol:

Nadam se da će Iran izdržati ovu agresiju, i da će ubrzo odabrati sposobnog Ajetullaha da ih vodi. Nadam se padu svih arapsko-munafičkih režima.

:bih:
SmokingMan

#52829 Re: IRAN

Post by SmokingMan »

Živi i zdravi bili i doživjeli rezultat onoga zbog kojeg je rasturen cijeli BI. Taman da ovi postovi budu naši svjedoci onoga što smo pisali i onoga što će se desiti svakako.
T4h

#52830 Re: IRAN

Post by T4h »

Njegovo ime se već i ranije spominjalo.
apsidejzi

#52831 Re: IRAN

Post by apsidejzi »

arman1 wrote: 01/03/2026 11:00 Ajatollah se mogao sakriti. Znao je da će krenuti na njega kad krenu na Iran. Dedo od skoro 90 kuka skontao da će više svojoj zemlji pomoći kao Mućenik nego kao pacov koji se sakriva po rupama ili bježi kad je gusto. Ove kao proiranske demonstracije, masa je tu kurda i ostalih polunaroda koji su izgubljeni kao i onih sa krizom identiteta. Masa je tu procionističke mladeži po zadatku. I masa budala kkoja je potpala pod uticaj medija.
A jos veca masa nezadovoljnih ljudi kojima je dopizdilo da im neki djedovi kroje kaput u dobu interneta i AI-a. Proslo je vrijeme djedova.
p206

#52832 Re: IRAN

Post by p206 »

Mislim da ako se održe sada,jedina nada im je da napokon naprave atomsku bombu.

Ajatolah bi umro svakako nekad i izabrao bi se nasljednik.
apsidejzi

#52833 Re: IRAN

Post by apsidejzi »

T4h wrote: 01/03/2026 11:11

da ne bude kao sa Hezbolahom kad su danima postavljali novog lidera a Izrael ih skidao jednog po jednog 😂
p206

#52834 Re: IRAN

Post by p206 »

apsidejzi wrote: 01/03/2026 11:11
arman1 wrote: 01/03/2026 11:00 Ajatollah se mogao sakriti. Znao je da će krenuti na njega kad krenu na Iran. Dedo od skoro 90 kuka skontao da će više svojoj zemlji pomoći kao Mućenik nego kao pacov koji se sakriva po rupama ili bježi kad je gusto. Ove kao proiranske demonstracije, masa je tu kurda i ostalih polunaroda koji su izgubljeni kao i onih sa krizom identiteta. Masa je tu procionističke mladeži po zadatku. I masa budala kkoja je potpala pod uticaj medija.
A jos veca masa nezadovoljnih ljudi kojima je dopizdilo da im neki djedovi kroje kaput u dobu interneta i AI-a. Proslo je vrijeme djedova.
Prošlo vrijeme,a Izrael i SAD imaju đuturume.
Danguba

#52835 Re: IRAN

Post by Danguba »

dembele wrote: 01/03/2026 11:09 Način na koji pojedini forumaši svršavaju, likuju i dive se agresiji USA i cionista na Iran i omalovažavaju Irance, njihovu odbranu i borbu je za jednu posebnu raspravu.

Znači Iran je inferioran u tehnološkom smislu i prepušten sam sebi bez ijednog saveznika a kako ove ljigave ojebine pišu stiče se dojam da su Iran napala plemena iz Burundija sa kopljima a ne najveća vojna sila i zločinački cionistički režim koji posjeduje maltene skoro pa sve od naoružanja kao i USA i kad je riječ o naoružanju bez premca su na Bi uključujući i Iran.

Pa ako posjeduju već bolje naoružanje od Irana što se ne bore sami već daj zovi i Amerikance neka učestvuje i najjača vojna sila zajedno sa nama. A fanovi pedofila i kanibala u ekstazi, joj jesu dobri, šta rade Iranu, bravo, svaka čast, ništa Iran, stiže sloboda za iranski narod... Stići će i stiže "sloboda" uz gratis bombardovanja izraelske avijacije u mirnodopskim uslovima. a treba neko i da "zaštiti" iranske zalihe nafte i gasa pa jel'?
Upravo tako
Ovdje se radi da mnogi svrsavaju na cinjenicu da se opet muslimani ubijaju
Zadnjih 25 godina ubijeno je milioni muslimana pod raznim izgovorima. Ovo je kontinuitet
mali_balon

#52836 Re: IRAN

Post by mali_balon »

Dozer wrote: 01/03/2026 10:34 Ameri su klasicni imperijalisti s ciljem kontrole cijelog svijeta, a samim tim i tudjih resursa. Posto cifuti upravljaju Amerikom, tu je sve jasno.

