U modernom ratovanju izgleda da je vrlo lahko odraditi eliminaciju vođa, generala i ostalih lidera.
Mene samo zanima zašto rusi nisu zelenskog ukinuli?
U modernom ratovanju izgleda da je vrlo lahko odraditi eliminaciju vođa, generala i ostalih lidera.
Ma nece nista ovo odjeknuti u USA, ne vjerujem da je to bilo (puno) poginulih.A_A_AKCIJA wrote: ↑01/03/2026 00:32 Mislim da će u USA odjeknuti ovi udari na baze, prije svih na komandu pete flote u Bahreinu.
Normalno je da se postavi pitanje, kako to nije bilo dovoljno PVO da se prvi dan ne zaustave spori Šehidi?
Je li sva PVO otišla za Epsteinland, a baze ostale neštićene?
Ne moze se porediti. Ogromna vecina Iranaca nece ni vidjeti rakete. Ogromna drzava povrsinski.
99% da ima, pojavio bi se do sad.
Za Teheran znam, postoje neka skloništa, a koriste se i metro stanice (ima ih 82). Početkom godine je bilo priče o tome da se mora osposobiti više prostora te da se moraju postaviti odgovarajuće oznake.
Ti poredis Ruse sa Amerikancima kad je u pitanju lociranje i gadjanje mete? Boze mili i dragi. Ljudi zapeli na njivama a cudis se kako je Zelenski ziv.
Čovjeku haman 90 godina, nije se imao razloga kriti. Nije pacov kao neki kod nas što su se krili po....znaš već gdje.....GandalfSivi wrote: ↑01/03/2026 00:36 Je li fakat moguce da je Homeini fakat docekao napad u svojoj rezidenciji? Nadrealno skroz…
Što bi se pojavio, da demantuje cioniste!? Pa nije lood.
Pa to ti i govorim. Ti "posteni" ljudi kako ih ti nazivas su vecina tamo. To ne vidis na instagramu i socijalnim medijima. Ispade svi zive tamo u glamuru sa 10 kurava iz Srbije jel. To je apsolutno netacno i to pokusavam da objasnim.SaraFina wrote: ↑01/03/2026 00:35Pretjerujes. I to debelo i potenciras da si ti neka moralna gromada. Ne gadja Iran iskljucivo Dubai. Niti bi ga ikako gadjao da nisu odlučili biti USA kujice i podržati ovo sto radi židovski režim i Donald majmun. Ne samo podržati nego i dozvoliti da se iz USA vojnih baza djeluje po Teheranu. Imaš amneziju neku? Šta se praviš ti kao moralna gromada? Znaci postojao je razlog sto je grad napadnut. Nije niko nasumično gadjao grad ili civile. Toliko o razlozima.Hendrix wrote: ↑01/03/2026 00:20Kao sto rekoh, pacenici ste.SaraFina wrote: ↑28/02/2026 23:59
Dubai je simbol za influenserski lažni glamur. Mozemo raspravljati u milion upisa još o “normalnoj raji” koja tamo živi i radi. Svakom je pomen imena tog grada - jedna asocijacija i jedna definicija.
Kao sto rekoh zao mi tih koji rade i zaradjuju. Ovih željnih love, provoda, nedozvoljenih supstanci i svega drugog, nije niti će biti.
12 miliona ljudi tamo zivi od toga 11 miliona ekspata. I svih 11 miliona influenseri, normalno.
Moralne gromade klix foruma.![]()
Nadalje zao mi je ljudi koji tamo rade i zaradjuju za život. Pošteno. Ovih koji su iz drugih razloga tamo apsolutno ne. Takodjer mi nije zao ni političkog i vojnog vrha. Svi pošteni ljudi koji žele napustiti grad neka se jave svojim ambasadama i konzulatima i neka odu. Na kraju vise će ih cijeniti beduinskih smecari ako se pokrene lavina odlazaka. To će paralizirati beduinske smecare 100%. Sto zaslužuju.
Tacka.
Onom kome je zao love i ostaje zbog nje, neka preuzme rizik ostanka.
Tacka.
Ima vijeće Ajatolaha, zamjeniti će ga neko, a umrijeti se mora kad tad, neprirodno bi bilo živjeti vječno i sl.HarTar wrote: ↑01/03/2026 00:40Čovjeku haman 90 godina, nije se imao razloga kriti. Nije pacov kao neki kod nas što su se krili po....znaš već gdje.....GandalfSivi wrote: ↑01/03/2026 00:36 Je li fakat moguce da je Homeini fakat docekao napad u svojoj rezidenciji? Nadrealno skroz…
Tako nekako. Saudijci su se upišali. Šute dok ne buba niko rafinerije. Jebeš američke baze, nemoj samo po ekonomiji i industriji.skupljac_zeljeza wrote: ↑01/03/2026 00:20Iran je ovako skonto. Hoćete i rušenje Irana gledati kao u Gazi na tv sa sigurne udaljenosti, siti i napiti, u svili i kadifi i usput kao prošli puta obarati naše dronove pomažući našeg neprijatelja....e nećete. Dokle mi gorimo, gorite i vi. Natjerajte svog saveznika Trumpa da se povuče sa Bliskog istoka. Što prije to bolje i za vas i za nas.
Nešto kontam sad bi Srbijanci trebali biti zbunjeni za koga navijati, protiv muslimana za Amere koji su ih bombardovali ili ipak za Irance koji se bore protiv Amera njihovih mrskih neprijatelja.JovicSA wrote: ↑01/03/2026 00:39 Na informeru prvi snimak pada američkog aviona navodno oboren iznad Iraka.
https://www.facebook.com/share/r/1F4t8P3gVh/
Haj malo pogledaj mapu Irana.Leopard_SA wrote: ↑01/03/2026 00:30 Nesto se definitivno promijenilo u odnosu na proslogodisnji rat. Nebo iznad Irana je jos uvijek contested. USAF/IDF jos uvijek nisu ostvarili zracnu dominaciju nad Iranom. Iransk vojska bez problema ispaljuje val za valom raketa i dronova prema ciljevima.
