IRAN

Gibraltar10

#52801 Re: IRAN

Post by Gibraltar10 »

Fanzi wrote: 01/03/2026 10:21 Da nije bilo Irana i Pakistana, mi ne bismo danas pisali.
Da nije bilo crvenih strijela. Mozete povaditi kontra argumente, ovako-onako, ali znam da smo zivi, jer su te strijele zaustavile tenkove u posljednji cas.
Ni jedan jedini metak nebi dosao do ARBIH da amerikanci nisu naredili hrvatima da dopuste da se preko njihove teritorije to dostavi.
Crvene_brigade

#52802 Re: IRAN

Post by Crvene_brigade »

Fanzi wrote: 01/03/2026 10:21 Da nije bilo Irana i Pakistana, mi ne bismo danas pisali.
Da nije bilo crvenih strijela. Mozete povaditi kontra argumente, ovako-onako, ali znam da smo zivi, jer su te strijele zaustavile tenkove u posljednji cas.
I ne mogu im okrenuti ledja. Hvala im. Bas tim mulama, jer da je Pahlavi tu bio, slao bi nam hurme, islamsku literaturu i par dzamija ko arapski ahmaci.
I to nema nikakve veze sa stravičnim zločinima koje je više decenija provodio ajatolahov režim prema vlastitom narodu.

A i strijele i još dosta toga (iskreno hvala na tome) je prošlo zato što je Amerika dopustila da to prođe i dođe do nas.

Unazadili su Iran koji se neće decenijama oporaviti od ludaka i krvoloka tog zločinačkog režima
Last edited by Crvene_brigade on 01/03/2026 10:34, edited 1 time in total.
Stabilizator

#52803 Re: IRAN

Post by Stabilizator »

I ne mogu im okrenuti ledja. Hvala im. Bas tim mulama, jer da je Pahlavi tu bio, slao bi nam hurme, islamsku literaturu i par dzamija ko arapski ahmaci.

Sve tačno. Tako je bilo tada. Politika se vodi mozgom a ne srcem.

Sigurnost naše države danas je USA, bez njih nas nema, niko se ne bi ni počešao za muda.
Dozer

#52804 Re: IRAN

Post by Dozer »

Ameri su klasicni imperijalisti s ciljem kontrole cijelog svijeta, a samim tim i tudjih resursa. Posto cifuti upravljaju Amerikom, tu je sve jasno.

Ko god se drznuo da im kontrira, pogubljen je. I to uvijek pod istim izgovorom - pomoc tom tamo narodu da se rijesi diktatorskog rezima.

Vietnam, Afganistan, Irak, Libija, Sirija, Venecuela, sad Iran, samo su neki od zadnjih primjera jedne te iste ekspanzionoisticko-imperijalisticke politike i djelovanja. Kad, i ako zavrse s Iranom, imace kontrolu nad svom naftom u tom dijelu svijeta.

Zivo me zanima sta ce i kako odraditi za Grenland.... Tesko da Dansku mogu optuziti za rezimsku diktaturu, tako da ce morati smisliti nesto drugo da bi im oteli Grenland.
Last edited by Dozer on 01/03/2026 10:36, edited 2 times in total.
neon-x

#52805 Re: IRAN

Post by neon-x »

Kao i uvijek Amerika vodila cijelu operaciju. Nasli nacin da oruzje dodje a da ne krse oni embargo. Hvala Iranu koji je srecom imao tada jos uvijek deluzije da ce islamska revolucija ovladati svijetom. Kad su poceli ovdje siriti sijizam i stvarati svoje celije opet ih je ta Amerika natjerala u suprotnom smjeru.
Last edited by neon-x on 01/03/2026 10:37, edited 1 time in total.
Sefket007

#52806 Re: IRAN

Post by Sefket007 »

apsidejzi wrote: 01/03/2026 09:53
LSD wrote: 01/03/2026 08:54
apsidejzi wrote: 01/03/2026 08:10 Kapa dole cifutima i amerima na profesionalnosti. Prvo su skalperski precizno skinuli Madura a sad i Hamneia. Ovo govori da u Iranu a i u Venecueli ima dovoljno opozicije koja ce izdati lokaciju vrhovnog vodje.

Ko mu je kriv kad je bio glup. Godinama cifuti ubijaju bliske sardnike a on nije skontao da ima krticu. Ovo je kraj iranskog rezima. Mule idu na smetljiste historije gdje i ptipadaju. Hinjski i supacki potez amerike al jebiga, svijet nikada nije funkcionisao kroz moral nego kontrolu.