Ko god se drznuo da im kontrira, pogubljen je. I to uvijek pod istim izgovorom - pomoc tom tamo narodu da se rijesi diktatorskog rezima.

Vietnam, Afganistan, Irak, Libija, Sirija, Venecuela, sad Iran, samo su neki od zadnjih primjera jedne te iste ekspanzionoisticko-imperijalisticke politike i djelovanja. Kad, i ako zavrse s Iranom, imace kontrolu nad svom naftom u tom dijelu svijeta.

Zivo me zanima sta ce i kako odraditi za Grenland...
. Tesko da Dansku mogu optuziti za rezimsku diktaturu, tako da ce morati smisliti nesto drugo da bi im oteli Grenland.
Pa zar nisi slusao kanadskog premijera......new world order je sada jaci dodje I uzme od slabijeg I jos se popisq na njega....nema tu vise medjunarodnog prava, I ostalih karafeka....sto bi rekli ameri gloves are off
JovicSA

#52837 Re: IRAN

Post by JovicSA »

apsidejzi wrote: 01/03/2026 11:08
JovicSA wrote: 01/03/2026 10:07
apsidejzi wrote: 01/03/2026 09:53
Zapitaj se sto Putin ne moze ovako eliminisati Zelenskog? Zato sto Zelenski nije napravio sranje u svojoj drzavi i terorom provodio silu nad svojim narodom. Upravo tako se prave krtice koje ce te prodati cim osjete da mogu. Shvati da su amerikanci znali tacnu lokaciju Hamneia u tacno odredjenom trenutku. Kako su mogli to znati? Mozes ti ovdje plakati sad za curicama, plakali smo i mi za nasim zrtvama. No ja ne pricam o tome. Ja pricam o onome sto ni jedan muslimanski lider nije skontao, a evo vidim i ti imas problema s tim. Moral na jednu stranu ali profesionalizam i radjenje posla kako treba na drugu. Nisu oni te curice gadjali zbog curica. Vkerovatno su imali laznu dojavu da je neka civija tu. Mozda je i bio tu, a mozda i nije. No znas sta sad znaju? Sad znaju koji izvor im je dao laznu dojavu.
Navodno da mu je među tim curicama bila unuka. Ma kako god zločin. Zamisli da je Iran pogodio neku školu u pobio 60 Jevrejakoh djevojčica? Pa mislim da bi svijet brojao o zlom islamu u muslimanima divljacima, radile bi nuklearke. Budimo realni.
Naravno. Zlocin je zlocin, ali ja gledam iskljucivo operativnu stranu istog. Amerima je jasno da ih je izvor navukao da gadjaju tu skolu. Mislim, nisu oni gadjali skolu radi skole il sta je vec pogodjeno, kako ovi proiranski hoce da predstave. Njima je dojavljeno da u tom objektu ima neko koga su zelili eliminisati. Ili su pratili telefonski signal pa gadjali. Necemo nikad saznat.

Naspi pun rezervoar goriva ako nisi, iduca sedmica ce biti nepredvidiva na trzistu nafte.
A vidi, država koja se predstavlja kao najveći stupanj civilizacije i demokratije, koja je sve suprotno "barbarima iz Irana" bi trebala voditi računa i u situacijama kada gađa visokorangiranu osobu na posljedice po stanovništvo. Jel tako? Dakle oni bi trebali biti dobri momci a Iran taj koji je zao i kojeg nije briga za civilne živote. Barem nam se tako Zapadna demokratija predstavlja. Međutim kroz ovo sve vidimo da je situacija pa gotovo obratna.

Jebo gorivo, ne mogu ga natočiti 500 litara.
kinvart

#52838 Re: IRAN

Post by kinvart »

Ko misli da se u Iranu moze formirati nova vlast, bez nasilja, vara se.
Al tu su sponzori demokratije da poguraju, u kojoj ce neobrazovana propalica imati isti glas kao doktor nauka, kupovinom raznih koncesija na resurse.
Sve u ime demokratije i slobode.

Zelim i (zalim ako nece) samo da na crtu stanu Rusi i Kinezi. Amerika je sjena, mala satanjahuova pudlica.
Last edited by kinvart on 01/03/2026 11:19, edited 1 time in total.
Dozer

#52839 Re: IRAN

Post by Dozer »

JovicSA wrote: 01/03/2026 11:15

Navodno da mu je među tim curicama bila unuka. Ma kako god zločin. Zamisli da je Iran pogodio neku školu u pobio 60 Jevrejakoh djevojčica? Pa mislim da bi svijet brojao o zlom islamu u muslimanima divljacima, radile bi nuklearke. Budimo realni.
Naravno. Zlocin je zlocin, ali ja gledam iskljucivo operativnu stranu istog. Amerima je jasno da ih je izvor navukao da gadjaju tu skolu. Mislim, nisu oni gadjali skolu radi skole il sta je vec pogodjeno, kako ovi proiranski hoce da predstave. Njima je dojavljeno da u tom objektu ima neko koga su zelili eliminisati. Ili su pratili telefonski signal pa gadjali. Necemo nikad saznat.

