Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nijedna drzava nema pravo da se mijesa u unutrasnja pitanja druge drzave, makar ovi pobili 300000 demostranata.
Tacka.
Ali gdje si procitao da ih ja opravdavam. Pa naravno da je to samo jedan od izgovora Trumpu pred americkom javnoscu zasto ih napadaju. Naravno da Trumpa boli briga sto ginu neki iranski demonstranti. Ja ovdje samo pisem da se mi ne trebamo loziti na nekakv Iran, ili bilo koji drugi slican rezim.
Drugo, svaka prica o pravu i pravdi u geopolitici je smijurija. Naravno da ne bi trebalo da se iko mijesa sa strane ali onda se ni Amerika nije
imala pravo mijesati u BiH i bombardovati VRS ili Srbiju. Tako da su to sve supjaci koji se koriguju kako kome sta odgovara.
Kazem samo volio bih da jednom Bosnje pocnu gledati racionalnije geopolitiku i jednom kao i svi svoje interese u njoj.
Kako ti ne kontaš da je tokom intervencije u BiH i Srbiji Amerika I NATO imala saglasnos UN-a i Vijeća sigunrosti i da to nije bila unilateralna akcija. Kontaš? Drugo je kada svijet većinski kaže npr. želimo da spriječimo genocid i one koji vrše zločine nad slabijim narodom a drugo je kada jedna zemlja sama odluči da napadne drugu zbog XY razloga. Kako to ne kontaš a nešto bi da diskutuješ i dokazuješ a to je premisa takve argumentacije. Geopolitika je do sada imala odrđene standarde i organizacje nastale na posljedicama IIWW su bile instrument koji je imao stvarni uticaj na geopolitiku. Sada to više nema i Epstein koalicija je sve to urušila većinski a Putin započeo.
Kratki period 90tih kada je Amerika bila jedina Imperija i svijet formalno potpisivao ono sto Ameri naume. Da se ne lazemo, jaci tlaci, bilo milom ili silom. Naravno da je privid prava bitan ali u stvarnosti ono ne postoji.
Medjutim uopste mi to nije bila tema vec mi i nasi infantilni prioriteti i uzori u geopolitici. Pravo i pravdu je potegao kolega i usput sam to iskomentarisao.
MinistarKulture wrote: ↑28/02/2026 13:53
Edi Rama je dao punu podrsku Izraelu i SAD u bombardovanju Irana i pozvao EU da oznaci IRCG kao teroristicku organizaciju
Zvanični Tokio posmatra situaciju kroz prizmu globalne ekonomije. Japansko ministarstvo vanjskih poslova saopćilo je da vlada s velikom zabrinutošću prati razvoj događaja, ističući da situacija na Bliskom istoku ima snažan utjecaj na Japan, posebno iz perspektive energetske sigurnosti.