Ovo je generalno pogrešno, koliko znam.
Baze i ambasade su obično i dalje pod jurisdikcijom zemlje domaćina.
Jedino što su određene osobe pod diplomatskim imunitetom, ali mislim da nije to kako se baš predstavlja u filmovima.
Nebi rekao. Svaka americka baza je americko tlo gdje vrjede samo americki zakoni.darius_maximus wrote: ↑28/02/2026 16:23Ovo je generalno pogrešno, koliko znam.
Jedino što su određene osobe pod diplomatskim imunitetom, ali mislim da nije to kako se baš predstavlja u filmovima.![]()
pa opravdano skros, tu su prvi centri za izvjestavanjepreludezalude wrote: ↑28/02/2026 22:15Nebi rekao. Svaka americka baza je americko tlo gdje vrjede samo americki zakoni.darius_maximus wrote: ↑28/02/2026 16:23Ovo je generalno pogrešno, koliko znam.
Jedino što su određene osobe pod diplomatskim imunitetom, ali mislim da nije to kako se baš predstavlja u filmovima.![]()
Mislim da stvari nisu crno-bijele, ali ambasade i baze obično nisu tlo te nacije, nego nacije domaćina.corolla02 wrote: ↑28/02/2026 22:47pa opravdano skros, tu su prvi centri za izvjestavanjepreludezalude wrote: ↑28/02/2026 22:15Nebi rekao. Svaka americka baza je americko tlo gdje vrjede samo americki zakoni.darius_maximus wrote: ↑28/02/2026 16:23
Svaka ambasada bilo koje zemlje u drugoj drzavi je suvereno tlo te drzave cija je ambasada.darius_maximus wrote: ↑28/02/2026 16:23Ovo je generalno pogrešno, koliko znam.
Svakoj ambasadi drzava domacin dozvoljava da se tretira njeno tlo kao suvereno tlo drzave ambasade.
Nece Grenland to su licne zelje, a ne nalog.Dozer wrote: ↑01/03/2026 20:04 Pa sta ste ocekivali od debila koji je 7x bankrotirao s ocevim parama, a sve sto ima je naslijedio. Cak, ako sam dobro upratio, otac ga je prije smrti pravno odstranio iz firme kako ne bi sjebao sve. Ima pare od toga, ali drugi ljudi to vode.
Nafurani kloc koji, zahvaljujuci gomili slicnih kloceva i pameti Anerikanaca, sad ima moc da radi sta hoce.
Nazalost po sve nas, to na kraju nece na dobro. Turska je sljedeca, mozda uporedo i Grenland, i onda ce sve otici u 3pm.
Vec sad je jasno da medjunarodno pravo i UN konvencije vise ne vaze, nego samo zakon jaceg i sile.
Upravo smo svjedoci povratka u srednji vijek, samo modernija verzija.
Samo gledaj.TouchMyTip wrote: ↑01/03/2026 20:27Nece Grenland to su licne zelje, a ne nalog.Dozer wrote: ↑01/03/2026 20:04 Pa sta ste ocekivali od debila koji je 7x bankrotirao s ocevim parama, a sve sto ima je naslijedio. Cak, ako sam dobro upratio, otac ga je prije smrti pravno odstranio iz firme kako ne bi sjebao sve. Ima pare od toga, ali drugi ljudi to vode.
Nafurani kloc koji, zahvaljujuci gomili slicnih kloceva i pameti Anerikanaca, sad ima moc da radi sta hoce.
Nazalost po sve nas, to na kraju nece na dobro. Turska je sljedeca, mozda uporedo i Grenland, i onda ce sve otici u 3pm.
Vec sad je jasno da medjunarodno pravo i UN konvencije vise ne vaze, nego samo zakon jaceg i sile.
Citava ta familija je pokvarena do srzi
120 u mrtvim skolarcima za Trumpa i ko zna koliko u silovanim
Ma kakva Turska, haman evropska država, jedna od ključnih članica NATO.Dozer wrote: ↑01/03/2026 20:04 Pa sta ste ocekivali od debila koji je 7x bankrotirao s ocevim parama, a sve sto ima je naslijedio. Cak, ako sam dobro upratio, otac ga je prije smrti pravno odstranio iz firme kako ne bi sjebao sve. Ima pare od toga, ali drugi ljudi to vode.
Koja odavno ne hebe ni USA ni cifutePoint. wrote: ↑01/03/2026 23:09Ma kakva Turska, haman evropska država, jedna od ključnih članica NATO.Dozer wrote: ↑01/03/2026 20:04 Pa sta ste ocekivali od debila koji je 7x bankrotirao s ocevim parama, a sve sto ima je naslijedio. Cak, ako sam dobro upratio, otac ga je prije smrti pravno odstranio iz firme kako ne bi sjebao sve. Ima pare od toga, ali drugi ljudi to vode.
Ne mogu zamisliti scenario da Izrael, koji nije član NATO, napadne članicu NATO. To automatski uključuje član 5, a ako ostale ĉlanice odbiju NATO gubi svaki smisao.Dozer wrote: ↑01/03/2026 23:12Koja odavno ne hebe ni USA ni cifutePoint. wrote: ↑01/03/2026 23:09Ma kakva Turska, haman evropska država, jedna od ključnih članica NATO.Dozer wrote: ↑01/03/2026 20:04 Pa sta ste ocekivali od debila koji je 7x bankrotirao s ocevim parama, a sve sto ima je naslijedio. Cak, ako sam dobro upratio, otac ga je prije smrti pravno odstranio iz firme kako ne bi sjebao sve. Ima pare od toga, ali drugi ljudi to vode.
Mislim da bi to bio i zvaničan kraj tog saveza.GandalfSivi wrote: ↑01/03/2026 23:18 Onako teoretski, ako Izrael napadne Tursku, na cijoj ce strani NATO biti?
Na strani Izraela.GandalfSivi wrote: ↑01/03/2026 23:18 Onako teoretski, ako Izrael napadne Tursku, na cijoj ce strani NATO biti?
Naravno da hoce. Jedina preostala drzava sa ozbiljnijom vojskom osim Izraela tamo.PixelDrifter wrote: ↑01/03/2026 23:27 Ma, neće na Tursku. Turska laje na Izrael, ali samo laje, ne ujeda.