Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
BlackRiver wrote: ↑28/02/2026 08:37
Imam u firmi nekoliko Iranaca (fina raja) i zanimljivo kako oni gledaju na sve ovo. Ukratko, nadaju se da ce sve ovo dugorocno dovesti do smjene vlasti i isticu kako je Islam kao religija njima nametnuta. Uzasavaju se cinjenice da ih mnogo zapadnog svijeta posmatra kao "Arape", kada su oni Perzijanci sa bogatom historijom.
Nadaju se iz Austrije/Njemacke da ce im neko za njih smijeniti vlast u Iranu.
BlackRiver wrote: ↑28/02/2026 08:37
Imam u firmi nekoliko Iranaca (fina raja) i zanimljivo kako oni gledaju na sve ovo. Ukratko, nadaju se da ce sve ovo dugorocno dovesti do smjene vlasti i isticu kako je Islam kao religija njima nametnuta. Uzasavaju se cinjenice da ih mnogo zapadnog svijeta posmatra kao "Arape", kada su oni Perzijanci sa bogatom historijom.
Ludzak wrote: ↑28/02/2026 09:12
Iran je izgleda svoje naoružanje sastavljao za napade, a ne za odbrane. Ne ide to tako. Ako su im Kinezi neki saveznici, što onda niste od njih učili i kupovali PVO...
Ovako im mogu avionima ulaziti gdje im je volja, i ravnjazi ih raketama.
Pa šta su onda oni silni kineski i ruski transporteri zadnjih mjeseci donosili?
Nista.
Verovatno su izvlacili personal ambasada, zlato i devizne rezerve.
veliki naslov se koči na klixu i na još par portala, pa naravno da su bili varka, nadam se da je Iran izvukao zaključke iz prošle godine o prirodi tih "pregovora" i uopće svjetskoj naučnoj organizaciji koja odaje imena naučnika da bi ih druga sila potamanila
Crvene_brigade wrote: ↑28/02/2026 09:43
Prvi snimci sa mjesta likvidacije Amira Khatamija…
Al ovo mi ne ide u glavu znas da ti se radi o glavi da ces biti medju prvima koje ce likvidirati, i umjesto da u tajnosti mijenjas svaki dan lokacije oni te nadju na parkingu
Koji im je ovo atentat po redu da ih ubijaju na isti nacin, pa skontaj šemu kako ces da spasiš svoje rukovodstvo
Što bi rekli sve po planu, i mislim da su iranske mule svjesne da je ovo bilo u planu, ali nemaju šanse sa trenutnim snagama da se suprostave, saveznika nemaju, a ekonomski je iran sankcijama doveden do kolapsa, jer rat sa usa traje od 79-te, i tako gledajući dobro se drže
Mislim da cionacisti ovdje idu na sirijski scenarij, razvaliti iran na paramparčad
Crvene_brigade wrote: ↑28/02/2026 09:43
Prvi snimci sa mjesta likvidacije Amira Khatamija…
Al ovo mi ne ide u glavu znas da ti se radi o glavi da ces biti medju prvima koje ce likvidirati, i umjesto da u tajnosti mijenjas svaki dan lokacije oni te nadju na parkingu
Koji im je ovo atentat po redu da ih ubijaju na isti nacin, pa skontaj šemu kako ces da spasiš svoje rukovodstvo
Realno. Ova struktura Irana nije sposobna da se nosi sa Izraelcima.