SDA-All about

palermo

#90626 Re: SDA-All about

Post by palermo »

malakh wrote: 27/02/2026 22:52

ja stvarno ne znam kakav je karakter i profil ljudi koji njima daju podrsku. sta je u glavama ljudi koji pored svih dokaza opet glasaju za sda.

to ce ostati vjecita enigma.

ovo sa sarajevo safarijem je, po mom misljenju, jedan od najpodlijih poteza koje je sda uradila od svog postojanja. nadam se samo da su ih emocije ponijele i da nisu svjesni svojih postupaka, da ce se zaustaviti i urazumiti.
Mislis da je bolje glasati za ove sto Aliju Izetbegovica smatraju SANU agentom, ratnim zlocincem, ubojicom generala ABiH itd....

P,S

Ne moras mi ogovoriti.....zapravo odgovor me I ne interesuje..
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#90627 Re: SDA-All about

Post by malakh »

palermo wrote: 28/02/2026 00:51

ja stvarno ne znam kakav je karakter i profil ljudi koji njima daju podrsku. sta je u glavama ljudi koji pored svih dokaza opet glasaju za sda.

ovo sa sarajevo safarijem je, po mom misljenju, jedan od najpodlijih poteza koje je sda uradila od svog postojanja. nadam se samo da su ih emocije ponijele i da nisu svjesni svojih postupaka, da ce se zaustaviti i urazumiti.
Mislis da je bolje glasati za ove sto Aliju Izetbegovica smatraju SANU agentom, ratnim zlocincem, ubojicom generala ABiH itd....

P,S

ko smatra aliji sanu agentom?

mislim svojim komentarom aludiras na stranke sa srpsko cetnickim predznakom. pratim politku preko dvadeset godina i do sada nisam uocio nit jednog bosnjackog politicara da je to izjavio za aliju.

nazalost pojedinci iz sda svojim potezima sami sebe dovode u situaciju da se bosnjaci okrecu ka konakovcu, efendicu, komsicu, pa i na kraju krajeva sdpu.

da ti uprostim, jos ga samo nisu podudlali srbima i hrvatima da ih nakon izbora 2026. vrate na vlast. ako su to tvoji predstavnicima i ako se ponosis sa njima takvima, eto ti ih. daleko je ova sda od alinije sda.
Gibraltar10

#90628 Re: SDA-All about

Post by Gibraltar10 »

duh_sa_sjekirom wrote: 27/02/2026 22:13
Gibraltar10 wrote: 27/02/2026 21:40
duh_sa_sjekirom wrote: 27/02/2026 17:44

Za početak, naučiti osnovne pojmove:
Vrhovni komandant Armije bilo je Predsjedništvo BiH.
Vrhovni komandant Armije Republike Bosne i Hercegovine (ARBiH) tokom rata u Bosni i Hercegovini (1992.-1995.) bio je Alija Izetbegović. Kao prvi predsjednik Predsjedništva međunarodno priznate Republike Bosne i Hercegovine, Izetbegović je imao ulogu vrhovnog zapovjednika oružanih snaga.
Okači to mačku o rep...
Republika BiH nije imala predsjednika, kao npr Hrvatska, već predsjedništvo kao kolektivni organ. Samim tim, nije imala jednog čovjeka kao vrhovnog komandanta. U Ustavu RBiH iz 1993. (član 222.) lijepo ti piše ko je vrhovna komanda oružanih snaga BiH
To što Alija nije ostale članove šljivio nizašta je drugi par cipela...
Napisa ti isto sto i ja ,samo drugim rijecima.
Gibraltar10

#90629 Re: SDA-All about

Post by Gibraltar10 »