PS: prije nego meni krenes pisat odgovor i srat nesto sto me ne zanima otidji i napuni pun rezervoar goriva. poskupice kratkorocno.A mule, jebo mule. Zivot ide dalje.
Ovaj islamofob je cestitao i cionistickom IDF na genocidu u Gazi.
Znaci, ljudi se dive njihovoj krvolocnosti i kapa dole za agresore i ubice najmaje 100 zenske djece.
Ne zna znam li su ovakvi pokemoni pisali Kapada dole i kad je Putin napao Ukrajinu, ali bi sigurno pisali Kapa dole za nacisticke logore poput Ausvica i divili se njihovoj profesionalnosti. To je ta sorta ljudi bez ikakave empatije prema ztvama i napadnutim, a zato sa velikim divljenjem prema agresorima i napadacima.
Zapitaj se sto Putin ne moze ovako eliminisati Zelenskog? Zato sto Zelenski nije napravio sranje u svojoj drzavi i terorom provodio silu nad svojim narodom. Upravo tako se prave krtice koje ce te prodati cim osjete da mogu. Shvati da su amerikanci znali tacnu lokaciju Hamneia u tacno odredjenom trenutku. Kako su mogli to znati? Mozes ti ovdje plakati sad za curicama, plakali smo i mi za nasim zrtvama. No ja ne pricam o tome. Ja pricam o onome sto ni jedan muslimanski lider nije skontao, a evo vidim i ti imas problema s tim. Moral na jednu stranu ali profesionalizam i radjenje posla kako treba na drugu. Nisu oni te curice gadjali zbog curica. Vkerovatno su imali laznu dojavu da je neka civija tu. Mozda je i bio tu, a mozda i nije. No znas sta sad znaju? Sad znaju koji izvor im je dao laznu dojavu.

Decmi reci ko još ubija PREGOVARACKE TIMOVE u toku pregovora???

Ja to nisam vidio nikad i nigdje osim kod USA Cionista.

A Rusija da želi biti ko Izrael mislim da mogu za dan Cijjeli Kijev pretvorit da bude kao Gaza danas i da ne ostane kamen na kamenu.

Rusija je agresor ali ocito se drze nekih principa za razliku od Cionista.

I ovi nije nikakav kraj Islamske republike Iran jer ona NE ZAVISI od 1 covjeka... to je ono sto ocitno ne kontate pa nije Ajatolah neka figura od koje sve zavisi oni ce samo izabrati NOVOG i to je to.
Last edited by Sefket007 on 01/03/2026 10:37, edited 1 time in total.
SaPnA

#52807 Re: IRAN

Post by SaPnA »

Eto mrtav je ajatolah, cijelo rukovodstvo, sta dalje? Nisu valjda se nadali da ce ljudi izaci na ulice, preuzeti drzavu i cekat Rezu na konju da useta u Teheran :lol: ili sad ide ravnjanje Irana sve dok ima ijedan lanser raketa?
A i Iranci, prije napada su punih usta pricali o potapanju nosaca, nekakvim tehnologijama i raketama koje svijet nije vidio, zatvaranju hormuza… Sta je sa mornarice? PVO? Jel moguce da im u 24 sata preleti 200-300 aviona preko teritorije a da nisu imali priliku oboriti bar jedan
Tananarive

#52808 Re: IRAN

Post by Tananarive »

skrbavi-admin wrote: 01/03/2026 04:40 iran je sada tamo gdje smo bili mi u svom ratu tj srbocgskocetnickoj agresiji....realno nadbrojani, inferiorni, nenaoruzani, nespremni, pustili prvi udar koji nas je jos vise izbacio iz takta.... i stojenajgore, sami bez ikakve podrske malo nekakve trivijalne i to je to... sa 3 unutrasnja 2 vanjska neprijatelja domacim veleizdajnicima i profterima, MZom koji je racunao da se to sve poklopi i idradi u 7 do mjesec dana i ci ca mica... ujo vuk magarca......od patikica tandzara do otetih cetnixkih tenkova.... od svrsenog cina i presude za smrt i nikakvih sansi za bioloski opstanak.....

u tom svemu, pojavi se bijeda iranska koja je slala brod naoruzanja od kojeg su ustass otkinule 80%.... tanker goriva od kojeg je ukradeno skoro 80%.... i jos za anale istorije koju ja licno necu zaboravit bjanko cek Ali Akbara Velajatija od Irana na vise desetina miliona dolara da se potkupi ustaska vlast u ZG kako bi pustili nekoliko helikoptera municije i sprijecili pad Bihaca....

