Ako je vjerovati @Emojti , kameru zeznu sa ažuriranjima. Čudi me da Samsungove kamere nisu među najboljima. Ako se dobro sjećam, njihove kamere kupuju i drugi brandovi.
Samsung smartphones
Moderator: Benq
- Laplace
#3976 Re: Samsung smartphones
-
adsubzero
#3977 Re: Samsung smartphones
Pa izmedju ostalog i to sa azuriranjem je 100% tacno. Ali veci problem je u tome sto oni svoj najbolji hardver prodaju drugim brendovima, a u svoje telefone ubacuju stari hardver.
-
zippoo87
#3978 Re: Samsung smartphones
Imam evo Samsung A34 i na njemu je android 14 i one ui 6.1...dakle nije updateovan i telefon leti koliko je brz.
Vjerujem da bi osjetno usporio i nesto bi shebali na njemu ako bi update uradio. Ali necu raditi...nema nikakave potrebe,posebno jer je ovako brz.
Vjerujem da bi osjetno usporio i nesto bi shebali na njemu ako bi update uradio. Ali necu raditi...nema nikakave potrebe,posebno jer je ovako brz.
- Qler
#3979 Re: Samsung smartphones
Evo ekupi već piše na viber da naručim S26
ažurni su vala.
Možda S27 bude zanimljiviji..
Možda S27 bude zanimljiviji..
-
zippoo87
#3980 Re: Samsung smartphones
Evo danas bio Galaxy Unpacked i najveci fičr ove godine je "privacy display"
Kazu iz Samsunga...necemo Silicij-carbonske baterije nisu sigurne...kod kineza vec cetvrta generacija tih baterija,nigdje nijednog problema sa baterijama.
Znaci...ko ima S23 Ultra...nema potrebu ni gledati ovogodisnji model.
Ako nista,opet ce davati duplu memoriju ko naruci "na nevidjeno" telefon...tj. u preorderu.
Kazu iz Samsunga...necemo Silicij-carbonske baterije nisu sigurne...kod kineza vec cetvrta generacija tih baterija,nigdje nijednog problema sa baterijama.
Ako nista,opet ce davati duplu memoriju ko naruci "na nevidjeno" telefon...tj. u preorderu.
- MTV
#3981 Re: Samsung smartphones
A za 6 mjeseci ce s 26 ultra biti na olx neotpakovan sa telekomovim garancijama 1500 KM jeftiniji.
-
DonieBrasco
-
zippoo87
#3983 Re: Samsung smartphones
Ti obicni modeli nisu zanimljivi vise uopste. I tu ih konkurencija sisa uveliko.
Samsung trenutno ima 3 dobra modela ali ne najbolja.
To su ovi Ultra modeli i A55,A56 i eventualno A36.
Ali svi oni su preskupi opet u odnosu na ponudjeno.
Evo i ruci imam A55 ,kupljen u HT Eronet prije tacno 2 godine,placen 1099 KM...jaca verzija sa 256 GB.
Znaci midrange telefon 1100 KM. Ludilo.
Samsung trenutno ima 3 dobra modela ali ne najbolja.
To su ovi Ultra modeli i A55,A56 i eventualno A36.
Ali svi oni su preskupi opet u odnosu na ponudjeno.
Evo i ruci imam A55 ,kupljen u HT Eronet prije tacno 2 godine,placen 1099 KM...jaca verzija sa 256 GB.
Znaci midrange telefon 1100 KM. Ludilo.