Better Man wrote: 27/02/2026 23:47
Gibraltar10 wrote: 27/02/2026 15:50
Better Man wrote: 27/02/2026 12:54 Valjda je svima sada jasno da su Izetbegovići od početka bili saradnici ideologa velike Srbije i da svo vrijeme rade za njih.
Covjek koji je bio vrhovni komandant ARBIH radio za srbiju?
Jel mozda i Churchill radio za njemacke interese?
Jeste radio za Srbiju. Ima hiljada i jedan očit dokaz. Samo jedan primjer kad je iako upozoren da će biti uhapšen od strane agresora sletio na Sarajevski aerodrom. To je bila.čista predstava za javnost u režiji njega i agresora, a sve da se Kukanjac oslobodi zajedno sa svojim vojnicima i to u trenutku kad smo.mogli tražiti za njegovo oslobađanje da se prekine opsada Sarajeva i povuće sva artiljerija s okolnih brda. Kome je na noge otišao Alija kad je formirao stranku, Radovanu Karadžiću i poželio mu dobrodošlicu.Nije za partnere 1990.g izabrao patriote odane ideji RBiH, već je za partnere izabrao psihopate, koljače i ubice.
Kakvu tacno korist bi Alija imao od rada za srbe?
Recimo Fikret je bio ogorcen sto nije postao predsjednik pa zato krenuo u izdaju,da postane glavni barem u krajini.
duh_sa_sjekirom

#90630 Re: SDA-All about

Post by duh_sa_sjekirom »

Gibraltar10 wrote: 28/02/2026 05:58
duh_sa_sjekirom wrote: 27/02/2026 22:13 Okači to mačku o rep...
Republika BiH nije imala predsjednika, kao npr Hrvatska, već predsjedništvo kao kolektivni organ. Samim tim, nije imala jednog čovjeka kao vrhovnog komandanta. U Ustavu RBiH iz 1993. (član 222.) lijepo ti piše ko je vrhovna komanda oružanih snaga BiH
To što Alija nije ostale članove šljivio nizašta je drugi par cipela...
Napisa ti isto sto i ja ,samo drugim rijecima.
Nije isto.
Jedan čovjek nije isto što i sedam ljudi.
Tako ti piše u Ustavu.
Postupanje mimo toga je sasvim druga priča...
Dozer

#90631 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

P,S

Jok, eto, bolje je glasati za dokazane izdajnike, lazove, kriminalce, lopove.
Jbt...kakav zadojeni mentalni sklop...
Haris.ba

#90632 Re: SDA-All about

Post by Haris.ba »

Gibraltar10 wrote: 28/02/2026 06:00 Kakvu tacno korist bi Alija imao od rada za srbe?
Recimo Fikret je bio ogorcen sto nije postao predsjednik pa zato krenuo u izdaju,da postane glavni barem u krajini.
Fikret je vec bio glavni u Krajini.

Ta neka prica da je postao izdajnik zbog ogorcenosti oko mjesta u predsjednistvu je veoma nategnuta.
100 outa je do sada na forumu postavljano kako je ta procedura isla.

Lik je kalkulisao i odigrao njemu racionalno u tom momentu na Milosevica. Ne kazem da nije i ideologija odigrala odredjeni dio. Jer, lik je ipak isplivao iz istog komunistickog sistema ko i Milosevic.
Haris.ba

#90633 Re: SDA-All about

Post by Haris.ba »

To je bila.čista predstava za javnost u režiji njega i agresora, a sve da se Kukanjac oslobodi zajedno sa svojim vojnicima i to u trenutku kad smo.mogli tražiti za njegovo oslobađanje da se prekine opsada Sarajeva i povuće sva artiljerija s okolnih brda. Kome je na noge otišao Alija kad je formirao stranku, Radovanu Karadžiću i poželio mu dobrodošlicu.Nije za partnere 1990.g izabrao patriote odane ideji RBiH, već je za partnere izabrao psihopate, koljače i ubice.
Napravi ti od Kakanjca Napoleona.

Sta, kazes. Povukli bi se samo zbog njega? :lol:

Koje patriote odane ideji RBiH bi mogao izabrati 1991? Eto, ne mora 1990.
I, ti znas kakva je bila politicka situacija pred prve visestranacke izbore? Da je cilj bio smijeniti komuniste?
Gibraltar10

#90634 Re: SDA-All about

Post by Gibraltar10 »

Haris.ba wrote: 28/02/2026 10:42
Gibraltar10 wrote: 28/02/2026 06:00 Kakvu tacno korist bi Alija imao od rada za srbe?
Fikret je vec bio glavni u Krajini.

Ta neka prica da je postao izdajnik zbog ogorcenosti oko mjesta u predsjednistvu je veoma nategnuta.
100 outa je do sada na forumu postavljano kako je ta procedura isla.