nemamo nista zajednicko, nikakav interes nisu imali u bih i preduzeli su sta su mogli.....

sada ti kojima je pomognuto slave sjecu tamosnjih glava....pomozi sirotu na svoju sramotu
brzo su to naše tzv sunije zaboravile i sakrivale, a nikada neću moći shvatiti neljudskost ološa koji se raduju smrti čovjeka koji nam je aktivno pomogao
da opstanemo
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#52809 Re: IRAN

Post by arman1 »

Image
ovo_malo_duse

#52810 Re: IRAN

Post by ovo_malo_duse »

Onda je Izrael trebalo nabit bar 3 m pod zemlju, zbog decenijskog zlocina koji provide na palestincima.
Na kraju ce se pokazat da je brkica copavi bio vizionar 20 vijeka.

Ovo je trebao biti quote Cio Sumiru pod drugim imenom.
Last edited by ovo_malo_duse on 01/03/2026 10:41, edited 1 time in total.
Stabilizator

#52811 Re: IRAN

Post by Stabilizator »

Dozer wrote: 01/03/2026 10:34 Ameri su klasicni imperijalisti s ciljem kontrole cijelog svijeta, a samim tim i tudjih resursa. Posto cifuti uoravljaju Amerikom, tu je sve jasno.

Ko god se drznuo da im kontrira, pogubljen je. I to uvijek pod istim izgovorom - pomoc tom tamo narodu da se rijesi diktatorskog rezima.

Vietnam, Afganistan, Irak, Libija, Sirija, Venecuela samo su neki od zadnjih primjera jedne te iste ekspanzionoisticko-impwrijalisticke politike i djelovanja.
Zivo me zanima sta ce i kako odraditi za Grenland.... Tesko da Dansku mogu optuziti za rezimsku diktaturu, tako da ce morati smisliti nesto drugo da bi im oteli Grenland.

Ne trebaju oni ništa smišljati. Oni samo uzimaju. Sada rade sve otvoreno. Boli ih racq za UN, NATO itd. Nemaju se kome opravdavati. Jednostavno boli ih racq
talijan97

#52812 Re: IRAN

Post by talijan97 »

Sila su, ova kombinacija tehnologije, zrakoplovstva i obavještajnih su previše :run:

Kina bi isto pala, samo bi se time urušila cijela globalna ekonomija.

Zanima me samo scenarij za Grenland
SmokingMan

#52813 Re: IRAN

Post by SmokingMan »

Opsada Gaze u zadnjih 850+ dana ima nekih sličnosti sa agresijom Izraela na Iran. Ubiju gro ljudi i djece, i onda ovi samo dadnu javnosti šturo objašnjenje u maniru "Što ste se tu zatekli kada smo bombardovali taj i taj štab Hamasa", koji zapravo i nije bio lociran tu. Njima je furka ili referernca oko Amaleka kao neka vrsta fetišizacije prolivanja krvi, ili oživjavlaje kultnih rituala "osvete" iz biblijskih priča. Nevjerovatno i teško je zamisliti prosječnom psihički zdravom individualcu koliko ushićenje ili ti ekstazu oni doživljavaju kroz proces masovnog ubijanja, kao da se radi o apokaliptičnom ritualu iskupljenja za grijehe, prinošenju žrtvenog janjeta kao završni čin ispunjenja nekog proročanstva. Tako oni doživljavaju i vide svijet oko sebe u kojem postoji samo jedna isključiva žrtva koja ima božansko pravo na apsolutno sve, jer da ne postoje uslovi u kojima bi se mogao odvijati ovaj "Mesijanski krešendo" Izrael i ne bi imao razloga da egzistira, niti da drugi skupo plaćaju skupu cijenu usluge, kao nužnog ustupka ostvarenju jednog višemilenijskog sna.
Toffee karamela

#52814 Re: IRAN

Post by Toffee karamela »

skrbavi-admin wrote: 01/03/2026 04:40

nemamo nista zajednicko, nikakav interes nisu imali u bih i preduzeli su sta su mogli.....

sada ti kojima je pomognuto slave sjecu tamosnjih glava....pomozi sirotu na svoju sramotu
ne sekiraj se previše, ovdje je na djelu invazija parizer efendija, od Trebinja do Vlasenice. ima i naših slaboumnika ali za to krivim SDA što je uništila ekonomski ppotencijal zemlje i osudila ih vječno na parizer.

jutros mi je 70% upisnika ovdje otišlo na foe

što se Irana tiče, oni imaju užasan problem s krticama koji nikako da riješe. kopnena invazija je isključena i zato mogu rasterećeno da ravnaju raketama sve od Haife do Omana, pa da vidimo koliko će dugo.

