Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
xPaco1337 wrote: ↑24/02/2026 17:25
Nije mi jasno ovo u Bosanci isto, jebote zatvori sve te gluposti zagradi u staklo i nek bude 1-2 prodavnice ili kafić ne bitno. Od svega tog jedino što je korisno Pharmacija, ali kladionica, trafika, IQOS kurac palac je baš odvratno.
Samo da se taj potez uradi popravit će se 20-30% tog rugla u centru. Ima bruku prostora samo da se spoji u 1-2 objekta sve i ovaj zeleniš od fasade i 10 razlicitih logotipa kao na pijaci da smo
Ne znam jesul jučer oni sjebali nešto ali mislim da pola grada, ako ne cijeli nije imalo struje jedno pola sata-sat
jedina realna opcija je da na krovu osvane samo Bingova reklama gdje ce u prizmlju biti supermarket, na prvom spratu odjeca i obuca, a na drugom bijela tehnika i ostalo... bilo koja druga opcija ce ostati kao isto ovo sto i stoji bez obzira na promjenu unutrasnjosti. nije pitanje zelja, nego mogucnosti...
Što se tiče čišćenja korita, ja bi došao volonterski ako neko organizuje. Valjda bi Alba dala odvoz. Ima ljudi koji imaju alate.
Iako ne vidim smisao kićenja mostova cvijećem koje nije nimalo jeftino ako nema novca da se očisti korito bar od Ade do željezničkog mosta u Blatuši.
Ci-Nick wrote: ↑26/02/2026 08:41
Što se tiče čišćenja korita, ja bi došao volonterski ako neko organizuje. Valjda bi Alba dala odvoz. Ima ljudi koji imaju alate.
Iako ne vidim smisao kićenja mostova cvijećem koje nije nimalo jeftino ako nema novca da se očisti korito bar od Ade do željezničkog mosta u Blatuši.
Dolazim garant, nadam se da primaju šezdesetogodišnjake, i suprugu ću da povedem.
Nedjelja bi bila bolja jer svakao nista ne radi al sta je tu je, nije razlog za izvlačenje.
Vrijeme lijepo, osjećaj poslije korisnog rada nešto najljepše.
Last edited by Ci-Nick on 26/02/2026 15:04, edited 1 time in total.
Kanton ZDK isplacuje "poklon u novcu svim zaposlenicima kantonalnih organa uprave, upravnih organizacija, sluzbi i drugih budzetskih korisnika" u iznosu od 450 KM jednokratno, povodom 01.03.
N.N. wrote: ↑26/02/2026 15:05
Kanton ZDK isplacuje "poklon u novcu svim zaposlenicima kantonalnih organa uprave, upravnih organizacija, sluzbi i drugih budzetskih korisnika" u iznosu od 450 KM jednokratno, povodom 01.03.
Eto kesa
Zamisli da je Pivic dao po 300 a od 150 platio ciscenje korita.. Oteta Zenica sto bi Spahija rekao jel tako @Casual's ?
Razumijem za krizu. Tenderi i ugovori za takve aktivnosti se mnogo ranije rade, tako da je, danas, 26.02. potpuno jasno da proljetnog ciscenja nema. Znas li ti zbog cega?
Razumijem za krizu. Tenderi i ugovori za takve aktivnosti se mnogo ranije rade, tako da je, danas, 26.02. potpuno jasno da proljetnog ciscenja nema. Znas li ti zbog cega?
Gledam na obali ( ili bolje rečeno u koritu rijeke) Bosne na Kamberovića polju još uvijek ima guma koje su prošle godine postavljene kao prepreke na trci "Čelični izazov" .
Smeće postavili, smeće nikad nisu uklonili.
Je li ko pratio sto se Dźonlić upalio oko željezare, piše neke komunističke pamflete, uz to zabrani komentare da mu se odgovori. Nakad mi stvarno nisu jasni ljudi koji promovisu gluposti, ispade propast ćemo ako ne budemo valjali žicu u željezari, a pri tome nemamo dovoljno hrane, lijekova, nemamo naftu, plin, te mnoštvo drugih stvari pa smo živi. Ne vidim da Švica, Austrija, Irska, Danska Itd valjaju žicu i da su nešto propali. Dalje opsjednutost subvencijama države je nevjerovatna… samo biznis preko tudjih ledja…. Evo nobelovac MILTON Friedman šta kaže o subvencijama, čovjek je o tome govorio prije 40-50 godina
stangla_angla wrote: ↑27/02/2026 23:47
Je li ko pratio sto se Dźonlić upalio oko željezare, piše neke komunističke pamflete, uz to zabrani komentare da mu se odgovori. Nakad mi stvarno nisu jasni ljudi koji promovisu gluposti, ispade propast ćemo ako ne budemo valjali žicu u željezari, a pri tome nemamo dovoljno hrane, lijekova, nemamo naftu, plin, te mnoštvo drugih stvari pa smo živi. Ne vidim da Švica, Austrija, Irska, Danska Itd valjaju žicu i da su nešto propali. Dalje opsjednutost subvencijama države je nevjerovatna… samo biznis preko tudjih ledja…. Evo nobelovac MILTON Friedman šta kaže o subvencijama, čovjek je o tome govorio prije 40-50 godina
Željezara ne traži nikakve subvencije nego fer utakmicu, zakonsku regulativu.
Od 01.01.2026. je uvedena CO2 taksa na čelik koji ide prema EU. Tako da su vrata EU zatvorena. Srbija je uvela kvote i carine da bi zaštitila svoju proizvodnju pa je prekrsila i CEFTA sporazum o bescarinskoj trgovini u regiji.
Sad u ovom trenutku smo otvoreno trziste za čelik iz Kine i Turske, za čelik koji je subvencionisan i koji je jeftiniji od čelika iz Željezare.
Priče kako Švica može bez čelika su bez veze. Naša najveća kompanija je Bingo sa 2,5 milijardi prihoda a Nestle ostvaruje prihod od 180 milijardi maraka.
A uz to imaju i proizvodnju elektročelika.
Gašenje Zeljezare vuče gašenje najmanje 6 do 8 hiljada radnih mjesta u realnom sektoru.
A to znači i pad GDP-a od 3 do 5%.