Lik je kalkulisao i odigrao njemu racionalno u tom momentu na Milosevica. Ne kazem da nije i ideologija odigrala odredjeni dio. Jer, lik je ipak isplivao iz istog komunistickog sistema ko i Milosevic.
Nije mu bilo dovoljno da bude politicki glavni Fikret je htio da komanduje 5 korpusom.
O tome u detaljima pise Drekovic u svojoj knjigi.
Npr Drekovic pise kad su formirali 2 kladuske brigade fikret bio negdje na zapadu.
Kad se vratio bio veoma ljut ,"od kud nekome pravo da formira krajiske brigade kad ja nisam tu".
Osoba koja je na sve spremna bila za vlast.
Haris.ba

#90635 Re: SDA-All about

Post by Haris.ba »

Gibraltar10 wrote: 28/02/2026 10:57 Nije mu bilo dovoljno da bude politicki glavni Fikret je htio da komanduje 5 korpusom.
Npr Drekovic pise kad su formirali 2 kladuske brigade fikret bio negdje na zapadu.
Kad se vratio bio veoma ljut ,"od kud nekome pravo da formira krajiske brigade kad ja nisam tu".
Jok, eto nijedan politicar ne zeli vlast. I, oni na vrhu eto nisu spremni sve za vlast.

Nije poenta u tome zeli li Fikret vlast. Svi zele vlast. Opasna je to droga.

Fikret je na kraju odigrao na Milosevica za vlast, a eto Alija koji je navodno isto ko i Fikret imao dil, odlucio da od operacije koja je trebala trajati nekoliko sedmica razvuce rat na tri godine.
Gibraltar10

#90636 Re: SDA-All about

Post by Gibraltar10 »

Haris.ba wrote: 28/02/2026 11:03
Gibraltar10 wrote: 28/02/2026 10:57 Nije mu bilo dovoljno da bude politicki glavni Fikret je htio da komanduje 5 korpusom.
Jok, eto nijedan politicar ne zeli vlast. I, oni na vrhu eto nisu spremni sve za vlast.

Fikret je na kraju odigrao na Milosevica za vlast, a eto Alija koji je navodno isto ko i Fikret imao dil, odlucio da od operacije koja je trebala trajati nekoliko sedmica razvuce rat na tri godine.
Nisu svi isti, jedno je htjeti vlast a drugo je uvesti svoj narod u bratoubilacki rat zbog vlasti.
Recimo Alija se sam povukao iz politike a mogo je biti jos godina predsjednik da je htio.
Ali u svakom slucaju je istina da se fikret kladio na milosevica u toj njegovoj igri sa krajiskim narodom.
Haris.ba

#90637 Re: SDA-All about

Post by Haris.ba »

Gibraltar10 wrote: 28/02/2026 11:10 Recimo Alija se sam povukao iz politike a mogo je biti jos godina predsjednik da je htio.
Svakakve su se stvari izdesavale. Da zanemarimo bolesti, mislim da su odredjena desavanja dovela do toga da se povuce.

Mislim da je slucaj Pogorelica bio pocetak kraja. To je bila fula epskih razmjera.
Dozer

#90638 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

Haris.ba wrote: 28/02/2026 11:03

Ovdje u potpunosti zaboravljas na faktor "raje u tenama". Kad se raja pocela masovno prikljucivati otporu agresiji nekad sredinom aprila, tu je prikriveni plan brze JNA akcije pao u vodu.
Vrbanja 1, 2 i 3, Pofalici, Pretis i 2-3 maj, i sve je otislo u helac, kompletan plan gdje je cca. 200 slabo naoruzanih pripadnika PL, ZB i TO trebalo pruziti nekakav otpor, izgubiti bitku, i to je to.
Svi koraci odradjeni prije ovoga su isli u korist upravo ovog plana (prepustanje svih skladista TO, zajednicke patrole nakon priznanja nezavisnosti, itd.).

Nakon ovoga, SDA je mogla samo slijediti tok kojim je sve islo. Pokusavali su oni sve to i dalje sabotirati gdje god i kako god su mogli, i za ovo postpji bezbroj vec X puta ispricanih dokaza.
Haris.ba

#90639 Re: SDA-All about

Post by Haris.ba »

Dozer wrote: 28/02/2026 13:08
Ovdje u potpunosti zaboravljas na faktor "raje u tenama". Kad se raja pocela masovno prikljucivati otporu agresiji nekad sredinom aprila, tu je prikriveni plan brze JNA akcije pao u vodu.
Vrbanja 1, 2 i 3, Pofalici, Pretis i 2-3 maj, i sve je otislo u helac, kompletan plan gdje je cca. 200 slabo naoruzanih pripadnika PL, ZB i TO trebalo pruziti nekakav otpor, izgubiti bitku, i to je to.
Svi koraci odradjeni prije ovoga su isli u korist upravo ovog plana (prepustanje svih skladista TO, zajednicke patrole nakon priznanja nezavisnosti, itd.).