i ponavljam po šezdeseti put na ovom forumu, sve je USA lako dok Sisi drži na lancu Muslimansko bratstvo. neće me bog ubijediti da su egipatski muslimani na strani ovih novovjekih križara. a da se nešto kuha na toj strani potvrda mi je članak otprije koji dan da je Epstein koalicija sazvala negdje sastanak koji se bavio samo situacijom sa tom organizacijom. ne ljubim ih nimalo ali za odbacivanje ovih zapadnjačkih fekalija koje se izlijevaju desetljećima po BI pokazat će se kao nevjerovatno efikasni kad jednom krenu u akciju.
Dozer

#52815 Re: IRAN

Post by Dozer »

Stabilizator wrote: 01/03/2026 10:39
Dozer wrote: 01/03/2026 10:34 Ameri su klasicni imperijalisti s ciljem kontrole cijelog svijeta, a samim tim i tudjih resursa. Posto cifuti uoravljaju Amerikom, tu je sve jasno.

Vietnam, Afganistan, Irak, Libija, Sirija, Venecuela samo su neki od zadnjih primjera jedne te iste ekspanzionoisticko-impwrijalisticke politike i djelovanja.

Ne trebaju oni ništa smišljati. Oni samo uzimaju. Sada rade sve otvoreno. Boli ih racq za UN, NATO itd. Nemaju se kome opravdavati. Jednostavno boli ih racq
Onda to sigurno znaci WW3, i haj vozdra.
Crvene_brigade

#52816 Re: IRAN

Post by Crvene_brigade »

Reakcija iz UAE…
"Iran je promašio cilj"

Savjetnik predsjednika Ujedinjenih Arapskih Emirata izjavio je da je Iran svojim napadima na arapske zaljevske države nakon američko-izraelskih udara u Teheranu „promašio cilj”.

„Vaš rat nije s vašim susjedima i ova eskalacija to neće promijeniti”, napisao je u nedjelju na platformi X Anwar Gargash, bivši državni ministar za vanjske poslove.

„Urazumite se, sagledajte svoje okruženje i odnosite se prema susjedima razumno i odgovorno prije nego što se krug izolacije i eskalacije proširi”, poručio je.

Ujedinjeni Arapski Emirati, koji su posljednjih godina nastojali smanjiti napetosti s Iranom, teško su pogođeni iranskim projektilima i dronovima, osobito Dubai, komercijalno središte Emirata.

Stabilizator

#52817 Re: IRAN

Post by Stabilizator »

talijan97 wrote: 01/03/2026 10:40 Sila su, ova kombinacija tehnologije, zrakoplovstva i obavještajnih su previše :run:

Kina bi isto pala, samo bi se time urušila cijela globalna ekonomija.

Zanima me samo scenarij za Grenland
Za Grenland se neće desiti ništa spektakularno.

USA ovdje vrši pritisak na uspavanu Dansku i EU da čine više sto se tice sigurnosti Grenlanda.
Danska je već poduzela mnogo koraka i samim tim zadovoljila američke interese. Stoga ta tema više nije toliko aktuelna.
Danguba

#52818 Re: IRAN

Post by Danguba »

LSD wrote: 01/03/2026 09:53
Crvene_brigade wrote: 01/03/2026 09:50 Većih levata u vojnom i obavještajnom smislu odavno nije bilo od ajatolahovog zločinačkog režima.

Agresor im više puta likvidira kompletan vjersko-vojno-politički vrh. I pored sve represeije ovakav režim neće moći opstati. Može umjesto ajatolaha doći drug ajatolah ali ovo je manje-više kraj.

Želja za slobodom i boljim životo ne može zaustavit narod.
:lol: :lol:

A Amerika i Izrael samo ispunjavaju zelje iranskog narod za slobodom i boljim zivotom, jelde.
Dobro si ti to :-)
Pa šta kažu, uništiti ćemo im mornaricu i raketni sistem
Sve je to u svrhu dolaska demokratije :lol:
Koja drskost, bezobrazluk i licemjerje. Ne interesuje njih iranski narod nego SLAB Iran

...ali kojim pravom?
Stabilizator

#52819 Re: IRAN

Post by Stabilizator »

Dozer wrote: 01/03/2026 10:45
Stabilizator wrote: 01/03/2026 10:39

Onda to sigurno znaci WW3, i haj vozdra.
Zovi to kako hoćeš ali činjenica je da se to dešava danas.
Dozer