Naspi pun rezervoar goriva ako nisi, iduca sedmica ce biti nepredvidiva na trzistu nafte.
A vidi, država koja se predstavlja kao najveći stupanj civilizacije i demokratije, koja je sve suprotno "barbarima iz Irana" bi trebala voditi računa i u situacijama kada gađa visokorangiranu osobu na posljedice po stanovništvo. Jel tako? Dakle oni bi trebali biti dobri momci a Iran taj koji je zao i kojeg nije briga za civilne živote. Barem nam se tako Zapadna demokratija predstavlja. Međutim kroz ovo sve vidimo da je situacija pa gotovo obratna.

Kupi 2 bureta x200L, ide to :D
JovicSA

#52840 Re: IRAN

Post by JovicSA »

Danguba wrote: 01/03/2026 11:14
dembele wrote: 01/03/2026 11:09 Način na koji pojedini forumaši svršavaju, likuju i dive se agresiji USA i cionista na Iran i omalovažavaju Irance, njihovu odbranu i borbu je za jednu posebnu raspravu.

Upravo tako
Zadnjih 25 godina ubijeno je milioni muslimana pod raznim izgovorima. Ovo je kontinuitet
Naravno, to je vidljivo odavno. Ja bih čak rekao da pojedini komentari i likovanje su kontinuitet genocidne politike Radovana Kradžića, sada i kroz forume i društvene mreže. Fenomen koji sam primejtio najviše na FB je da svaki komentar koji je anti islamski i islamofobičan je od lika koji na profilu ima ili HZHB, ustaška ili četnička obilježja. Ja još nisam naišao na nekog normalnog lika sa slikom djece, žene i prijatelja, to je u 99% slučajeva ova presuđena ideologija mraka i smrti.
JovicSA

#52841 Re: IRAN

Post by JovicSA »

Dozer wrote: 01/03/2026 11:19
JovicSA wrote: 01/03/2026 11:15

Kupi 2 bureta x200L, ide to :D
Lakše mi je onda kupiti električno auto, svakao imam solarnu elektranu na krovu. Jbt. ismijavali smo ljude koji kupuju elektriku a vidi sada, možda oni profitiraju. :-)
Čitalac

#52842 Re: IRAN

Post by Čitalac »

apsidejzi wrote: 01/03/2026 11:13
T4h wrote: 01/03/2026 11:11

da ne bude kao sa Hezbolahom kad su danima postavljali novog lidera a Izrael ih skidao jednog po jednog 😂
Arafi je jedan od trojice koji upravljaju zemljom do izbora novog vođe.
Član 111. Ustava kaže: "U slučaju smrti ili ostavke ili smjene Vrhovnog vođe, Skupština stručnjaka dužna je imenovati i predstaviti novog vođu što je prije moguće."
Do izbora Vrhovnog vođe, vijeće sastavljeno od predsjednika (Pezeshkian), čelnika pravosuđa (Ejei) i jednog od pravnika Vijeća čuvara (to je sada Arafi), privremeno će preuzeti sve dužnosti Vrhovnog vođe.
Ako jedan od njih iz bilo kojeg razloga nije u mogućnosti obavljati svoje dužnosti, na njegovo mjesto dolazi druga osoba, uz očuvanje većine pravnika.
JovicSA

#52843 Re: IRAN

Post by JovicSA »

Britanski ministar odbrane otkrio nevjerovatne podatke: Tvrdi da je Iran lansirao dvije rakete i prema Kipru
Možda su gađali Izraelske zvaničnike koji obično na Kipru budu tokom ovakvih pizdarija. Dobar pokušaj Irana ali brate zašto samo dvije.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#52844 Re: IRAN

Post by sime_cipol »

apsidejzi wrote: 01/03/2026 09:53
Zapitaj se sto Putin ne moze ovako eliminisati Zelenskog? Zato sto Zelenski nije napravio sranje u svojoj drzavi i terorom provodio silu nad svojim narodom. Upravo tako se prave krtice koje ce te prodati cim osjete da mogu. Shvati da su amerikanci znali tacnu lokaciju Hamneia u tacno odredjenom trenutku. Kako su mogli to znati? Mozes ti ovdje plakati sad za curicama, plakali smo i mi za nasim zrtvama. No ja ne pricam o tome. Ja pricam o onome sto ni jedan muslimanski lider nije skontao, a evo vidim i ti imas problema s tim. Moral na jednu stranu ali profesionalizam i radjenje posla kako treba na drugu. Nisu oni te curice gadjali zbog curica. Vkerovatno su imali laznu dojavu da je neka civija tu. Mozda je i bio tu, a mozda i nije. No znas sta sad znaju? Sad znaju koji izvor im je dao laznu dojavu.