Nakon ovoga, SDA je mogla samo slijediti tok kojim je sve islo. Pokusavali su oni sve to i dalje sabotirati gdje god i kako god su mogli, i za ovo postpji bezbroj vec X puta ispricanih dokaza.
Ja znam da sta god se tebi napisalo, nece promjeniti tvoje misljenje.

Ali, evo radi mladje raje koja zeli da nauci i nece da se bavi laznim narativima.
Mjesec dana prije prvih demokratskih izbora, Predsjedništvo SR Bosne i Hercegovine 19. oktobra 1990. godine donijelo je odluku da se naoružanje i vojna oprema TO BiH preda u vojne magacine JNA
Predsjedništvo SR BiH: saziv koji je 19. 10. 1990. donio izdajničku odluku o oduzimanju oružja TO SR BiH. Prvi red: Emina Zaimović, dr. Nikola Filipović, Esad Horozić; drugi red: Muhamed Berberović, Nijaz Mutevelić, Obrad Piljak, Mladen Ivanić i Branko Ekert.
Da, taj Mladen Ivanic.
Dozer

#90640 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

Haris.ba wrote: 28/02/2026 13:28
Dozer wrote: 28/02/2026 13:08

Ja znam da sta god se tebi napisalo, nece promjeniti tvoje misljenje.

Ali, evo radi mladje raje koja zeli da nauci i nece da se bavi laznim narativima.
Mjesec dana prije prvih demokratskih izbora, Predsjedništvo SR Bosne i Hercegovine 19. oktobra 1990. godine donijelo je odluku da se naoružanje i vojna oprema TO BiH preda u vojne magacine JNA
Predsjedništvo SR BiH: saziv koji je 19. 10. 1990. donio izdajničku odluku o oduzimanju oružja TO SR BiH. Prvi red: Emina Zaimović, dr. Nikola Filipović, Esad Horozić; drugi red: Muhamed Berberović, Nijaz Mutevelić, Obrad Piljak, Mladen Ivanić i Branko Ekert.
Da, taj Mladen Ivanic.
Ja, i? Sta to dokazuje sto je Ivanic bio tu?
Bolje pitanje je - Da li se SDA pobunila protiv toga?

Kad kazes "mladje raje" na koja godista mislis? I koliko si ti imao '92?
Haris.ba

#90641 Re: SDA-All about

Post by Haris.ba »

Dozer wrote: 28/02/2026 13:32 Ja, i? Sta to dokazuje sto je Ivanic bio tu?
Bolje pitanje je - Da li se SDA pobunila protiv toga?
Kako ce se pobuniti kada se to desilo mjesec prije izbora?

A, poslije izbora nije postojala vecina da se promjeni ta odluka.

Ali, hajde...evo iz stenograma....
Predsjedništvo je, imajući u vidu složenost političko-bezbjednosne situacije u Republici zaključilo: da se, u skladu sa odlukom Predsjedništva SRBiH od 3. aprila 1992.godine i vlastitom procjenom, izvrši mobilizacija jedinica teritorijalne odbrane svih opština i grada Sarajeva u Socijalističkoj Republici Bosni i Hercegovini, uključujući i jedinice veze;
da se zahtijeva od nadležnih organa Jugoslovenske narodne armije da jedinicama teritorijalne odbrane – opštinskim i okružnim štabovima teritorijalne odbrane BiH - vrati naoružanje, vojnu opremu i ostala materijalno-tehnička sredstva koja su im ustupljena na čuvanje;
da se izvrši mobilizacija cjelokupnog rezervnog sastava milicije Socijalističke Republike Bosne i Hercegovine u skladu sa ranijim odlukama Predsjedništva i Vlade SRBiH;
da se, u skladu sa vlastitim procjenama, izvrši mobilizacija jedinica civilne zaštite u gradu Sarajevu i opštinama u Republici i da se, u skladu sa zakonskim propisima i planovima civilne zaštite, izvrši obezbjedjenje stanovništva i njihove imovine, državnih institucija, preduzeća i svih objekata;
- da se u skladu sa procjenom stanja na datom području, u svim institucijama, preduzećima i drugim organizacijama i zajednicama odmah organizuje stalno dežurstvo;
- da se o svim značajnim informacijama i zapažanjima koje se odnose na političko-bezbjednosnu situaciju redovno obavještavaju nadležni državni organi u Republici.
P.S.
A, evo i jedan bonus. Sjednica poslije 09.januara (valjda znamo sta je bilo tada).
Magnetofonski snimak 50. sjednice Predsjedništva Socijalističke Republike Bosne i Hercegovine, održana 10. Januara 1992. godine