#52820 Re: IRAN

Post by Dozer »

Image
Danguba

#52821 Re: IRAN

Post by Danguba »

Gibraltar10 wrote: 01/03/2026 10:30
Ni jedan jedini metak nebi dosao do ARBIH da amerikanci nisu naredili hrvatima da dopuste da se preko njihove teritorije to dostavi.
Mislis, da nas prestanu vise pljckati
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#52822 Re: IRAN

Post by pici »

Dozer wrote: 01/03/2026 10:50 Image
:lol: .... da čika pici boba :mrgreen:
Danguba

#52823 Re: IRAN

Post by Danguba »

Crvene_brigade wrote: 01/03/2026 10:31
I to nema nikakve veze sa stravičnim zločinima koje je više decenija provodio ajatolahov režim prema vlastitom narodu.

A i strijele i još dosta toga (iskreno hvala na tome) je prošlo zato što je Amerika dopustila da to prođe i dođe do nas.

Unazadili su Iran koji se neće decenijama oporaviti od ludaka i krvoloka tog zločinačkog režima
A nisu ih sankcije unazadile
Eto nece biti ajatolaha a Iran ce biti razrovan
Kakva demokracija.
Eno Irak ne moze postaviti premijera dok ne pita Ameriku i Izrael
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#52824 Re: IRAN

Post by arman1 »

Ajatollah se mogao sakriti. Znao je da će krenuti na njega kad krenu na Iran. Dedo od skoro 90 kuka skontao da će više svojoj zemlji pomoći kao Mućenik nego kao pacov koji se sakriva po rupama ili bježi kad je gusto. Ove kao proiranske demonstracije, masa je tu kurda i ostalih polunaroda koji su izgubljeni kao i onih sa krizom identiteta. Masa je tu procionističke mladeži po zadatku. I masa budala kkoja je potpala pod uticaj medija.
apsidejzi

#52825 Re: IRAN

Post by apsidejzi »

JovicSA wrote: 01/03/2026 10:07
apsidejzi wrote: 01/03/2026 09:53
LSD wrote: 01/03/2026 08:54

Ovaj islamofob je cestitao i cionistickom IDF na genocidu u Gazi.
Znaci, ljudi se dive njihovoj krvolocnosti i kapa dole za agresore i ubice najmaje 100 zenske djece.
Ne zna znam li su ovakvi pokemoni pisali Kapada dole i kad je Putin napao Ukrajinu, ali bi sigurno pisali Kapa dole za nacisticke logore poput Ausvica i divili se njihovoj profesionalnosti. To je ta sorta ljudi bez ikakave empatije prema ztvama i napadnutim, a zato sa velikim divljenjem prema agresorima i napadacima.
Zapitaj se sto Putin ne moze ovako eliminisati Zelenskog? Zato sto Zelenski nije napravio sranje u svojoj drzavi i terorom provodio silu nad svojim narodom. Upravo tako se prave krtice koje ce te prodati cim osjete da mogu. Shvati da su amerikanci znali tacnu lokaciju Hamneia u tacno odredjenom trenutku. Kako su mogli to znati? Mozes ti ovdje plakati sad za curicama, plakali smo i mi za nasim zrtvama. No ja ne pricam o tome. Ja pricam o onome sto ni jedan muslimanski lider nije skontao, a evo vidim i ti imas problema s tim. Moral na jednu stranu ali profesionalizam i radjenje posla kako treba na drugu. Nisu oni te curice gadjali zbog curica. Vkerovatno su imali laznu dojavu da je neka civija tu. Mozda je i bio tu, a mozda i nije. No znas sta sad znaju? Sad znaju koji izvor im je dao laznu dojavu.
Navodno da mu je među tim curicama bila unuka. Ma kako god zločin. Zamisli da je Iran pogodio neku školu u pobio 60 Jevrejakoh djevojčica? Pa mislim da bi svijet brojao o zlom islamu u muslimanima divljacima, radile bi nuklearke. Budimo realni.
Naravno. Zlocin je zlocin, ali ja gledam iskljucivo operativnu stranu istog. Amerima je jasno da ih je izvor navukao da gadjaju tu skolu. Mislim, nisu oni gadjali skolu radi skole il sta je vec pogodjeno, kako ovi proiranski hoce da predstave. Njima je dojavljeno da u tom objektu ima neko koga su zelili eliminisati. Ili su pratili telefonski signal pa gadjali. Necemo nikad saznat.

Naspi pun rezervoar goriva ako nisi, iduca sedmica ce biti nepredvidiva na trzistu nafte.
Post Reply