:smajlikojipovracaisereuistovrijeme:
SmokingMan

#52845 Re: IRAN

Post by SmokingMan »

JovicSA wrote: 01/03/2026 11:20
Danguba wrote: 01/03/2026 11:14

Upravo tako
Naravno, to je vidljivo odavno. Ja bih čak rekao da pojedini komentari i likovanje su kontinuitet genocidne politike Radovana Kradžića, sada i kroz forume i društvene mreže. Fenomen koji sam primejtio najviše na FB je da svaki komentar koji je anti islamski i islamofobičan je od lika koji na profilu ima ili HZHB, ustaška ili četnička obilježja. Ja još nisam naišao na nekog normalnog lika sa slikom djece, žene i prijatelja, to je u 99% slučajeva ova presuđena ideologija mraka i smrti.
Postoji ona neka grupa iza koje stoji ko zna ko, "Hrvatska uz Izrael". Izbili su u prvi plan kako je Meta meta algoritam pogurao objave o pozivitnim vijestima vezanim za Izrael. Ogromna je suma novca utisnuta u kampanju popravljanja imidža, ali eto, najveći problem i dalje ostaje uglavnom zapisan u komentarima korisnika.
zippoo87

#52846 Re: IRAN

Post by zippoo87 »

Ajtolah se nije krio uopste. Evo citam da je ubijen na svom radnom mjestu,u zgradi.
Dakle,Iran koji ima milion podzemnih bunkera,nije krio uopste glavnog covjeka.
Sve sto citate kroz zapadne medije o Iranu i Ajtolahu su lazi i propaganda.
Ovdje su prpblem cionisti ,koji drze pedofila Trumpa na uzici,da ispunjava zelje a nisu nista manje povodljivi bili ni drugi predsjednici prije Trumpa.
Izrael (cionisti) vise ne kriju svoju agendu...oni se vode tim bibčijskim glupostima i zele prostor od Nila tamo do one druge rijeke a taj prostor zauzima trenutno nekih 6 drzava. U taj prostor ulazi i dobar dio Saudijske Arabije. Ovi izopqceni muslimani u Saudiji kao da ne shvataju da je i njihova drzava na bubnju,samo nije jos "pravo vrijeme" za napad na njih. A doci ce...jer cionisti ne vjeruju ni u kakvog Boga,oni vjeruju u sotonu i izvrsavaju tu agendu,zato i nemaju nikakve empatije ni prema cemu. Jer ne postoji vjera i vjerska knjiga u kojoj nije kaznjivo ubijanje djece. Ne postoji. Izrael se mora sto prije zaustaviti,jer cijeli svijet je ugrozen od njih. Zaista nevjerovatno,da tako mala grupa ljudi upravlja cijelim svijetom. A sve sto koriste je ljudska pohlepa i ljudska glupost...namame ih u svoju mrezu,mita i korupcije i onda ih drze u saci i ucjenjuju. Skolski primjer je ovo sa Epsteinom i tom mrezom mocnika i pedofilije.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#52847 Re: IRAN

Post by Bobi »

hipija

#52848 Re: IRAN

Post by hipija »

Kad je bila agresija na našu domovinu i kada smo se branili sa pokojom puškom i par metaka u tenisicama farmericama i kratkim majicama propaganda u Srbiji a i u nekim evropskim državama je te naše momke koji su slušali Azru, EKV, Doors, Pink Floyd predstavljala kao razularene i krvožedne džihadiste koji ubijaju i bacaju srpsku nejač lavovima i bore se za islamsku državu, Sličnu propagandu doživljava i Iran. Zločinački režim u Iranu, nemaju slobode, bla, bla ali je zato ok režim u SA, Egiptu i S Koreji. Licemjerje epskih razmjera.
AliceInChains

#52849 Re: IRAN

Post by AliceInChains »

Dosta se u međuvremenu dešava a ovdje rasprava ko između samih Iranaca oko (bolje) političke alternative i budućnosti u Iranu :lol:

Opravdavanje za ilegalni napad međutim nikako ne postoji.

I po Američkom Ustavu je nezakonit :mrgreen:
Last edited by AliceInChains on 01/03/2026 11:33, edited 1 time in total.
Moenx

#52850 Re: IRAN

Post by Moenx »

Long live Iran support
Post Reply