ALIJE IZETBEGOVIĆ: Da li se mogu ja vratiti na svoj prijedlog? Naime mi ne uzimamo kompentenciju Ustavnog sud kad kažemo da je riječ o jednom neustavnom aktu, jer svaki organ je ovlašten da donese takvu ocjenu. Samo ona nije obavezna, ona je politička ocjena, nije pravna ocjena. A Ustavni sud donosi pravu ocjenu. Političku ocjenu može svako donijeti. Značili mi bismo bili potpuno onemogućeni, ako ne bih čovjek mogao nešto da kaže nezakonito. Oni mogu da razmatraju, da donesu odluku koja ima pravni značaj. Koja ima pravnu važnost, a ne političku. Mi ne možemo izbjeći jednu očiglednu stvar ako se radi o jednom nezakonitom, neustavnom aktu. Bez obzira na to, kakve bi bile posljedice. Posljedice bi mogle biti obrnute, ako se mi ne oglasimo. Najmanje 3 miliona ljudi očekuje od nas da se oglasimo, tj. koji se ne slažu sa time. Mislim da je taj broj puno veći, ali za 3 miliona mogu da garantujem. Prema tome, predlažem da mi utvrdimo da se radi o protivustavnom činu, naravno pokrenut će se poseban postupak da Ustavni sud utvrdi zvanično stanje kako jeste. Da li je ili nije. Ne mogu na istom mjestu i u isto doba biti dvije republike. Jedna ili druga. Predlažem da pozovemo organe, da vrše svoju dužnost, da obave svoju dužnosti, da funkcionišu, koga treba da slušaju, šta sad trebaju da rade. Postoje dvije republike, dva tijela koja naredjuju. Da se drže Ustava i zakona. Pozivamo, ko hoće da sluša, ko neće. Tu je sav taj problem. Normalno bi svaka država jutros na ovakav akt, podigla vojsku, pohapsila ljude, itd. Mi to ne možemo raditi, ali i ne radimo to. Možda i ne bih ko zna. Ali prije svega, polazim od jedne činjenice, da mi to i ne možemo uraditi. Ali je u Francuskoj to normalno, pa bi ti ljudi bili pohapšeni svi. Koji su učestvovali u tom proglašenju. To je direktno podrivanje ustavnog poretka. Medutim, na jedan politički akt, mi odgovaramo političkim protiv aktom. Gradjanima se mora kazati. Isto kao što je juče otišla jedna poruka, a sada će i druga. Neka znaju na čemu stoje organi republike. To je poziv, da Vlada treba to da razmotri mjere koje treba preduzeti da zaštiti Republiku. Ekonomski, pa i politički. Naravno, organi republike su da to spriječe. Imali smo toliko proklamacija, pa i ova. Riječ je o konkretnim stvarima koje mogu nastati. Jedna od njih je juče bila pomenuta, prestanak plaćanja. I sada dobar dio tih opština koje su proglašene nekakvim regijama, alimentirala je. One su manje-više pasivne opštine. Mi smo plaćali, što do sada nije bilo plaćanja. To su bile više nefaktična plaćanja. Juče je bila odluka ili poziv, nisam siguran, da se obustavi plaćanje u Republici. Odavde Republika plaća i ljekare, profesore, miliciju itd. Mora li to da se nastavi. U vezi sa svim tim pitanjima je. Pitanje zaštite Republike, zbog štampanja para. Mora se neke stvari uraditi. Da zaštiti od toga. Jednostavno smo pozvani i plaćeni za to. Moramo zaštiti te ljude, jer su cijene užasne i rastu naglo. Treba naći mehanizam da se to spriječi. Treba i na nekom drugom odbrambenom planu nešto uraditi. Jer su i oni što su bili prije nas izbili sve iz ruku - tj. vlast. Konkretno što se tiče TO ostavili su nam obavezu da ga plaćamo, ali ne možemo ništa učiniti - narediti. To je abnormalno stanje koje najvjerovatnije treba biti redirano i treba vratiti u normalno stanje. Bez obzira naglašavam, kakva bi cijena mogla biti toga. Na kraju krajeva. Vi možete glavu spašavati, sve dok vam neko ne kaže da je pognete. Ponosan čovjek, sve može, ali pognuti glavu ne mogu, makar ostao bez glave. Poget glavu nećemo, makar ostali bez nje. Svakom je drag život. Ako treba da se tućemo, pa i to ćemo. Ako smo do toga došli ovdje. Mi smo mnoge stvari tolerisali, ali ima nekakva granica preko koje se ne može. Pokušavaju nam demontirati krov nad glavom, da bi imali veliku kuću. Da bi velika država bila. Mi treba da ostanemo potpuno bez države. Mi ne možemo imati ni malu državu. Jer drugi hoće da imaju veliku državu, da svaki srbin bude u toj državi. Mi treba da platimo cijenom tom, da mi nemamo države više nikako.
Dozer