Iran sada definitivno raspolaze sa vojnim resursima koje nisu imali prosle godine
A cekaj, problem je sto je ugrozeno 2 miliona stranih radnika u UAE, a nije problem sto ce potencijalnim udarima na infrastrukturu Irana biti ugrozeno oko 30 miliona Iranaca. To je okej jel?SaraFina wrote: ↑01/03/2026 00:35Pretjerujes. I to debelo i potenciras da si ti neka moralna gromada. Ne gadja Iran iskljucivo Dubai. Niti bi ga ikako gadjao da nisu odlučili biti USA kujice i podržati ovo sto radi židovski režim i Donald majmun. Ne samo podržati nego i dozvoliti da se iz USA vojnih baza djeluje po Teheranu. Imaš amneziju neku? Šta se praviš ti kao moralna gromada? Znaci postojao je razlog sto je grad napadnut. Nije niko nasumično gadjao grad ili civile. Toliko o razlozima.Hendrix wrote: ↑01/03/2026 00:20Kao sto rekoh, pacenici ste.SaraFina wrote: ↑28/02/2026 23:59
Dubai je simbol za influenserski lažni glamur. Mozemo raspravljati u milion upisa još o “normalnoj raji” koja tamo živi i radi. Svakom je pomen imena tog grada - jedna asocijacija i jedna definicija.
Kao sto rekoh zao mi tih koji rade i zaradjuju. Ovih željnih love, provoda, nedozvoljenih supstanci i svega drugog, nije niti će biti.
12 miliona ljudi tamo zivi od toga 11 miliona ekspata. I svih 11 miliona influenseri, normalno.
Moralne gromade klix foruma.![]()
Nadalje zao mi je ljudi koji tamo rade i zaradjuju za život. Pošteno. Ovih koji su iz drugih razloga tamo apsolutno ne. Takodjer mi nije zao ni političkog i vojnog vrha. Svi pošteni ljudi koji žele napustiti grad neka se jave svojim ambasadama i konzulatima i neka odu. Na kraju vise će ih cijeniti beduinskih smecari ako se pokrene lavina odlazaka. To će paralizirati beduinske smecare 100%. Sto zaslužuju.
Tacka.
Tacka.
Neka pokrenu lavinu odlazaka. Prvi dan je ovog sr.. veliki % njih može otići u narednih nedelju dvije. Svi koji mogu neka to urade. Ja bih prva uradila, da sam tamo. Napravice i dobro djelo. I paralizirati vecinu poslova i usluga beduinsk smecarima. Koji misle da mogu sve kupiti.Hendrix wrote: ↑01/03/2026 00:42Pa to ti i govorim. Ti "posteni" ljudi kako ih ti nazivas su vecina tamo. To ne vidis na instagramu i socijalnim medijima. Ispade svi zive tamo u glamuru sa 10 kurava iz Srbije jel. To je apsolutno netacno i to pokusavam da objasnim.SaraFina wrote: ↑01/03/2026 00:35Pretjerujes. I to debelo i potenciras da si ti neka moralna gromada. Ne gadja Iran iskljucivo Dubai. Niti bi ga ikako gadjao da nisu odlučili biti USA kujice i podržati ovo sto radi židovski režim i Donald majmun. Ne samo podržati nego i dozvoliti da se iz USA vojnih baza djeluje po Teheranu. Imaš amneziju neku? Šta se praviš ti kao moralna gromada? Znaci postojao je razlog sto je grad napadnut. Nije niko nasumično gadjao grad ili civile. Toliko o razlozima.
Tacka.
Tacka.
Plus da ne pricam da vecina siromasnih radnika nema tu mogucnost sa odluci kako nije vise sigurno i da idu. Sve pare salju nazad familiji i zive u barakama.
Ja sam 100 puta pisao na forumu protiv tog rezima i arapskih bogatuna. Ali njima nece nista biti.
Toliko o tome, necu vise da zacatavam temu.
Slažem se. Iran je napao Dubai jer su se ovi deklarirali da su saveznici USA i Zidova i dozvolili su da USA i Zidovi koriste ih kao poligon za napade na Iran.Leopard_SA wrote: ↑01/03/2026 00:48A cekaj, problem je sto je ugrozeno 2 miliona stranih radnika u UAE, a nije problem sto ce potencijalnim udarima na infrastrukturu Irana biti ugrozeno oko 30 miliona Iranaca. To je okej jel?SaraFina wrote: ↑01/03/2026 00:35Pretjerujes. I to debelo i potenciras da si ti neka moralna gromada. Ne gadja Iran iskljucivo Dubai. Niti bi ga ikako gadjao da nisu odlučili biti USA kujice i podržati ovo sto radi židovski režim i Donald majmun. Ne samo podržati nego i dozvoliti da se iz USA vojnih baza djeluje po Teheranu. Imaš amneziju neku? Šta se praviš ti kao moralna gromada? Znaci postojao je razlog sto je grad napadnut. Nije niko nasumično gadjao grad ili civile. Toliko o razlozima.
Tacka.
Tacka.
Opet napominjem, Iran nije zapoceo ovaj rat i Iran ne izvodi agresivne poteze. Ako neko nije upratio, SAD/Izrael su napali Iran, drugi put u manje od godinu dana. Svaka drzava koja je od jutros bombardovana na ovaj ili onaj nacin podrzava i doprinosi ratnim naporima SAD-a/Izraela