- tramvajtrojka
#3984 Re: Samsung smartphones
Telefon onako dns sam ga malo cackao u donodu nazad bas ima plastikanerski osjecaj od premiuma nula, povelike mu je grba sa kamerama, jedino sto je okay je brzina rada koja je bas zadovoljavajucazippoo87 wrote: ↑26/02/2026 00:30 Evo danas bio Galaxy Unpacked i najveci fičr ove godine je "privacy display"![]()
Kazu iz Samsunga...necemo Silicij-carbonske baterije nisu sigurne...kod kineza vec cetvrta generacija tih baterija,nigdje nijednog problema sa baterijama.![]()
![]()
I kamera nije nista wow u odnosu na konkurenciju u nekim slučajevima je i cak losija posebno kod autofocusa
S pen je najgori od svih generacija s pena do sada ko kineska olovka od pola marke takav osjecaj pruža
- Laplace
#3985 Re: Samsung smartphones
Treba ih razumjeti. Samsung nikad nije imao problema sa baterijama, naročito ne da se samozapali u džepu, pa moraju držati standard.zippoo87 wrote: ↑26/02/2026 00:30 Evo danas bio Galaxy Unpacked i najveci fičr ove godine je "privacy display"![]()
Kazu iz Samsunga...necemo Silicij-carbonske baterije nisu sigurne...kod kineza vec cetvrta generacija tih baterija,nigdje nijednog problema sa baterijama.![]()
![]()
-
zippoo87
#3986 Re: Samsung smartphones
A moglo se desiti bilo kome ono sa baterijama na Note 7 ali ovo je bas providno opravdanje. Eto nisu im sigurne ove nove baterije...a vec 4 godine u proizvodnji i ko zna koliko jos godina u testiranju. Istu tu pricu gura i Apple...a ocito je da imaju neki drugi interes i da je ovo samo prica za siroke narodne mase.Laplace wrote: ↑26/02/2026 19:17Treba ih razumjeti. Samsung nikad nije imao problema sa baterijama, naročito ne da se samozapali u džepu, pa moraju držati standard.zippoo87 wrote: ↑26/02/2026 00:30 Evo danas bio Galaxy Unpacked i najveci fičr ove godine je "privacy display"![]()
![]()
-
zippoo87
#3987 Re: Samsung smartphones
Je li realno da je S26 ultra vec u prodaji u par radnji...univerzalno,fontele?
Predstavljen telefon prije 2 dana a vec ima u prodaji...nesto mi tu cudno,nikada nisu bili dostupni odmah u prodaji.
Otkud sada ovako brzo u prodaji?
I kad prije nasi nabavise...?
Predstavljen telefon prije 2 dana a vec ima u prodaji...nesto mi tu cudno,nikada nisu bili dostupni odmah u prodaji.
Otkud sada ovako brzo u prodaji?
I kad prije nasi nabavise...?
- gradskadjeca
#3988 Re: Samsung smartphones
Evo i ja sam dosao na forum da vidim kako je to moguce. OLX pun S26. Pretpostavljao sam da oficijelni dileri kod nas vec imaju zalihe, mislim na domod, ekupi i to. Ali ove manje radnje kao sto kazes vec dostupan. Iako nisam uopste zadovoljan, preskacem S26 liniju kompletnu. Opet vratili futavi exynos u slabije modele, iako po cijeni nisu bas slabiji. S25 mali sa snapdragonom meni je dovoljan. Takodjer ova tehnologija privacy screen meni i nije nesto, jeste revolucionarna, ali ne sad bas toliko jer ima razlike izmedju S25 i S26 u kvaliteti prikaza. S25 je evidentno svjetliji i bolji. A kamera i nova stabilizacija, iako AI powered je predobra, jedini razlog zbog kojeg bih ako bih morao uzeo s26.
-
luxferre
#3989 Re: Samsung smartphones
imam s23 plus, 256 gb
Prezadovolja, ali nisam odradio update? Stalno odbijam.
Dali dobijam šta da jednom i završim sa tim.
Ispadao na beton, zemlju,pod,plastiku,drvo,teretanu i još uvijek fercera odlično sa Spigen oklopom.
Prezadovolja, ali nisam odradio update? Stalno odbijam.
Dali dobijam šta da jednom i završim sa tim.
Ispadao na beton, zemlju,pod,plastiku,drvo,teretanu i još uvijek fercera odlično sa Spigen oklopom.
-
zippoo87
#3990 Re: Samsung smartphones
Ne dobijas. Ostani gdje jesi sa verzijom i to je to. Mislim,i da uradis update,to je jak telefon i nece biti usporavanja ali moguce da ce sta zezati kameru ili tako,da te tjeraju na novi model.
AKo si zadovoljan sa tim sada,nemas potrebu nista updateovati,jer osim nekih sitnih vizuelnih promjena i veceg broja u postavkama,nista drugo neces primjetiti.
-
zippoo87
#3991 Re: Samsung smartphones
Pogleda sada ovaj video i ne mogu da vjerujem koliko je Samsung degradirao display na S26 Ultra,samo zbog ove gluposti "privacy display" koju niko nije trazio. Naime,objasnjeno je u videu kako to radi...i fakticki se ugasi pola pixela na ekranu kada se aktivira ova funkcija. I imaju kao dva sloja ispod ekrana,koji svjetlost usmjeravaju...u principu isto sto je i otvor blende na kamerama...samo sto ovo ide po visini. To automatski znaci da se drasticno pokvari prikaz/rezolucija i da svjetlina opadne osjetno.