#90642 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

Hare... Sve to znamo kako je islo. Ali, upravo nakon toga javnog pocinju radnje kije su bile u potpunosti kontra toga.
Npr. ljudi iz PL s terena (Nahorevo) centrali kazu da treba zauzeti skladiste TO jer ima puno oruzja (procjena bila na oko 2000 cijevi + municija), a samo 2 vojnika to cuvaju. Iz centrale kazu - ne radite nista, ne cackajte mecku.
Sutra dodju JNA kamioni i sve odnesu.

Za prodaju pusaka narodu po 1.200 DEM, a kupljenih za 300, manje-vise svi znamo. Naravno, opravdanje je bilo "sakupljanje da se moze kupiti jos".
Better Man

#90643 Re: SDA-All about

Post by Better Man »

Haris.ba wrote: 28/02/2026 10:45

To je bila.čista predstava za javnost u režiji njega i agresora, a sve da se Kukanjac oslobodi zajedno sa svojim vojnicima i to u trenutku kad smo.mogli tražiti za njegovo oslobađanje da se prekine opsada Sarajeva i povuće sva artiljerija s okolnih brda. Kome je na noge otišao Alija kad je formirao stranku, Radovanu Karadžiću i poželio mu dobrodošlicu.Nije za partnere 1990.g izabrao patriote odane ideji RBiH, već je za partnere izabrao psihopate, koljače i ubice.
Napravi ti od Kakanjca Napoleona.

Sta, kazes. Povukli bi se samo zbog njega? :lol:

Koje patriote odane ideji RBiH bi mogao izabrati 1991? Eto, ne mora 1990.
I, ti znas kakva je bila politicka situacija pred prve visestranacke izbore? Da je cilj bio smijeniti komuniste?
Trebao je sa Selimom.Bešlagićem, Nijazem Duraković3m i Antom Markovićem praviti savez i koaliciju,.a ne sa psihopatom, ratnim monstrumom i čovjekom koji je smišljao genocid Radovanom Karadžićem i ustašama iz HDZ--a.
Better Man

#90644 Re: SDA-All about

Post by Better Man »