Ej...najjaci model koji imas,koji je uvijek imao ponajbolje ekrane na trzistu,sada ima srot ekran,zbog ficura kojeg niko nije trazio. Korisnici traze vece baterije,novi senzor kamere a oni unisti i ono sto je valjalo. E stvarno je idol ko kupi ovaj S26 Ultra sa ovim ekranom,za samo 3000 KM
Ej...najjaci model koji imas,koji je uvijek imao ponajbolje ekrane na trzistu,sada ima srot ekran,zbog ficura kojeg niko nije trazio. Korisnici traze vece baterije,novi senzor kamere a oni unisti i ono sto je valjalo. E stvarno je idol ko kupi ovaj S26 Ultra sa ovim ekranom,za samo 3000 KM
-
RtrnOfSalisbury
#3992 Re: Samsung smartphones
...ma da je.meni da imam dje uturit dvije fizicke sim karte...jebo sve ostalo kanda mi salju sve sa greskom...ce vidimo dogodine
https://ibb.co/NnQN1TCj
https://ibb.co/hJrNL2kc
https://ibb.co/NnQN1TCj
https://ibb.co/hJrNL2kc
-
RtrnOfSalisbury
#3993 Re: Samsung smartphones
...ne mi se dzasvi ovo ostrvo, isto ko tomahavk ili neko domorodacko oruzje 
-
luxferre
#3994 Re: Samsung smartphones
Znači dobro je što već dugo odbijam update na s23 plus.Emojti wrote: ↑13/02/2026 08:17Slazem se, ali azuriranjem su ih unistili.
Imam dvije s23 ultre u porodici, jedna je na ONE UI 8, druga na 6.1. Na 8 je baterija ocajna iako je telefon maksimalno optimiziran i promjenjena nova baterija orginalna oem u sloveniji. Sve aplikacije sto su mogle su u deep sleep i ogranicene od pozadinske potrosnje baterije, razni tweakovi i display asistant na 60hz neke aplikacije ali ne izgura vise od 6 do 7 screen on time. Druga ultra na 6.1 verziji izgura lagano i dalje oko 10h SOT iako je baterija stara i nije mjenjana. I moram napomenuti da je na 8 i kvalitet kamere unisten te ce i se i najvjerovatnije raditi downgrade na 6.1.
Nije ovo prvi put da samsung azuriranjem unistava kameru i bateriju specificno za starije uredjaje.
Meni telefon ko bombona, ispao mi je barem 100 puta, ali evo ga i dalje fercera
- Emojti
#3995 Re: Samsung smartphones
@luxferre
Ja to lagano ugasim preko adb komande. Npr kad sam uzeo zadnji telefon, on je sam instalirao azuriranje iako sam ja odbio. Ovako ne moze ni provjerit, ugasena dva procesa i nema sanse da se azurira. Istu stvar radim vec godinama na Samsung uredjajima jer sam se opekao vise puta od los update. Briga me za sigurnosna azuriranja.
Ja to lagano ugasim preko adb komande. Npr kad sam uzeo zadnji telefon, on je sam instalirao azuriranje iako sam ja odbio. Ovako ne moze ni provjerit, ugasena dva procesa i nema sanse da se azurira. Istu stvar radim vec godinama na Samsung uredjajima jer sam se opekao vise puta od los update. Briga me za sigurnosna azuriranja.
-
luxferre
#3996 Re: Samsung smartphones
Na koji način to radim?Emojti wrote: ↑19/03/2026 13:41 @luxferre
Ja konstantno odbijam update ručno? Hvala
- Emojti
#3997 Re: Samsung smartphones
https://youtu.be/txGtOY2wcq4luxferre wrote: ↑19/03/2026 14:21Na koji način to radim?Emojti wrote: ↑19/03/2026 13:41 @luxferre
Ja konstantno odbijam update ručno? Hvala
Prilicno je jednostavno. Na racunaru moras imat adb drajvere, adb minimal ili neki drugi. Upaljen developer options i u njemu usb debuging, spojit kablom, ukucat dvije komande u adb program i rijeseno. Nikad vise neces imat ni opcije azuriranje u postavkama.
-
use your illusion
#3998 Re: Samsung smartphones
Stigao s26 ultra. Imao prije Xiaomi 13t. Razlika je primjetna ali sam očekivao ipak više.
- kombajn
#3999 Re: Samsung smartphones
Pozdrav, gdje kupiti a56? Pretrazivao sam olx i nikako mi nije jasno kako su onolike razlike u cijenama od trgovine do trgovine. Telefon iste konfiguracije, a razlike u cijeni par stotina 
-
zippoo87
#4000 Re: Samsung smartphones
Pa neko je realan a neko uzima lopatom. Nema tu nikakve mudrolije ni razlike u telefonima. Telefon je telefon,gdje god da kupio,isti je. Samo nije ista cijena.