Gibraltar10 wrote: 28/02/2026 06:00
Gibraltar10 wrote: 27/02/2026 15:50
Covjek koji je bio vrhovni komandant ARBIH radio za srbiju?
Jel mozda i Churchill radio za njemacke interese?
Jeste radio za Srbiju. Ima hiljada i jedan očit dokaz. Samo jedan primjer kad je iako upozoren da će biti uhapšen od strane agresora sletio na Sarajevski aerodrom. To je bila.čista predstava za javnost u režiji njega i agresora, a sve da se Kukanjac oslobodi zajedno sa svojim vojnicima i to u trenutku kad smo.mogli tražiti za njegovo oslobađanje da se prekine opsada Sarajeva i povuće sva artiljerija s okolnih brda. Kome je na noge otišao Alija kad je formirao stranku, Radovanu Karadžiću i poželio mu dobrodošlicu.Nije za partnere 1990.g izabrao patriote odane ideji RBiH, već je za partnere izabrao psihopate, koljače i ubice.
Kakvu tacno korist bi Alija imao od rada za srbe?
Znaš li Ti da su Srbi, tačnije Nikola Jokjević, a sve po instrukcijama iz Beograda postavili Aliju za predsjedavajućeg predsjedništva BiH iako je izgubio izbore od Fikreta Abdića, jer im je on odgovarao i to je rekao Nikola Koljević. Fikretu su sigurno nešto obećali za ustupak, ali su ga prevarili i on pokrenuo rat da silom dođe do toga i tako je postao ratni zločinac.
howdy

#90645 Re: SDA-All about

Post by howdy »

P,S

Otkad je to problem istina? Doduse u SDA istina je relativna tvar.
palermo

#90646 Re: SDA-All about

Post by palermo »

howdy wrote: 28/02/2026 15:19

P,S

Nemam nikalve zelje ni potrebe da ulazim .u diskusiju o tome da li Alija Izetbegovic rayni zlocinac, SANU agent I slicno. Imas dovoljno jarana na ovom.forumu da o tome.drvite
howdy

#90647 Re: SDA-All about

Post by howdy »

palermo wrote: 28/02/2026 15:25

P,S

Nemam nikalve zelje ni potrebe da ulazim .u diskusiju o tome da li Alija Izetbegovic rayni zlocinac, SANU agent I slicno. Imas dovoljno jarana na ovom.forumu da o tome.drvite
Objasni mi zasto je sletio ravno u ruke četnicima iako je znao da su na aerodromu?
Nemaš želju ni potrebu da se suočiš sa istinom.
palermo

#90648 Re: SDA-All about

Post by palermo »

howdy wrote: 28/02/2026 15:31
palermo wrote: 28/02/2026 15:25

Objasni mi zasto je sletio ravno u ruke četnicima iako je znao da su na aerodromu?
Nemaš želju ni potrebu da se suočiš sa istinom.
Nemam.
Sa tvojom I tvojih jarana.
Haris.ba

#90649 Re: SDA-All about

Post by Haris.ba »

Better Man wrote: 28/02/2026 15:15
Znaš li Ti da su Srbi, tačnije Nikola Jokjević, a sve po instrukcijama iz Beograda postavili Aliju za predsjedavajućeg predsjedništva BiH iako je izgubio izbore od Fikreta Abdića, jer im je on odgovarao i to je rekao Nikola Koljević. Fikretu su sigurno nešto obećali za ustupak, ali su ga prevarili i on pokrenuo rat da silom dođe do toga i tako je postao ratni zločinac.
Sda je formirala koaliciju sa hdz i sds. Raspodjela vlasti je bila - predsjednik skupstine sds, premijer hdz i predsjedavajuci predsjednistva - sda.

Unutar sda je Alija kao predsjednik same stranke bio prvi izbor. Alija je mogao preko stranke isporuciti pozicije u skupstini i vladi prema sds i hdz. Tako da je to bilo cisto ispunjenje koalicionog dogovora.
Mogao je hdz i sds unutar predsjednistva izabrati Fikreta. Ali, onda bi u pitanje doslo vladanje kroz skupstinu i vladu.

Ali, lijep je narativ. Sve Beograd na dugme.
Gibraltar10

#90650 Re: SDA-All about

Post by Gibraltar10 »

Haris.ba wrote: 28/02/2026 15:55
Better Man wrote: 28/02/2026 15:15
Sda je formirala koaliciju sa hdz i sds. Raspodjela vlasti je bila - predsjednik skupstine sds, premijer hdz i predsjedavajuci predsjednistva - sda.

Unutar sda je Alija kao predsjednik same stranke bio prvi izbor. Alija je mogao preko stranke isporuciti pozicije u skupstini i vladi prema sds i hdz. Tako da je to bilo cisto ispunjenje koalicionog dogovora.
Mogao je hdz i sds unutar predsjednistva izabrati Fikreta. Ali, onda bi u pitanje doslo vladanje kroz skupstinu i vladu.

Ali, lijep je narativ. Sve Beograd na dugme.
:thumbup:
Post Reply